X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochana tez mam takie cisnienie wlasnie :/ teraz mierzylam i jest o dziwo 99/62 z pulsem 92.
    Tez czasem jestem slaba :/ tak jak dzis wlasnie.
    Ojj a slabo to mi sie na poczatku czesto robilo. Teraz juz sie nie zdarza...
    Moze faktycznie jakis ucisk masz... Kolezance np cora tak uciskala nerw ze tracila czucie w jednej nodze wiec wszystko moze byc mozliwe...

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Moze faktycznie jakis ucisk masz... Kolezance np cora tak uciskala nerw ze tracila czucie w jednej nodze wiec wszystko moze byc mozliwe...
    Poprawiłaś mi humor :P Bo tego ucisku rozumiem dopiero za 3,5 miesiąca mogę się pozbyć :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po USG. Na szczęście wszystko ok. Młody sporo podrósł i waży już 670 g.

Ktoś pytał o porzeczki i kokosa w trakcie karmienia. Porzeczki wolno na pewno, a o kokosa mogę zapytać w poniedziałek.

Kaarolina, betinka, kark, madiiiii, Gosia19, stardust87, aswalda, verynice lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do omdleń to ja mam teraz duże duszności i np w kościele to aż głupio bo nawet stare babki stoją a ja praktycznie całą mszę siedzę, jak chwilę dłużej postoję to ciemno mi się robi przed oczami i taki ucisk w klatce piersiowej...
    I zdarzało mi się to też sporadycznie przed ciążą ale teraz to często... Taka chyba moja uroda, bo wyniki dobre, ciśnienie też w normie.
    Haa a przed chwilą jak kaszlałam to z prawej strony taka buła-wiem gdzie ten mój bąbel siedzi! :D

Zaczarowana lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jesli to to jest szansa haha :)

lo super wiadomosci :) maluszek jest sporutki :)

Leb mi peka :(

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie omdlenia a ja mam straszne zawroty glowy... ja sadze ze od tych moich wynikow krwi tak mam czasami jak mnie zlapie to przez 2 godziny potrafie miec helikopter w glowie.. dobrze ze do wizyty blizej niz dalej :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, może to taki urok tej ciąży, jeśli wyniki masz dobre...Mi położna mówiła, że są kobiety, które w ciąży tryskają energią i mogą robić prawie wszystko, co przed ciążą, a są takie, które właśnie powinny dużo odpoczywać i bardzo na siebie uważać, bo ciąża tak obciąża ich organizm.
    Zazdroszczę wyników po glukozie ;)

W tym tygodniu jechałam 2 razy autobusem i 2 razy praktycznie od razu jak weszłam do autobusu, ustąpiono mi miejsca :) Jednak w ludziach jest jeszcze trochę empatii :P a już traciłam nadzieję. Za pierwszym razem to byłam w takim szoku, że nawet się do kobiety nie uśmiechnęłam, dobrze że dałam radę wykrztusić "dziękuję".

Btw. ubrałam dziś moją koszulkę z pszczółką na brzuchu i mówię do mamy "Ale ci ludzie się szczerzą", nie uśmiechają, tylko śmieją i szczerzą, po paru minutach mijamy kolejną szczerzącą się osobę, a mama mówi do mnie "Ej, oni do ciebie się tak śmieją!" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:25

betinka, kark, Nelus lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Witam się i ja. Dziś w słodko-gorzkim nastroju. Słodkim, bo kupiłam łóżeczko (ale stoi zapakowane w karton więc nawet nie mogę nacieszyć się patrząc na nie). A gorzkim, bo w związku z temperaturą postanowiłam wyjąć letnie ciuchy - spodenki, spódniczki i sukienki i cholera w nic nie wchodzę :( Nawet rzeczy, które były mi luźne w zeszłe lato, teraz przez biodra mi nie chcą przejść :( A przytyłam tylko 3kg! Myślicie, że mogła mi się miednica poszerzyć i to dlatego? A wszystko co przejdzie, to ciasne w pasie. Siedziałam i płakałam, a mąż się wkurzał, bo się spieszyliśmy do Brodnicy. A ja autentycznie nie miałam się w co ubrać :(
    Wściekła jestem, bo szafa pełna ubrań, a ja muszę jechać na zakupy i nowe pokupować. A nienawidzę zakupów, łażenia po sklepach, wybierania i przymierzania. I kasy na ciuchy nie lubię wydawać. Szczególnie jak sobie pomyślę, że to tylko na 3 miesiące :|
    A w ogóle to już 3 dzień mam twardy brzuch i nie wiem czy to macica czy wzdęcia, nospa nie pomaga. Siedzę i się martwię.
    Do dupy ten dzień mimo łóżeczka :(
    Wybaczcie, musiałam się wyżalić. Miłego dnia Wam życzę i wizyt w 100% udanych. Trzymam kciuki.

Taaaak, ubrania są frustrujące, ale nic się kochana nie martw. Teraz można dorwać letnią kiecę do kolan, czy kostek za nieduże pieniądze. Ja kupuję takie ubrania, w których będę mogła chodzić też jak nie będę już miała brzuszka - jak się dobrze rozejrzysz, to na pewno znajdziesz. Taki to już urok naszego magicznego stanu! Zgarnij chłopa wieczorem, zmontujcie łóżeczko i od razu Ci się nastrój poprawi :) A kryzys ubraniowy potraktuj jako bardzo chwilowy! Nosek do góry!
    A twardy brzuch może przez to, że dzidziuś intensywnie rośnie, zwiększa się razem z nim ilość wód płodowych i przez to wrażenie twardości!

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Co do omdleń to ja mam teraz duże duszności i np w kościele to aż głupio bo nawet stare babki stoją a ja praktycznie całą mszę siedzę, jak chwilę dłużej postoję to ciemno mi się robi przed oczami i taki ucisk w klatce piersiowej...
    I zdarzało mi się to też sporadycznie przed ciążą ale teraz to często... Taka chyba moja uroda, bo wyniki dobre, ciśnienie też w normie.
    Haa a przed chwilą jak kaszlałam to z prawej strony taka buła-wiem gdzie ten mój bąbel siedzi! :D

Ja w kościele to nawet nie próbuję stać, już w 2 razy w kościele zasłabłam i to w ławce, więc nie zamierzam ryzykować. I tak podczas stania muszę się podpierać, bo przychodzą momenty, że jakoś tak mi duszno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:28

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa Zaczarowana może źle napisałam-ja zawsze siedzę w ławce i tak mi się robi :D A raz to prawie zwymiotowałam, dosłownie już mi się cofało i chciałam wybiec ale jakbym się podniosła to chyba by do tego doszło! Ale by był wstyd i to jeszcze prawie na samym przodzie siedzę :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jakbym mogła siedzieć do końca ciąży w domku to bym to olała i nie szukała przyczyny, ale za 2 tygodnie zaczyna mi się sesja, potem obrona.
    I kurcze będę musiała jechać sama pewnie 4 czy 5 razy na uczelnię, czyli jechać 8-10 razy 1,5 godziny w autobusie. A w autobusie jak to w autobusie: duszno i jak ktoś zobaczy kobietę leżącą bez ducha to nie pomoże, tylko weźmie portfel albo całą torebkę :/
    Dlatego chciałam się dowiedzieć co mi jest dokładnie, żebym mogła ewentualnie nad tym zapanować przez te dwa tygodnie i z jako taką pewnością wsiadać do autobusu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:31

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, tez nie znoszę kupować dla siebie ubrań, zwłaszcza gdy muszę :P Strasznie się ostatnio wściekam, bo myślałam, że dam radę zapiąć większość ulubionych spodenek pod brzuszkiem, a tu dupa. Ja czekam właśnie na przesyłkę z bonprixu. Zamówiłam pare zwykłych, bawełnianych sukienek w większym rozmiarze i mam nadzieję, że nadadzą się potem do chodzenia po domu, albo do spania.

http://www.bonprix.pl/style/sukienka-z-krotkim-rekawem-22126813?catalogueNumber=948351&category=114&source=7
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-2-szt-131165580?catalogueNumber=969111&category=114&source=7
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-1652250?catalogueNumber=938703&category=114&source=7

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech...no z tymi ubraniami to jest faktycznie problem ja tez musiałam kupić kilka rzeczy bo osiągnęłam największą wagę w swoim życiu przebiła nawet pierwsza ciąże a myślałam ze to jest niemożliwe... i o ile dla tych "szczuplejszych" przyszłych mam jest spory wybór przynajmniej w sklepach w których byłam bo tez wszystko zależy od gustu, tak dla takich "kluseczek" jak ja :P zaczyna się problem bo rozmiar 46 (dół bo góra jest jeszcze większa z racji duzeeego biustu ;/) sam w sobie jest duży..a ciążowe rzeczy to już masakra nie ma w czym wybierać..;/

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz ja się chwalę:)
    Na początek MY :)
    22tydzień i 4 dni
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56e30d23bdac.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fb7784930bc.jpg
    Pierwsze, typowe dziewczęce bodziaki- 5zł w szperaku :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97316233de2a.jpg
    Te rampersy teściowa przywiozła z Turcji jako pamiątkę dla dzidzi :) kolor myślę, że uniwersalny ???
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc3187282e1.jpg

Te dresiaki wylicytowałam za 15zł w lutym w konkursie na fb :) myślę, że dłużej posłużą, bo mają podginane te barankowe doły:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1da136ebecc.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c540964e198.jpg
    a na koniec moje dziesijsze faworytki-buciki;D dostałam je od dziewczyn u których miałam praktyki w DPS :)) przeuroczy gest:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5158dddb4bee.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:32

Paula55, Kaarolina, nenka, stardust87, Gosia19, aswalda, dba, verynice, Io, kark, ofcooo, Ewi25 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    dzieki za pocieszenie b naprawde rano sie przestraszylam ale mala juz daje czadu
    co do cisnienia to ja mam bardzo niskie i moja gin mowila zebym kawe pila to nie bede sie faszerowac lekami ale czy to dobre to tez nie wiem
    puls dzisiaj 120

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Ech...no z tymi ubraniami to jest faktycznie problem ja tez musiałam kupić kilka rzeczy bo osiągnęłam największą wagę w swoim życiu przebiła nawet pierwsza ciąże a myślałam ze to jest niemożliwe... i o ile dla tych "szczuplejszych" przyszłych mam jest spory wybór przynajmniej w sklepach w których byłam bo tez wszystko zależy od gustu, tak dla takich "kluseczek" jak ja :P zaczyna się problem bo rozmiar 46 (dół bo góra jest jeszcze większa z racji duzeeego biustu ;/) sam w sobie jest duży..a ciążowe rzeczy to już masakra nie ma w czym wybierać..;/
    Znam ten bol mnie serce sciska jak mam cos kupic bo nic sobie nie moge dobrac a jak juz cos sie dobierze to jakas masakra jest..

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora kupila pizame z biedronki?

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tylko upały są od 3 dni, a ja mam omdlenia od 1,5 miesiąca. Mdlałam jak było miesiąc temu 10 stopni, więc temperatura nie ma nic do rzeczy. Zresztą spacery też nie, bo w domu też nie raz robi mi się słabo. Chodziło mi o ten przykład ze spacerem, że poza domem, gdzie mogę się położyć na łóżku, wypić wodę, od jakiegoś czasu nie mogę sama przebywać i to jest cholernie wkurzające...

Ja rozumiem, że to mi się mogło dziać w pierwszym trymestrze, zresztą było mi wtedy chyba 2 razy słabo, ale teraz, w drugim, jak organizm już przyzwyczajony itd.?
    A ja mam omdlenia dopiero od drugiego trymestru. To jest normalne w ciąży. I to, że w pierwszej nie miałaś, to nie znaczy, że w tej nie możesz. Mi się zdarzają kilka razy w tygodniu.
    A w ogóle na ostatnim USG to miałam "przygodę". Leżę sobie, ginka robi USG, a mi nagle słabo, taki niepokój jakiś, mdłości i czarno przed oczami. I mówię jej, czy mogłaby już to USG skończyć, bo ja się bardzo źle czuję i zaraz zwymiotuję albo zemdleję. A ona, że to przez to, że na plecach leżę i mam się położyć na boku. NO I MNIE OLŚNIŁO! Na szkole rodzenia anestezjolog nam mówił o zespole ucisku żyły głównej dolnej. Dochodzi do niego jak się leży na plecach. Objawami właśnie jest niepokój, mdłości, zawroty głowy i utrata przytomności i mówił nam, żeby nie leżeć na plecach jak jesteśmy same w domu, bo to może przyjść tak nagle, że nie zdążymy się odwrócić na bok, zanim zemdlejemy. I rzeczywiście, mnie musiała gin i mąż przewrócić na bok. Więc te nasze omdlenia mogą być spowodowane częstym leżeniem na plecach w ciągu dnia lub w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:21

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Taaaak, ubrania są frustrujące, ale nic się kochana nie martw. Teraz można dorwać letnią kiecę do kolan, czy kostek za nieduże pieniądze. Ja kupuję takie ubrania, w których będę mogła chodzić też jak nie będę już miała brzuszka - jak się dobrze rozejrzysz, to na pewno znajdziesz. Taki to już urok naszego magicznego stanu! Zgarnij chłopa wieczorem, zmontujcie łóżeczko i od razu Ci się nastrój poprawi :) A kryzys ubraniowy potraktuj jako bardzo chwilowy! Nosek do góry!
    A twardy brzuch może przez to, że dzidziuś intensywnie rośnie, zwiększa się razem z nim ilość wód płodowych i przez to wrażenie twardości!
    :D och, co ja bym bez Was zrobiła? :) :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 ślicznie! I te Twoje dłuuugaśne włosy super :D
    Ja teraz dożynam sukienki, które się rozciągają, w sumie dobrze że mieszkam na wsi to tutaj nie ma rewii mody, a na zakupy czy wizyty u gina to w coś się jeszcze wcisnę :P U mnie z kolei jest problem z biustem, wszystkie staniki za małe i cisną a na co dzień lubię chodzić w tych bezuciskowych teraz więc jak gdzieś jadę to muszę kombinować co założyć żeby mi to nie zwisało i nie prześwitywało :P Niby błahostka ale wkurza

betina89 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ