Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
remonty są straszne My z mężem zrobiliśmy w zeszłym roku bo planowaliśmy przed zajściem w ciąże
Blacluna Ja niestety choruję na przypadłość zapalenia krtani co roku w zimie przychodzi dzień i chce coś powiedzieć a tu cisza wtedy dopiero się wszyscy cieszą że nic nie może powiedzieć ani powyzywać heheA Ja chodze 1,5 tygodnia bez głosu to diabelstwo prześladuje mnie już od 5 lat a potem mam suchy duszący kaszel bez syropu to bym sie udusiła i raz wylądowałam na pogotowiu bo tak wszystko opuchło
bałam sie tego teraz bo jak tylko zaczyna boleć mnie gardło to już mam schizę że to właśnie to
Kark u nas też o tatuśkach nie zapomnieli tyle że zrobili teraz razem w sobotę :)muszę zabezpieczyć się w chusteczki i do nich szlochać i już to widzę jak będą ludzie się gapić że Tą to chyba pogięło a co mi tam
kark, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Ja także życzę wszystkim obecnym i przyszłym mamusiom wszystkiego naj naj najI miłego dnia!
aaaa no i ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty no a najbardziej za to, żeby dzidzia Justynki pokazała co ma między nogami
ahhh no i siebie witam w 25 tygodniu ciążyJak to już dumnie brzmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:56
justyna14, Paula55, stardust87, EmiBam, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
betinka wrote:Dopiero udało mi się tu dotrzeć i nawet nie zdążyłam doczytać co u Was! Dziś rocznica ślubu i mąż mnie pochłonął
Co do tego, czy to kolka nerkowa - urolog, do którego mnie wysłał ginekolog w szpitalu, powiedział o tym wodonerczu, jednocześnie mówiąc o kolce. Ale też poczytałam, że kolka to bardziej od kamienia. Chyba, że chodziło mu o charakter bólu - facet był totalnym ignorantem, odesłał mnie do domu bez innych badań poza usg, a nie wiem, czy jednak bakterii nie mam, bo pęcherz mnie rozpiera.
Spałam w nocy tylko na lewym boku (zastój mam w prawej nerce), ułożyłam się tak, żebym na plecy nie mogła się przekręcić, żeby synuś znów nie ucisnął moczowodu (upodobał sobie od początku prawą połowę mojego brzucha i tam spędza ciałkiem większość czasu) i jakoś wstałam. Dziwne, że ból się nasila po jedzeniu :S
Dzięki wielkie za wszystkie dobre rady! Jutro się zaopatrzę w żurawinę, dzisiaj piłam wodę z cytryną. I poszukam wody JanA Nospa w moim przypadku totalnie nie działa (ani na ten, ani na inny ból).
Tzn nie mówię, że to jest właśnie u Ciebie, ale chyba warto spróbować, szczególnie jeśli nic w nerkach nie znaleźli, zamiast się lekami, które nie pomagają faszerować. Bo to co opisujesz to dokładnie takie same objawy jak u mnie. A też już się bałam, że mi kamienie, albo chociaż piasek w nerkach znajdą.. -
verynice wrote:Dzień dobry mamusie
Ja także życzę wszystkim obecnym i przyszłym mamusiom wszystkiego naj naj najI miłego dnia!
aaaa no i ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty no a najbardziej za to, żeby dzidzia Justynki pokazała co ma między nogami
ahhh no i siebie witam w 25 tygodniu ciążyJak to już dumnie brzmi
no czekamy na to usg i czekamy i się doczekaliśmy w końcu
teraz to już ta płeć nawet aż tak ważna nie jest tylko żeby wszystko był z Maluszkiem w porządku.
Któraś jeszcze ma dziś wizytę ??verynice lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
a co do remontów to też mam dość, tylko ja budowy domu, ciągle coś, albo jeździmy szukamy zamawiamy, albo "robimy" albo odbieramy zamówienie i ciągle i ciągle i końca nie widać. Eh oby do września, wtedy wszystko zejdzie na dalszy plan
betina89 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Patu wrote:
Ps. Macie przepisy może na jakieś proste szybkie ciasta? Ostatnio za często był plesniak i jablecznik i szukam jakiegoś dobrego przy którym nie narobie się i jest mała szansa że zepsuje
1 szkl mąki
3/4 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ulubione owoce (najlepiej kwaśne), mogą być mrożone (nie trzeba rozmrażać)
Oddzielasz białka od żółtek i ubijasz z nich sztywną pianę mikserem ze szczyptą soli (CAŁE CIASTO SIĘ MIKSEREM ROBI). Dodajesz do białek cukier w porcjach (mniej więcej w 3 porcjach, żeby białka nie opadły). Następnie dodajesz po 1 żółtku, ciągle ubijając mikserem. Proszek do pieczenia mieszasz z mąką i porcjami dodajesz do białek z żółtkami i cukrem, ciągle miksując. Ciasto wylewasz na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na wierzch kładziesz owoce (dość gęsto, ale nie za bardzo) i wkładasz do piekarnika rozgrzanego do 160st, na ok 45-60 min (ale musisz pilnować, bo zależnie od ilości i rodzaju owoców piecze się różnie. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy się upiekło. Po wyjęciu jak lekko ostygnie polać lukrem (szczególnie jeśli owoce kwaśne. Najlepsze jest ze śliwkami, wiśniami, rabarbarem lub porzeczką). Ciasto podobne jest do biszkoptu, ale dużo dużo łatwiejsze i robi się je maksymalnie 5 minutPatu lubi tę wiadomość
-
No i wszystkiego najlepszego dla Was mamuśki i dla mnie
Ha!
I powodzenia na wizytach
A Paula, a na ten kaszel może jakaś taka maść do smarowania typu Vick Vapo Rub (czy jak to się zwie)? Nie wiem czy można w ciąży co prawda, ale może by pomogło jeśli można.. Ja męża smarowałam Amolem na noc, jak miał taki kaszel mocny (przeszło po 2 dniach), no ale on w ciąży nie był jak się domyślaszKaarolina lubi tę wiadomość
-
Kinkin wrote:Chyba jestem jedyną osobą, którą ciąża zaskoczyła
Słuchajcie, czy 24 tydzień zaczyna 7 miesiąc? I czy 7 miesiąc to początek III trymestru? Przepraszam za głupie pytania, ale ja sie pogubiłam w tym wszystkim... -
Czesc mamusie
Witam sie w ten piekny ale dalej schorowany dzien...dzis zostalo mi lezenie w lozku pod koldra...
Wszystkim wizytujacym samych dobrych wiesci
Co do belly to zawsze pokazuje troche do przodu wiec ja licze po swojemu
Remontow nienawidze!!! A jutro maja do nas przyjsc i powiedziec od kiedy zaczna wymieniac instalacje gazowa. Najgorsze jest to ze na 1 caly dzien musimy wyjsc z domu... Moj powiedzial ze jak dalej bede sie tak czuc to im powie ze sorry ale chora w ciazy nie bede siedziec
Dziewczyny co wam powiem... Leze taka padnieta, nieumalowana, ledwo zywa i wpada moj T do domu (bo po swiezy chlebek pojechal) i dostalam bukiet bialo- rozowych tulipankow i slodkosci
Tulipanki od synusia z okazji dnia mamy (podobno powiedzial na uszko tatusiowi ze chce prezent dla mamy) i slodkosci od Miska z okazji imieninek
Ale sie poplakalam
justyna14, Kaarolina, verynice, stardust87, karolcia:)))), kark, Nelus, BlackLuna, aswalda lubią tę wiadomość
-
cześć kobitki
ja już tygodni nie liczę wg belly, tylko tak jak lecą faktycznie, w szpitalu liczą tak jak ja, wiec nie będę sobie dodawaćtak wiec od dzisiaj jestem w 25 tyg mimo że belly pokazuje 26 (w szpitalu też by powiedzieli, że to 25).
Betina trzymam kciuki, oby to nie były kamienie :*
Wszystkiego naj aktualne mamunie i te przyszłe
Byliśmy na działce przez 2 dni, wczoraj ścinałam synkowi włosy, patrze, a tam kleszczzawołałam męża i go wyciągnął, na szczęście nie zdążył się napić, psa od razu do kąpieli wzięłam
Mój syn to jest model, wrąbał się do jeziora i już wczoraj zaliczył pierwsze nurkowaniedzieciom to i zimna woda nie przeszkadza
a jaki szczęśliwy był
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Belly liczy pełne tygodnie, więc jeden miesiąc ma 4 tyg, inny 5. Dlatego czasami wyprzedza, a czasami wydłuża.
Ja wolę liczenie połówkowe tygodni, każdy po równą ilość dni:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.