Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim z rana
Neluś chyba każda z nas na jakimś etapie dopada ten brak zajęcia i samotność.Ja na szczęście mam 2 letniego synka wiec nie narzekam na brak zajęcia zawsze jest coś do zrobienia przy dziecku ;)Ja się zastanawiam nad tym pomysłem z lirkami zainspirowałyście mnie ;)muszę tylko w materiałach poszperać. -
Witam!
Stardust, nas też zainspirowałaś. Wczoraj wydrukowaliśmy szablony i z moich starych bluzek powycinaliśmy literki. Mieliśmy to dać do zszycia teściowej na maszynie, ale uznaliśmy, że będziemy mieć większą radochę jeśli zrobimy to sami. Mąż tak się wciągnął, ze zabrał mi pierwszą literkę i sam do 23 zszywał i wypychał! Rano wstałam a tu już K gotowe. Nasze nie są tak idealne jak te Twoje. Specjalnie szyjemy je nawet taką nicią, żeby się mocno odznaczała, bo podoba mi się efekt. Jak skończymy to też się pochwalimy. Kubuś się chyba cieszył, że rodzice sami coś dla niego robią bo fikał cały wieczór.
Betinka - bardzo mi przykro, że tak cierpisz. Mam nadzieję, że już jest lepiej.kark, stardust87, verynice lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kobietki
Widze ze wiele z nas kreatywnie spedza czassuper
ja to mam dwie lewe rece haha
ale chetnie pogladam wasze dziela.
Ja dzis ciag dalszy morderczego kaszlumam juz od niego zakwasy na brzuchu
Betinka mam nadzieje ze dzis juz bedzie lepiej i maluszek sie odkreci
-
witam u Nas dziś znowu piękna pogoda i słonko świeci ale za ostro swieci aż oddychać jest ciężko
A Ja dziś też mam zakwasy bo wczoraj poszłam z moją rodzinką pograć w kosza Ja nie latałam za piłką w meczu ale trochę porzucałam i dziś krok mnie boli i łydki a i w nocy miałam pobudkę i złapał mnie skurcz w łydkę o do diabła ale za bolało
A jeśli chodzi o mój czas to mam podobnie jak dziewczyny większość ludzi wyjechała z Polski tu mam w swoim mieście 2 koleżanki ale obie w pracy (jak dają radę to czasem idziemy na rower a czasem wpadną na chwilkę) tak więc zostają weekendy na spotkania a i tam gdzie poprzednio mieszkałam czyli w Swarzędzu to tez mamy znajomych ale to też tylko w weekendy bo to kawał drogi rodzinki zadnej nie mam więc nie mam się gdzie udać jedyny brat też wyjechał i dobrze że mam Natalkę bo powiem Wam że zanudziłabym się na śmierć obie idziemy na placyk to do jej koleżanki to do biblioteki to porobimy na ogrodzie albo do pobliskiego miasta albo jedziemy z mężem bo On biedny do pracy a my wtedy na loty tak jak ostatnio do Torunia no i do przedszkola niedługo dzień mamy więc coś przygotowują dla mam i tatusiów -
witam po dłuższej nieobecności
22 maja miałam wizytę na 19 umówioną no ale było obsunięcie więc weszłam dopiero koło 21 i w domu byliśmy na 22. Kąpiel i spać bo w piątek z rana wyjeżdzaliśmy do moich teściów do zamościa (150 km do nich mamy).
Mały rozwija się prawidłowo waży już 560 gramja mam wyniki moczu dobre tylko trochę leukocyty w moczu mam podwyższone więc dostałam tabletki do brania a jak zacznie mnie pieć przy sikaniu to mam posiew sobie zrobić. Kolejna wizyta 5 czerwca, bo już wtedy też zwolnienie sobie biorę.
Dostałam na badania glukozy na czczo oraz 60 i 120 min po po doustnym obciążeniu 75 g glukozy. Mam jeszcze na morfologię krwi, analizę moczu i PTA (test Coombsa) - któraś już miała takie badanie?
A to mój Michałek
Paula55, kark, Gosia19, Kaarolina, stardust87, Nelus, verynice, aswalda lubią tę wiadomość
-
Ewi sliczny maluszek. Super wiesci wiec nic tylko sie cieszyc kochana
Betinka bardzo nie dawal mi spokoju ten twoj bol i problemy z nerkami. Poszperalam troszke i mam pytanie...
Czy lekarz jest pewnien ze to kolka nerkowa??? Moze jednak wodonercze ktore nie jest tak grozne...
Zrobilas posiew moczu? Jesli tak i wyszlo ok to moge ci poradzic zeby sobie pomoc bez lekow sprobuj:
- jak najwiecej zurawiny!!! Jedz za kazdym razem jak sobie tylko przypomnisz. Mozesz dawac na chlebek w postaci dzemu, do musli z mlekiem ale najlepsza jest jedzona bezposrednio w suszonej postaci
- do tego pij pij i jeszcze raz pij i najlepiej by byla to woda uzdrowiskowa JAN! Moze uda ci sie ja w sklepie dostac ( poszukaj np w almie lub innych duzych marketach)
- jesli bedziesz pic i duzo sikac powinno obejsc sie bez antybiotykow i tym bardziej cewnikow (!)
Wogole to slyszalyscie o tym ze wg najnowszych badan nospa nie jest dla nas taka dobra bo obniza napiecie miesniowe u naszych dzieci???!
-
nick nieaktualnyEwi, Michałek, jak cudnie
Ja mam wizytę za tydzień i już nie mogę się doczekać aż usłyszę ile maluch waży, bo sama teraz mocno przybyłam w brzuchu
Co do wolnego czasu... Ja jak tylko mam to robię: nalewki, przetwory, decoupage, ozdoby na np. choinkę czy wielkanoc, czasem szyję(ręcznie, bo też mam dwie lewe ręce do maszyny) lub szydełkuję.
W zasadzie jak się ma internet i chęci to wszystkiego samemu można się nauczyćI cierpliwości za dużo nie trzeba, bo jak wyjdzie chociaż jedna rzecz, to człowiek jest tak podniecony, że nie może przestać
Jan jest prawie wszędzie dostępny, a do tego w przeciwieństwie do innych wód leczniczych nie śmierdzi jajemNo i można pić w ciąży, bo pytałam gina jakiś czas temu
Ja mam za to pytanie do mam, które mieszkają w pobliżu większych sklepów Tesco (u nas jest, ale takie mini). Słyszałam, że podobno można tam dostać wino bezalkoholowe, ale ja do Krakowa wpadam raz na jakiś czas i wtedy jechać do tesco mi troszkę nie po drodzeTakże jakby ktoś był kiedyś w tesco to mógłby zobaczyć czy nie ma, albo zapytać Pań w dziale z alkoholami
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 11:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosia19 wrote:Aaaaa no i też pochwalę się moim brzuchatkiem, 25 tydzień, waga bez zmian, brzuszek 90cm, i według belly 103 dni do porodu
Gosia tez mam w brzucholku 90 cmkto by pomyslal ze kobieta moze sie tak cieszyc z tego ze wszystko jej rosnie haha
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:O kurcze... Zaciekawilas mnie tym winkiem bezalkoholowym
az u nas (w UK) zerkne
Widze ze laseczki wszystkie pochlonietemoze ja tez w koncu pozamawiam rzeczy i zajme sie albumem ktory juz dawno mialam robic
Ja kupowałam winko bezalkoholowe w UK w Asda, były trzy smaki. Wzięłam truskawkowe i nawet dobre ale trochę za kwaśne jak dla mniePaula55, kark lubią tę wiadomość
-
hej:)
Betinka, nie martw się tym cewnikiem, bo to nie jest taki zwykły cewnik d cewki moczowej z workiem, tylko to taki mały cewniczek zakładany do nerki żeby była cały czas drożna.
hela - Wózek bebetto flavio to też mój wybór:)
U mnie maluszek też od 3 dni jakoś tak malutko się rusza, także to chyba wina pogodyPaula55 lubi tę wiadomość