Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ależ mam piękny poranek za oknem! Dzień dobry Brzuchatki:)
W zasadzie u mnie już drugi poranek tego dnia, bo o 3 obudziłam się wyspana, więc wstałam sobie, zjadłam trochę owoców, trochę powyszywałam, posiedziałam na tarasie i po 4 położyłam się dalej spać
U mnie też maluszek ma dni że rawie wcale się nie rusza, a czasem takie, że prawie w ogóle nie przestaje się ruszać
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyt! -
Hej mamusie:)zapowiada się kolejny ciepły dzionek:) do września chyba będę musiała sobie klimatyzacje w domu zamontować bo padnę w takie duchoty
a ja po raz drugi muszę się poskarżyć..znowu była u mnie kontrola z ZUSU ;/ masakra jakaś zastanawiam się czy będą chodzić tak co miesiąc czy co..tylko, że wczoraj nie zdążyłam na czas wyskoczyć z łazienki i otworzyć drzwi bo na golasa to tak nie za bardzo i dzisiaj od rana musiałam się tłumaczyć przez telefon dlaczego mnie nie było...brak słów...
moja łobuzica za to najbardziej aktywna jest w nocy kiedy powinna spać i dać mamusi pospać ale gdzie tam, zazwyczaj urządza sobie dyskotekę tak przez dwie godziny po czym łaskawie pozwoli mi się zdrzemnąć :)a teraz z kolei daje znać że czas na śniadanko:) -
Witajcie dziewczynki. Ja przedostatni dzień w pracy dzisiaj. Nastrój mam podły bo znowu pokłóciłam się z narzeczonym, jak tak dalej pójdzie to chyba zostane samotna matką, ach szkoda gadać.
Mi także się zdarzają dni że w ogóle nie czuje maluszka, np. w weekend czułam w sobote rano tylko a potem niedziela i poniedziałek cisza. Dopiero od wtorku maleństwo się rozszalało tak, że całe dnie mi dokazuje. Uaktywnia się po porannej kawce i tak do wieczora, na szczęście noce przesypia, oby po porodzie tak mu zostało
Trzymam kciukasy za wizyty. -
verynice wrote:No to meldujemy się po drugiej wizycie
Typowo "dla przyjemności"
USG było robione głównie dla męża, który rano nie mógł być na USG w szpitalu
Więc skoro o przyjemnościach mowa to przejdę od razu do sedna sprawy - zdjęć z USG
No i na koniec najlepsze - to co mój synek najchętniej pokazuje
generalnie on woli pokazywać pisiorka niż buźkę
Piosiorek jak malowanyNo i buziaczek cudowny. Kurde chyba musze sobie zrobić takie USG, ale w moim mieście nikt nie robi i musze się zapisac w innym mieście.
verynice lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Mamusie
witamy sie w 25 tygodniu coraz bilzej coraz blize...
Hehe to chyba kazdy maluch ma swoj lepszy i gorszy dzien.. mi w tamtym tygodniu przez poltorej dnia moze z 5 dal kopniakow i wtedy sie martwilam ale od tej pory kopie jak szalony chyba zebym sie nie denerwowala wiecej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:02
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
U mnie ciężko, żeby ktoś wyprawił dla wszystkich. Teraz robimy rocznicę ślubu dla rodziny w rodzinnym mieście, a potem chcieliśmy dla znajomych u nas w mieście. Jak ma mi ktoś organizować w jakiejś kawiarni czy coś to wolę własny ogródek i grilla. Mąż niech gania po kuchni hehe
Na pewno znajdzie się ktoś chętny do pomocy, ale szczerze mówiąc nie chciałabym, żeby ktoś wszystko robił po swojemu, a nie po mojemu
Ja wolę wszystko ustalić, a inni niech robią hehe. Nie myślałam o typowym brytyjskim baby shower, raczej damsko-męski grill z okazji narodzin dziecka, o.
A prezenty.. no właśnie wózek i inne drogie rzeczy to raczej rodzice, chrześni.. Znajomi raczej kupią jakieś pieluszki, ubranka, zabawki. Fajna sprawa jak macie znajomych z pracy kupujących wózek. Ja niestety jestem jedynym pracownikiem, a mąż pracuje z samymi facetami, to oni o niczym nie pomyślą. Złożą życzenia i tyle. -
Arbuz! No właśnie dlaczego ja go jeszcze nie mam w domu ?!
verynice wrote:Dzień dobry mamusie,
kolejny piękny dzień się zapowiadaDziś spędzam go z koleżanką w 8 miesiącu ciąży na ogródku
jedząc arbuzy, lody i truskawki
Życzę Wam wszystkim miłego dnia!
No i kciukam za dzisiejsze wizyty!verynice lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry laseczki
Ja sie witam w kiepskiej kondycji. Chyba zapalenie krtani mnie zlapalo. Ledwo juz mowie i tak mnie kaszle...w sumie nic poza tym mi nie jest wiec to na 90% krtan. Wszystko w gardle mi siedzi. Boje sie tylko tego kaszlu bo juz mnie od niego brzuch na dole boli
ale leczesie jak moge...
Powodzenia dzis na wizytach. Trzymamy z synusiem kciuki za was
Moj lobuz tez ma dni spokoju i wtedy i ja kozystamdzis mnie rano obudzil i trzeba bylo wstawac
Co do imprezy... Fajnie jak by ktos zorganizowal ale ja byla bym zachwycona zwyklym grilem ze znajomyminiestety tu gdzie mieszkamy nie mamy az tak wielu bliskich znajomych a jednem z nich ostarnio sie cos w glowach pozmienialo
W pl mogla bym liczyc na kochanych przyjaciol ale niestety juz tam nie polecimy w tym roku
I spodziewam sie wlasnie takich typowych odwiedzin po porodzie zeby malycha zobaczyc
-
Czesc dziewczyny
moj też ma takie dni, że jest bardziej aktywny i takie dni kiedy chyba spokojnie leniuchuje:-)
Co do baby shower to sama też o tym myślałamjakbym miała dom i ogród to nawet bym się nie zastanawiała, bo według mnie najlepiej to wychodzi właśnie na powietrzu
w domu to już nie to samo, a taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super
nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke"
Ja życzę Wam milego dnia i uciekam na ryneczek po truskawki i jakieś warzywka, a pozniej mam nadzieje, że uda mi się znalezc jakas kiecke w galerii w którą się wcisnę, bo przy takiej pogodzie to chyba najlepsza dla mnie czesc garderoby -
Karolaaa91 wrote:taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super
nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke"
Zapraszam do Bydgoszczy
Właśnie wróciliśmy ze spaceru po truskawki. Dziś na obiad makaron ze śmietaną i truskawkami na zimno. Aż się nie chce nic ciepłego jeść w taki upałaleksa.wawa, Kaarolina, Karolaaa91 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki
moj synus przed spaniem wczoraj fikolkow natrzaskalale pieknie zasnal z mamusia i rano wstalismy razem i znow szalal
pogoda piekna o 8 rano juz w cieniu bylo 26 stopni wiec zapowiada sie gorac!!
wiec dzisiaj znow spacerek jakies jeziorko, lubie takie dni
tez skocze do lidla ale nie licze na jakis szal, paula a jest jakas ulotka z biedronki z tymi dzieciowo-mamowymi rzeczami? bo nie widzialamPaula55 lubi tę wiadomość