X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim ciociom za miłe słowa <3

Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jaki piekny maluch, buzke widac elegancko o armatce nie wspomnę ;)

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe faktycznie to 100000% chłopczyk :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby shower mi się podoba :) ale u nas niestety ta tradycja raczkuje ;)
    Paula taki wózek mi się podoba http://maly-mis.pl/wozek-spacerowy-runner-pokrowiec-folia-p-2025.html

aswalda lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Verynice ale slodki maluszek, armatka tez wystrzalowa :D przynajmniej masz pewnosc ze to chlopiec!!!
    Jesli chodzi o baby shower to w kanadzie jest to bardzo popularne ale taka impreze wyprawia ktos z przyjaciol lub z rodziny a nie my sami. Moj ukochany mowi ze ma cicha nadzieje ze jego brat pomysli (ja tu nie mam nikogo) ale jesli nie to plakac nie bedziemy ;) jego przyjaciel kilka mies temu jak wyprawil baby shower to nic nie musial kupowac Bo dostali wszystko lacznie z wozkiem... nie wiem czy chcialabym zeby ktos za mnie wybieral takie wazne rzeczy!

nie wiem jakich wy macie znajomych, ale u nas na prezent dostaniemy raczej cos drobnego, nikogo nie stac na wozek na prezent hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i powrocilismy z nad morza padnieci...
    Verynice cudowny Marcel! Normalnie piekny <3 i ma ten sprzet no ma :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice slicznosci ten twoj maluszek :) i chlop jak sie patrzy haha :)

Dba fajna ta spacerowa :) ale jak tak patrze na niego to mam wrazenie ze jest budowa podobny do mojej spacerowki :P
    Chyba ze na zywo wyglada bardziej "lekko" :)

Fipsik u nas w pracy byl taki zwyczaj ze jak sie komus dziecko rodzilo to znajomi sie skladali na wozek.
    Prawda byla taka ze w zebranej kwocie mozna bylo kupic albo wypasiony wozek albo taki ze sredniej polki i lozeczko :)
    My znajomym kupilismy bujaczek a synkowi brata T hustawke w stylu jak tu byla wczoraj prezentowana z fisher price.
    Wiec to zalezy wlasnie jak to w danym kregu bywa i kogo na ile stac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to My z Krzysiem w ostatnim dniu 24 tygodnia :D

moczyliśmy nóżki ale brzuszek przeszkadza w robieniu już zdjęć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:12

Ewi25, Paula55, verynice, kark, Io, madiiiii, iwo_na, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No to meldujemy się po drugiej wizycie :) Typowo "dla przyjemności" :) USG było robione głównie dla męża, który rano nie mógł być na USG w szpitalu :) Więc skoro o przyjemnościach mowa to przejdę od razu do sedna sprawy - zdjęć z USG

generalnie on woli pokazywać pisiorka niż buźkę :)

Aaaaaaale słodziaczek! A armata konkret, niepodważalna! I ekshibicjonista pisiorkowy jak mój, widzę :)

Jejku, taki ładny dzień, a ja umieram ze strachu :( Miałam regularny kontakt z dzieckiem, które jak się okazało w piątek ma rumień zakaźny. W sobotę pobiegłam do internisty i ginekologa, uspokoili mnie trochę i odesłali do lekarza zakaźnego, a dziś u niego się okazało, że to uspokajanie to na wyrost mocno :( Zdążyłam dać krew do badania w kierunku przeciwciał na to cholerstwo i teraz 3 tygodnie oczekiwania na pełny wynik. Wbrew temu, co piszą w necie, najgroźniejszy jest ten wirus właśnie na naszym etapie ciąży. Chyba oszaleję przez te 3 tygodnie :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, nie denerwuj się... będzie dobrze...chociaż z drugiej strony Cię rozumiem i Twoje nerwy, ale wszystkie tu trzymamy kciuki i wierzymy, że będzie ok!

Aaa..ginka mi dała skierowanie na glukozę 75g i 3 pobrania.. i powiedziała o cytrynie na co jej odpowiedziałam, że tam gdzie chodzę nie wolno wcisnąć cytryny... wiecie co zrobiła? Na skierowaniu dopisała "Do glukozy można 1/2 cytryny" postawiła swoją pieczątkę i się podpisała :) I powiedziała, że mogą się walić hiihih :) Zobaczymy co powiedzią w tym laboratorium na taką uwagę od ginki :D No i mam zrobić w 28 tyg :)

Kaarolina, kark, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wózek waży 9,5 kg, na żywo prezentuje się jeszcze lepiej :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - taki pojemniczek też może być, tylko nie otwieraj go wcześniej, żeby nie przestał być jałowy.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zapisać się do diabetologa, ale pani pielęgniarka powiedziała, że zapisze mnie dopiero z kompletnymi wynikami, więc muszę najpierw zrobić te 75 g. Powiedziała, że do roztworu jak najbardziej można dać nawet całą cytrynę i to wyniku nie zakłamie. Nawet powiedziała, że trzeba wziąć tę cytrynę, bo inaczej to, cytuję: "porzygać się można" ;) A i powiedziała, że ten roztwór trzeba pić powoli w ciągu 5 minut, a nie szybko.

Trochę dziś sobie pospacerowałam od przychodni do domu, z domu do kosmetyczki a potem do tesco na małe zakupy. Pogoda jest cudowna, więc staram się nią cieszyć ile wlezie :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamuśki, orzed nami jutro wizyta o 10:40. Juz nie moge sie doczekać :) może i nam zrobi zdjecie 3d:)
    Przegladam wlasnie wyniki i widzę, że różyczka igG obecne, a igM nieobecne. Ciekawe co to znaczy.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ja to wypilam prawie a na koniec sie oblizalam ;) nie wiem co tak wplynelo na moj wynik, moze to ze objadalam sie ostatnio slodyczami hehe ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochane mamuśki, orzed nami jutro wizyta o 10:40. Juz nie moge sie doczekać :) może i nam zrobi zdjecie 3d:)
    Przegladam wlasnie wyniki i widzę, że różyczka igG obecne, a igM nieobecne. Ciekawe co to znaczy.

To znaczy ze masz przeciwciala bo chorowalas na rozyczke w przeszlosci, a brak IgM oznacza ze nie chorujesz na rozyczke w tej chwili

v50lkjv.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    nie wiem jakich wy macie znajomych, ale u nas na prezent dostaniemy raczej cos drobnego, nikogo nie stac na wozek na prezent hehe

No raczej nikt ze znajomych takich prezentow nie robi, tylko rodzina!

201703012752.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym spaniem
    Witamy się w rana
    Mam pytanie czy macie czasem tak że Maleństwo mniej się rusza ja miałam tak wczoraj mam się martwić sama nie wiem

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Nenka tez tak mam. W niektore dni maluch caly czas szaleje a w inne duzo mniej. Mysle ze martwic sie nie musisz jesli czujesz ruchy tylko rzadsze. A jak sie niepokoisz podejdz do gina poszlucha serduszka i bedziesz spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 06:34

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli chodzi o "baby shower" to jak z córką w ciąży o tym się dowiedziałam, strasznie chciałam mieć i każdemu o tym mówiłam z nadzieją, że mi zorganizuje, jednak nikt nie zrozumiał o co chodzi i nie miałam :(
    Uważam, ze organizacja samemu jest trochę bez sensu, bo to ma być robione pod koniec ciąży i to tobie mają zrobić imprezę, a nie, żebyś w 8 czy 9 miesiącu miała jeszcze ganiać i coś robić. Wtedy kobieta ma tylko odpoczywać i ślicznie się zaokrąglać :D
    Teraz pewnie też nie będę mieć, bo w mojej rodzinie jest zwyczaj "przedłóżeczko", czyli jak dzidziuś się urodzi to się wpada na godzinę, dwie, żeby go zobaczyć :) Tyle, że każdy wtedy kupuje prezenty za ok. 100zł, np. pampersy, ciuszki, zabawki. Tylko ja mam jakąś taką dziwną manię i robię kreatywne prezenty (tort z pampersów, kosze z kwiatami-ubrankami, wózek z ubranek z lalusią w środku, itd). Teraz mamom, które rodzą 1,5 miesiąca przede mną i miesiąc po mnie mam zamiar zrobić szkatułki z winkiem bezalkoholowym + czapeczką, bucikami i misiem-grzechotką na szydełku :D
    Rzeczy typu wózek, krzesełko do karmienia, bujaczek itd. to wyższa szkoła jazdy i u nas takie prezenty są na chrzest i to raczej od dziadków i chrzestnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 06:40

Fipsik lubi tę wiadomość

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ