X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba bardzo groźny nie może być w przypadku niezagrożonej ciąży. Moja kuzynka wcześniej urodziła właśnie przez kaszel i skurcze brzucha od tego, ale to był 38tc, więc Paula masz czas, żeby go wyleczyć :D
    W Polsce tantum pozwalają, nie wiem czy wasz odpowiednik ma taki sam skład...

U mnie właśnie młody od 3 dni szaleje, a ja mam ochotę paść na twarz i spać cały dzień :P Za to w nocy jak się budzę to ładnie śpi ;)

Ja w tym tygodniu na pewno przytyłam więcej niż do tej pory, bo czuję się dużo większa i brzuch wystaje bardziej. Aż się boję co jutro waga pokaże :P

Paula55 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    mi narazie przybyło 4 kg :) więc nie jest źle ale zauważam że brzuch z dnia na dzień robi się większy więc pewnie i w kg mi troche pójdzie
    U mnie 6kg wiecej, ciuszki nosze sprzed ciąży wiec tylko w cycki i głównie brzuchol poszło.
    Czuję już ten balast wchodząc po schodach i bedac na spacerze. Piety mnie bolą konkretnie :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na grillu i nabrałam troche kolorków :-) moja waga dzisiaj pokazała 67 kg! A rano ważyłam 64 kg ! Chyba za dużo dzisiaj zjadłam ;-/
    Mam problem z rekami- mimo, że pływam to i tak wydaje mi się, że rosną mi ramiona;-(

od jutra znowu warzywa i owoce, zero pieczywa i basen. Wydaje mi się, że po całym dniu puchne.

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam kochane :)
    Jestem juz po inhalacji :) ale tylko sola bo poki co tylko do tego mam bezposredni dostep. Wypilam tez sok z buraka... Faszeruje sie sokami z malin i dzikiej rozy i wcinam cytryny. Licze w koncu na poprawe :)
    Mamy wlasnie odpowiednik tantum i czytalam na forak i brytyjki wlasnie to w ciazy stosuja ńie chcac brac antybiotykow.. Ale jutro mamy bank holiday i sklepy pozamykane :(

Karolcia pochwal sie fotka poscieli :) ja musźe z tym czekac do ostatniej chwili.. Chyba ze narazie kupie jedna a potem druga :)
    Babeczki ja uwazam ze nie ma sie co waga martwic bo u nas akurat na watku same laseczki :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na kolacje zrobilam pieczrki zapiekane z szynka, serem i pomidorkiem a teraz wcinam slonecznik. Nie przejmuje się wagą, bo nareszcie wyprozniam sie w miarę regularnie i 6 kg pod koniec 23 t.c. to chyba nie jest zle ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:27

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sporadycznie biorę nospę. Niestety jest to lek dostępny bez recepty i niektóre kobiety biorą go regularnie bez zalecenia lekarskiego, jak tylko coś zaboli. Wszystkie leki, dawki trzeba konsultować z lekarzem. Jeśli po urodzeniu będzie coś nie tak - zawsze wina spadnie na lekarza. A jak się samemu bierze to trzeba wziąć na siebie odpowiedzialność.

Jeśli jest ryzyko poronienia czy przedwczesnego porodu, to wiadomo że mniejszym ryzykiem będzie zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka niż urodzenie go przedwcześnie. Ale jeśli jest możliwość nie brania jakichkolwiek leków, to jednak warto.

Paula55, Zaczarowana lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ewi sliczny maluszek. Super wiesci wiec nic tylko sie cieszyc kochana :)

Betinka bardzo nie dawal mi spokoju ten twoj bol i problemy z nerkami. Poszperalam troszke i mam pytanie...
    Czy lekarz jest pewnien ze to kolka nerkowa??? Moze jednak wodonercze ktore nie jest tak grozne...
    Zrobilas posiew moczu? Jesli tak i wyszlo ok to moge ci poradzic zeby sobie pomoc bez lekow sprobuj:
    - jak najwiecej zurawiny!!! Jedz za kazdym razem jak sobie tylko przypomnisz. Mozesz dawac na chlebek w postaci dzemu, do musli z mlekiem ale najlepsza jest jedzona bezposrednio w suszonej postaci
    - do tego pij pij i jeszcze raz pij i najlepiej by byla to woda uzdrowiskowa JAN! Moze uda ci sie ja w sklepie dostac ( poszukaj np w almie lub innych duzych marketach)
    - jesli bedziesz pic i duzo sikac powinno obejsc sie bez antybiotykow i tym bardziej cewnikow (!)

Wogole to slyszalyscie o tym ze wg najnowszych badan nospa nie jest dla nas taka dobra bo obniza napiecie miesniowe u naszych dzieci???!

Dopiero udało mi się tu dotrzeć i nawet nie zdążyłam doczytać co u Was! Dziś rocznica ślubu i mąż mnie pochłonął ;)
    Co do tego, czy to kolka nerkowa - urolog, do którego mnie wysłał ginekolog w szpitalu, powiedział o tym wodonerczu, jednocześnie mówiąc o kolce. Ale też poczytałam, że kolka to bardziej od kamienia. Chyba, że chodziło mu o charakter bólu - facet był totalnym ignorantem, odesłał mnie do domu bez innych badań poza usg, a nie wiem, czy jednak bakterii nie mam, bo pęcherz mnie rozpiera.

Spałam w nocy tylko na lewym boku (zastój mam w prawej nerce), ułożyłam się tak, żebym na plecy nie mogła się przekręcić, żeby synuś znów nie ucisnął moczowodu (upodobał sobie od początku prawą połowę mojego brzucha i tam spędza ciałkiem większość czasu) i jakoś wstałam. Dziwne, że ból się nasila po jedzeniu :S

Dzięki wielkie za wszystkie dobre rady! Jutro się zaopatrzę w żurawinę, dzisiaj piłam wodę z cytryną. I poszukam wody Jan :) A Nospa w moim przypadku totalnie nie działa (ani na ten, ani na inny ból).

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie ;)

Cały czas betinka trzymamy kciuki za Ciebie by szybko przeszło ;)

Piszecie o wadze, ja przytylam 3 ale ze z początku schudłam to na plusie od początku mam tylko 1 kg. Brzuszek spory biust też podrosl a schudłam głównie w rękach trochę nogach. Ciekawa jestem teraz tempa tycia ;) ale juz czuje się taka duża to co będzie w 9 miesięcu :D

Chęć mam na owoce ogromną. Dobrze ze zaraz lato i sezonowe będą ;) ciągle bym mogła truskawki winogrona albo arbuza podjadac ;) ale potem do obiadu zmuszac się muszę :D

Jestem ostatnio tyle na słońcu nogi wystawiam to myślałam ze choć troszkę słońce musnie a tu maz super opalony a ja bialutka. Oj ta moja karnacja.

Ps. Macie przepisy może na jakieś proste szybkie ciasta? Ostatnio za często był plesniak i jablecznik i szukam jakiegoś dobrego przy którym nie narobie się i jest mała szansa że zepsuje ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!

Betinka, pij duuuużo wody i powinno być lepiej. Trzymaj się dzielnie! :)

Ja po wczorajszym ważeniu byłam trochę zszokowana, więc dzisiaj jeszcze raz wlazłam na wagę i 0,6kg mniej :P Dziwne, w sumie też trochę puchnę w ciąży, może to woda...

Patu, ja mogę polecić ciacho jogurtowe :) Tutaj jest z brzoskwiniami ale super wychodzi tez z rabarbarem i truskawkami. Robię z tego przepisu, ale dodaję tylko pół szklanko oleju -> http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.html
    Mniammm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:13

Patu lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, stęskniona za wami i forum! :*
    M zepsuł komputer i w ten oto sposób zostałam odcięta od świata, na szczęście juz go naprawił :D
    Widzę temat wag i obwodów, ja w tamtym tyg ważyłam 53,5kg (czyli 0,5kg na +) ale teraz jest na pewno trochę więcej ;) a w brzuszku wczoraj wieczorem miałam 80cm :)

A no i zapomniałabym...wszystkiego dobrego mamusie ;) :D

madiiiii, kark, aleksa.wawa, nenka, betina89 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Wszystkiego najlepszego mamunie! ;)

Migotka22, verynice, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Wszystkiego najlepszego :* <3

Ja dziś śmigam na usg połówkowe na 15.00. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze z Maleństwem i że zrobi rodzicom prezent i w końcu dowiemy się, czy jest córeczką czy synkiem :)

Miłego dnia :)

Migotka22, madiiiii, kark, verynice, stardust87, Patu, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten słoneczny poranek:)

oczywiście musiałam się rozchorować...nie wiem nawet od czego z dnia na dzień mnie jakieś dziadostwo złapało kaszel, katar i moja drzazga ból gardła tak więc zamiast mówić albo szepcze albo w najlepszym razie robię za domową piszczałkę... mam nadzieję, że mi przejdzie bo za 2 tygodnie ślub i chciałabym mieć głos na miejscu jak będę wypowiadać słowa przysięgi bo playbacku niestety nie przygotowałam ;/

na szczęście mała dama zdaje się tym nie przejmować i daje czadu w nocy i za dnia jak tylko coś się jej nie spodoba albo moja pozycja nie pasuje "głośno" i wyraźnie daje znać obijając mnie jak się da :P

ode mnie również wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta kochane mamusie:)

Migotka22, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka trzymam kciuki za połówkowe :)

BlackLuna a Ty biedulko kuruj się, kuruj :*

justyna14, BlackLuna lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę wszystkim mamusią i przyszłym mamusiom wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Ja już nie mogę się doczekać bo w sobotę przedszkole przygotowało występy i Moja córka będzie śpiewać dla mnie :* Nie wiem czy powstrzymam łzy bo wiadomo jak to w ciąży :)

Ja też kilka dni wcześniej miałam bolące gardło ale przeszło za to jakiś katar chyba alergiczny niestety mnie trzyma i tak co roku męczę się na wiosnę :(

dzisiaj to Ja tu z nudów umieram mąż w pracy córka w przedszkolu na dworze skwarek i co mam robić? chyba pokoszę trawę bo zaraz sfiksuje jak tak jeszcze posiedzę bezczynnie
    I oczywiście zdrówka życzę choruszką:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:58

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam sie z rana :)
    Wiadomo wszystkiego najlepszego Mamusie w te Nasze pierwsze nieoficjalne swieto ;)
    I oczywoscie wszystkim dziewczynom ktore dzisiaj obchodza rowniez imieniny (bo dopatrzylam sie ze miedzy Nami sa takowe ;P ) rowniez wszystkiego co najlepsze i samych radosnych chwil..
    No i dzien zaczal sie Nam znowu od remontu az mnie glowa boli na sama mysl i o Nim :D
    Paula wstawie zdjecie oczywiscie jak posciel przyjedzie i naloze ja na lozeczko :D

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, dzięki kochana :) kiedyś i mnie musiało dopaść..;/ tylko czemu kiedy na dworze tak przyjemnie i ciepło, no i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia przed ślubem a ja się muszę w domu kisić baaa nawet przez telefon nic nie załatwię bo głosu brak mam tylko nadzieje ze gardło odpuści i obędzie się bez antybiotyków ;/

kaarolina, oj znam ten remontowy ból głowy;/ my już na szczęście na końcówce i już tylko porządki ale ciągnęło się zdrowo ponad pół roku zanim wszystkie tematy się pozamykały, masakra;/ oby do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:06

Kaarolina lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna rozumiem cię doskonale bo mnie niedawno puściło "przeziębienie". I tak zauważyłam, że to cholerstwo łapię najpierw gardło, a potem nosek, i nie wiem z czego się bierze chyba z powietrza :/

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas występy połączone z dniem taty i dniem dziecka - ma być piknik letni 10 czerwca, więc jeszcze sporo poczekam :(
    Za to jak córa będzie występować to na pewno się popłaczę, bo przed chwilą oglądałam filmik o karmieniu piersią i się popłakałam na widok dzidziusia :P

Mnie przedwczoraj bolało gardło, poszliśmy na lody i przeszło ;)

Co do wagi, to ja wczoraj się obżerałam jak nie powiem co, bo u teściów byliśmy na grillu, myślałam, że dziś waga co najmniej będzie +5kg, a tu urosło jak zwykle na tydzień tylko 0,5kg, więc u nas +3 jest :) Hmm, patrząc na to, że z córką miałam teraz +6 i doszło mi potem jeszcze +9, to może w 12 się wyrobię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:16

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ