X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Migotka, dzięki kochana :) kiedyś i mnie musiało dopaść..;/ tylko czemu kiedy na dworze tak przyjemnie i ciepło, no i jeszcze tyle rzeczy do załatwienia przed ślubem a ja się muszę w domu kisić baaa nawet przez telefon nic nie załatwię bo głosu brak mam tylko nadzieje ze gardło odpuści i obędzie się bez antybiotyków ;/

kaarolina, oj znam ten remontowy ból głowy;/ my już na szczęście na końcówce i już tylko porządki ale ciągnęło się zdrowo ponad pół roku zanim wszystkie tematy się pozamykały, masakra;/ oby do końca :)
    hehehe no niestety u Nas remont ma się skończyć do początku lipca... mam nadzieję że Mąż się wyrobi a do zrobienia cała kuchnia i pokój dla Młodego :) już się nie mogę doczekać efektu pokoju Krzysia <3

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:

Stardust a co to za placek ?
    nie mam pojęcia. nie ma nazwy. Moja mama go robiła co lato. Wiem, że pierwotny przepis był z agrestem. Przypomina w smaku biszkopt z owocami. Ale jest naprawdę prosty i szybki. I z kwaśnymi owocami jest REWELACYJNY! :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam slonecznie wszystkie mamusie :)
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamus, zycze wam aby wasze dzieciaczki was dzisiaj w prezencie "pokopaly "

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi też pokazuje 6 miesiąc, a 3 trymestr pokazuje od 24 czerwca, czyli wtedy powinnam zacząć 7 miesiąc, więc 6 miesiąc jest po prostu dłuuugi według belly :)
    To racja. Mój 6 miesiąc trwa 5 tygodni :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    Ok, probowalam obliczyc na kazdy sposob jak to mozliwe, ale chyba zostaje mi przyjac fakty. Nie wiem jak wytlumacze to mojemu narzeczonemu... :)
    To może licz od końca, tzn od daty porodu? Ja liczę tak, że mam termin porodu na 7.09 więc po odjęciu trzech miesięcy wychodzi, że 3 trymestr zaczynam 7.06. :) A do 7.06 są jeszcze dwa tygodnie więc jestem w 6 miesiącu jeszcze przez 2 tygodnie.

kark lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Mamuśki! Wszystkiego najlepszego z okazji nowego święta :) Przede wszystkim ZDROWIA! Żeby żadne komplikacje nie martwiły Waszych główek!

Jak tak patrzę, jak Wy nieśmiało przybieracie na wadze, to aż się zastanawiam, co ze mną będzie :D Startowałam z 49 kg, przed chwilą stanęłam na wadze i widzę 64,4 kg, czyli 15 kg na plusie. Nie wiem, gdzie mi się to pomieściło. Widać, że przytyłam, ale znajomi obstawiają max 7-8kg i są w szoku, jak ich oświecam ;)
    Myślę, że sporo z tych kg to zatrzymana woda (a to można poznać po różnicy wagi rano i wieczorem - przez nasz wulkan hormonów dobowa różnica może sięgać kilku kg!), za tym też przemawia celulit, taki mega, nawet na ramionach i żebrach. Jestem tancerką, nadal tańczę, a to cholerstwo się pleni jak króliki! Przy napięciu nogi aż mnie boli tył uda. Więc Kochane, zatrzymana woda to zakała naszego pięknego stanu! ;)

A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą.

karolcia:)))), madiiiii, Nelus, Kaarolina lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

A co do mojego wodonercza - Stardust, na usg wyraźnie było je widać. Mam poszerzony kielich i miedniczkę nerkową. Z jelitami akurat teraz wszystko mi się unormowało i wyregulowało, po sporych problemach przed ciążą.
    a, no to przykro mi. myślałam, że szybko przejdzie.

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mi się robi dzięki takiemu wsparciu!!!! :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Dzień dobry, Mamuśki! Wszystkiego najlepszego z okazji nowego święta :) Przede wszystkim ZDROWIA! Żeby żadne komplikacje nie martwiły Waszych główek!

Jak tak patrzę, jak Wy nieśmiało przybieracie na wadze, to aż się zastanawiam, co ze mną będzie :D Startowałam z 49 kg, przed chwilą stanęłam na wadze i widzę 64,4 kg, czyli 15 kg na plusie. Nie wiem, gdzie mi się to pomieściło. Widać, że przytyłam, ale znajomi obstawiają max 7-8kg i są w szoku, jak ich oświecam ;)
    Myślę, że sporo z tych kg to zatrzymana woda (a to można poznać po różnicy wagi rano i wieczorem - przez nasz wulkan hormonów dobowa różnica może sięgać kilku kg!), za tym też przemawia celulit, taki mega, nawet na ramionach i żebrach. Jestem tancerką, nadal tańczę, a to cholerstwo się pleni jak króliki! Przy napięciu nogi aż mnie boli tył uda. Więc Kochane, zatrzymana woda to zakała naszego pięknego stanu! ;)

Kochana Ty zaczynałaś od wagi piórkowej więc Twoje 15 kg to dopiero dogoniły mnie przed ciążą, a już mam pewnie z 6,5 kg na plusie dalej :) także nic się nie martw:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    To racja. Mój 6 miesiąc trwa 5 tygodni :P
    te miesiące to w sumie tylko dla nas są, bo lekarze liczą pełne skończone tygodnie. A już bliżej niż dalej także trzeba się cieszyć że wszystko jest dobrze i powoli obstawiać która pierwsza będzie rodzić. Jakieś przeczucia macie? Zwłaszcza te z początku września ?

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka fajnie cie "widziec" w dobrym humorze :) tobie tez wszystkiego naj mamusko :)
    Oby bylo juz lepiej.

Stardust ja tez ostatnio robilam ciasto cos pod biszkoptowe ale z rabarbarem :) moj przepis rozeszedl sie najpierw na watku plotkowym na ovu a potem na sierpniowkach haha :) wiem ze juz dziewczyny go wyprobowaly z roznymi owocami. Zaraz obczaje tez twoj bo moze lepszy od mojego ;) wlasciwie to przepis mojej tesciowej ktora kocham za to ze przez 2 tyg pobytu w pl piekla mi to ciasto z roznymi owocami :P

Co do tyg ciazy. Ja zawsze licze tak ze jak teraz mam 24 tydz i 2 dni to mowie sobie i wszystkim ze zaczelam 24 tydz :) jakos nie lubie sobie dowawac :P pamietam ze juz ktoras z nas tlumaczyla ze powinnam mowic ze to 25 ale ja tam wole po swojemu hehe :) moja polozna tez liczy ze jest 24+ wiec przy tym zostane :)

Ja chciala bym urodzic na poczatku wrzesnia. Najlepiej tak jak mam termin czyli kolo 10 bo moja mama od 6 juz bedzie u nas :p
    Ale zobaczymy jakie plany ma moj krolewicz :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ile się w sierpniu wypakuje :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cesarka, więc tydzień-dwa przed terminem (11.09). A i z usg wychodzi, że synuś bardziej dojrzały jest ;)

Słuchajcie, co znalazłam!!!!!!!!! Siedzę zaśliniona po pas! http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/przepisy.html

• dba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie zdziwiła gdybym już w sierpniu urodziła... U nas królują szóstki- syn urodzony 26 listopad, mąż 26 kwiecień, ja 16 sierpień, zastanawiamy się czy synek też w jakiejś 6 nie przyjdzie na świat- 26 sierpień, lub 6 wrzesień. Termin mam na 9 wrzesień, wg usg 2 września, wg pierwszych ruchów 28 sierpień. Zobaczymy :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się liczy datę porodu od pierwszych ruchów?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, też mnie to zaciekawiło :)

• dba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to do dnia pierwszych ruchów dodaje się 5 miesięcy, u mojego synka były ruchy późno i urodził się 2 tyg po terminie, pewnie ta teoria nie wszystkim sie sprawdza, ale dla zabawy można obliczyć :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tez jestem ciekawa :) juz sie nie moge doczekac az po kolei bedziemy sobie pisaly ze ta ma skurcze, tej wody odeszly haha :)
    Na kwietniowkach fajnie sie dziewczyny czytalo :P
    Niektore to relacje do samego przybycia do szpitala zdawaly :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze moj syn nie bedzie taki uparty i wyjdzie najpozniej w terminie, bo ja i brat wcale sie ja swiat nie pchalismy :)
    Oboje 2 bite tyg po terminie :) z moim bratem mama w dniu terminu siedziala nad zalewem i grilowala w najlepsze. A wracajac do domu utopili samochod znajomego w jakiejsc rzece hahah :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja miesiąc przenoszę i urodzę 20 października...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ