X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Migotka, dzięki kochana :) kiedyś i mnie musiało dopaść..;/ tylko czemu kiedy na dworze tak przyjemnie i ciepło, no i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia przed ślubem a ja się muszę w domu kisić baaa nawet przez telefon nic nie załatwię bo głosu brak mam tylko nadzieje ze gardło odpuści i obędzie się bez antybiotyków ;/

kaarolina, oj znam ten remontowy ból głowy;/ my już na szczęście na końcówce i już tylko porządki ale ciągnęło się zdrowo ponad pół roku zanim wszystkie tematy się pozamykały, masakra;/ oby do końca :)
    hehehe no niestety u Nas remont ma się skończyć do początku lipca... mam nadzieję że Mąż się wyrobi a do zrobienia cała kuchnia i pokój dla Młodego :) już się nie mogę doczekać efektu pokoju Krzysia <3

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:

Stardust a co to za placek ?
    nie mam pojęcia. nie ma nazwy. Moja mama go robiła co lato. Wiem, że pierwotny przepis był z agrestem. Przypomina w smaku biszkopt z owocami. Ale jest naprawdę prosty i szybki. I z kwaśnymi owocami jest REWELACYJNY! :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam slonecznie wszystkie mamusie :)
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamus, zycze wam aby wasze dzieciaczki was dzisiaj w prezencie "pokopaly "

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi też pokazuje 6 miesiąc, a 3 trymestr pokazuje od 24 czerwca, czyli wtedy powinnam zacząć 7 miesiąc, więc 6 miesiąc jest po prostu dłuuugi według belly :)
    To racja. Mój 6 miesiąc trwa 5 tygodni :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    Ok, probowalam obliczyc na kazdy sposob jak to mozliwe, ale chyba zostaje mi przyjac fakty. Nie wiem jak wytlumacze to mojemu narzeczonemu... :)
    To może licz od końca, tzn od daty porodu? Ja liczę tak, że mam termin porodu na 7.09 więc po odjęciu trzech miesięcy wychodzi, że 3 trymestr zaczynam 7.06. :) A do 7.06 są jeszcze dwa tygodnie więc jestem w 6 miesiącu jeszcze przez 2 tygodnie.

kark lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Mamuśki! Wszystkiego najlepszego z okazji nowego święta :) Przede wszystkim ZDROWIA! Żeby żadne komplikacje nie martwiły Waszych główek!

Jak tak patrzę, jak Wy nieśmiało przybieracie na wadze, to aż się zastanawiam, co ze mną będzie :D Startowałam z 49 kg, przed chwilą stanęłam na wadze i widzę 64,4 kg, czyli 15 kg na plusie. Nie wiem, gdzie mi się to pomieściło. Widać, że przytyłam, ale znajomi obstawiają max 7-8kg i są w szoku, jak ich oświecam ;)
    Myślę, że sporo z tych kg to zatrzymana woda (a to można poznać po różnicy wagi rano i wieczorem - przez nasz wulkan hormonów dobowa różnica może sięgać kilku kg!), za tym też przemawia celulit, taki mega, nawet na ramionach i żebrach. Jestem tancerką, nadal tańczę, a to cholerstwo się pleni jak króliki! Przy napięciu nogi aż mnie boli tył uda. Więc Kochane, zatrzymana woda to zakała naszego pięknego stanu! ;)

A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą.

karolcia:)))), madiiiii, Nelus, Kaarolina lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą.
    a, no to przykro mi. myślałam, że szybko przejdzie.

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mi się robi dzięki takiemu wsparciu!!!! :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Dzień dobry, Mamuśki! Wszystkiego najlepszego z okazji nowego święta :) Przede wszystkim ZDROWIA! Żeby żadne komplikacje nie martwiły Waszych główek!

Jak tak patrzę, jak Wy nieśmiało przybieracie na wadze, to aż się zastanawiam, co ze mną będzie :D Startowałam z 49 kg, przed chwilą stanęłam na wadze i widzę 64,4 kg, czyli 15 kg na plusie. Nie wiem, gdzie mi się to pomieściło. Widać, że przytyłam, ale znajomi obstawiają max 7-8kg i są w szoku, jak ich oświecam ;)
    Myślę, że sporo z tych kg to zatrzymana woda (a to można poznać po różnicy wagi rano i wieczorem - przez nasz wulkan hormonów dobowa różnica może sięgać kilku kg!), za tym też przemawia celulit, taki mega, nawet na ramionach i żebrach. Jestem tancerką, nadal tańczę, a to cholerstwo się pleni jak króliki! Przy napięciu nogi aż mnie boli tył uda. Więc Kochane, zatrzymana woda to zakała naszego pięknego stanu! ;)

Kochana Ty zaczynałaś od wagi piórkowej więc Twoje 15 kg to dopiero dogoniły mnie przed ciążą, a już mam pewnie z 6,5 kg na plusie dalej :) także nic się nie martw:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    To racja. Mój 6 miesiąc trwa 5 tygodni :P
    te miesiące to w sumie tylko dla nas są, bo lekarze liczą pełne skończone tygodnie. A już bliżej niż dalej także trzeba się cieszyć że wszystko jest dobrze i powoli obstawiać która pierwsza będzie rodzić. Jakieś przeczucia macie? Zwłaszcza te z początku września ?

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka fajnie cie "widziec" w dobrym humorze :) tobie tez wszystkiego naj mamusko :)
    Oby bylo juz lepiej.

Stardust ja tez ostatnio robilam ciasto cos pod biszkoptowe ale z rabarbarem :) moj przepis rozeszedl sie najpierw na watku plotkowym na ovu a potem na sierpniowkach haha :) wiem ze juz dziewczyny go wyprobowaly z roznymi owocami. Zaraz obczaje tez twoj bo moze lepszy od mojego ;) wlasciwie to przepis mojej tesciowej ktora kocham za to ze przez 2 tyg pobytu w pl piekla mi to ciasto z roznymi owocami :P

Co do tyg ciazy. Ja zawsze licze tak ze jak teraz mam 24 tydz i 2 dni to mowie sobie i wszystkim ze zaczelam 24 tydz :) jakos nie lubie sobie dowawac :P pamietam ze juz ktoras z nas tlumaczyla ze powinnam mowic ze to 25 ale ja tam wole po swojemu hehe :) moja polozna tez liczy ze jest 24+ wiec przy tym zostane :)

Ja chciala bym urodzic na poczatku wrzesnia. Najlepiej tak jak mam termin czyli kolo 10 bo moja mama od 6 juz bedzie u nas :p
    Ale zobaczymy jakie plany ma moj krolewicz :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ile się w sierpniu wypakuje :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cesarka, więc tydzień-dwa przed terminem (11.09). A i z usg wychodzi, że synuś bardziej dojrzały jest ;)

Słuchajcie, co znalazłam!!!!!!!!! Siedzę zaśliniona po pas! http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/przepisy.html

• dba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie zdziwiła gdybym już w sierpniu urodziła... U nas królują szóstki- syn urodzony 26 listopad, mąż 26 kwiecień, ja 16 sierpień, zastanawiamy się czy synek też w jakiejś 6 nie przyjdzie na świat- 26 sierpień, lub 6 wrzesień. Termin mam na 9 wrzesień, wg usg 2 września, wg pierwszych ruchów 28 sierpień. Zobaczymy :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się liczy datę porodu od pierwszych ruchów?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, też mnie to zaciekawiło :)

• dba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to do dnia pierwszych ruchów dodaje się 5 miesięcy, u mojego synka były ruchy późno i urodził się 2 tyg po terminie, pewnie ta teoria nie wszystkim sie sprawdza, ale dla zabawy można obliczyć :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tez jestem ciekawa :) juz sie nie moge doczekac az po kolei bedziemy sobie pisaly ze ta ma skurcze, tej wody odeszly haha :)
    Na kwietniowkach fajnie sie dziewczyny czytalo :P
    Niektore to relacje do samego przybycia do szpitala zdawaly :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze moj syn nie bedzie taki uparty i wyjdzie najpozniej w terminie, bo ja i brat wcale sie ja swiat nie pchalismy :)
    Oboje 2 bite tyg po terminie :) z moim bratem mama w dniu terminu siedziala nad zalewem i grilowala w najlepsze. A wracajac do domu utopili samochod znajomego w jakiejsc rzece hahah :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja miesiąc przenoszę i urodzę 20 października...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ