X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba bardzo groźny nie może być w przypadku niezagrożonej ciąży. Moja kuzynka wcześniej urodziła właśnie przez kaszel i skurcze brzucha od tego, ale to był 38tc, więc Paula masz czas, żeby go wyleczyć :D
    W Polsce tantum pozwalają, nie wiem czy wasz odpowiednik ma taki sam skład...

U mnie właśnie młody od 3 dni szaleje, a ja mam ochotę paść na twarz i spać cały dzień :P Za to w nocy jak się budzę to ładnie śpi ;)

Ja w tym tygodniu na pewno przytyłam więcej niż do tej pory, bo czuję się dużo większa i brzuch wystaje bardziej. Aż się boję co jutro waga pokaże :P

Paula55 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    mi narazie przybyło 4 kg :) więc nie jest źle ale zauważam że brzuch z dnia na dzień robi się większy więc pewnie i w kg mi troche pójdzie
    U mnie 6kg wiecej, ciuszki nosze sprzed ciąży wiec tylko w cycki i głównie brzuchol poszło.
    Czuję już ten balast wchodząc po schodach i bedac na spacerze. Piety mnie bolą konkretnie :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na grillu i nabrałam troche kolorków :-) moja waga dzisiaj pokazała 67 kg! A rano ważyłam 64 kg ! Chyba za dużo dzisiaj zjadłam ;-/
    Mam problem z rekami- mimo, że pływam to i tak wydaje mi się, że rosną mi ramiona;-(

od jutra znowu warzywa i owoce, zero pieczywa i basen. Wydaje mi się, że po całym dniu puchne.

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam kochane :)
    Jestem juz po inhalacji :) ale tylko sola bo poki co tylko do tego mam bezposredni dostep. Wypilam tez sok z buraka... Faszeruje sie sokami z malin i dzikiej rozy i wcinam cytryny. Licze w koncu na poprawe :)
    Mamy wlasnie odpowiednik tantum i czytalam na forak i brytyjki wlasnie to w ciazy stosuja ńie chcac brac antybiotykow.. Ale jutro mamy bank holiday i sklepy pozamykane :(

Karolcia pochwal sie fotka poscieli :) ja musźe z tym czekac do ostatniej chwili.. Chyba ze narazie kupie jedna a potem druga :)
    Babeczki ja uwazam ze nie ma sie co waga martwic bo u nas akurat na watku same laseczki :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na kolacje zrobilam pieczrki zapiekane z szynka, serem i pomidorkiem a teraz wcinam slonecznik. Nie przejmuje się wagą, bo nareszcie wyprozniam sie w miarę regularnie i 6 kg pod koniec 23 t.c. to chyba nie jest zle ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:27

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sporadycznie biorę nospę. Niestety jest to lek dostępny bez recepty i niektóre kobiety biorą go regularnie bez zalecenia lekarskiego, jak tylko coś zaboli. Wszystkie leki, dawki trzeba konsultować z lekarzem. Jeśli po urodzeniu będzie coś nie tak - zawsze wina spadnie na lekarza. A jak się samemu bierze to trzeba wziąć na siebie odpowiedzialność.

Jeśli jest ryzyko poronienia czy przedwczesnego porodu, to wiadomo że mniejszym ryzykiem będzie zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka niż urodzenie go przedwcześnie. Ale jeśli jest możliwość nie brania jakichkolwiek leków, to jednak warto.

Paula55, Zaczarowana lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ewi sliczny maluszek. Super wiesci wiec nic tylko sie cieszyc kochana :)

Betinka bardzo nie dawal mi spokoju ten twoj bol i problemy z nerkami. Poszperalam troszke i mam pytanie...
    Czy lekarz jest pewnien ze to kolka nerkowa??? Moze jednak wodonercze ktore nie jest tak grozne...
    Zrobilas posiew moczu? Jesli tak i wyszlo ok to moge ci poradzic zeby sobie pomoc bez lekow sprobuj:
    - jak najwiecej zurawiny!!! Jedz za kazdym razem jak sobie tylko przypomnisz. Mozesz dawac na chlebek w postaci dzemu, do musli z mlekiem ale najlepsza jest jedzona bezposrednio w suszonej postaci
    - do tego pij pij i jeszcze raz pij i najlepiej by byla to woda uzdrowiskowa JAN! Moze uda ci sie ja w sklepie dostac ( poszukaj np w almie lub innych duzych marketach)
    - jesli bedziesz pic i duzo sikac powinno obejsc sie bez antybiotykow i tym bardziej cewnikow (!)

Wogole to slyszalyscie o tym ze wg najnowszych badan nospa nie jest dla nas taka dobra bo obniza napiecie miesniowe u naszych dzieci???!

Dopiero udało mi się tu dotrzeć i nawet nie zdążyłam doczytać co u Was! Dziś rocznica ślubu i mąż mnie pochłonął ;)
    Co do tego, czy to kolka nerkowa - urolog, do którego mnie wysłał ginekolog w szpitalu, powiedział o tym wodonerczu, jednocześnie mówiąc o kolce. Ale też poczytałam, że kolka to bardziej od kamienia. Chyba, że chodziło mu o charakter bólu - facet był totalnym ignorantem, odesłał mnie do domu bez innych badań poza usg, a nie wiem, czy jednak bakterii nie mam, bo pęcherz mnie rozpiera.

Spałam w nocy tylko na lewym boku (zastój mam w prawej nerce), ułożyłam się tak, żebym na plecy nie mogła się przekręcić, żeby synuś znów nie ucisnął moczowodu (upodobał sobie od początku prawą połowę mojego brzucha i tam spędza ciałkiem większość czasu) i jakoś wstałam. Dziwne, że ból się nasila po jedzeniu :S

Dzięki wielkie za wszystkie dobre rady! Jutro się zaopatrzę w żurawinę, dzisiaj piłam wodę z cytryną. I poszukam wody Jan :) A Nospa w moim przypadku totalnie nie działa (ani na ten, ani na inny ból).

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie ;)

Cały czas betinka trzymamy kciuki za Ciebie by szybko przeszło ;)

Piszecie o wadze, ja przytylam 3 ale ze z początku schudłam to na plusie od początku mam tylko 1 kg. Brzuszek spory biust też podrosl a schudłam głównie w rękach trochę nogach. Ciekawa jestem teraz tempa tycia ;) ale juz czuje się taka duża to co będzie w 9 miesięcu :D

Chęć mam na owoce ogromną. Dobrze ze zaraz lato i sezonowe będą ;) ciągle bym mogła truskawki winogrona albo arbuza podjadac ;) ale potem do obiadu zmuszac się muszę :D

Jestem ostatnio tyle na słońcu nogi wystawiam to myślałam ze choć troszkę słońce musnie a tu maz super opalony a ja bialutka. Oj ta moja karnacja.

Ps. Macie przepisy może na jakieś proste szybkie ciasta? Ostatnio za często był plesniak i jablecznik i szukam jakiegoś dobrego przy którym nie narobie się i jest mała szansa że zepsuje ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!

Betinka, pij duuuużo wody i powinno być lepiej. Trzymaj się dzielnie! :)

Ja po wczorajszym ważeniu byłam trochę zszokowana, więc dzisiaj jeszcze raz wlazłam na wagę i 0,6kg mniej :P Dziwne, w sumie też trochę puchnę w ciąży, może to woda...

Patu, ja mogę polecić ciacho jogurtowe :) Tutaj jest z brzoskwiniami ale super wychodzi tez z rabarbarem i truskawkami. Robię z tego przepisu, ale dodaję tylko pół szklanko oleju -> http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.html
    Mniammm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:13

Patu lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, stęskniona za wami i forum! :*
    M zepsuł komputer i w ten oto sposób zostałam odcięta od świata, na szczęście juz go naprawił :D
    Widzę temat wag i obwodów, ja w tamtym tyg ważyłam 53,5kg (czyli 0,5kg na +) ale teraz jest na pewno trochę więcej ;) a w brzuszku wczoraj wieczorem miałam 80cm :)

A no i zapomniałabym...wszystkiego dobrego mamusie ;) :D

madiiiii, kark, aleksa.wawa, nenka, betina89 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Wszystkiego najlepszego mamunie! ;)

Migotka22, verynice, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Wszystkiego najlepszego :* <3

Ja dziś śmigam na usg połówkowe na 15.00. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze z Maleństwem i że zrobi rodzicom prezent i w końcu dowiemy się, czy jest córeczką czy synkiem :)

Miłego dnia :)

Migotka22, madiiiii, kark, verynice, stardust87, Patu, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten słoneczny poranek:)

oczywiście musiałam się rozchorować...nie wiem nawet od czego z dnia na dzień mnie jakieś dziadostwo złapało kaszel, katar i moja drzazga ból gardła tak więc zamiast mówić albo szepcze albo w najlepszym razie robię za domową piszczałkę... mam nadzieję, że mi przejdzie bo za 2 tygodnie ślub i chciałabym mieć głos na miejscu jak będę wypowiadać słowa przysięgi bo playbacku niestety nie przygotowałam ;/

na szczęście mała dama zdaje się tym nie przejmować i daje czadu w nocy i za dnia jak tylko coś się jej nie spodoba albo moja pozycja nie pasuje "głośno" i wyraźnie daje znać obijając mnie jak się da :P

ode mnie również wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta kochane mamusie:)

Migotka22, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka trzymam kciuki za połówkowe :)

BlackLuna a Ty biedulko kuruj się, kuruj :*

justyna14, BlackLuna lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę wszystkim mamusią i przyszłym mamusiom wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Ja już nie mogę się doczekać bo w sobotę przedszkole przygotowało występy i Moja córka będzie śpiewać dla mnie :* Nie wiem czy powstrzymam łzy bo wiadomo jak to w ciąży :)

Ja też kilka dni wcześniej miałam bolące gardło ale przeszło za to jakiś katar chyba alergiczny niestety mnie trzyma i tak co roku męczę się na wiosnę :(

dzisiaj to Ja tu z nudów umieram mąż w pracy córka w przedszkolu na dworze skwarek i co mam robić? chyba pokoszę trawę bo zaraz sfiksuje jak tak jeszcze posiedzę bezczynnie
    I oczywiście zdrówka życzę choruszką:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:58

BlackLuna lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam sie z rana :)
    Wiadomo wszystkiego najlepszego Mamusie w te Nasze pierwsze nieoficjalne swieto ;)
    I oczywoscie wszystkim dziewczynom ktore dzisiaj obchodza rowniez imieniny (bo dopatrzylam sie ze miedzy Nami sa takowe ;P ) rowniez wszystkiego co najlepsze i samych radosnych chwil..
    No i dzien zaczal sie Nam znowu od remontu az mnie glowa boli na sama mysl i o Nim :D
    Paula wstawie zdjecie oczywiscie jak posciel przyjedzie i naloze ja na lozeczko :D

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, dzięki kochana :) kiedyś i mnie musiało dopaść..;/ tylko czemu kiedy na dworze tak przyjemnie i ciepło, no i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia przed ślubem a ja się muszę w domu kisić baaa nawet przez telefon nic nie załatwię bo głosu brak mam tylko nadzieje ze gardło odpuści i obędzie się bez antybiotyków ;/

kaarolina, oj znam ten remontowy ból głowy;/ my już na szczęście na końcówce i już tylko porządki ale ciągnęło się zdrowo ponad pół roku zanim wszystkie tematy się pozamykały, masakra;/ oby do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:06

Kaarolina lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna rozumiem cię doskonale bo mnie niedawno puściło "przeziębienie". I tak zauważyłam, że to cholerstwo łapię najpierw gardło, a potem nosek, i nie wiem z czego się bierze chyba z powietrza :/

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas występy połączone z dniem taty i dniem dziecka - ma być piknik letni 10 czerwca, więc jeszcze sporo poczekam :(
    Za to jak córa będzie występować to na pewno się popłaczę, bo przed chwilą oglądałam filmik o karmieniu piersią i się popłakałam na widok dzidziusia :P

Mnie przedwczoraj bolało gardło, poszliśmy na lody i przeszło ;)

Co do wagi, to ja wczoraj się obżerałam jak nie powiem co, bo u teściów byliśmy na grillu, myślałam, że dziś waga co najmniej będzie +5kg, a tu urosło jak zwykle na tydzień tylko 0,5kg, więc u nas +3 jest :) Hmm, patrząc na to, że z córką miałam teraz +6 i doszło mi potem jeszcze +9, to może w 12 się wyrobię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:16

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ