X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja termin mam na 22 sierpnia :) córke przenosiłam 5 dni więc u mnie na pewno urodzi sie w sierpniu tylko nie wiem czy data pójdzie do przodu czy do tyłu :)

a Ja ruchy czułam bardzo szybko :) to mogę urodzić wczesniej ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo wczesnie czulam malego :) oby tylko mama zdazyla przyleciec haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki przeprowadzam ankiete haha :)
    Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
    Jesli szylyscie to ile wczesniej bylyscie u krawcowej??
    U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematem :) bede wdzieczna za odp :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją kupiłam w salonie, ale i tak ją szyli od nowa dla mnie (w sensie w salonie jest egzemplarz pokazowy i po wybraniu modelu producent szyje na wymiar nową - suknia przyjeżdża do salonu i jeszcze krawcowe na miejscu robią ostatnie poprawki, żeby pasowała jak ulał). Ślub miałam 25 maja, suknię wybrałam na samym początku lutego - przyjechała do salonu na 4 dni przed ślubem, czyli w ostatniej chwili na ostatnie poprawki. Myślę, że 5-6 miesięcy jest optymalnie, żeby bez ciśnienia zdążyli ją zrobić, a żeby ewentualnie nie było problemu z dużą zmianą wagi (przed ślubem zwykle w dół :))

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedzi!

Moj szosty miesiac na belly bedzie trwal 6 tygodni... :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamuski no i zycze najlepszego z okazji mamowego świeta :)

Wszedzie królują truskawki hehe a ja je jem w takich ilosciach ze jak tak dalej pojdzie to urodze truskawke a nie dziecko :P

Życze milego dzionka :*

Paula55, Migotka22, JagoodkaK, nenka, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyłam u krawcowej. Pierwszy raz pojechałam 4 miesiące przed ślubem, potem co miesiąc przymiarka.

Paula55, nenka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
    U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematem :) bede wdzieczna za odp :)

Ja kupowalam w salonie i chetnie odsprzedam :)

http://olx.pl/oferta/sliczna-suknia-z-dlugim-trenem-kolor-ecru-CID87-ID3QvL3.html

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje babeczki :)
    Aleksa dżieki ale suknia kompletnie nie w moim stylu :) mam juz swoj typ od lat :P
    Generalnie dzidzia troche przyslonila nam cala organizacje slubu ale teraz czas sie za to zabrac i bede wdzieczna za cenne wskazowki was doswiadczonych :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja szukalam sukienki 3 miesiace przed slubem , znalazlam w tym samym dniu, wiedzialam ze to ta:) od razu zrobiono mi miare i mialam moze 2 przymiarki lacznie
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 55 a z jakiego miasta w pl jestes? mam fajny salon w krakowie maja tanie suknie(wszytskie w tej samej cenie), bardzo duzy wybor a przede wszystkim kobieta uszyje ci co tylko chcesz tez w jednej cenie. Bardzo ale to bardzo mila obsluga, te kobietki chca cie zaglaskac normalnie:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja wlasnie kolo Krakowa mieszkam :) prosze daj mi jakis namiar :)
    W zasadzie mam krawcowa z polecenia ale z Chrzanowa.
    A w jakej cenie te suknie???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg0.sprzedajemy.pl%2F540x405_suknia-slubna-san-pa-937530.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fsprzedajemy.pl%2Fnowa-suknia-slubna-san-patrick-capricho-madonna-r-36-38%2C239863&h=406&w=504&tbnid=iSnTE2kmD0w9UM%3A&zoom=1&docid=bmU0ZwXBjqTQZM&ei=8DmDU7ThG8-u7AauyYHwDg&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CAwQMygEMAQ4ZA&iact=rc&uact=3&dur=798&page=7&start=91&ndsp=18&biw=1025&bih=456 ja miałam taką suknię ślubną, projekt z madonna.pl, szyty na miarę u krawcowej, pół roku wcześniej zaczęłam szyć, skończona była 2 tyg przed ślubem. Przymiarek około 7 miałam

Paula55, Nelus lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale mam stresa przed tym usg, siedze jak na szpilkach
    jeszcze burza się zaczęła :( a miałam w białej spódnicy iść, bo kupiłam i chciałam ładnie wyglądać, eh zostają jeansy :/

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pekna suknia :) ciekawe jak wyglada na normalnej osobie a nie na modelce :P
    Ale naprawde mega mi sie podoba :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.obajtek.pl/suknie-slubne-2014.html

ja nie lubie sukien typu princess itd , uszyla mi kremowa prosta, piekna suknie w greckim stylu. Wygladala oblednie,tylko wtajemnczone osoby wiedzialy ile kosztowala, kazdy komentowal ze musiala byc bardzoo droga. Nie mam zdjec na kompie bo jestem u meza w anglii a on na kompie nic nie ma, wyslalabym ci chetnie. salon jest w centrum krakowa na ulicy Sw. Filipa:) aaa wszystkie suknie 999 zl( do tego welon w gratisie i ja dostalam chuste na ramiona) Uwierz mi ja ylam gotowa dac za suknie 2-3 tys zl, jakosciowo nie roznia sie niczym od sukien z sasiednich drooogich salonow wiec po co przeplacac:)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja mam ślub teraz 7.06 :) szyje suknie od początku do końca, jestem konkretna babka :P i nawet jakbym nie była w ciąży i tak bym musiała szyć, bo góra zawsze miała inny rozmiar niż dół ;/ z racji ciąży całe szycie trwało miesiąc, żeby niepotrzebnie nie przerabiać sukni ale zapisana u krawcowej byłam bodajże już 3 miesiące wcześniej żeby zarezerwować sobie termin, w tę sobotę suknie odbieram, a suknia to mój "projekt" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:18

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dziekuje kochana :) wiem wlasnie ze ul sw Filipa slynie z salonow bo juz kiedys tam bylam.. Ale ogladalam jedynie wstawy bo myslalam ze juz stara panna zostane haha :)
    Pewnie ze czasem nie ma co przeplacac :) ja wole uszyc bo nie wiem jak po ciazy bedzie moje cialo wygladac ro raz. Dwa zawsze mialam problem z rozmiarem bo wiecznie wszytsko na mnie wisialo :/ a ostatni powid ze chce szyc to taki ze kazda pierdole chce miec po swojemu :)

Dziekuje wszytskim za zainteresowanie :) jestescie naprawde pomocne!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ja mam ślub teraz 7.06 :) szyje suknie od początku do końca, jestem konkretna babka :P i nawet jakbym nie była w ciąży i tak bym musiała szyć, bo góra zawsze miała inny rozmiar niż dół ;/ z racji ciąży całe szycie trwało miesiąc, żeby niepotrzebnie nie przerabiać sukni ale zapisana u krawcowej byłam bodajże już 3 miesiące wcześniej żeby zarezerwować sobie termin, w tę sobotę suknie odbieram, a suknia to mój "projekt" :P

Mam jadzieje ze po wszystkim pochwalisz nam sie jak pieknie wygladalas :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam jadzieje ze po wszystkim pochwalisz nam sie jak pieknie wygladalas :)

Pięknie i okrąglutko :) jeśli tylko będziecie miały ochotę obejrzeć to jak najbardziej :) z przyjemnością się pochwalę :)

Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ