Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki przeprowadzam ankiete haha
Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
Jesli szylyscie to ile wczesniej bylyscie u krawcowej??
U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematembede wdzieczna za odp
-
Ja moją kupiłam w salonie, ale i tak ją szyli od nowa dla mnie (w sensie w salonie jest egzemplarz pokazowy i po wybraniu modelu producent szyje na wymiar nową - suknia przyjeżdża do salonu i jeszcze krawcowe na miejscu robią ostatnie poprawki, żeby pasowała jak ulał). Ślub miałam 25 maja, suknię wybrałam na samym początku lutego - przyjechała do salonu na 4 dni przed ślubem, czyli w ostatniej chwili na ostatnie poprawki. Myślę, że 5-6 miesięcy jest optymalnie, żeby bez ciśnienia zdążyli ją zrobić, a żeby ewentualnie nie było problemu z dużą zmianą wagi (przed ślubem zwykle w dół
)
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyWitam was mamuski no i zycze najlepszego z okazji mamowego świeta
Wszedzie królują truskawki hehe a ja je jem w takich ilosciach ze jak tak dalej pojdzie to urodze truskawke a nie dziecko
Życze milego dzionka :*Paula55, Migotka22, JagoodkaK, nenka, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kobietki przeprowadzam ankiete haha
Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematembede wdzieczna za odp
Ja kupowalam w salonie i chetnie odsprzedam
http://olx.pl/oferta/sliczna-suknia-z-dlugim-trenem-kolor-ecru-CID87-ID3QvL3.html -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kobietki przeprowadzam ankiete haha
ja szukalam sukienki 3 miesiace przed slubem , znalazlam w tym samym dniu, wiedzialam ze to ta:) od razu zrobiono mi miare i mialam moze 2 przymiarki lacznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:38
-
nick nieaktualnypaula 55 a z jakiego miasta w pl jestes? mam fajny salon w krakowie maja tanie suknie(wszytskie w tej samej cenie), bardzo duzy wybor a przede wszystkim kobieta uszyje ci co tylko chcesz tez w jednej cenie. Bardzo ale to bardzo mila obsluga, te kobietki chca cie zaglaskac normalnie:)
-
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg0.sprzedajemy.pl%2F540x405_suknia-slubna-san-pa-937530.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fsprzedajemy.pl%2Fnowa-suknia-slubna-san-patrick-capricho-madonna-r-36-38%2C239863&h=406&w=504&tbnid=iSnTE2kmD0w9UM%3A&zoom=1&docid=bmU0ZwXBjqTQZM&ei=8DmDU7ThG8-u7AauyYHwDg&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CAwQMygEMAQ4ZA&iact=rc&uact=3&dur=798&page=7&start=91&ndsp=18&biw=1025&bih=456 ja miałam taką suknię ślubną, projekt z madonna.pl, szyty na miarę u krawcowej, pół roku wcześniej zaczęłam szyć, skończona była 2 tyg przed ślubem. Przymiarek około 7 miałam
Paula55, Nelus lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyhttp://www.obajtek.pl/suknie-slubne-2014.html
ja nie lubie sukien typu princess itd , uszyla mi kremowa prosta, piekna suknie w greckim stylu. Wygladala oblednie,tylko wtajemnczone osoby wiedzialy ile kosztowala, kazdy komentowal ze musiala byc bardzoo droga. Nie mam zdjec na kompie bo jestem u meza w anglii a on na kompie nic nie ma, wyslalabym ci chetnie. salon jest w centrum krakowa na ulicy Sw. Filipa:) aaa wszystkie suknie 999 zl( do tego welon w gratisie i ja dostalam chuste na ramiona) Uwierz mi ja ylam gotowa dac za suknie 2-3 tys zl, jakosciowo nie roznia sie niczym od sukien z sasiednich drooogich salonow wiec po co przeplacac:)Paula55 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Kobietki przeprowadzam ankiete haha
ja mam ślub teraz 7.06szyje suknie od początku do końca, jestem konkretna babka
i nawet jakbym nie była w ciąży i tak bym musiała szyć, bo góra zawsze miała inny rozmiar niż dół ;/ z racji ciąży całe szycie trwało miesiąc, żeby niepotrzebnie nie przerabiać sukni ale zapisana u krawcowej byłam bodajże już 3 miesiące wcześniej żeby zarezerwować sobie termin, w tę sobotę suknie odbieram, a suknia to mój "projekt"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:18
-
Karolcia dziekuje kochana
wiem wlasnie ze ul sw Filipa slynie z salonow bo juz kiedys tam bylam.. Ale ogladalam jedynie wstawy bo myslalam ze juz stara panna zostane haha
Pewnie ze czasem nie ma co przeplacacja wole uszyc bo nie wiem jak po ciazy bedzie moje cialo wygladac ro raz. Dwa zawsze mialam problem z rozmiarem bo wiecznie wszytsko na mnie wisialo
a ostatni powid ze chce szyc to taki ze kazda pierdole chce miec po swojemu
Dziekuje wszytskim za zainteresowaniejestescie naprawde pomocne!!!
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:ja mam ślub teraz 7.06
szyje suknie od początku do końca, jestem konkretna babka
i nawet jakbym nie była w ciąży i tak bym musiała szyć, bo góra zawsze miała inny rozmiar niż dół ;/ z racji ciąży całe szycie trwało miesiąc, żeby niepotrzebnie nie przerabiać sukni ale zapisana u krawcowej byłam bodajże już 3 miesiące wcześniej żeby zarezerwować sobie termin, w tę sobotę suknie odbieram, a suknia to mój "projekt"
Mam jadzieje ze po wszystkim pochwalisz nam sie jak pieknie wygladalasBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Mam jadzieje ze po wszystkim pochwalisz nam sie jak pieknie wygladalas
Pięknie i okrąglutkojeśli tylko będziecie miały ochotę obejrzeć to jak najbardziej
z przyjemnością się pochwalę
Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość