X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj ruszał się rano mocno, potem cały dzień prawie w ogóle, wieczorem już wariowałam i wtedy jak zaczął kopać rzez pół godziny w pęcherz to musiałam 4 razy być w toalecie :P

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,
    kolejny piękny dzień się zapowiada <3 Dziś spędzam go z koleżanką w 8 miesiącu ciąży na ogródku :) jedząc arbuzy, lody i truskawki :)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia!
    No i kciukam za dzisiejsze wizyty! <3

Fipsik lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! Miłego, ciepłego, słonecznego dnia życzymy!
    Dzisiaj o 13 mamy wizytę i już nie mogę się doczekać, zresztą mała też wierzga od rana jak mała kobyłka:)
    Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj i samych rewelacyjnych wieści!

relgdf9h54y1o8s7.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki. Samych dobrych wieści! :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam piękny poranek za oknem! Dzień dobry Brzuchatki:)
    W zasadzie u mnie już drugi poranek tego dnia, bo o 3 obudziłam się wyspana, więc wstałam sobie, zjadłam trochę owoców, trochę powyszywałam, posiedziałam na tarasie i po 4 położyłam się dalej spać ;)
    U mnie też maluszek ma dni że rawie wcale się nie rusza, a czasem takie, że prawie w ogóle nie przestaje się ruszać :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyt!

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)zapowiada się kolejny ciepły dzionek:) do września chyba będę musiała sobie klimatyzacje w domu zamontować bo padnę w takie duchoty :)

a ja po raz drugi muszę się poskarżyć..znowu była u mnie kontrola z ZUSU ;/ masakra jakaś zastanawiam się czy będą chodzić tak co miesiąc czy co..tylko, że wczoraj nie zdążyłam na czas wyskoczyć z łazienki i otworzyć drzwi bo na golasa to tak nie za bardzo i dzisiaj od rana musiałam się tłumaczyć przez telefon dlaczego mnie nie było...brak słów...

moja łobuzica za to najbardziej aktywna jest w nocy kiedy powinna spać i dać mamusi pospać ale gdzie tam, zazwyczaj urządza sobie dyskotekę tak przez dwie godziny po czym łaskawie pozwoli mi się zdrzemnąć :)a teraz z kolei daje znać że czas na śniadanko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzisiaj strasznie zdenerwowana, bo idziemy na kontrolę nerek maluszka. Boję się, że może nie być poprawy. Trzymajcie za nas kciuki kochane.

Paula55, Zaczarowana, Nelus lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja przedostatni dzień w pracy dzisiaj. Nastrój mam podły bo znowu pokłóciłam się z narzeczonym, jak tak dalej pójdzie to chyba zostane samotna matką, ach szkoda gadać.
    Mi także się zdarzają dni że w ogóle nie czuje maluszka, np. w weekend czułam w sobote rano tylko a potem niedziela i poniedziałek cisza. Dopiero od wtorku maleństwo się rozszalało tak, że całe dnie mi dokazuje. Uaktywnia się po porannej kawce i tak do wieczora, na szczęście noce przesypia, oby po porodzie tak mu zostało :)
    Trzymam kciukasy za wizyty.

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No to meldujemy się po drugiej wizycie :) Typowo "dla przyjemności" :) USG było robione głównie dla męża, który rano nie mógł być na USG w szpitalu :) Więc skoro o przyjemnościach mowa to przejdę od razu do sedna sprawy - zdjęć z USG
    1zdw1hf.jpg
    2ic4nys.jpg
    28w1jcy.jpg
    ezoqyp.jpg

No i na koniec najlepsze - to co mój synek najchętniej pokazuje
    whckzs.jpg

generalnie on woli pokazywać pisiorka niż buźkę :)

Piosiorek jak malowany :) No i buziaczek cudowny. Kurde chyba musze sobie zrobić takie USG, ale w moim mieście nikt nie robi i musze się zapisac w innym mieście.

verynice lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ;) witamy sie w 25 tygodniu coraz bilzej coraz blize...
    Hehe to chyba kazdy maluch ma swoj lepszy i gorszy dzien.. mi w tamtym tygodniu przez poltorej dnia moze z 5 dal kopniakow i wtedy sie martwilam ale od tej pory kopie jak szalony chyba zebym sie nie denerwowala wiecej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:02

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężko, żeby ktoś wyprawił dla wszystkich. Teraz robimy rocznicę ślubu dla rodziny w rodzinnym mieście, a potem chcieliśmy dla znajomych u nas w mieście. Jak ma mi ktoś organizować w jakiejś kawiarni czy coś to wolę własny ogródek i grilla. Mąż niech gania po kuchni hehe :) Na pewno znajdzie się ktoś chętny do pomocy, ale szczerze mówiąc nie chciałabym, żeby ktoś wszystko robił po swojemu, a nie po mojemu :P Ja wolę wszystko ustalić, a inni niech robią hehe. Nie myślałam o typowym brytyjskim baby shower, raczej damsko-męski grill z okazji narodzin dziecka, o.

A prezenty.. no właśnie wózek i inne drogie rzeczy to raczej rodzice, chrześni.. Znajomi raczej kupią jakieś pieluszki, ubranka, zabawki. Fajna sprawa jak macie znajomych z pracy kupujących wózek. Ja niestety jestem jedynym pracownikiem, a mąż pracuje z samymi facetami, to oni o niczym nie pomyślą. Złożą życzenia i tyle.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arbuz! No właśnie dlaczego ja go jeszcze nie mam w domu ?! :-)
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie,
    kolejny piękny dzień się zapowiada <3 Dziś spędzam go z koleżanką w 8 miesiącu ciąży na ogródku :) jedząc arbuzy, lody i truskawki :)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia!
    No i kciukam za dzisiejsze wizyty! <3

verynice lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laseczki :)
    Ja sie witam w kiepskiej kondycji. Chyba zapalenie krtani mnie zlapalo. Ledwo juz mowie i tak mnie kaszle... :( w sumie nic poza tym mi nie jest wiec to na 90% krtan. Wszystko w gardle mi siedzi. Boje sie tylko tego kaszlu bo juz mnie od niego brzuch na dole boli :/ ale leczesie jak moge...

Powodzenia dzis na wizytach. Trzymamy z synusiem kciuki za was :)

Moj lobuz tez ma dni spokoju i wtedy i ja kozystam :) dzis mnie rano obudzil i trzeba bylo wstawac :P

Co do imprezy... Fajnie jak by ktos zorganizowal ale ja byla bym zachwycona zwyklym grilem ze znajomymi :) niestety tu gdzie mieszkamy nie mamy az tak wielu bliskich znajomych a jednem z nich ostarnio sie cos w glowach pozmienialo :/
    W pl mogla bym liczyc na kochanych przyjaciol ale niestety juz tam nie polecimy w tym roku :(
    I spodziewam sie wlasnie takich typowych odwiedzin po porodzie zeby malycha zobaczyc ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

moj też ma takie dni, że jest bardziej aktywny i takie dni kiedy chyba spokojnie leniuchuje:-)

Co do baby shower to sama też o tym myślałam :-) jakbym miała dom i ogród to nawet bym się nie zastanawiała, bo według mnie najlepiej to wychodzi właśnie na powietrzu :-) w domu to już nie to samo, a taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super :-) nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke" :-)

Ja życzę Wam milego dnia i uciekam na ryneczek po truskawki i jakieś warzywka, a pozniej mam nadzieje, że uda mi się znalezc jakas kiecke w galerii w którą się wcisnę, bo przy takiej pogodzie to chyba najlepsza dla mnie czesc garderoby :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dzisiaj królują truskawki obkupilam sie i chyba na sniadanie obiad i kolacje bede wcina w roznych postaciach taaaaaaka mam na nie ochote :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ja się witam dziś wyladowalam we Wrocławiu i tu też świeci słońce i jest pięknie trochę to lato nam zbzikowalo z tym upałem

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    taki grill z okazji rosnącego w brzuchu brzdąca super :-) nawet sama chetnie bym poszła na taka "imprezke" :-)

Zapraszam do Bydgoszczy ;)

Właśnie wróciliśmy ze spaceru po truskawki. Dziś na obiad makaron ze śmietaną i truskawkami na zimno. Aż się nie chce nic ciepłego jeść w taki upał

aleksa.wawa, Kaarolina, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piękny dzień jato jestem śpioch mogę spać codziennie do 10 :D zaraz pędzę do lidla zobaczyć te ciuszki dla ciężarnych. Pozdrawiam

Paula55, deidre lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia zazdroszcze spania :) ja dospie gora do 8 i na tym koniec :)

Jak obczaisz to daj nam cynk jak sprawa wyglada ;)
    W biedronie tez sa dzieciowo-mamowe rzeczy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)

moj synus przed spaniem wczoraj fikolkow natrzaskal ;) ale pieknie zasnal z mamusia i rano wstalismy razem i znow szalal ;) pogoda piekna o 8 rano juz w cieniu bylo 26 stopni wiec zapowiada sie gorac!! :) wiec dzisiaj znow spacerek jakies jeziorko, lubie takie dni :)

tez skocze do lidla ale nie licze na jakis szal, paula a jest jakas ulotka z biedronki z tymi dzieciowo-mamowymi rzeczami? bo nie widzialam ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ