X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super te literki:)

stardust87 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - świetne te literki, ale jako że w swoim podpisie i w naszej tabelce nie masz wpisanego imienia to głupio zapytam - synulek będzie miał na imię Hubert? :)

Karolina - z tymi koszulkami to jakaś masakra, ja moją pewnie jeszcze z 2 tygodnie ponoszę i też lipa :( Krótkie są...do niczego :/

A tak swoją drogą, mały mi dziś mało puka w brzuchu...martwię się...Wasze dzieciaczki też takie spokojne przez tą pogodę?

stardust87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj kupilam wozek, tzn zamowilam :) bebetto flavio, na prawde fajny ale nie wiem czemu mam ciagle myslenie czy na pewno ten bedzie idealny? czy dobry kolor wybralam (grafit) czy nie za ciemny? myslalam nad fioletem ale wybralam grafit...czy np Camarelo Carmela nie bylby lepszy? czy na pewno rama metalowym kolorze bedzie dobra czy moze lepiej czarna?

tyle czytalam o tych wozkach i ogladalam i kupilam i co? i dupa mialo byc lzej a nadal watpliwosci sa :/

http://allegro.pl/flavio-super-nowosc-bebetto-sklep-warszawa-i4256299333.html

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zamówiłam taką z napisem ciążową ale myślę, że leginsy które też kupiłam ciążowe pomoga mi w noszeniu jej dłużej, bo naciągają się nad pępek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:22

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Stardust - świetne te literki, ale jako że w swoim podpisie i w naszej tabelce nie masz wpisanego imienia to głupio zapytam - synulek będzie miał na imię Hubert? :)

Karolina - z tymi koszulkami to jakaś masakra, ja moją pewnie jeszcze z 2 tygodnie ponoszę i też lipa :( Krótkie są...do niczego :/

A tak swoją drogą, mały mi dziś mało puka w brzuchu...martwię się...Wasze dzieciaczki też takie spokojne przez tą pogodę?
    A nie ma, bo jeszcze pewni nie jesteśmy :) Poza tym udajemy przed całym światem, że nie wybraliśmy, żeby nie słuchać jak to inne imiona są fajniejsze :) Ale Wy oczywiście możecie wiedzieć :) Hubert będzie, albo jak ja się bardzo uprę to Maksymilian :P Chociaż wtedy będę musiała robić wszystkie nowe literki, bo żadna nie będzie pasować..

A co do malucha to mój też dziś leniuchuje.. To na pewno przez pogodę. U nas tak ciężko już było, że aż mi krew z nosa poszła. Ale teraz jest burza, ulewa i mega grad to pewnie jakoś to ciśnienie zejdzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:24

kark, verynice, aswalda lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dzisiaj kupilam wozek, tzn zamowilam :) bebetto flavio, na prawde fajny ale nie wiem czemu mam ciagle myslenie czy na pewno ten bedzie idealny? czy dobry kolor wybralam (grafit) czy nie za ciemny? myslalam nad fioletem ale wybralam grafit...czy np Camarelo Carmela nie bylby lepszy? czy na pewno rama metalowym kolorze bedzie dobra czy moze lepiej czarna?

tyle czytalam o tych wozkach i ogladalam i kupilam i co? i dupa mialo byc lzej a nadal watpliwosci sa :/

http://allegro.pl/flavio-super-nowosc-bebetto-sklep-warszawa-i4256299333.html
    hela, wózek śliczny, ja też będę czegoś w szarościach szukać. No i ten Twój ma super koła z przodu, duże i dość szeroko rozstawione. Takimi się najwygodniej jeździ :) A metalowa rama wygląda zdecydowanie lepiej niż czarna moim skromnym zdaniem. Szczególnie do grafitowego koloru..

• hela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie wozek supe, ponoc ma jedna z wiekszych spacerowek, fajne jest to ze ma duzy wywietrznik w gondoli, do tego mozna maluszka tak zaslonic do konca ze nawet deszcze nie przeszkodzi :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice no ja mam nadzieje ze teraz dostane dobra...
    A co do ruchow to wczoraj kiepsko bylo a dzisiaj nie czulam jeszcze Malucha.. i tez sie martwie mam nadzieje ze jak chwile siade to poczuje Mlodego..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    zanim nadrobię chciałam spytać co sądzicie o wózkach X-lander XA. Bardzo mi się podobają, ale widziałam tylko na zdjęciach. Czy może któraś z was widziała na żywo albo słyszała jakieś opinie ?

Znalazłam na allegro nowy w nawet ludzkiej cenie i się nad nim zastanawiam:

http://allegro.pl/x-lander-xa-gondola-spacerowka-2w1-6x-gratis-i4232510442.html

Bardzo zgrabny wózek, 'macałam' go na żywo - jedyna (dla mnie) wada, to że jest ciężki. A poza tym ekstra!

Karolinka nie przejmuj się! Nasze dzieciaczki chyba nie lubią upałów. Mój Mati po prawie 3 dniach ospałości przechodzi siebie z ruchliwością. Zachowaj zimną krew :)

Jejku, co mi się przydarzyło dzisiaj - tego się po ciąży nie spodziewałam :( Wczoraj o 19 zjadłam kolację i zaczął mnie na maksa boleć jakby żołądek. Liczyłam, że zaraz mi przejdzie. Ale się przeliczyłam :/ Tak mi się rozkręciło, że zeszło pod prawe żebro i nie mogłam już siedzieć. W nocy KOSZMAR, nie zmrużyłam oka, ból zszedł niżej, wzdłuż całej talii, nie mogłam leżeć na prawym boku kompletnie, do tego synek szalał bez przerwy. Po 5 się zdecydowałam, żeby pojechać do szpitala, jechałam z myślą, że to wyrostek i jak oni mnie zoperują teraz. Obadali mnie, zrobili ktg (synek tak kopał elektrody, że pielęgniarkę przestraszył jak je poprawiała), potem usg (tym razem kopał dziko w głowicę - od niedawnego usg połówkowego przytył już do 800g).
    A tu niespodzianka! Podobno bardzo częsty problem ciężarnych (a pierwsze słyszę) - otóż przydarzyła mi się kolka nerkowa! Synek szybko rośnie, ja zaczynałam z BMI 16, więc miejsca niedużo i uciska tym swoim ciałkiem moczowód, zrobił się zastój w nerce i efekt porażający. Pocieszyli mnie, że będzie się to nasilać im będzie większy, jak zacznę gorączkowa, to założą cewnik, który będę musiała nosić do końca ciąży. Do tego czasu nospa (która nic nie dała) i ciepła kąpiel w razie ataku.
    Jestem załamana, bo cierpię okrutnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:30

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja leżałam w szpitalu 5 dni na kolkę nerkową w święta.. Po kilkunastu kroplówkach i masie zastrzyków przeciwbólowych wysikałam kamyczek.Dziwie się że tak Cię potraktowali w szpitalu. Jak na oddział mnie przyjmowali to z takimi samymi bólami jak Twoje i z jednoznacznym zagrożeniem ciąży.

relgo7esxzrgdft3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie nic nie mówili o zagrożeniu ciąży. Tylko że dziecko uciska moczowód, przez co mocz z nerki nie ma jak przepłynąć. Robili mi usg i o kamieniach nic nie mówili...

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też robili usg i usg nic nie wykazało potem tłumaczyli się tym że przez ciąże nie można było dojrzeć czy coś tam jest a ból sam z siebie się nie bierze..i jest koszmarny..;(

relgo7esxzrgdft3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka- MASAKRA !!! I W TE UPAŁY Z CEWNIKIEM, oby cię to ominęło!!!
    betinka wrote:
    Bardzo zgrabny wózek, 'macałam' go na żywo - jedyna (dla mnie) wada, to że jest ciężki. A poza tym ekstra!

Karolinka nie przejmuj się! Nasze dzieciaczki chyba nie lubią upałów. Mój Mati po prawie 3 dniach ospałości przechodzi siebie z ruchliwością. Zachowaj zimną krew :)

Jejku, co mi się przydarzyło dzisiaj - tego się po ciąży nie spodziewałam :( Wczoraj o 19 zjadłam kolację i zaczął mnie na maksa boleć jakby żołądek. Liczyłam, że zaraz mi przejdzie. Ale się przeliczyłam :/ Tak mi się rozkręciło, że zeszło pod prawe żebro i nie mogłam już siedzieć. W nocy KOSZMAR, nie zmrużyłam oka, ból zszedł niżej, wzdłuż całej talii, nie mogłam leżeć na prawym boku kompletnie, do tego synek szalał bez przerwy. Po 5 się zdecydowałam, żeby pojechać do szpitala, jechałam z myślą, że to wyrostek i jak oni mnie zoperują teraz. Obadali mnie, zrobili ktg (synek tak kopał elektrody, że pielęgniarkę przestraszył jak je poprawiała), potem usg (tym razem kopał dziko w głowicę - od niedawnego usg połówkowego przytył już do 800g).
    A tu niespodzianka! Podobno bardzo częsty problem ciężarnych (a pierwsze słyszę) - otóż przydarzyła mi się kolka nerkowa! Synek szybko rośnie, ja zaczynałam z BMI 16, więc miejsca niedużo i uciska tym swoim ciałkiem moczowód, zrobił się zastój w nerce i efekt porażający. Pocieszyli mnie, że będzie się to nasilać im będzie większy, jak zacznę gorączkowa, to założą cewnik, który będę musiała nosić do końca ciąży. Do tego czasu nospa (która nic nie dała) i ciepła kąpiel w razie ataku.
    Jestem załamana, bo cierpię okrutnie :(

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie miejmy nadzieję że Ci się nie powtórzą te boleści.

relgo7esxzrgdft3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie to czekam, żeby w końcu ustąpiły. Cały czas boli mnie brzuch :(

• verynice Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, jejku jak Ci współczuję...mam nadzieję, że będzie dobrze i ominie Cię cewnikowanie... cewnik do końca ciąży?! Masakra!

Dobrze dziewczyny, że mnie nieco pocieszyłyście z tym, że Wasze dzieci dzisiaj też spokojne bo ja już zaczynam mieć jazdy z uduszeniem się dziecka pępowiną i inne schematy... mąż zaraz mi buzię zaklei jak będę mówić mu ciągle "dlaczego mały się nie rusza..."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:01

dqprpx9ikjqhrova.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały jak nie on od rana się wierci w brzuchu i się kopie,jemu chyba odpowiada ta tmp..

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust te literki piekne!!! I jakie zgrabne :) szok ze to recznie szyte :) masz talent :)

Co do X landerow... Woem ze robia teraz furrore alemi jakos nie podchodza. Nie moj typ :) ale slyszalam wiele bardzo dobrych opini :) wiec mysle ze jesli ci sie podoba bedzie to dobry wybor :) zastanawia mnie tylko ta folia w budce...mozna ja zakryc??

Co do bebetto. Fajny!!! Ale camarelo carerra byl blizszy memu sercu hehe :)

Wogole to ja uwazam ze jesli bylismy pewni swojego wyboru, wiedzielismy czego chcemy to powinnismy byc z wozka zadowoleni :)
    Ja mimo ze teraz patrze na wasze wybory i typy to jesyem pewna ze kupilam wozek idealny dla nas :) spelnia wszystkie moje wymagania wizualne i gabarytowe, kolorystyczne i techniczne :) i tak mi zal ze nie moge na niego codziennie patrzec :P

Co do kolki nerkowej... Moja przyjaciolka z takowa wyladowala w szpitalu i tez lezala pod kroplowkami na obserwacji przynajmniej kilka dni... Tez jej powiedzieli ze to bardzo czesto w ciazy sie zdarza ale trzeba kontrolowac..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust te literki piekne!!! I jakie zgrabne :) szok ze to recznie szyte :) masz talent :)

Co do X landerow... Woem ze robia teraz furrore alemi jakos nie podchodza. Nie moj typ :) ale slyszalam wiele bardzo dobrych opini :) wiec mysle ze jesli ci sie podoba bedzie to dobry wybor :) zastanawia mnie tylko ta folia w budce...mozna ja zakryc??

Co do bebetto. Fajny!!! Ale camarelo carerra byl blizszy memu sercu hehe :)

Wogole to ja uwazam ze jesli bylismy pewni swojego wyboru, wiedzielismy czego chcemy to powinnismy byc z wozka zadowoleni :)
    Ja mimo ze teraz patrze na wasze wybory i typy to jesyem pewna ze kupilam wozek idealny dla nas :) spelnia wszystkie moje wymagania wizualne i gabarytowe, kolorystyczne i techniczne :) i tak mi zal ze nie moge na niego codziennie patrzec :P

Co do kolki nerkowej... Moja przyjaciolka z takowa wyladowala w szpitalu i tez lezala pod kroplowkami na obserwacji przynajmniej kilka dni... Tez jej powiedzieli ze to bardzo czesto w ciazy sie zdarza ale trzeba kontrolowac..
    ach, dziękuję :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh, ta nasza służba zdrowia... Mam nadzieję, że mnie nie wykończą :(
    Dzięki za dobre słowa!

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ