X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Patu, możesz nie mieć uziemienia w kontakcie, a w takim wypadku zmywarka będzie kopać, przerabiałam to samo z moją;/ faktycznie elektryk przyszedł, wyzerował uziemienie czy jakoś tak i spokój, a co do malutkiej to na pewno będzie wszystko w porządku, jak pisałam mnie tez to spotkało ale lekarka stwierdziła ze rozeszło się po moich kościach bo wszystko zależy przede wszystkim od napięcia prądu, niemniej jednak na następnej wizycie wspomnij swojej lekarce o tym.

oczywiście takie zachowanie tylko wtedy kiedy było to króciutkie kopniecie (nie przechodzące od kończyny do kończyny -od reki do nogi- przez macice) w innym wypadku radziłabym skontaktować się ze swoje lekarka i zapytać bo z prądem nie ma żartów.

Niby tesciu twierdzi ze uziemienie jest. Przyjedzie elektryk to naprawi mam nadzieję. A do lekarza juz dzwoniłam tylko nie odbiera. Oddzwoni jak będzie mógł. Wolę jednak mieć jego zapewnienie dla spokoju. A kopnelo tylko w rękę dalej nie czułam więc mam nadzieje dalej nie poszło

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Niby tesciu twierdzi ze uziemienie jest. Przyjedzie elektryk to naprawi mam nadzieję. A do lekarza juz dzwoniłam tylko nie odbiera. Oddzwoni jak będzie mógł. Wolę jednak mieć jego zapewnienie dla spokoju. A kopnelo tylko w rękę dalej nie czułam więc mam nadzieje dalej nie poszło

Patu, daj znać zaraz jak oddzwoni. Będzie dobrze, ale co racja to racja lekarz najlepiej wie co i jak, a spokój twój i maluszka najważniejszy.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciężarówki :)

Ja dzisiaj po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia. Dzisiaj byłam z mężem :)
    Troche mnie zestresował temat pępuszka i jego czyszczenia. Mieliśmy prezentację ze zdjęciami i nie wygląda to kolorowo. Mąż też miał minę nietegą ;) Mam nadzieję, że w rzeczywistości nie będzie tak źle.

Jak kogoś to zainteresuje to położna odradzała stosowanie sudocremu. Bardzo mnie to zdziwiło. Podobno ma w swoim składzie substancję, która na zachodzie jest zakazana ze względu to swoją rakotwórczość. Zamiast tego mamy stosować linomag. Poleciła nam też kosmetyki Bubchen. Podobno ekologiczne. No i przy zakupie należy kierować się tym, żeby kosmetyki nie zawierały parafiny, parabenów i konserwantów.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

betinka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc lo :)
    Noo kolejna pozyteczna info ale tez w szoku jestem :P
    Wszyscy i wszedzie uzywaja sudocremu :/
    A jest jakis specjalny linomag dla dzieci???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:16

Kaarolina, Paula55, doti77, nenka, aleksa.wawa, verynice, EmiBam, Patu, Nelus, dba, justyna14, kark, Io, stardust87, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Paula, myslałam o tym.. powiedziano mi że raz: to niby na pecha jest.. w przesady nie wierze, wiec pech mnie nie zraził, dwa: a to ze moja córka ma już 8 lat i usłyszałam od "życzliwych" ze jest już do tego za duża.. osobiście mam w nosie takich "doradców"...ale argumentacja pani w kościele dała do myślenia, że to z panem młodym biorę ślub a nie z ojcem i ze dziecko wtedy idące przed parą młodą ma symboliczne znaczenie ale przed panią młoda i jej ojcem już nie i, że to po prostu nie pasuje..że wybiera sie albo jedno albo drugie ;/...fakt jest taki że sama również nigdzie n a weselu nie widziałam takiego "rozwiązania"

Mnie prowadził ojciec do ołtarza i szedł przed nami 6letni chłopiec z obrączkami. I nikt nic złego nie powiedział ani w kościele, ani w rodzinie

Paula55, BlackLuna lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka jaka zadowolona :) super mamuska ;)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    wszystkiego dobrego zycze
    co do sukni to slub bralam w pazdzierniku i krawcowa zaczela w czerwcu mialam swoj projekt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:27

Paula55, EmiBam, Kaarolina, BlackLuna lubią tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj to mam dzień.Rano pojechałam na badania krwi,moczu i tej nieszczęsnej glukozy 75.Powiem Wam ,że się jej obawiałam,ale jak 1/2 cytryny wcisnęłam,to dało się wypić.Ginekolog nie napisała na skierowaniu,czy krew mam po 1 godz.mieć pobieraną,czy po 2 godz.To po 2 godz.mi pobrali i oki.Na czczo miałam 80mg/dl,a po 2 godz.wynik bede mieć jutro,bo mi się godziny kolejnej nie chciało czekać na wynik.Reszta wyników no raczej nie za bardzo,bo hemoglobina-10,4,hematokryt 31,3,erytrocyty 3,55,a PDW-71%,mocz kurka wodna no niby bakteri nie ma ,ale są leukocyty 20-25,erytrocyty świeże -1-3,białko w moczu -ślad.W środę mam wizytę,to pewnie bez żelaza się nie obejdzie-anemia jak nic...

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Patu, daj znać zaraz jak oddzwoni. Będzie dobrze, ale co racja to racja lekarz najlepiej wie co i jak, a spokój twój i maluszka najważniejszy.

powiedział, że jeśli od tamtego momentu poczułam jakieś ruchy to znaczy ze jest ok i mam sie nie martwic. całe szczęście :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ślub w sierpniu 2014 i obrączki niosła nam moja siostra, która ma 11 lat :) Też się denerwowałam, ze jest za to za duża, ale co tam - jedna ją mam i tak się cieszyła :) No a jeszcze przed nią szła mojej kuzynki córcia, 6letnia i sypała nam kwiatki :) :)
    2pzdvsk.jpg

Fipsik, Nelus, nenka, Paula55, Kaarolina, betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie być gołosłowna wrzucam fotkę ze ślubu jak to wyglądało:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:36

dba, Nelus, nenka, verynice, Paula55, karolcia:)))), EmiBam, Kaarolina, BlackLuna lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Dzisiaj to mam dzień.Rano pojechałam na badania krwi,moczu i tej nieszczęsnej glukozy 75.Powiem Wam ,że się jej obawiałam,ale jak 1/2 cytryny wcisnęłam,to dało się wypić.Ginekolog nie napisała na skierowaniu,czy krew mam po 1 godz.mieć pobieraną,czy po 2 godz.To po 2 godz.mi pobrali i oki.Na czczo miałam 80mg/dl,a po 2 godz.wynik bede mieć jutro,bo mi się godziny kolejnej nie chciało czekać na wynik.Reszta wyników no raczej nie za bardzo,bo hemoglobina-10,4,hematokryt 31,3,erytrocyty 3,55,a PDW-71%,mocz kurka wodna no niby bakteri nie ma ,ale są leukocyty 20-25,erytrocyty świeże -1-3,białko w moczu -ślad.W środę mam wizytę,to pewnie bez żelaza się nie obejdzie-anemia jak nic...

hemoglobine mam identyczną, kazał mi brac hela-ferr 3 razy dziennie. przyznam szczerze ze brałam ale przestałam bo nie dawałam rady na żołądek ciągle mdliło. ale musze wrócic jak najszybciej...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik miałaś przepiękną sukienkę :)

Fipsik lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale tu pięknie dzisiaj, cudowne sukienki dziewczyny! Mi sie najbardziej podobają takie obcisłe z ogonem jak u syreny (nie wiem czy maja swoją fachowa nazwę) ale ja moge pomarzyć ... chyba bede stara panna! ;p pierścionka na palcu brak wiec pozostaje mi czekac!

201703012752.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas dzień zleciał w piorunującym tempie ;)No i pogoda oczywiście nie ułatwiała sprawy gorączka,parno,duszno na szczęście już minęło i jest super.Zobaczymy jak jutro będzie. Oczywiście wszystkiego dobrego wszystkim mamusiom i przyszłym także.A i dołączam efekt mojej 2 dniowej pracy dodaje że pierwszy raz robiłam takie coś;D Troszkę trzeba je dopracować ale już są.

1tvdae.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:36

nenka, Nelus, kark, doti77, verynice, Paula55, stardust87, stardust87, Kaarolina, BlackLuna, Patu lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te literki umieścicie?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w salonie, ale i tak krawcowa tam mi dopasowywała. Przymierzałam od tygodnia, ale jak przymierzyłam "TĄ" to wiedziałam, że innej nie włożę :P Tylko teraz trochę zła jestem, że nie wypożyczyłam, bo po 5 latach dalej wisi w folii w szafie, bo nikt nawet za darmo nie chciał. Teraz każdy chce nówkę, więc musisz zakładać, że nie sprzedasz swojej...
    Jesteś z okolic Chrzanowa :D?

Co do alkoholu my mieliśmy Finlandię, teściowie wyhaczyli super promocję i kupili w markecie. Na butelce wyszło chyba 10zł taniej niż normalnie. Hurtownię alkoholu mamy w mieście, ale drożej wychodziło niż na tej promocji. 0,5 litra najlepsze, bo ludzie szybciej wypiją niż zdąży się ogrzać :)

Kobietki, nie wiem ile z was ma kartę rossnę w rosmannie, ale jest promocja 20% na artykuły dziecięce. To znaczy niby dziecięce, bo mnie dziś spotkało miłe zaskoczenie - za kremy dla mam, pasty do zębów czy perfumy też odjęło :D

• Io Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - nie mam pojęcia który Linomag. Myślałam, że jest jeden :P Teraz patrzę w necie, że jest cała seria. Muszę o to zapytać.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kobietki przeprowadzam ankiete haha :)
    Mam pytanko... Czy wasze suknie slubne kupowalyscie czy szylyscie od poczatku do konca u krawcowej?
    Jesli szylyscie to ile wczesniej bylyscie u krawcowej??
    U mnie powoli zostaje rok do slubu i zaczynam na nowo interesowac sie tematem :) bede wdzieczna za odp :)
    ja szyłam u krawcowej od początku do końca. Ślub miałam w czerwcu, a zamówić sukienkę poszłam na początku stycznia, to już miały pretensje, że tak późno. Szczególnie, że na lato maj-wrzesień mają więcej zamówień i muszą wszystko rozplanować. Bo szyć zaczęły dużo później. Pierwszą przymiarkę miałam dopiero 10 czerwca :P

edit: właściwie to szyłam w salonie, nie u krawcowej, ale od pocxątku do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 20:02

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ