X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Te upały to podobno na kilka dni przyszly. W pon ma byc 33 stopnie :)

A ja polecam ugniecione truskawki z twarożkiem, smietaną i makaronem (takie krotkie rurki). Lambada w brzuchu gwarantowana :)

A dzis prawdopodobnie kupimy zajefajny wozeczek :) jak tylko go zobaczylam na olx to wiedzialam ze to ten :) Uzywany za 400 zł. Juz sie nie moge doczekac az go zobacze na zywo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:22

betinka lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko jakich balsamow z filtem uzywac na spacerki w sloncu? i jak zabezpieczyc sie przed przebarwieniami ktore moga sie pojawic w ciazy jesli wystawimy sie na sloneczko? nie mowie tu o wygrzewaniu sie ale o spacerach... nigdy nie mialam problemow z opalaniem ale wiadomo w ciazy to inna bajka, szwagierka ma pelno plam na twarzy a nie bylo duzo slonca do teraz ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela jak wejdziesz na strone biedroneczki to tam masz rozne gazetk do pzegladania :) wiec mozesz slbie zobaczyc co jesy w ofercie ;)
    Moj synus tez mnie dzis rano obudzil :)

Aleksa pochwal sie wozkiem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Aleksa pochwal sie wozkiem :)

Bardzo proszę :)
    Wozek 3w1 i do tego ma te wszystkie dodatki typu:
    - pokrowiec zewnętrzny na część spacerową i budka przekładana z gondoli
    - tacka na rączkę, regulacja wysokości rączki
    - torba na rączkę
    - moskitiera przeciw owadom
    - pokrowiec przeciwdeszczowy
    - parasolka przeciwsłoneczna

5pphu1.jpg
    2yo6gbm.jpg
    11ru5mw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:23

Paula55, aswalda, Nelus, verynice lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wchodzilam i nic nie widzialam :(

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nietypową prośbę do mam, które chodzą do szkoły rodzenia :)
    Czy któraś mogłaby się zapytać położnej czy można karmiąc jeść/pić mleko kokosowe i czarne porzeczki?
    Bo oglądałam sobie zdjęcia tortów na chrzciny (ale niektóre są genialne :D!) i nagle do mnie dotarło, że przecież będę musiała jakoś w takim torcie zrobić masę i przełożenie. Na chrzcinach będzie jeszcze druga mama karmiąca, która jest cholernie książkowa i o ile ja zjem większość rzeczy, to w jej przypadku wolę mieć pewność, że można daną rzecz jeść na 200% :) Poza tym zawczasu wolę wiedzieć czy mam robić za niedługo dżemik porzeczkowy czy z innych owoców ;)

Ja za godzinę idę na czytanie książek przez rodziców do przedszkola córki. Trochę się boję, bo jak wieczorem czytam córce bajki to średnio mi to idzie, bo co chwilę mi brakuje oddechu i muszę robić przerwy :P Jestem zestresowana chyba bardziej niż przed usg :P A potem lecę po wyniki cukru i szukać truskawek, takiego smaka mi zrobiłyście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:30

• dba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie nie wpływa dobrze ta pogoda... strasznie się czuję, dobrze, że przed zajściem w ciążę zmieniliśmy samochód, bez klimatyzacji nigdzie bym nie zajechała.
    byłam w lidlu, rozczarowałam się... sukienka dla ciężarnych z wiskozy, staniki brzydkie, w gazetce o niebo lepiej się to prezentowało. Kupiłam tylko bluzkę na ramiączkach dla ciężarnych.

Zaczarowana lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela prosze cie bardzo ;)

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody

Aleksa no super okazja z tym wozkiem :) a ile kasy w kieszeni :) tylko na zywo go zobaczyc :)
    Widze ze na tablicy wyhaczacie same perelki ostatnio :) tez poczaje zaraz :)

Kark ale super akcja z tym czytaniem dla dzieci :) a to kazdy rodzic przychodzi czy tylko ci co chca???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziekuje ci bardzo, tej nie znalazlam ;) platki na pewno kupie, i moze plyn lovela jeszcze bo mam do kolorow ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prosze bardzo :)
    Fajńie pieluszki sa pakowane w ten domek :) super na prezent :)
    Ja myslalam nad stanikami ale z tego co widze nie ma mojego rozmiaru :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja się z rana, spałam dziś do 9:30 :), śniadanko zjadłam po 10 a jeszcze leżę w łóżku :) zaraz wstaje bo też wybieramy się na zakupy do biedronki bo te płyny do płukania i do lidla zajedziemy.
    Ja dziś mam wizytę u gina o 19:00

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa piękny wózek. Ja mam na oku jedną aukcje na allegro, ale zobaczymy jak aukcja się potoczy.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    mam pytanko jakich balsamow z filtem uzywac na spacerki w sloncu? i jak zabezpieczyc sie przed przebarwieniami ktore moga sie pojawic w ciazy jesli wystawimy sie na sloneczko? nie mowie tu o wygrzewaniu sie ale o spacerach... nigdy nie mialam problemow z opalaniem ale wiadomo w ciazy to inna bajka, szwagierka ma pelno plam na twarzy a nie bylo duzo slonca do teraz ;)

Ja smaruję tylko twarz filtrem 25

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide na łowy ;) misja biedronka, lidl, rossman i moze cos jeszcze ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce też nie ma wszystkich rozmiarów staników... :( A już myślałam, że podejdę i skuszę się na jakiś.

Ogólnie było powiedziane już w marcu, że co tydzień jest takie 15-20 minutowe czytanie i jeden z rodziców albo dziadków od dziecka ma przyjść. Pewnie jak nikt nie przyjdzie to nie robią sensacji, ale po dzieciach widzę, że dla nich nie ważne kto przychodzi, ważne, że jest ktokolwiek :)
    Dlatego np. często na dniach otwartych przychodzą dziadkowie, a wnuki są dumne jakby przyszli rodzice, bo moją się przytulić i pokazać palcem koleżance obok "to moja mama czy mój dziadek" :P

Paula55 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym roku czytałam dzieciom, były przeszczęśliwe :)

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, trzymam kciuki! :)
    dba wrote:
    byłam w lidlu, rozczarowałam się... sukienka dla ciężarnych z wiskozy, staniki brzydkie, w gazetce o niebo lepiej się to prezentowało. Kupiłam tylko bluzkę na ramiączkach dla ciężarnych.
    Ja też się rozczarowałam, co prawda kupiłam spodenki dla małej 50/56 i 62/68, ale liczyłam na coś więcej. Pisali, że będą różne kolory, a tu tylko niebieskie, zielone i różowe :/ Chciałam kupić w zielonym kolorze, ale już nie było, więc został mi kolor rózowy. Kupiłam też tunikę w paski rozmiar S (na zdjęciu jakiś chuderlak pokazywał, że niby obcisła :P ), ale w domu okazało się, że ten rozmiar S nawet pomimo ciąży jest dla mnie jak wór na ziemniaki :/ Ciekawe czy przyjmą zwrot...

Mnie (pomimo czekającej mnie wyprowadzki) nie kręcą żadne baby showery, halloweeny i inne tradycje idące do nas z innych krajów. Nie obraziłabym się jak ktoś zorganizowałby baby shower, ale jakoś nie przemawia to do mnie.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś w słodko-gorzkim nastroju. Słodkim, bo kupiłam łóżeczko (ale stoi zapakowane w karton więc nawet nie mogę nacieszyć się patrząc na nie). A gorzkim, bo w związku z temperaturą postanowiłam wyjąć letnie ciuchy - spodenki, spódniczki i sukienki i cholera w nic nie wchodzę :( Nawet rzeczy, które były mi luźne w zeszłe lato, teraz przez biodra mi nie chcą przejść :( A przytyłam tylko 3kg! Myślicie, że mogła mi się miednica poszerzyć i to dlatego? A wszystko co przejdzie, to ciasne w pasie. Siedziałam i płakałam, a mąż się wkurzał, bo się spieszyliśmy do Brodnicy. A ja autentycznie nie miałam się w co ubrać :(
    Wściekła jestem, bo szafa pełna ubrań, a ja muszę jechać na zakupy i nowe pokupować. A nienawidzę zakupów, łażenia po sklepach, wybierania i przymierzania. I kasy na ciuchy nie lubię wydawać. Szczególnie jak sobie pomyślę, że to tylko na 3 miesiące :|
    A w ogóle to już 3 dzień mam twardy brzuch i nie wiem czy to macica czy wzdęcia, nospa nie pomaga. Siedzę i się martwię.
    Do dupy ten dzień mimo łóżeczka :(
    Wybaczcie, musiałam się wyżalić. Miłego dnia Wam życzę i wizyt w 100% udanych. Trzymam kciuki.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Biedronki, to fajne łóżeczka turystyczne za niecałe 200zł były, Sudocrem, jakieś płyny do prania. Z ciuszków dla ciężarnych to na opakowaniach wyglądały fajnie. A staniki w obwodzie 80-90, ale miseczki B i C tylko widziałam. Nie wiem czy "karmiące piersi" się w nie zmieszczą..
    No i pieluchy, chusteczki mokre z pudełkiem, waciki i takie tam różne dla dzidziów..

edit: dodam jeszcze, że w Biedronce mają mleko krowie bez laktozy, jakby któraś była zainteresowana, bo to nowość jest. Jeszcze nie próbowałam czy dobre, ale 2 kartony stoją i czekają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 13:30

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam na allegro takie sukienki:

http://allegro.pl/new-letnia-sukienka-kwiaty-folk-wzor-s-l-1568-15-i4193157475.html

Mam już taką jedną , chodziłam w niej przed ciążą i teraz nadal jest dobra, bo w cycach gumka, a brzuch luźny. Także wydatek nie na 3 miesiące, bo po ciąży też w nich pochodzę. I w dodatku nie drogie :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ