X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A arbuza czytalam ze nie mozna ale mysle ze jak kawaleczek zjesz i np przez ok 2h po tym nic to nie bedzie zle ;)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, ale upał. Ja dziś rano próbowałam się trochę poopalać, ale wytrzymałam jakieś 15 minut. Pomyślałam, że pójdę później, ok 16, jak już nie będzie tak grzało. I co? Wytrzymałam 5 minut :P A że za gorąco nawet w domu na jakąkolwiek pracę to zajęłam się szyciem literek do powieszenia na ścianie. Jutro pochwalę się Wam pierwszymi efektami, tzn H i U, ale jeszcze nie wypchane, bo nie kupiłam wypełnienia (ach ten ciążowy mózg, o wszystkim zapomina).
    Ale dumna z siebie jestem, bo wyszły super te literki, a sporo zaoszczędziłam, bo na necie widziałam takie ok 30zł/sztukę, a ja za 30zł to będę miała wszystkie 6 :)

A w ogóle to miłej nocy. Ja idę spać, zanim znowu się nagrzeję po zimnym prysznicu. Dobranoc dziewczynki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:33

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na arbuza, chociaż kawałeczek, napadnę jutro, bo dziś już było za późno ;) Hela, u mnie na wyniku jest napisane, że powinno być poniżej 140 i po godzinie i po dwóch. Dla mnie to bez sensu trochę, no bo skoro przy 50 g mam powyżej 140, no to jakim cudem miałabym mieć po 75 g po godzinie mniej jak 140 ? Noi jeszcze ta sama wytyczna odnośnie drugiej godziny i spadek w ciągu 2 godzin tylko o 4 jednostki...dziwne. A ciul z tym, nie mam na to wpływu i tak, w poniedziałek zapisuję się do diabetologa i zobaczymy co mi powiedzą. Muszę też dopaść glukometr i posprawdzać czy po zjedzeniu niektórych "zakazanych" rzeczy cukier będzie tak skakał, bo czytałam, że niekoniecznie organizm każdej ciężarnej musi źle reagować np. na owoc, który jest niezalecany z powodu węglowodanów.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ;) My juz od samego rana na nogach ;)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) dzień dobry

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    BlackLuna, ja z chęcią wezmę ciuszki, nawet ci mogę coś odpalić na kolejne zakupy dla damy :D Wysłałam Ci zaproszenie :)

Kurcze, właśnie tego mi będzie brakować :( Sukieneczek, falbanek, kwiatuszków, haftów i różu ;(
    Jak się córcia urodziła to nienawidziłam takich rzeczy, ale po 5 latach w różu jak widzę takie małe ubranka to aż się łezka kręci w oku, że mnie to ominie... :)
    Kark kochana, ja mam karton ciuszkow w wiekszosci chłopięce a okazalo sie, ze nasz Tymonek zamienil sie w dziewczynke, jesli chcesz któregoś dnia zrobie zdjecia i Ci na maila wyślę, moze cos do gustu Wam przypadnie, to Ci oddam.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie, ja tez juz oczka szeroko otwarte mam, teraz moze jakies cappuccino i truskawki na sniadanko :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ło matko, ale upał. Ja dziś rano próbowałam się trochę poopalać, ale wytrzymałam jakieś 15 minut. Pomyślałam, że pójdę później, ok 16, jak już nie będzie tak grzało. I co? Wytrzymałam 5 minut :P A że za gorąco nawet w domu na jakąkolwiek pracę to zajęłam się szyciem literek do powieszenia na ścianie. Jutro pochwalę się Wam pierwszymi efektami, tzn H i U, ale jeszcze nie wypchane, bo nie kupiłam wypełnienia (ach ten ciążowy mózg, o wszystkim zapomina).
    Ale dumna z siebie jestem, bo wyszły super te literki, a sporo zaoszczędziłam, bo na necie widziałam takie ok 30zł/sztukę, a ja za 30zł to będę miała wszystkie 6 :)

A w ogóle to miłej nocy. Ja idę spać, zanim znowu się nagrzeję po zimnym prysznicu. Dobranoc dziewczynki :*
    Stardust a nie mialabys ochoty zrobic jeszcze paru literek? Chetnie kupię :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się dziś w wyjątkowo dobrym humorze, co mi się ostatnio rzadko zdarza :P Nie wiem czy to dlatego, że już 26 dziś zaczynam, czy dlatego, że śniło mi się coś fajnego czego nie pamiętam :P
    No i waga przez tydzień mi tylko o 300g wzrosła więc też jest super :)
    Aaaaaaaaaaaa! Jeszcze 2 tygodnie do TRZECIEGO TRYMESTRU! :D Ale ten czas leci :)

Mika 28, akuszerka89, Nelus lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Stardust a nie mialabys ochoty zrobic jeszcze paru literek? Chetnie kupię :)
    Kochana, z przyjemnością, ale najpierw poczekaj na efekty tych moich, to może zdanie zmienisz :P A jakby co, to literki się naprawdę szybko robi więc zdążę przed wrześniem :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :) coraz blizej poniedziałek i usg połówkowe, mysle juz tylko o tym :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kark kochana, ja mam karton ciuszkow w wiekszosci chłopięce a okazalo sie, ze nasz Tymonek zamienil sie w dziewczynke, jesli chcesz któregoś dnia zrobie zdjecia i Ci na maila wyślę, moze cos do gustu Wam przypadnie, to Ci oddam.
    A jesteś pewna, bo jak już raz się zmieniło to może zmienić też drugi i znowu będziesz mieć synka :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki :)
    Ja z rana o malo co sie nie ududilam taki mialam atak kaszlu :(

Syardust ja sie ńie moge doczekac az zobacze twoje literki :) ogladalam wczoraj na necie i strasznie mi sie spodobaly ale fakt... Cenia sie :P
    Gratuluje oczywiscie 26 tyg kochana :) ja dzis 25 zaczynam i tez sie straszńie ciesze :)

Widze ze wymiana ubrankowa trwa :) uhhh mi sie mega udalo ze zańim poznalismy plec dostalismy tyle rzeczy a potem sie wszystko ladnie pokrylo :)

Zycze wszystkim milego dnia :)
    U mńie pogoda poki co do bani :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ja się witam dziś ładnie popadało wszystko sie uspokoiło i jest piękna pogoda taka rześka bez słoneczka ale pewnie niedługo wyjdzie :) wczoraj było nie do zniesienia Ja już chodze jak kaczka z tym brzucholem i myślę gdzie tu sie schować no i trochę pieką mnie ręce bo wczoraj tak biło słoneczko że się opaliłysmy z córką nawet o tym nie pomyślałam a kupiłam sobie balsam z soraya dla dzieci 30 i zapomniałam jak zwykle:( no ale cieszę się że do końca zostały mi trzy miesiące i zobaczę swoją dzidzię:) niektóre pisały że jak się urodzi dzidzia to chcą ją dla siebie hehe a mi by się przydała pomoc zawsze można chwilę oddechu złapać więc doceniajcie że macie jeszcze jakieś mamy i teściowe co tam pomogą a Jak nie to podeślijcie jakąś do pomocy :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry babeczki :)
    Ja z rana o malo co sie nie ududilam taki mialam atak kaszlu :(

Syardust ja sie ńie moge doczekac az zobacze twoje literki :) ogladalam wczoraj na necie i strasznie mi sie spodobaly ale fakt... Cenia sie :P
    Gratuluje oczywiscie 26 tyg kochana :) ja dzis 25 zaczynam i tez sie straszńie ciesze :)

Widze ze wymiana ubrankowa trwa :) uhhh mi sie mega udalo ze zańim poznalismy plec dostalismy tyle rzeczy a potem sie wszystko ladnie pokrylo :)

Zycze wszystkim milego dnia :)
    U mńie pogoda poki co do bani :/
    A ja gratuluję 25 :) co do literek, to naprawdę nie jest takie trudne. Najtrudniejsze było zdecydować jaki materiał kupić :) a poza tym wycina się szablon literki z kartonu, przerysowuje na materiał i szyje. Jak macie maszynę do szycia i umiecie z niej korzystać to już w ogóle łatwizna. Ja niestety mam 2 lewe ręce do maszyny do szycia więc się ręcznie męczę :P
    Później Wam wstawię foto, bo na zakupy idę teraz. Buzia :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust trzymam za slowo :) byc moze mnie zainspirujesz i tez sie za to zabiore hehe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja gratuluję 25 :) co do literek, to naprawdę nie jest takie trudne. Najtrudniejsze było zdecydować jaki materiał kupić :) a poza tym wycina się szablon literki z kartonu, przerysowuje na materiał i szyje. Jak macie maszynę do szycia i umiecie z niej korzystać to już w ogóle łatwizna. Ja niestety mam 2 lewe ręce do maszyny do szycia więc się ręcznie męczę :P
    Później Wam wstawię foto, bo na zakupy idę teraz. Buzia :)
    Ja mam maszynę i to całkiem dobra tylko 2 lewe do nich niestety nie odziedziczyłam talęcia po mamie ani babci :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo.

U nas zapowiada się mega upał. A mnie już zaczyna się wczorajsza karuzela. Im się cieplej robi tym ja się gorzej czuję.

Wczoraj wieczorem skończyłam układać ubranka w komodzie i teraz co chwilę tam zaglądam. Wszystko wygląda tak słodko :) Co prawda nie wiem gdzie włożę swoje ubrania jak schudnę po ciąży bo na razie schowałam wszystko w co się nie mieszczę, żeby zrobić to miejsce dla dzidziusia. Została mi jedna półka ubrań! Reszta niestety za mała.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:

Jagoodka u mnie sytuacja jest odwrotna! tez mam ciuszki kupione dla dziewczynki a jest chlopiec i kurde nie wiem co z tym zrobic, a dziewczyny na formum juz podobno obkupione na full i zadna nie jest zainteresowna, takze jak cos mozemy sie dogadac :)

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ