X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj ruszał się rano mocno, potem cały dzień prawie w ogóle, wieczorem już wariowałam i wtedy jak zaczął kopać rzez pół godziny w pęcherz to musiałam 4 razy być w toalecie :P

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,
    kolejny piękny dzień się zapowiada <3 Dziś spędzam go z koleżanką w 8 miesiącu ciąży na ogródku :) jedząc arbuzy, lody i truskawki :)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia!
    No i kciukam za dzisiejsze wizyty! <3

Fipsik lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! Miłego, ciepłego, słonecznego dnia życzymy!
    Dzisiaj o 13 mamy wizytę i już nie mogę się doczekać, zresztą mała też wierzga od rana jak mała kobyłka:)
    Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj i samych rewelacyjnych wieści!

relgdf9h54y1o8s7.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki. Samych dobrych wieści! :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam piękny poranek za oknem! Dzień dobry Brzuchatki:)
    W zasadzie u mnie już drugi poranek tego dnia, bo o 3 obudziłam się wyspana, więc wstałam sobie, zjadłam trochę owoców, trochę powyszywałam, posiedziałam na tarasie i po 4 położyłam się dalej spać ;)
    U mnie też maluszek ma dni że rawie wcale się nie rusza, a czasem takie, że prawie w ogóle nie przestaje się ruszać :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyt!

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)zapowiada się kolejny ciepły dzionek:) do września chyba będę musiała sobie klimatyzacje w domu zamontować bo padnę w takie duchoty :)

a ja po raz drugi muszę się poskarżyć..znowu była u mnie kontrola z ZUSU ;/ masakra jakaś zastanawiam się czy będą chodzić tak co miesiąc czy co..tylko, że wczoraj nie zdążyłam na czas wyskoczyć z łazienki i otworzyć drzwi bo na golasa to tak nie za bardzo i dzisiaj od rana musiałam się tłumaczyć przez telefon dlaczego mnie nie było...brak słów...

moja łobuzica za to najbardziej aktywna jest w nocy kiedy powinna spać i dać mamusi pospać ale gdzie tam, zazwyczaj urządza sobie dyskotekę tak przez dwie godziny po czym łaskawie pozwoli mi się zdrzemnąć :)a teraz z kolei daje znać że czas na śniadanko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzisiaj strasznie zdenerwowana, bo idziemy na kontrolę nerek maluszka. Boję się, że może nie być poprawy. Trzymajcie za nas kciuki kochane.

Paula55, Zaczarowana, Nelus lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja przedostatni dzień w pracy dzisiaj. Nastrój mam podły bo znowu pokłóciłam się z narzeczonym, jak tak dalej pójdzie to chyba zostane samotna matką, ach szkoda gadać.
    Mi także się zdarzają dni że w ogóle nie czuje maluszka, np. w weekend czułam w sobote rano tylko a potem niedziela i poniedziałek cisza. Dopiero od wtorku maleństwo się rozszalało tak, że całe dnie mi dokazuje. Uaktywnia się po porannej kawce i tak do wieczora, na szczęście noce przesypia, oby po porodzie tak mu zostało :)
    Trzymam kciukasy za wizyty.

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No to meldujemy się po drugiej wizycie :) Typowo "dla przyjemności" :) USG było robione głównie dla męża, który rano nie mógł być na USG w szpitalu :) Więc skoro o przyjemnościach mowa to przejdę od razu do sedna sprawy - zdjęć z USG
    1zdw1hf.jpg
    2ic4nys.jpg
    28w1jcy.jpg
    ezoqyp.jpg

No i na koniec najlepsze - to co mój synek najchętniej pokazuje
    whckzs.jpg

generalnie on woli pokazywać pisiorka niż buźkę :)

Piosiorek jak malowany :) No i buziaczek cudowny. Kurde chyba musze sobie zrobić takie USG, ale w moim mieście nikt nie robi i musze się zapisac w innym mieście.

verynice lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ;) witamy sie w 25 tygodniu coraz bilzej coraz blize...
    Hehe to chyba kazdy maluch ma swoj lepszy i gorszy dzien.. mi w tamtym tygodniu przez poltorej dnia moze z 5 dal kopniakow i wtedy sie martwilam ale od tej pory kopie jak szalony chyba zebym sie nie denerwowala wiecej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:02

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężko, żeby ktoś wyprawił dla wszystkich. Teraz robimy rocznicę ślubu dla rodziny w rodzinnym mieście, a potem chcieliśmy dla znajomych u nas w mieście. Jak ma mi ktoś organizować w jakiejś kawiarni czy coś to wolę własny ogródek i grilla. Mąż niech gania po kuchni hehe :) Na pewno znajdzie się ktoś chętny do pomocy, ale szczerze mówiąc nie chciałabym, żeby ktoś wszystko robił po swojemu, a nie po mojemu :P Ja wolę wszystko ustalić, a inni niech robią hehe. Nie myślałam o typowym brytyjskim baby shower, raczej damsko-męski grill z okazji narodzin dziecka, o.

A prezenty.. no właśnie wózek i inne drogie rzeczy to raczej rodzice, chrześni.. Znajomi raczej kupią jakieś pieluszki, ubranka, zabawki. Fajna sprawa jak macie znajomych z pracy kupujących wózek. Ja niestety jestem jedynym pracownikiem, a mąż pracuje z samymi facetami, to oni o niczym nie pomyślą. Złożą życzenia i tyle.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arbuz! No właśnie dlaczego ja go jeszcze nie mam w domu ?! :-)
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie,
    kolejny piękny dzień się zapowiada <3 Dziś spędzam go z koleżanką w 8 miesiącu ciąży na ogródku :) jedząc arbuzy, lody i truskawki :)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia!
    No i kciukam za dzisiejsze wizyty! <3

verynice lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laseczki :)
    Ja sie witam w kiepskiej kondycji. Chyba zapalenie krtani mnie zlapalo. Ledwo juz mowie i tak mnie kaszle... :( w sumie nic poza tym mi nie jest wiec to na 90% krtan. Wszystko w gardle mi siedzi. Boje sie tylko tego kaszlu bo juz mnie od niego brzuch na dole boli :/ ale leczesie jak moge...

Powodzenia dzis na wizytach. Trzymamy z synusiem kciuki za was :)

Moj lobuz tez ma dni spokoju i wtedy i ja kozystam :) dzis mnie rano obudzil i trzeba bylo wstawac :P

Co do imprezy... Fajnie jak by ktos zorganizowal ale ja byla bym zachwycona zwyklym grilem ze znajomymi :) niestety tu gdzie mieszkamy nie mamy az tak wielu bliskich znajomych a jednem z nich ostarnio sie cos w glowach pozmienialo :/
    W pl mogla bym liczyc na kochanych przyjaciol ale niestety juz tam nie polecimy w tym roku :(
    I spodziewam sie wlasnie takich typowych odwiedzin po porodzie zeby malycha zobaczyc ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

moj też ma takie dni, że jest bardziej aktywny i takie dni kiedy chyba spokojnie leniuchuje:-)

Co do baby shower to sama też o tym myślałam :-) jakbym miała dom i ogród to nawet bym się nie zastanawiała, bo według mnie najlepiej to wychodzi właśnie na powietrzu :-) w domu to już nie to samo, a taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super :-) nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke" :-)

Ja życzę Wam milego dnia i uciekam na ryneczek po truskawki i jakieś warzywka, a pozniej mam nadzieje, że uda mi się znalezc jakas kiecke w galerii w którą się wcisnę, bo przy takiej pogodzie to chyba najlepsza dla mnie czesc garderoby :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dzisiaj królują truskawki obkupilam sie i chyba na sniadanie obiad i kolacje bede wcina w roznych postaciach taaaaaaka mam na nie ochote :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ja się witam dziś wyladowalam we Wrocławiu i tu też świeci słońce i jest pięknie trochę to lato nam zbzikowalo z tym upałem

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super :-) nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke" :-)

Zapraszam do Bydgoszczy ;)

Właśnie wróciliśmy ze spaceru po truskawki. Dziś na obiad makaron ze śmietaną i truskawkami na zimno. Aż się nie chce nic ciepłego jeść w taki upał

aleksa.wawa, Kaarolina, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piękny dzień jato jestem śpioch mogę spać codziennie do 10 :D zaraz pędzę do lidla zobaczyć te ciuszki dla ciężarnych. Pozdrawiam

Paula55, deidre lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia zazdroszcze spania :) ja dospie gora do 8 i na tym koniec :)

Jak obczaisz to daj nam cynk jak sprawa wyglada ;)
    W biedronie tez sa dzieciowo-mamowe rzeczy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)

moj synus przed spaniem wczoraj fikolkow natrzaskal ;) ale pieknie zasnal z mamusia i rano wstalismy razem i znow szalal ;) pogoda piekna o 8 rano juz w cieniu bylo 26 stopni wiec zapowiada sie gorac!! :) wiec dzisiaj znow spacerek jakies jeziorko, lubie takie dni :)

tez skocze do lidla ale nie licze na jakis szal, paula a jest jakas ulotka z biedronki z tymi dzieciowo-mamowymi rzeczami? bo nie widzialam ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ