Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ło matko, ale upał. Ja dziś rano próbowałam się trochę poopalać, ale wytrzymałam jakieś 15 minut. Pomyślałam, że pójdę później, ok 16, jak już nie będzie tak grzało. I co? Wytrzymałam 5 minut
A że za gorąco nawet w domu na jakąkolwiek pracę to zajęłam się szyciem literek do powieszenia na ścianie. Jutro pochwalę się Wam pierwszymi efektami, tzn H i U, ale jeszcze nie wypchane, bo nie kupiłam wypełnienia (ach ten ciążowy mózg, o wszystkim zapomina).
Ale dumna z siebie jestem, bo wyszły super te literki, a sporo zaoszczędziłam, bo na necie widziałam takie ok 30zł/sztukę, a ja za 30zł to będę miała wszystkie 6
A w ogóle to miłej nocy. Ja idę spać, zanim znowu się nagrzeję po zimnym prysznicu. Dobranoc dziewczynki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:33
-
Na arbuza, chociaż kawałeczek, napadnę jutro, bo dziś już było za późno
Hela, u mnie na wyniku jest napisane, że powinno być poniżej 140 i po godzinie i po dwóch. Dla mnie to bez sensu trochę, no bo skoro przy 50 g mam powyżej 140, no to jakim cudem miałabym mieć po 75 g po godzinie mniej jak 140 ? Noi jeszcze ta sama wytyczna odnośnie drugiej godziny i spadek w ciągu 2 godzin tylko o 4 jednostki...dziwne. A ciul z tym, nie mam na to wpływu i tak, w poniedziałek zapisuję się do diabetologa i zobaczymy co mi powiedzą. Muszę też dopaść glukometr i posprawdzać czy po zjedzeniu niektórych "zakazanych" rzeczy cukier będzie tak skakał, bo czytałam, że niekoniecznie organizm każdej ciężarnej musi źle reagować np. na owoc, który jest niezalecany z powodu węglowodanów.
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:BlackLuna, ja z chęcią wezmę ciuszki, nawet ci mogę coś odpalić na kolejne zakupy dla damy
Wysłałam Ci zaproszenie
Kurcze, właśnie tego mi będzie brakowaćSukieneczek, falbanek, kwiatuszków, haftów i różu ;(
Jak się córcia urodziła to nienawidziłam takich rzeczy, ale po 5 latach w różu jak widzę takie małe ubranka to aż się łezka kręci w oku, że mnie to ominie... -
stardust87 wrote:ło matko, ale upał. Ja dziś rano próbowałam się trochę poopalać, ale wytrzymałam jakieś 15 minut. Pomyślałam, że pójdę później, ok 16, jak już nie będzie tak grzało. I co? Wytrzymałam 5 minut
A że za gorąco nawet w domu na jakąkolwiek pracę to zajęłam się szyciem literek do powieszenia na ścianie. Jutro pochwalę się Wam pierwszymi efektami, tzn H i U, ale jeszcze nie wypchane, bo nie kupiłam wypełnienia (ach ten ciążowy mózg, o wszystkim zapomina).
Ale dumna z siebie jestem, bo wyszły super te literki, a sporo zaoszczędziłam, bo na necie widziałam takie ok 30zł/sztukę, a ja za 30zł to będę miała wszystkie 6
A w ogóle to miłej nocy. Ja idę spać, zanim znowu się nagrzeję po zimnym prysznicu. Dobranoc dziewczynki :* -
Dzień dobry
Witam się dziś w wyjątkowo dobrym humorze, co mi się ostatnio rzadko zdarza
Nie wiem czy to dlatego, że już 26 dziś zaczynam, czy dlatego, że śniło mi się coś fajnego czego nie pamiętam
No i waga przez tydzień mi tylko o 300g wzrosła więc też jest super
Aaaaaaaaaaaa! Jeszcze 2 tygodnie do TRZECIEGO TRYMESTRU!Ale ten czas leci
Mika 28, akuszerka89, Nelus lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Stardust a nie mialabys ochoty zrobic jeszcze paru literek? Chetnie kupię
A jakby co, to literki się naprawdę szybko robi więc zdążę przed wrześniem
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Kark kochana, ja mam karton ciuszkow w wiekszosci chłopięce a okazalo sie, ze nasz Tymonek zamienil sie w dziewczynke, jesli chcesz któregoś dnia zrobie zdjecia i Ci na maila wyślę, moze cos do gustu Wam przypadnie, to Ci oddam.
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry babeczki
Ja z rana o malo co sie nie ududilam taki mialam atak kaszlu
Syardust ja sie ńie moge doczekac az zobacze twoje literkiogladalam wczoraj na necie i strasznie mi sie spodobaly ale fakt... Cenia sie
Gratuluje oczywiscie 26 tyg kochanaja dzis 25 zaczynam i tez sie straszńie ciesze
Widze ze wymiana ubrankowa trwauhhh mi sie mega udalo ze zańim poznalismy plec dostalismy tyle rzeczy a potem sie wszystko ladnie pokrylo
Zycze wszystkim milego dnia
U mńie pogoda poki co do bani
-
A i Ja się witam dziś ładnie popadało wszystko sie uspokoiło i jest piękna pogoda taka rześka bez słoneczka ale pewnie niedługo wyjdzie
wczoraj było nie do zniesienia Ja już chodze jak kaczka z tym brzucholem i myślę gdzie tu sie schować no i trochę pieką mnie ręce bo wczoraj tak biło słoneczko że się opaliłysmy z córką nawet o tym nie pomyślałam a kupiłam sobie balsam z soraya dla dzieci 30 i zapomniałam jak zwykle:( no ale cieszę się że do końca zostały mi trzy miesiące i zobaczę swoją dzidzię
niektóre pisały że jak się urodzi dzidzia to chcą ją dla siebie hehe a mi by się przydała pomoc zawsze można chwilę oddechu złapać więc doceniajcie że macie jeszcze jakieś mamy i teściowe co tam pomogą a Jak nie to podeślijcie jakąś do pomocy
-
Paula55 wrote:Dzien dobry babeczki
Ja z rana o malo co sie nie ududilam taki mialam atak kaszlu
Syardust ja sie ńie moge doczekac az zobacze twoje literkiogladalam wczoraj na necie i strasznie mi sie spodobaly ale fakt... Cenia sie
Gratuluje oczywiscie 26 tyg kochanaja dzis 25 zaczynam i tez sie straszńie ciesze
Widze ze wymiana ubrankowa trwauhhh mi sie mega udalo ze zańim poznalismy plec dostalismy tyle rzeczy a potem sie wszystko ladnie pokrylo
Zycze wszystkim milego dnia
U mńie pogoda poki co do banico do literek, to naprawdę nie jest takie trudne. Najtrudniejsze było zdecydować jaki materiał kupić
a poza tym wycina się szablon literki z kartonu, przerysowuje na materiał i szyje. Jak macie maszynę do szycia i umiecie z niej korzystać to już w ogóle łatwizna. Ja niestety mam 2 lewe ręce do maszyny do szycia więc się ręcznie męczę
Później Wam wstawię foto, bo na zakupy idę teraz. Buzia -
stardust87 wrote:A ja gratuluję 25
co do literek, to naprawdę nie jest takie trudne. Najtrudniejsze było zdecydować jaki materiał kupić
a poza tym wycina się szablon literki z kartonu, przerysowuje na materiał i szyje. Jak macie maszynę do szycia i umiecie z niej korzystać to już w ogóle łatwizna. Ja niestety mam 2 lewe ręce do maszyny do szycia więc się ręcznie męczę
Później Wam wstawię foto, bo na zakupy idę teraz. Buzia -
Witam się weekendowo.
U nas zapowiada się mega upał. A mnie już zaczyna się wczorajsza karuzela. Im się cieplej robi tym ja się gorzej czuję.
Wczoraj wieczorem skończyłam układać ubranka w komodzie i teraz co chwilę tam zaglądam. Wszystko wygląda tak słodkoCo prawda nie wiem gdzie włożę swoje ubrania jak schudnę po ciąży bo na razie schowałam wszystko w co się nie mieszczę, żeby zrobić to miejsce dla dzidziusia. Została mi jedna półka ubrań! Reszta niestety za mała.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Kark kochana, ja mam karton ciuszkow w wiekszosci chłopięce a okazalo sie, ze nasz Tymonek zamienil sie w dziewczynke, jesli chcesz któregoś dnia zrobie zdjecia i Ci na maila wyślę, moze cos do gustu Wam przypadnie, to Ci oddam.
Jagoodka u mnie sytuacja jest odwrotna! tez mam ciuszki kupione dla dziewczynki a jest chlopiec i kurde nie wiem co z tym zrobic, a dziewczyny na formum juz podobno obkupione na full i zadna nie jest zainteresowna, takze jak cos mozemy sie dogadacJagoodkaK lubi tę wiadomość