X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja termin mam na 22 sierpnia :) córke przenosiłam 5 dni więc u mnie na pewno urodzi sie w sierpniu tylko nie wiem czy data pójdzie do przodu czy do tyłu :)

a Ja ruchy czułam bardzo szybko :) to mogę urodzić wczesniej ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo wczesnie czulam malego :) oby tylko mama zdazyla przyleciec haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki przeprowadzam ankiete haha :)
    Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
    Jesli szylyscie to ile wczesniej bylyscie u krawcowej??
    U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematem :) bede wdzieczna za odp :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją kupiłam w salonie, ale i tak ją szyli od nowa dla mnie (w sensie w salonie jest egzemplarz pokazowy i po wybraniu modelu producent szyje na wymiar nową - suknia przyjeżdża do salonu i jeszcze krawcowe na miejscu robią ostatnie poprawki, żeby pasowała jak ulał). Ślub miałam 25 maja, suknię wybrałam na samym początku lutego - przyjechała do salonu na 4 dni przed ślubem, czyli w ostatniej chwili na ostatnie poprawki. Myślę, że 5-6 miesięcy jest optymalnie, żeby bez ciśnienia zdążyli ją zrobić, a żeby ewentualnie nie było problemu z dużą zmianą wagi (przed ślubem zwykle w dół :))

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedzi!

Moj szosty miesiac na belly bedzie trwal 6 tygodni... :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamuski no i zycze najlepszego z okazji mamowego świeta :)

Wszedzie królują truskawki hehe a ja je jem w takich ilosciach ze jak tak dalej pojdzie to urodze truskawke a nie dziecko :P

Życze milego dzionka :*

Paula55, Migotka22, JagoodkaK, nenka, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyłam u krawcowej. Pierwszy raz pojechałam 4 miesiące przed ślubem, potem co miesiąc przymiarka.

Paula55, nenka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
    U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematem :) bede wdzieczna za odp :)

Ja kupowalam w salonie i chetnie odsprzedam :)

http://olx.pl/oferta/sliczna-suknia-z-dlugim-trenem-kolor-ecru-CID87-ID3QvL3.html

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje babeczki :)
    Aleksa dżieki ale suknia kompletnie nie w moim stylu :) mam juz swoj typ od lat :P
    Generalnie dzidzia troche przyslonila nam cala organizacje slubu ale teraz czas sie za to zabrac i bede wdzieczna za cenne wskazowki was doswiadczonych :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja szukalam sukienki 3 miesiace przed slubem , znalazlam w tym samym dniu, wiedzialam ze to ta:) od razu zrobiono mi miare i mialam moze 2 przymiarki lacznie
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 55 a z jakiego miasta w pl jestes? mam fajny salon w krakowie maja tanie suknie(wszytskie w tej samej cenie), bardzo duzy wybor a przede wszystkim kobieta uszyje ci co tylko chcesz tez w jednej cenie. Bardzo ale to bardzo mila obsluga, te kobietki chca cie zaglaskac normalnie:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja wlasnie kolo Krakowa mieszkam :) prosze daj mi jakis namiar :)
    W zasadzie mam krawcowa z polecenia ale z Chrzanowa.
    A w jakej cenie te suknie???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg0.sprzedajemy.pl%2F540x405_suknia-slubna-san-pa-937530.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fsprzedajemy.pl%2Fnowa-suknia-slubna-san-patrick-capricho-madonna-r-36-38%2C239863&h=406&w=504&tbnid=iSnTE2kmD0w9UM%3A&zoom=1&docid=bmU0ZwXBjqTQZM&ei=8DmDU7ThG8-u7AauyYHwDg&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CAwQMygEMAQ4ZA&iact=rc&uact=3&dur=798&page=7&start=91&ndsp=18&biw=1025&bih=456 ja miałam taką suknię ślubną, projekt z madonna.pl, szyty na miarę u krawcowej, pół roku wcześniej zaczęłam szyć, skończona była 2 tyg przed ślubem. Przymiarek około 7 miałam

Paula55, Nelus lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale mam stresa przed tym usg, siedze jak na szpilkach
    jeszcze burza się zaczęła :( a miałam w białej spódnicy iść, bo kupiłam i chciałam ładnie wyglądać, eh zostają jeansy :/

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pekna suknia :) ciekawe jak wyglada na normalnej osobie a nie na modelce :P
    Ale naprawde mega mi sie podoba :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.obajtek.pl/suknie-slubne-2014.html

ja nie lubie sukien typu princess itd , uszyla mi kremowa prosta, piekna suknie w greckim stylu. Wygladala oblednie,tylko wtajemnczone osoby wiedzialy ile kosztowala, kazdy komentowal ze musiala byc bardzoo droga. Nie mam zdjec na kompie bo jestem u meza w anglii a on na kompie nic nie ma, wyslalabym ci chetnie. salon jest w centrum krakowa na ulicy Sw. Filipa:) aaa wszystkie suknie 999 zl( do tego welon w gratisie i ja dostalam chuste na ramiona) Uwierz mi ja ylam gotowa dac za suknie 2-3 tys zl, jakosciowo nie roznia sie niczym od sukien z sasiednich drooogich salonow wiec po co przeplacac:)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja mam ślub teraz 7.06 :) szyje suknie od początku do końca, jestem konkretna babka :P i nawet jakbym nie była w ciąży i tak bym musiała szyć, bo góra zawsze miała inny rozmiar niż dół ;/ z racji ciąży całe szycie trwało miesiąc, żeby niepotrzebnie nie przerabiać sukni ale zapisana u krawcowej byłam bodajże już 3 miesiące wcześniej żeby zarezerwować sobie termin, w tę sobotę suknie odbieram, a suknia to mój "projekt" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:18

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dziekuje kochana :) wiem wlasnie ze ul sw Filipa slynie z salonow bo juz kiedys tam bylam.. Ale ogladalam jedynie wstawy bo myslalam ze juz stara panna zostane haha :)
    Pewnie ze czasem nie ma co przeplacac :) ja wole uszyc bo nie wiem jak po ciazy bedzie moje cialo wygladac ro raz. Dwa zawsze mialam problem z rozmiarem bo wiecznie wszytsko na mnie wisialo :/ a ostatni powid ze chce szyc to taki ze kazda pierdole chce miec po swojemu :)

Dziekuje wszytskim za zainteresowanie :) jestescie naprawde pomocne!!!

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ja mam ślub teraz 7.06 :) szyje suknie od początku do końca, jestem konkretna babka :P i nawet jakbym nie była w ciąży i tak bym musiała szyć, bo góra zawsze miała inny rozmiar niż dół ;/ z racji ciąży całe szycie trwało miesiąc, żeby niepotrzebnie nie przerabiać sukni ale zapisana u krawcowej byłam bodajże już 3 miesiące wcześniej żeby zarezerwować sobie termin, w tę sobotę suknie odbieram, a suknia to mój "projekt" :P

Mam jadzieje ze po wszystkim pochwalisz nam sie jak pieknie wygladalas :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam jadzieje ze po wszystkim pochwalisz nam sie jak pieknie wygladalas :)

Pięknie i okrąglutko :) jeśli tylko będziecie miały ochotę obejrzeć to jak najbardziej :) z przyjemnością się pochwalę :)

Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ