X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak się wreszcie zbiorę do zakupów, będę wybierała te kosmetyki, które mają jak najmniej różnych dziwacznych składników (sulfa-, coco- pochodne, oxybenzone, glikol propylenowy i wieeeeele innych). Skóra dzieciaczka do 3 roku życia jest bardzo przepuszczalna, więc całą tą chemię chłonie jak gąbka.

Ach, i do prania polecam orzechy piorące z Indii (pierwsze pranie w Loveli czy podobnym ustrojstwie, żeby mocniej barwniki, czy inne ciałko usunąć, następne w orzechach) - nie mają prawa uczulać, mają bardzo subtelny zapach i naprawdę skutecznie piorą dzięki naturalnej saponinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:42

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm orzechy na pewno fajny pomysl. Takie eko pranie tylko gdzie takie dostac??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś szło dostać w betterware:)

aswalda lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro można najprościej i najtaniej dostać, np. tu: http://allegro.pl/indyjskie-orzechy-piorace-1-kg-4-woreczki-i4195950258.html
    Ostatnio widziałam je już nawet w Auchan, ale oczywiście w markecie drożej niż na allegro.

Do jednego prania używa się około 6 skorupek, jeśli nie pierzemy w wysokiej temperaturze, to można te skorupki do 3 razy wykorzystać. One są megawydajne, taki 1kg starcza na wiele miesięcy. I najlepsze w nich jest to, że można z nich zrobić płyn do mycia - trzeba je wrzucić do garnka z wodą i gotować. U nas orzechy doprały dywanik łazienkowy lepiej niż proszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:36

aswalda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To My się też pochwalimy :)

4g2aa0.jpg
    2hzk30h.jpg

No i jeszcze się pochwalę, co kupiłam do pokoju małego :)
    25ap15t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:39

nick nieaktualny, betina89, aswalda, Paula55, Io, Kaarolina, Szonka, nenka, Nelus, Beataa25, nick nieaktualny, Ewi25 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jasne- najprosciej w internecie poszperac :) mam pytanie z serii pewnie dla niektorych glupich pytan,ale to moj pierwszy maluch i po prostu nie wiem. Mianowicie jak kapiemy malucha i dolewamy do wody plynu badz myjemy mydelkiem to pluczemy go ta sama woda-z tymi mydlinami czy jakos zmieniamy czy tylko dolewamy troche swiezej cieplej?? W moim kregu to tylko dolewali ale nie wiem...

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice sliczny brzus :) tez masz pileczke. Tylko Ty masz napieta a ja troche flaka haha wychodzi nadmiar kg z przed ciazy :(

verynice lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Verynice sliczny brzus :) tez masz pileczke. Tylko Ty masz napieta a ja troche flaka haha wychodzi nadmiar kg z przed ciazy :(

Oj na początku też miałam nadmiar tłuszczyku :D ale teraz owsze, wszystko się napięło :D hiih

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh wracam do zywych. Ale musialam wziac pol apapu :( nie dawalam juz rady z tym bolem glowy. Mam nadzieje ze synus mi wybaczy... :(

Betinka cudownie wygladasz. I tak jak dziewczyny pisaly.. Wlosy marzenie! Przynajmniej moje :P
    Verynice cudowny, prawdziwy ciazowy brzuszek :)

Co do kosmetykow.. Ja kupilam plyn z pompka babydream z rossmana, w razie potrzeby zamowilam tez oliatum ale z niego skozystam dopiero jak malego cos uczuli, do cialka mam oliwke hipp i mleczko hipp, do buzki na wyjscia kremik babydream :)

Mam pelno probem z johnsona ale chyba sobie daruje i uzyje na siebie.

Co do orzechow... Polecam :) urzywalam swego czasu i sa naprawde ńie dosc ze wydajne to wcale nie sa gorsze niz proszek :)
    Jedyny "minus" to ze zupelnie nie pachna :p a ja tak kocham zapach plunu do plukania i tego swiezego prańia :)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podbijam pytanie... Czy ktoras kupila pizamke w biedrze? Bo tez nad ńia mysle :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    I podbijam pytanie... Czy ktoras kupila pizamke w biedrze? Bo tez nad ńia mysle :)

Mycha89 kupiła, ale ona zagląda na fejsie do naszej grupy, tu chyba nie :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie ma w grupie na fejsie... :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane,
    Jestem po wizycie, ginka potwierdziła... jest córka na 99, 9%, nic tylko garderobe z niebieskiej na różowa zmieniać.
    Królewna ma ok 550g i jest małą złośnicą, zupełnie jak mamusia. Dzis najpierw kleczala a później po turecku.
    Buziaki dla Was :*

aswalda, Paula55, Szonka, akuszerka89, Kaarolina, madiiiii, verynice, stardust87, nick nieaktualny, Nelus lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko a ja zapomnialam o fejsowej grupie O.o gapulec ze mnie ostatnio. Hihi musze nadrobic

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?

ja kupię mydełko bambino do mycia i oliwkę bambino po kąpieli :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka super. Gratki :)
    Moj lobz tez siedzial po turecku przy badaniu a potem sobie stopy wachal hahaha :)

O bambińo tez slyszalam dobre opinie. W koncu te kosmetyki sa od lat na rynku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja sie zastanawiam nad plynem do kapieli, lub mydlem nivea i balsamem nivea z pompka. Chociaz podobno jest bardzo gesty.. Gdyby cos uczulalo to kupie emolium lub oilatum. Bede jednym slowem testowac..bo ijaczej sie nie dowiem :) ponawiam pytanie o kapieli, bo bardzo mnie to nurtuje

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy kosmetyków zostawiam sobie na sierpień. Zastanawiam się tylko jak z praniem ciuszków. Chyba też powinnam prać je w sierpniu, żeby były świeże. Jak myślicie? Jutro zamierzamy z mężem sprzatać komórkę, żeby zrobić troche miejsca na rzeczy, które musimy wynieść z mieszkania, żeby zrobić miejsce na rzeczy młodego. Poza tym chce mieć dużo miejsca na słoiki. W tym roku zamierzam zrobić dużo kompotów i powkładać pomidory w słoiki, żeby były na zupki. Chce mieć swoje przetwory, żeby były bez konserwatów na czas karmienia. Pierwszy raz będę to robić bo zawsze wszystko kupowałam :P

A to jest jakaś grupa na facebooku?

Paula55, betina89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a co do pozycji Malucha podczas usg to tez sie pochwale :D syn uprawial gimnastyke i nogi mial kolo twarzy O.o

Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ