X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak się wreszcie zbiorę do zakupów, będę wybierała te kosmetyki, które mają jak najmniej różnych dziwacznych składników (sulfa-, coco- pochodne, oxybenzone, glikol propylenowy i wieeeeele innych). Skóra dzieciaczka do 3 roku życia jest bardzo przepuszczalna, więc całą tą chemię chłonie jak gąbka.

Ach, i do prania polecam orzechy piorące z Indii (pierwsze pranie w Loveli czy podobnym ustrojstwie, żeby mocniej barwniki, czy inne ciałko usunąć, następne w orzechach) - nie mają prawa uczulać, mają bardzo subtelny zapach i naprawdę skutecznie piorą dzięki naturalnej saponinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:42

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm orzechy na pewno fajny pomysl. Takie eko pranie tylko gdzie takie dostac??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś szło dostać w betterware:)

aswalda lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro można najprościej i najtaniej dostać, np. tu: http://allegro.pl/indyjskie-orzechy-piorace-1-kg-4-woreczki-i4195950258.html
    Ostatnio widziałam je już nawet w Auchan, ale oczywiście w markecie drożej niż na allegro.

Do jednego prania używa się około 6 skorupek, jeśli nie pierzemy w wysokiej temperaturze, to można te skorupki do 3 razy wykorzystać. One są megawydajne, taki 1kg starcza na wiele miesięcy. I najlepsze w nich jest to, że można z nich zrobić płyn do mycia - trzeba je wrzucić do garnka z wodą i gotować. U nas orzechy doprały dywanik łazienkowy lepiej niż proszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:36

aswalda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To My się też pochwalimy :)

4g2aa0.jpg
    2hzk30h.jpg

No i jeszcze się pochwalę, co kupiłam do pokoju małego :)
    25ap15t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:39

Gosia19, betina89, aswalda, Paula55, Io, Kaarolina, Szonka, nenka, Nelus, Beataa25, kark, Ewi25 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jasne- najprosciej w internecie poszperac :) mam pytanie z serii pewnie dla niektorych glupich pytan,ale to moj pierwszy maluch i po prostu nie wiem. Mianowicie jak kapiemy malucha i dolewamy do wody plynu badz myjemy mydelkiem to pluczemy go ta sama woda-z tymi mydlinami czy jakos zmieniamy czy tylko dolewamy troche swiezej cieplej?? W moim kregu to tylko dolewali ale nie wiem...

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice sliczny brzus :) tez masz pileczke. Tylko Ty masz napieta a ja troche flaka haha wychodzi nadmiar kg z przed ciazy :(

verynice lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Verynice sliczny brzus :) tez masz pileczke. Tylko Ty masz napieta a ja troche flaka haha wychodzi nadmiar kg z przed ciazy :(

Oj na początku też miałam nadmiar tłuszczyku :D ale teraz owsze, wszystko się napięło :D hiih

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh wracam do zywych. Ale musialam wziac pol apapu :( nie dawalam juz rady z tym bolem glowy. Mam nadzieje ze synus mi wybaczy... :(

Betinka cudownie wygladasz. I tak jak dziewczyny pisaly.. Wlosy marzenie! Przynajmniej moje :P
    Verynice cudowny, prawdziwy ciazowy brzuszek :)

Co do kosmetykow.. Ja kupilam plyn z pompka babydream z rossmana, w razie potrzeby zamowilam tez oliatum ale z niego skozystam dopiero jak malego cos uczuli, do cialka mam oliwke hipp i mleczko hipp, do buzki na wyjscia kremik babydream :)

Mam pelno probem z johnsona ale chyba sobie daruje i uzyje na siebie.

Co do orzechow... Polecam :) urzywalam swego czasu i sa naprawde ńie dosc ze wydajne to wcale nie sa gorsze niz proszek :)
    Jedyny "minus" to ze zupelnie nie pachna :p a ja tak kocham zapach plunu do plukania i tego swiezego prańia :)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podbijam pytanie... Czy ktoras kupila pizamke w biedrze? Bo tez nad ńia mysle :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    I podbijam pytanie... Czy ktoras kupila pizamke w biedrze? Bo tez nad ńia mysle :)

Mycha89 kupiła, ale ona zagląda na fejsie do naszej grupy, tu chyba nie :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie ma w grupie na fejsie... :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane,
    Jestem po wizycie, ginka potwierdziła... jest córka na 99, 9%, nic tylko garderobe z niebieskiej na różowa zmieniać.
    Królewna ma ok 550g i jest małą złośnicą, zupełnie jak mamusia. Dzis najpierw kleczala a później po turecku.
    Buziaki dla Was :*

aswalda, Paula55, Szonka, akuszerka89, Kaarolina, madiiiii, verynice, stardust87, kark, Nelus lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko a ja zapomnialam o fejsowej grupie O.o gapulec ze mnie ostatnio. Hihi musze nadrobic

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    co kupujecie do kapieli maluszka? zwykly plyn np nivea? i pozniej jakis balsam? czytalam ze to tez jest forma masazu... czy oilatum? zastanawiam sie bo jest on teraz w promocji w rossmanie i nie wiem czy warto go faktycznie kupowac?

ja kupię mydełko bambino do mycia i oliwkę bambino po kąpieli :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka super. Gratki :)
    Moj lobz tez siedzial po turecku przy badaniu a potem sobie stopy wachal hahaha :)

O bambińo tez slyszalam dobre opinie. W koncu te kosmetyki sa od lat na rynku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja sie zastanawiam nad plynem do kapieli, lub mydlem nivea i balsamem nivea z pompka. Chociaz podobno jest bardzo gesty.. Gdyby cos uczulalo to kupie emolium lub oilatum. Bede jednym slowem testowac..bo ijaczej sie nie dowiem :) ponawiam pytanie o kapieli, bo bardzo mnie to nurtuje

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy kosmetyków zostawiam sobie na sierpień. Zastanawiam się tylko jak z praniem ciuszków. Chyba też powinnam prać je w sierpniu, żeby były świeże. Jak myślicie? Jutro zamierzamy z mężem sprzatać komórkę, żeby zrobić troche miejsca na rzeczy, które musimy wynieść z mieszkania, żeby zrobić miejsce na rzeczy młodego. Poza tym chce mieć dużo miejsca na słoiki. W tym roku zamierzam zrobić dużo kompotów i powkładać pomidory w słoiki, żeby były na zupki. Chce mieć swoje przetwory, żeby były bez konserwatów na czas karmienia. Pierwszy raz będę to robić bo zawsze wszystko kupowałam :P

A to jest jakaś grupa na facebooku?

Paula55, betina89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a co do pozycji Malucha podczas usg to tez sie pochwale :D syn uprawial gimnastyke i nogi mial kolo twarzy O.o

Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ