Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackLuna wrote:Migotka, dzięki kochana
kiedyś i mnie musiało dopaść..;/ tylko czemu kiedy na dworze tak przyjemnie i ciepło, no i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia przed ślubem a ja się muszę w domu kisić baaa nawet przez telefon nic nie załatwię bo głosu brak mam tylko nadzieje ze gardło odpuści i obędzie się bez antybiotyków ;/
kaarolina, oj znam ten remontowy ból głowy;/ my już na szczęście na końcówce i już tylko porządki ale ciągnęło się zdrowo ponad pół roku zanim wszystkie tematy się pozamykały, masakra;/ oby do końcajuż się nie mogę doczekać efektu pokoju Krzysia
BlackLuna lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Mika 28 wrote:
Stardust a co to za placek ? -
justyna14 wrote:mi też pokazuje 6 miesiąc, a 3 trymestr pokazuje od 24 czerwca, czyli wtedy powinnam zacząć 7 miesiąc, więc 6 miesiąc jest po prostu dłuuugi według belly
-
Kinkin wrote:Ok, probowalam obliczyc na kazdy sposob jak to mozliwe, ale chyba zostaje mi przyjac fakty. Nie wiem jak wytlumacze to mojemu narzeczonemu...
A do 7.06 są jeszcze dwa tygodnie więc jestem w 6 miesiącu jeszcze przez 2 tygodnie.
kark lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, Mamuśki! Wszystkiego najlepszego z okazji nowego święta
Przede wszystkim ZDROWIA! Żeby żadne komplikacje nie martwiły Waszych główek!
Jak tak patrzę, jak Wy nieśmiało przybieracie na wadze, to aż się zastanawiam, co ze mną będzieStartowałam z 49 kg, przed chwilą stanęłam na wadze i widzę 64,4 kg, czyli 15 kg na plusie. Nie wiem, gdzie mi się to pomieściło. Widać, że przytyłam, ale znajomi obstawiają max 7-8kg i są w szoku, jak ich oświecam
Myślę, że sporo z tych kg to zatrzymana woda (a to można poznać po różnicy wagi rano i wieczorem - przez nasz wulkan hormonów dobowa różnica może sięgać kilku kg!), za tym też przemawia celulit, taki mega, nawet na ramionach i żebrach. Jestem tancerką, nadal tańczę, a to cholerstwo się pleni jak króliki! Przy napięciu nogi aż mnie boli tył uda. Więc Kochane, zatrzymana woda to zakała naszego pięknego stanu!
A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą.karolcia:)))), madiiiii, Nelus, Kaarolina lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wrote:
A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą. -
betinka wrote:Dzień dobry, Mamuśki! Wszystkiego najlepszego z okazji nowego święta
Przede wszystkim ZDROWIA! Żeby żadne komplikacje nie martwiły Waszych główek!
Jak tak patrzę, jak Wy nieśmiało przybieracie na wadze, to aż się zastanawiam, co ze mną będzieStartowałam z 49 kg, przed chwilą stanęłam na wadze i widzę 64,4 kg, czyli 15 kg na plusie. Nie wiem, gdzie mi się to pomieściło. Widać, że przytyłam, ale znajomi obstawiają max 7-8kg i są w szoku, jak ich oświecam
Myślę, że sporo z tych kg to zatrzymana woda (a to można poznać po różnicy wagi rano i wieczorem - przez nasz wulkan hormonów dobowa różnica może sięgać kilku kg!), za tym też przemawia celulit, taki mega, nawet na ramionach i żebrach. Jestem tancerką, nadal tańczę, a to cholerstwo się pleni jak króliki! Przy napięciu nogi aż mnie boli tył uda. Więc Kochane, zatrzymana woda to zakała naszego pięknego stanu!
A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą.także nic się nie martw:)
7w3d 💔 -
stardust87 wrote:To racja. Mój 6 miesiąc trwa 5 tygodni7w3d 💔
-
Betinka fajnie cie "widziec" w dobrym humorze
tobie tez wszystkiego naj mamusko
Oby bylo juz lepiej.
Stardust ja tez ostatnio robilam ciasto cos pod biszkoptowe ale z rabarbaremmoj przepis rozeszedl sie najpierw na watku plotkowym na ovu a potem na sierpniowkach haha
wiem ze juz dziewczyny go wyprobowaly z roznymi owocami. Zaraz obczaje tez twoj bo moze lepszy od mojego
wlasciwie to przepis mojej tesciowej ktora kocham za to ze przez 2 tyg pobytu w pl piekla mi to ciasto z roznymi owocami
Co do tyg ciazy. Ja zawsze licze tak ze jak teraz mam 24 tydz i 2 dni to mowie sobie i wszystkim ze zaczelam 24 tydzjakos nie lubie sobie dowawac
pamietam ze juz ktoras z nas tlumaczyla ze powinnam mowic ze to 25 ale ja tam wole po swojemu hehe
moja polozna tez liczy ze jest 24+ wiec przy tym zostane
Ja chciala bym urodzic na poczatku wrzesnia. Najlepiej tak jak mam termin czyli kolo 10 bo moja mama od 6 juz bedzie u nas :p
Ale zobaczymy jakie plany ma moj krolewicz
-
Ja cesarka, więc tydzień-dwa przed terminem (11.09). A i z usg wychodzi, że synuś bardziej dojrzały jest
Słuchajcie, co znalazłam!!!!!!!!! Siedzę zaśliniona po pas! http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/przepisy.html
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja bym się nie zdziwiła gdybym już w sierpniu urodziła... U nas królują szóstki- syn urodzony 26 listopad, mąż 26 kwiecień, ja 16 sierpień, zastanawiamy się czy synek też w jakiejś 6 nie przyjdzie na świat- 26 sierpień, lub 6 wrzesień. Termin mam na 9 wrzesień, wg usg 2 września, wg pierwszych ruchów 28 sierpień. Zobaczymy
-
Ja mam nadzieje ze moj syn nie bedzie taki uparty i wyjdzie najpozniej w terminie, bo ja i brat wcale sie ja swiat nie pchalismy
Oboje 2 bite tyg po terminiez moim bratem mama w dniu terminu siedziala nad zalewem i grilowala w najlepsze. A wracajac do domu utopili samochod znajomego w jakiejsc rzece hahah