Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeraz chyba bardzo groźny nie może być w przypadku niezagrożonej ciąży. Moja kuzynka wcześniej urodziła właśnie przez kaszel i skurcze brzucha od tego, ale to był 38tc, więc Paula masz czas, żeby go wyleczyć
W Polsce tantum pozwalają, nie wiem czy wasz odpowiednik ma taki sam skład...
U mnie właśnie młody od 3 dni szaleje, a ja mam ochotę paść na twarz i spać cały dzieńZa to w nocy jak się budzę to ładnie śpi
Ja w tym tygodniu na pewno przytyłam więcej niż do tej pory, bo czuję się dużo większa i brzuch wystaje bardziej. Aż się boję co jutro waga pokażePaula55 lubi tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:mi narazie przybyło 4 kg
więc nie jest źle ale zauważam że brzuch z dnia na dzień robi się większy więc pewnie i w kg mi troche pójdzie
Czuję już ten balast wchodząc po schodach i bedac na spacerze. Piety mnie bolą konkretnie -
Ja dzisiaj byłam na grillu i nabrałam troche kolorków
moja waga dzisiaj pokazała 67 kg! A rano ważyłam 64 kg ! Chyba za dużo dzisiaj zjadłam ;-/
Mam problem z rekami- mimo, że pływam to i tak wydaje mi się, że rosną mi ramiona;-(
od jutra znowu warzywa i owoce, zero pieczywa i basen. Wydaje mi się, że po całym dniu puchne. -
Dziekuje wam kochane
Jestem juz po inhalacjiale tylko sola bo poki co tylko do tego mam bezposredni dostep. Wypilam tez sok z buraka... Faszeruje sie sokami z malin i dzikiej rozy i wcinam cytryny. Licze w koncu na poprawe
Mamy wlasnie odpowiednik tantum i czytalam na forak i brytyjki wlasnie to w ciazy stosuja ńie chcac brac antybiotykow.. Ale jutro mamy bank holiday i sklepy pozamykane
Karolcia pochwal sie fotka poscielija musźe z tym czekac do ostatniej chwili.. Chyba ze narazie kupie jedna a potem druga
Babeczki ja uwazam ze nie ma sie co waga martwic bo u nas akurat na watku same laseczki
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sama sporadycznie biorę nospę. Niestety jest to lek dostępny bez recepty i niektóre kobiety biorą go regularnie bez zalecenia lekarskiego, jak tylko coś zaboli. Wszystkie leki, dawki trzeba konsultować z lekarzem. Jeśli po urodzeniu będzie coś nie tak - zawsze wina spadnie na lekarza. A jak się samemu bierze to trzeba wziąć na siebie odpowiedzialność.
Jeśli jest ryzyko poronienia czy przedwczesnego porodu, to wiadomo że mniejszym ryzykiem będzie zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka niż urodzenie go przedwcześnie. Ale jeśli jest możliwość nie brania jakichkolwiek leków, to jednak warto.Paula55, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Ewi sliczny maluszek. Super wiesci wiec nic tylko sie cieszyc kochana
Betinka bardzo nie dawal mi spokoju ten twoj bol i problemy z nerkami. Poszperalam troszke i mam pytanie...
Czy lekarz jest pewnien ze to kolka nerkowa??? Moze jednak wodonercze ktore nie jest tak grozne...
Zrobilas posiew moczu? Jesli tak i wyszlo ok to moge ci poradzic zeby sobie pomoc bez lekow sprobuj:
- jak najwiecej zurawiny!!! Jedz za kazdym razem jak sobie tylko przypomnisz. Mozesz dawac na chlebek w postaci dzemu, do musli z mlekiem ale najlepsza jest jedzona bezposrednio w suszonej postaci
- do tego pij pij i jeszcze raz pij i najlepiej by byla to woda uzdrowiskowa JAN! Moze uda ci sie ja w sklepie dostac ( poszukaj np w almie lub innych duzych marketach)
- jesli bedziesz pic i duzo sikac powinno obejsc sie bez antybiotykow i tym bardziej cewnikow (!)
Wogole to slyszalyscie o tym ze wg najnowszych badan nospa nie jest dla nas taka dobra bo obniza napiecie miesniowe u naszych dzieci???!
Dopiero udało mi się tu dotrzeć i nawet nie zdążyłam doczytać co u Was! Dziś rocznica ślubu i mąż mnie pochłonął
Co do tego, czy to kolka nerkowa - urolog, do którego mnie wysłał ginekolog w szpitalu, powiedział o tym wodonerczu, jednocześnie mówiąc o kolce. Ale też poczytałam, że kolka to bardziej od kamienia. Chyba, że chodziło mu o charakter bólu - facet był totalnym ignorantem, odesłał mnie do domu bez innych badań poza usg, a nie wiem, czy jednak bakterii nie mam, bo pęcherz mnie rozpiera.
Spałam w nocy tylko na lewym boku (zastój mam w prawej nerce), ułożyłam się tak, żebym na plecy nie mogła się przekręcić, żeby synuś znów nie ucisnął moczowodu (upodobał sobie od początku prawą połowę mojego brzucha i tam spędza ciałkiem większość czasu) i jakoś wstałam. Dziwne, że ból się nasila po jedzeniu :S
Dzięki wielkie za wszystkie dobre rady! Jutro się zaopatrzę w żurawinę, dzisiaj piłam wodę z cytryną. I poszukam wody JanA Nospa w moim przypadku totalnie nie działa (ani na ten, ani na inny ból).
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Witam wszystkie mamusie
Cały czas betinka trzymamy kciuki za Ciebie by szybko przeszło
Piszecie o wadze, ja przytylam 3 ale ze z początku schudłam to na plusie od początku mam tylko 1 kg. Brzuszek spory biust też podrosl a schudłam głównie w rękach trochę nogach. Ciekawa jestem teraz tempa tyciaale juz czuje się taka duża to co będzie w 9 miesięcu
Chęć mam na owoce ogromną. Dobrze ze zaraz lato i sezonowe będąciągle bym mogła truskawki winogrona albo arbuza podjadac
ale potem do obiadu zmuszac się muszę
Jestem ostatnio tyle na słońcu nogi wystawiam to myślałam ze choć troszkę słońce musnie a tu maz super opalony a ja bialutka. Oj ta moja karnacja.
Ps. Macie przepisy może na jakieś proste szybkie ciasta? Ostatnio za często był plesniak i jablecznik i szukam jakiegoś dobrego przy którym nie narobie się i jest mała szansa że zepsuje -
Dzień dobry mamusie!
Betinka, pij duuuużo wody i powinno być lepiej. Trzymaj się dzielnie!
Ja po wczorajszym ważeniu byłam trochę zszokowana, więc dzisiaj jeszcze raz wlazłam na wagę i 0,6kg mniejDziwne, w sumie też trochę puchnę w ciąży, może to woda...
Patu, ja mogę polecić ciacho jogurtoweTutaj jest z brzoskwiniami ale super wychodzi tez z rabarbarem i truskawkami. Robię z tego przepisu, ale dodaję tylko pół szklanko oleju -> http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.html
MniammmWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:13
Patu lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witam się z rana, stęskniona za wami i forum! :*
M zepsuł komputer i w ten oto sposób zostałam odcięta od świata, na szczęście juz go naprawił
Widzę temat wag i obwodów, ja w tamtym tyg ważyłam 53,5kg (czyli 0,5kg na +) ale teraz jest na pewno trochę więceja w brzuszku wczoraj wieczorem miałam 80cm
A no i zapomniałabym...wszystkiego dobrego mamusiemadiiiii, kark, aleksa.wawa, nenka, betina89 lubią tę wiadomość
-
Witam:) Wszystkiego najlepszego :*
Ja dziś śmigam na usg połówkowe na 15.00. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze z Maleństwem i że zrobi rodzicom prezent i w końcu dowiemy się, czy jest córeczką czy synkiem
Miłego dniaMigotka22, madiiiii, kark, verynice, stardust87, Patu, Kaarolina lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
I ja się witam w ten słoneczny poranek:)
oczywiście musiałam się rozchorować...nie wiem nawet od czego z dnia na dzień mnie jakieś dziadostwo złapało kaszel, katar i moja drzazga ból gardła tak więc zamiast mówić albo szepcze albo w najlepszym razie robię za domową piszczałkę... mam nadzieję, że mi przejdzie bo za 2 tygodnie ślub i chciałabym mieć głos na miejscu jak będę wypowiadać słowa przysięgi bo playbacku niestety nie przygotowałam ;/
na szczęście mała dama zdaje się tym nie przejmować i daje czadu w nocy i za dnia jak tylko coś się jej nie spodoba albo moja pozycja nie pasuje "głośno" i wyraźnie daje znać obijając mnie jak się da
ode mnie również wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta kochane mamusie:)Migotka22, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Ja również życzę wszystkim mamusią i przyszłym mamusiom wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Ja już nie mogę się doczekać bo w sobotę przedszkole przygotowało występy i Moja córka będzie śpiewać dla mnie :* Nie wiem czy powstrzymam łzy bo wiadomo jak to w ciąży
Ja też kilka dni wcześniej miałam bolące gardło ale przeszło za to jakiś katar chyba alergiczny niestety mnie trzyma i tak co roku męczę się na wiosnę
dzisiaj to Ja tu z nudów umieram mąż w pracy córka w przedszkolu na dworze skwarek i co mam robić? chyba pokoszę trawę bo zaraz sfiksuje jak tak jeszcze posiedzę bezczynnie
I oczywiście zdrówka życzę choruszkąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:58
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Ja rowniez witam sie z rana
Wiadomo wszystkiego najlepszego Mamusie w te Nasze pierwsze nieoficjalne swieto
I oczywoscie wszystkim dziewczynom ktore dzisiaj obchodza rowniez imieniny (bo dopatrzylam sie ze miedzy Nami sa takowe ;P ) rowniez wszystkiego co najlepsze i samych radosnych chwil..
No i dzien zaczal sie Nam znowu od remontu az mnie glowa boli na sama mysl i o Nim
Paula wstawie zdjecie oczywiscie jak posciel przyjedzie i naloze ja na lozeczkoPaula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Migotka, dzięki kochana
kiedyś i mnie musiało dopaść..;/ tylko czemu kiedy na dworze tak przyjemnie i ciepło, no i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia przed ślubem a ja się muszę w domu kisić baaa nawet przez telefon nic nie załatwię bo głosu brak mam tylko nadzieje ze gardło odpuści i obędzie się bez antybiotyków ;/
kaarolina, oj znam ten remontowy ból głowy;/ my już na szczęście na końcówce i już tylko porządki ale ciągnęło się zdrowo ponad pół roku zanim wszystkie tematy się pozamykały, masakra;/ oby do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:06
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas występy połączone z dniem taty i dniem dziecka - ma być piknik letni 10 czerwca, więc jeszcze sporo poczekam
Za to jak córa będzie występować to na pewno się popłaczę, bo przed chwilą oglądałam filmik o karmieniu piersią i się popłakałam na widok dzidziusia
Mnie przedwczoraj bolało gardło, poszliśmy na lody i przeszło
Co do wagi, to ja wczoraj się obżerałam jak nie powiem co, bo u teściów byliśmy na grillu, myślałam, że dziś waga co najmniej będzie +5kg, a tu urosło jak zwykle na tydzień tylko 0,5kg, więc u nas +3 jestHmm, patrząc na to, że z córką miałam teraz +6 i doszło mi potem jeszcze +9, to może w 12 się wyrobię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:16