Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Verynice ale slodki maluszek, armatka tez wystrzalowa
przynajmniej masz pewnosc ze to chlopiec!!!
Jesli chodzi o baby shower to w kanadzie jest to bardzo popularne ale taka impreze wyprawia ktos z przyjaciol lub z rodziny a nie my sami. Moj ukochany mowi ze ma cicha nadzieje ze jego brat pomysli (ja tu nie mam nikogo) ale jesli nie to plakac nie bedziemyjego przyjaciel kilka mies temu jak wyprawil baby shower to nic nie musial kupowac Bo dostali wszystko lacznie z wozkiem... nie wiem czy chcialabym zeby ktos za mnie wybieral takie wazne rzeczy!
nie wiem jakich wy macie znajomych, ale u nas na prezent dostaniemy raczej cos drobnego, nikogo nie stac na wozek na prezent hehe -
Verynice slicznosci ten twoj maluszek
i chlop jak sie patrzy haha
Dba fajna ta spacerowaale jak tak patrze na niego to mam wrazenie ze jest budowa podobny do mojej spacerowki
Chyba ze na zywo wyglada bardziej "lekko"
Fipsik u nas w pracy byl taki zwyczaj ze jak sie komus dziecko rodzilo to znajomi sie skladali na wozek.
Prawda byla taka ze w zebranej kwocie mozna bylo kupic albo wypasiony wozek albo taki ze sredniej polki i lozeczko
My znajomym kupilismy bujaczek a synkowi brata T hustawke w stylu jak tu byla wczoraj prezentowana z fisher price.
Wiec to zalezy wlasnie jak to w danym kregu bywa i kogo na ile stac
verynice lubi tę wiadomość
-
a to My z Krzysiem w ostatnim dniu 24 tygodnia
moczyliśmy nóżki ale brzuszek przeszkadza w robieniu już zdjęćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:12
Ewi25, Paula55, verynice, kark, Io, madiiiii, iwo_na, aswalda lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
verynice wrote:No to meldujemy się po drugiej wizycie
Typowo "dla przyjemności"
USG było robione głównie dla męża, który rano nie mógł być na USG w szpitalu
Więc skoro o przyjemnościach mowa to przejdę od razu do sedna sprawy - zdjęć z USG
generalnie on woli pokazywać pisiorka niż buźkę
Aaaaaaale słodziaczek! A armata konkret, niepodważalna! I ekshibicjonista pisiorkowy jak mój, widzę
Jejku, taki ładny dzień, a ja umieram ze strachuMiałam regularny kontakt z dzieckiem, które jak się okazało w piątek ma rumień zakaźny. W sobotę pobiegłam do internisty i ginekologa, uspokoili mnie trochę i odesłali do lekarza zakaźnego, a dziś u niego się okazało, że to uspokajanie to na wyrost mocno
Zdążyłam dać krew do badania w kierunku przeciwciał na to cholerstwo i teraz 3 tygodnie oczekiwania na pełny wynik. Wbrew temu, co piszą w necie, najgroźniejszy jest ten wirus właśnie na naszym etapie ciąży. Chyba oszaleję przez te 3 tygodnie
verynice lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka, nie denerwuj się... będzie dobrze...chociaż z drugiej strony Cię rozumiem i Twoje nerwy, ale wszystkie tu trzymamy kciuki i wierzymy, że będzie ok!
Aaa..ginka mi dała skierowanie na glukozę 75g i 3 pobrania.. i powiedziała o cytrynie na co jej odpowiedziałam, że tam gdzie chodzę nie wolno wcisnąć cytryny... wiecie co zrobiła? Na skierowaniu dopisała "Do glukozy można 1/2 cytryny" postawiła swoją pieczątkę i się podpisałaI powiedziała, że mogą się walić hiihih
Zobaczymy co powiedzią w tym laboratorium na taką uwagę od ginki
No i mam zrobić w 28 tyg
Kaarolina, kark, aswalda lubią tę wiadomość
-
Szonka - taki pojemniczek też może być, tylko nie otwieraj go wcześniej, żeby nie przestał być jałowy.
-
Byłam dziś zapisać się do diabetologa, ale pani pielęgniarka powiedziała, że zapisze mnie dopiero z kompletnymi wynikami, więc muszę najpierw zrobić te 75 g. Powiedziała, że do roztworu jak najbardziej można dać nawet całą cytrynę i to wyniku nie zakłamie. Nawet powiedziała, że trzeba wziąć tę cytrynę, bo inaczej to, cytuję: "porzygać się można"
A i powiedziała, że ten roztwór trzeba pić powoli w ciągu 5 minut, a nie szybko.
Trochę dziś sobie pospacerowałam od przychodni do domu, z domu do kosmetyczki a potem do tesco na małe zakupy. Pogoda jest cudowna, więc staram się nią cieszyć ile wlezie -
JagoodkaK wrote:Kochane mamuśki, orzed nami jutro wizyta o 10:40. Juz nie moge sie doczekać
może i nam zrobi zdjecie 3d:)
Przegladam wlasnie wyniki i widzę, że różyczka igG obecne, a igM nieobecne. Ciekawe co to znaczy.
To znaczy ze masz przeciwciala bo chorowalas na rozyczke w przeszlosci, a brak IgM oznacza ze nie chorujesz na rozyczke w tej chwili
-
Witam z rana
Nenka tez tak mam. W niektore dni maluch caly czas szaleje a w inne duzo mniej. Mysle ze martwic sie nie musisz jesli czujesz ruchy tylko rzadsze. A jak sie niepokoisz podejdz do gina poszlucha serduszka i bedziesz spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 06:34
-
nick nieaktualnyU nas jeśli chodzi o "baby shower" to jak z córką w ciąży o tym się dowiedziałam, strasznie chciałam mieć i każdemu o tym mówiłam z nadzieją, że mi zorganizuje, jednak nikt nie zrozumiał o co chodzi i nie miałam
Uważam, ze organizacja samemu jest trochę bez sensu, bo to ma być robione pod koniec ciąży i to tobie mają zrobić imprezę, a nie, żebyś w 8 czy 9 miesiącu miała jeszcze ganiać i coś robić. Wtedy kobieta ma tylko odpoczywać i ślicznie się zaokrąglać
Teraz pewnie też nie będę mieć, bo w mojej rodzinie jest zwyczaj "przedłóżeczko", czyli jak dzidziuś się urodzi to się wpada na godzinę, dwie, żeby go zobaczyćTyle, że każdy wtedy kupuje prezenty za ok. 100zł, np. pampersy, ciuszki, zabawki. Tylko ja mam jakąś taką dziwną manię i robię kreatywne prezenty (tort z pampersów, kosze z kwiatami-ubrankami, wózek z ubranek z lalusią w środku, itd). Teraz mamom, które rodzą 1,5 miesiąca przede mną i miesiąc po mnie mam zamiar zrobić szkatułki z winkiem bezalkoholowym + czapeczką, bucikami i misiem-grzechotką na szydełku
Rzeczy typu wózek, krzesełko do karmienia, bujaczek itd. to wyższa szkoła jazdy i u nas takie prezenty są na chrzest i to raczej od dziadków i chrzestnychWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 06:40
Fipsik lubi tę wiadomość