Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ależ mam piękny poranek za oknem! Dzień dobry Brzuchatki:)
W zasadzie u mnie już drugi poranek tego dnia, bo o 3 obudziłam się wyspana, więc wstałam sobie, zjadłam trochę owoców, trochę powyszywałam, posiedziałam na tarasie i po 4 położyłam się dalej spać
U mnie też maluszek ma dni że rawie wcale się nie rusza, a czasem takie, że prawie w ogóle nie przestaje się ruszać
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyt! -
Hej mamusie:)zapowiada się kolejny ciepły dzionek:) do września chyba będę musiała sobie klimatyzacje w domu zamontować bo padnę w takie duchoty

a ja po raz drugi muszę się poskarżyć..znowu była u mnie kontrola z ZUSU ;/ masakra jakaś zastanawiam się czy będą chodzić tak co miesiąc czy co..tylko, że wczoraj nie zdążyłam na czas wyskoczyć z łazienki i otworzyć drzwi bo na golasa to tak nie za bardzo i dzisiaj od rana musiałam się tłumaczyć przez telefon dlaczego mnie nie było...brak słów...
moja łobuzica za to najbardziej aktywna jest w nocy kiedy powinna spać i dać mamusi pospać ale gdzie tam, zazwyczaj urządza sobie dyskotekę tak przez dwie godziny po czym łaskawie pozwoli mi się zdrzemnąć :)a teraz z kolei daje znać że czas na śniadanko:) -
Witajcie dziewczynki. Ja przedostatni dzień w pracy dzisiaj. Nastrój mam podły bo znowu pokłóciłam się z narzeczonym, jak tak dalej pójdzie to chyba zostane samotna matką, ach szkoda gadać.
Mi także się zdarzają dni że w ogóle nie czuje maluszka, np. w weekend czułam w sobote rano tylko a potem niedziela i poniedziałek cisza. Dopiero od wtorku maleństwo się rozszalało tak, że całe dnie mi dokazuje. Uaktywnia się po porannej kawce i tak do wieczora, na szczęście noce przesypia, oby po porodzie tak mu zostało
Trzymam kciukasy za wizyty. -
verynice wrote:No to meldujemy się po drugiej wizycie
Typowo "dla przyjemności"
USG było robione głównie dla męża, który rano nie mógł być na USG w szpitalu
Więc skoro o przyjemnościach mowa to przejdę od razu do sedna sprawy - zdjęć z USG

No i na koniec najlepsze - to co mój synek najchętniej pokazuje

generalnie on woli pokazywać pisiorka niż buźkę
Piosiorek jak malowany
No i buziaczek cudowny. Kurde chyba musze sobie zrobić takie USG, ale w moim mieście nikt nie robi i musze się zapisac w innym mieście.
verynice lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Mamusie
witamy sie w 25 tygodniu coraz bilzej coraz blize...
Hehe to chyba kazdy maluch ma swoj lepszy i gorszy dzien.. mi w tamtym tygodniu przez poltorej dnia moze z 5 dal kopniakow i wtedy sie martwilam ale od tej pory kopie jak szalony chyba zebym sie nie denerwowala wiecej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:02
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
U mnie ciężko, żeby ktoś wyprawił dla wszystkich. Teraz robimy rocznicę ślubu dla rodziny w rodzinnym mieście, a potem chcieliśmy dla znajomych u nas w mieście. Jak ma mi ktoś organizować w jakiejś kawiarni czy coś to wolę własny ogródek i grilla. Mąż niech gania po kuchni hehe
Na pewno znajdzie się ktoś chętny do pomocy, ale szczerze mówiąc nie chciałabym, żeby ktoś wszystko robił po swojemu, a nie po mojemu
Ja wolę wszystko ustalić, a inni niech robią hehe. Nie myślałam o typowym brytyjskim baby shower, raczej damsko-męski grill z okazji narodzin dziecka, o.
A prezenty.. no właśnie wózek i inne drogie rzeczy to raczej rodzice, chrześni.. Znajomi raczej kupią jakieś pieluszki, ubranka, zabawki. Fajna sprawa jak macie znajomych z pracy kupujących wózek. Ja niestety jestem jedynym pracownikiem, a mąż pracuje z samymi facetami, to oni o niczym nie pomyślą. Złożą życzenia i tyle. -
Arbuz! No właśnie dlaczego ja go jeszcze nie mam w domu ?!
verynice wrote:Dzień dobry mamusie,
kolejny piękny dzień się zapowiada
Dziś spędzam go z koleżanką w 8 miesiącu ciąży na ogródku
jedząc arbuzy, lody i truskawki 
Życzę Wam wszystkim miłego dnia!
No i kciukam za dzisiejsze wizyty!
verynice lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry laseczki

Ja sie witam w kiepskiej kondycji. Chyba zapalenie krtani mnie zlapalo. Ledwo juz mowie i tak mnie kaszle...
w sumie nic poza tym mi nie jest wiec to na 90% krtan. Wszystko w gardle mi siedzi. Boje sie tylko tego kaszlu bo juz mnie od niego brzuch na dole boli
ale leczesie jak moge...
Powodzenia dzis na wizytach. Trzymamy z synusiem kciuki za was
Moj lobuz tez ma dni spokoju i wtedy i ja kozystam
dzis mnie rano obudzil i trzeba bylo wstawac 
Co do imprezy... Fajnie jak by ktos zorganizowal ale ja byla bym zachwycona zwyklym grilem ze znajomymi
niestety tu gdzie mieszkamy nie mamy az tak wielu bliskich znajomych a jednem z nich ostarnio sie cos w glowach pozmienialo 
W pl mogla bym liczyc na kochanych przyjaciol ale niestety juz tam nie polecimy w tym roku
I spodziewam sie wlasnie takich typowych odwiedzin po porodzie zeby malycha zobaczyc

-
Czesc dziewczyny

moj też ma takie dni, że jest bardziej aktywny i takie dni kiedy chyba spokojnie leniuchuje:-)
Co do baby shower to sama też o tym myślałam
jakbym miała dom i ogród to nawet bym się nie zastanawiała, bo według mnie najlepiej to wychodzi właśnie na powietrzu
w domu to już nie to samo, a taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super
nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke" 
Ja życzę Wam milego dnia i uciekam na ryneczek po truskawki i jakieś warzywka, a pozniej mam nadzieje, że uda mi się znalezc jakas kiecke w galerii w którą się wcisnę, bo przy takiej pogodzie to chyba najlepsza dla mnie czesc garderoby
-
Karolaaa91 wrote:taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super
nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke" 
Zapraszam do Bydgoszczy
Właśnie wróciliśmy ze spaceru po truskawki. Dziś na obiad makaron ze śmietaną i truskawkami na zimno. Aż się nie chce nic ciepłego jeść w taki upał
aleksa.wawa, Kaarolina, Karolaaa91 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki

moj synus przed spaniem wczoraj fikolkow natrzaskal
ale pieknie zasnal z mamusia i rano wstalismy razem i znow szalal
pogoda piekna o 8 rano juz w cieniu bylo 26 stopni wiec zapowiada sie gorac!!
wiec dzisiaj znow spacerek jakies jeziorko, lubie takie dni 
tez skocze do lidla ale nie licze na jakis szal, paula a jest jakas ulotka z biedronki z tymi dzieciowo-mamowymi rzeczami? bo nie widzialam
Paula55 lubi tę wiadomość

zaraz pędzę do lidla zobaczyć te ciuszki dla ciężarnych. Pozdrawiam