Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?
-
Ja, jak się wreszcie zbiorę do zakupów, będę wybierała te kosmetyki, które mają jak najmniej różnych dziwacznych składników (sulfa-, coco- pochodne, oxybenzone, glikol propylenowy i wieeeeele innych). Skóra dzieciaczka do 3 roku życia jest bardzo przepuszczalna, więc całą tą chemię chłonie jak gąbka.
Ach, i do prania polecam orzechy piorące z Indii (pierwsze pranie w Loveli czy podobnym ustrojstwie, żeby mocniej barwniki, czy inne ciałko usunąć, następne w orzechach) - nie mają prawa uczulać, mają bardzo subtelny zapach i naprawdę skutecznie piorą dzięki naturalnej saponinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:42
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Na allegro można najprościej i najtaniej dostać, np. tu: http://allegro.pl/indyjskie-orzechy-piorace-1-kg-4-woreczki-i4195950258.html
Ostatnio widziałam je już nawet w Auchan, ale oczywiście w markecie drożej niż na allegro.
Do jednego prania używa się około 6 skorupek, jeśli nie pierzemy w wysokiej temperaturze, to można te skorupki do 3 razy wykorzystać. One są megawydajne, taki 1kg starcza na wiele miesięcy. I najlepsze w nich jest to, że można z nich zrobić płyn do mycia - trzeba je wrzucić do garnka z wodą i gotować. U nas orzechy doprały dywanik łazienkowy lepiej niż proszekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:36
aswalda lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
To My się też pochwalimy
No i jeszcze się pochwalę, co kupiłam do pokoju małego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:39
Gosia19, betina89, aswalda, Paula55, Io, Kaarolina, Szonka, nenka, Nelus, Beataa25, kark, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
W sumie to jasne- najprosciej w internecie poszperac
mam pytanie z serii pewnie dla niektorych glupich pytan,ale to moj pierwszy maluch i po prostu nie wiem. Mianowicie jak kapiemy malucha i dolewamy do wody plynu badz myjemy mydelkiem to pluczemy go ta sama woda-z tymi mydlinami czy jakos zmieniamy czy tylko dolewamy troche swiezej cieplej?? W moim kregu to tylko dolewali ale nie wiem...
-
Uhh wracam do zywych. Ale musialam wziac pol apapu
nie dawalam juz rady z tym bolem glowy. Mam nadzieje ze synus mi wybaczy...
Betinka cudownie wygladasz. I tak jak dziewczyny pisaly.. Wlosy marzenie! Przynajmniej moje
Verynice cudowny, prawdziwy ciazowy brzuszek
Co do kosmetykow.. Ja kupilam plyn z pompka babydream z rossmana, w razie potrzeby zamowilam tez oliatum ale z niego skozystam dopiero jak malego cos uczuli, do cialka mam oliwke hipp i mleczko hipp, do buzki na wyjscia kremik babydream
Mam pelno probem z johnsona ale chyba sobie daruje i uzyje na siebie.
Co do orzechow... Polecamurzywalam swego czasu i sa naprawde ńie dosc ze wydajne to wcale nie sa gorsze niz proszek
Jedyny "minus" to ze zupelnie nie pachna :p a ja tak kocham zapach plunu do plukania i tego swiezego prańiabetina89 lubi tę wiadomość
-
Czesc kochane,
Jestem po wizycie, ginka potwierdziła... jest córka na 99, 9%, nic tylko garderobe z niebieskiej na różowa zmieniać.
Królewna ma ok 550g i jest małą złośnicą, zupełnie jak mamusia. Dzis najpierw kleczala a później po turecku.
Buziaki dla Was :*aswalda, Paula55, Szonka, akuszerka89, Kaarolina, madiiiii, verynice, stardust87, kark, Nelus lubią tę wiadomość
-
hela wrote:co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?
ja kupię mydełko bambino do mycia i oliwkę bambino po kąpieli -
hela wrote:co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?
ponawiam pytanie o kapieli, bo bardzo mnie to nurtuje
-
Ja zakupy kosmetyków zostawiam sobie na sierpień. Zastanawiam się tylko jak z praniem ciuszków. Chyba też powinnam prać je w sierpniu, żeby były świeże. Jak myślicie? Jutro zamierzamy z mężem sprzatać komórkę, żeby zrobić troche miejsca na rzeczy, które musimy wynieść z mieszkania, żeby zrobić miejsce na rzeczy młodego. Poza tym chce mieć dużo miejsca na słoiki. W tym roku zamierzam zrobić dużo kompotów i powkładać pomidory w słoiki, żeby były na zupki. Chce mieć swoje przetwory, żeby były bez konserwatów na czas karmienia. Pierwszy raz będę to robić bo zawsze wszystko kupowałam
A to jest jakaś grupa na facebooku?Paula55, betina89 lubią tę wiadomość