X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja sobie kupiłam na allegro takie sukienki:

http://allegro.pl/new-letnia-sukienka-kwiaty-folk-wzor-s-l-1568-15-i4193157475.html

Mam już taką jedną , chodziłam w niej przed ciążą i teraz nadal jest dobra, bo w cycach gumka, a brzuch luźny. Także wydatek nie na 3 miesiące, bo po ciąży też w nich pochodzę. I w dodatku nie drogie :)
    To racja, że ta akurat jest na dłużej. Aczkolwiek ja najczęściej chodzę w spodenkach i spódnicach - sukienki mam z reguły dopasowane. No nic, nawet jak to na dłużej niż na 3 miesiące to po sklepach i tak trzeba połazić :P Jakoś za dziecięcymi ciuszkami z przyjemnością chodzę. A dla siebie nie lubię, szczególnie teraz jak we wszystkim jak krowa wyglądam :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ostatnio mi lapek szwankował i tylko Was podczytywałam ale nie mogłam się udzielić...
    verynice śliczny ten Twój synuś, siusiak jak talala :) śmiać mi się zachciało, bo Wasi mężowie mówią jacy są dumni z sisiorków a mój dowcipniś tylko powtarza jak ktoś mówi, że do niego podobny- dobrze, że nie do listonosza. ostatnio tak wypalił na prenatalnych O.o na szczęście Pan doktor miał poczucie humoru i dodał, że zazwyczaj to Panie do niego mówią- byle by nie był czarny :D
    a propo z tego co piszesz masz bardzo fajną ginkę, taką ugodową. super, że u Ciebie usg 3d to standard i do tego to skierowanie na glukozę hihi :) chyba naprawdę z niej fajna babka :) a nie pamiętam, Ty do niej prywatnie chodzisz, czy i tak i tak?
    akuszerka89 ja też oddawałam na posiew w zwykłym tylko hermetycznie zamkniętym pojemniku. nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak piszesz :P
    iwo_na to tak jak u mnie, synuś też nocki przesypia i łudzę się, że i po porodzie tak będzie :)
    co do baby shower to u mnie takich tradycji nie ma, jedynie co to w szpitalu odwiedziny i ew. jakieś ciuszki w prezencie i to tyle. "grubsze" rzeczy to tylko rodzice, ew. chrzestni i to w większości kasa, ale mi to odpowiada, bo akurat jestem typem osoby, która woli wszystko sama wybrać jakie chce i zawsze mam wszystko zaplanowane :D
    To dzisiejsze mieszkanko Kacpra
    2us7jiv.jpg
    piła z wentylem :)
    23kp7ia.jpg
    nasz ostatni wypad na rybki, który niestety skończył się wizytą na IP, bo Małż złapał kleszcza...
    es9o2f.jpg
    24yuw4w.jpg
    21cys2e.jpg

Paula55, stardust87, kark, verynice, Kaarolina, Nelus, Ewi25 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, witam się również-strasznie mi się nudzi więc pomyślałam że zamiast siedzieć w tym upale posiedzę na belly a co tam :P
    Troszkę odbiegnę od tematu-Powiedzcie mi moje drogie z jakiego materiału powinno być wykonane okrycie kąpielowe? Może macie jakieś doświadczenie z tym bo szukam i już nie wiem jakie kupić, chodzi mi głównie o wchłanianie wody a jest taka firma akuku i czytałam że opinie są dobre, ale tam jest bawelna z domieszka poliestru więc może ktoś coś doradzi?
    I nie piszcie o truskawkach bo ja mam takie zachcianki że to się w pale nie mieści i non stop sterczę przy lodówce :D

betinka lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust jeju nie smutaj.... Powiem ci ze ja tez juz powoli w nic sie nie mieszcze a ledwo 2 kg przytylam.
    Poprostu przed ciaza nosilam rozmiar s lub xs a teraz zwyczajnie brzuch sie nie miesci,
    Z ciuchow zamykam sie w stalym zestawie czyli leginsy (jedne ciazowe a reszta sprzad ciazy) no i bluzki t- shirty...
    Jak zrobi sie u nas naprawde cieplo to mam dluga spodnice na gumie. W sob mam nadzieje kupie spodnie takie przewiewne z guma w lidlu u nas maja byc :)
    No i tak jak Fipsik bede sie ratowac sukienkami...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Siemka, witam się również-strasznie mi się nudzi więc pomyślałam że zamiast siedzieć w tym upale posiedzę na belly a co tam :P
    Troszkę odbiegnę od tematu-Powiedzcie mi moje drogie z jakiego materiału powinno być wykonane okrycie kąpielowe? Może macie jakieś doświadczenie z tym bo szukam i już nie wiem jakie kupić, chodzi mi głównie o wchłanianie wody a jest taka firma akuku i czytałam że opinie są dobre, ale tam jest bawelna z domieszka poliestru więc może ktoś coś doradzi?
    I nie piszcie o truskawkach bo ja mam takie zachcianki że to się w pale nie mieści i non stop sterczę przy lodówce :D

Ja zakupilam wszystko 100% bawelna. Wszedzie pisze ze dla takiego cialka musza byc delikatne...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda co za cudne zdjecia :) piekne okolicznosci przyrody :)
    Brzusio tez slodziutki :)

aswalda lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust jeju nie smutaj.... Powiem ci ze ja tez juz powoli w nic sie nie mieszcze a ledwo 2 kg przytylam.
    Poprostu przed ciaza nosilam rozmiar s lub xs a teraz zwyczajnie brzuch sie nie miesci,
    Z ciuchow zamykam sie w stalym zestawie czyli leginsy (jedne ciazowe a reszta sprzad ciazy) no i bluzki t- shirty...
    Jak zrobi sie u nas naprawde cieplo to mam dluga spodnice na gumie. W sob mam nadzieje kupie spodnie takie przewiewne z guma w lidlu u nas maja byc :)
    No i tak jak Fipsik bede sie ratowac sukienkami...
    też mam spódnicę w gumkę długą. Od niej się dziś zaczęło bo byłam pewna, że będzie ok, a tu dupa. Cisnęła w brzuch jak głupia.
    Wiem, że marudzę. I to zupełnie nie potrzebnie. Bo ludzie mają wieksze problemy niż to, że zamiast rozmiaru S muszą po M sięgać w sklepie. Ale to przez te hormony tak mi odbiło. Już jest lepiej, bo piję sobie pyszną kawkę z nowym mlekiem, a nie tym szitem sojowym co to jak woda z cukrem smakuje :)

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 dzięki za odpowiedź ;) właśnie mnie ten poliester martwi chociaż tam jest chyba tylko kilkanaście procent, ale najważniejsze żeby takie okrycie pochłaniało wodę, bo inaczej to po co mi to :) No a wy sobie chyba dziewczyny żartujecie z tą wagą?? Ja mam termin wg usg na 3 września a już 9 kg na plusie!!! Trochę poszło w cycki a wszystko ładuje w brzuch :D A gdzie tu do końca?? Chyba eksploduję :D

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać, ale jak zobaczyłam "okrycie kąpielowe" to musiałam wpisać w goglach co to takiego :P
    My przy córce mieliśmy dwa, kupiliśmy w sklepie z rzeczami dla niemowląt i kobiet w ciąży. Po kilku praniach, chyba niecałym miesiącu życia córki poszły na szmaty, bo się zrobiły strasznie szorstkie, nawet jak dla nas dorosłych.
    Na szczęście dostaliśmy mięciutki, duży ręcznik od teściów w prezencie w szpitalu i tak naprawdę służy nam do dziś :) Nie jest już tak miękki jak kiedyś, ale nadal miły w dotyku i baaardzo chłonny. Teraz na pewno pójdę do sklepu ze zwykłymi ręcznikami i kupię taki sam jak tamten :)

W przedszkolu dzieci genialne, aż mi się nie chciało stamtąd iść :P

Odebrałam glukozę:
    na czczo 67
    po 1h 109
    po 2h 100

Co do wagi, u mnie też +3kg, a obwody mam cyce 98cm, a brzuch... 84cm. Myślałam, że będzie więcej niż w biuście, a tu taka niespodzianka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:09

• aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, że my z Mężem nie będziemy huśtawki kupować tylko pożyczymy, bo na szczęście mamy tą możliwość. Myślę, że kupować to się nie opłaca, bo to długo nie posłuży... huśtawa fajna i nie będziemy się zastanawiać
    http://www.comparestoreprices.co.uk/baby-gifts-and-toys/mamas-and-papas-slumber-swing.asp

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87, ja nie obkupuje się specjalnie na czas ciąży. Legginsy 3/4 do tego bluzka na ramiączkach, tunika czy jakaś zwiewna sukienka i tyle. Szkoda pieniędzy na całkowitą zmianę garderoby ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 to prawda pięknie, lubię tam jeździć, ale teraz chyba spasuje, bo w tym roku prawdziwy wysyp kleszczy. Na psiaku złapaliśmy ze 20 w ciągu godziny :/ trochę się boję, bo szaleje borelioza, Mąż już w zeszłym roku złapał a w moim stanie to by była dopiero tragedia :/ brzuchol to mam ogromniasty :D wprawdzie przytyłam 6 kg ale wszystko polazło głównie w dupę a miałam nadzieje, że tłuszczyk zainstaluje się raczej w górnych partiach ciała...
    kark super wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:19

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust grunt ze juz ma lepszy humorek :) a czasem i pomarudzic trzeba :)
    Ja tez lubie ponarzekac i czasem robie to tylko dla zasady :)

Ja w brzuszku mam juz cale 90 cm :) cyce nie tyle urosly co sie takie pelne pileczki zrobimy z czego sie ciesze :P

Kark to chyba ok z ta glukoza?? Ja sie nie znam bo nie mialam robionej i miec nie bede :P

A co do okrycia. No ja zamowilam juz i zobacze je dopieo przed samym porodem jak mi mama pake z rzeczami wysle :P
    Najwyzej sie potem dokupi inne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda - ja kocham moją ginkę :) - a chodzę do niej prywatnie, wizyta co 4tygodnie, płacę 150zł, usg 3d/4d w standardzie, bardzo cierpliwie pokazuje dzidzie i widać, że sprawia jej to ogromną przyjemność no i pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić :)

Paula55, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki dobre, tylko nie wiem jak w takim razie z twierdzeniem mojej endo, że te zawroty głowy, omdlenia i zasłabnięcia są z niskiego cukru :/
    Bo owszem na czczo obniżony, ale po 2h od "posiłku" dalej jest wysoki i jakoś specjalnie nie spada jak ona zakładała.
    I już nie wiem co mam myśleć... :/
    Za tydzień mam mieć niby holtera, ale lekarz uprzedził, że na 99% nic z niego nie wyjdzie, ale zrobi mi, bo w ciąży jestem.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czesto ci sie te omdlenia zdarzaja???
    Moja przyjaciolka tak miala pod koniec ciazy i po porodzie... Przebadali ja nawet pod katem neurologicznym a okazalo sie ze to na tle nerwowym :/ powaznie. Dostala leki i jest ok teraz...
    A jakie masz normalnie cisnienie???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie mam 90/60, w ciąży zazwyczaj 90/60 albo 100/70. Zawsze miałam niskie, nigdy nie piłam kawy i nigdy nic mi nie było. Zresztą w poprzedniej ciąży miałam takie samo ciśnienie, a było mi słabo 3 razy.
    Teraz mam dni, że jest super i np. 2 dni pod rząd nic mi nie jest, a mam dni, że 3-4 razy w ciągu dnia mi słabo. Od 1,5 miesiąca tak mam, nawet już nie potrafię powiedzieć lekarzom kiedy to się nasila, bo za często mi się to zdarza... :/
    Lekarz ogólny zrzucił na serce, kardiolog na anemię (której nie ma), endokrynolog na za niski cukier (który jak się okazuje jest ok), a ginekolog twierdzi, że to normalne w ciąży :|
    I załamać się idzie, bo np. jak wychodzę z domu, żeby zaprowadzić córkę do przedszkola, czy ją odebrać, to mogę podejść do 2 sklepów, bo reszta jest za daleko i po drodze zawsze mi słabo. Nigdzie sama wyjść nie mogę, czasem do ośrodka na badania nie potrafię dojść i muszę na chodniku siadać, bo inaczej bym się przewróciła :/

Hmm, jeszcze kardiolog twierdzi, ze może teraz maluch szybciej rośnie niż córka i więcej ze mnie bierze, ale jak patrzę na jego wagę na wykresie, to jest na dolnej kresce cały czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:49

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)
    Ja z październikowych, ale tez was sobie podczytuję;)
    Kark- tez mi się zdarzały omdlenia, a w te upały jak długo po słońcu chodzę z psiakiem to tez muszę przysiąść na chwilkę...zaraz po jednym omdleniu byłam u lekarza- zmierzył ciśnienie, 130/90, cukier też w normie. Więc powiedział, że tak się po prostu może dziać, mam na siebie uważać i tyle. Holter kiedyś miałam bo też zdarzało mi się mdleć i nic nie wykryli. Może gdzieś cię mały uciska delikatnie, że mniej powietrza dociera? Pij dużo ZIMNEJ wody. Mi znacznie pomaga. No i nakrycie głowy. A może za mało jesz..? Sama nie wiem.
    I mam pytanko...gdzieś przeczytałam, że jest USG 3d darmowe we Wrocławiu, tylko kurcze nie pamiętam w jakim wątku:P wiecie coś może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:55

iabql8x.png
    x8msush.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mi też się wydaje że to normalne, czytałam gdzieś że w drugim trymestrze mogą występować omdlenia,
    Kama jeśli jest z domieszką poliestru to możesz kupić, bo poliester wtedy wzmacnia tkaninę - jeśli go jest tak ok 10%.
    Stardust w ciąży bioderka robią się szersze niestety, ja też nie cierpię dla siebie kupować ubrań, mogłabym dla męża i dziecka, ale dla mnie to zawsze mi szkoda kasy i nic mi się nie podoba :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko upały są od 3 dni, a ja mam omdlenia od 1,5 miesiąca. Mdlałam jak było miesiąc temu 10 stopni, więc temperatura nie ma nic do rzeczy. Zresztą spacery też nie, bo w domu też nie raz robi mi się słabo. Chodziło mi o ten przykład ze spacerem, że poza domem, gdzie mogę się położyć na łóżku, wypić wodę, od jakiegoś czasu nie mogę sama przebywać i to jest cholernie wkurzające...

Ja rozumiem, że to mi się mogło dziać w pierwszym trymestrze, zresztą było mi wtedy chyba 2 razy słabo, ale teraz, w drugim, jak organizm już przyzwyczajony itd.?

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ