X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi kolami to racja

stardust87 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana albo ona obnizy cene albo tak jak dziewczyny pisza lepiej kupic nowy bo sa juz za 900zl :) jak patrzylam za ile sprzedaja uzywane to ok 500zl nie wbijalam sie w jakim stanie ale 800 to duzo :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie musze sie pochwalic
    28iq43c.jpg

a to w sypialni masakra kiedy to zrobie jak sie nie chce
    k1wifo.jpg
    nnwqau.jpg
    289iucj.jpg

Kaarolina, Paula55, kark, aswalda lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana albo ona obnizy cene albo tak jak dziewczyny pisza lepiej kupic nowy bo sa juz za 900zl :) jak patrzylam za ile sprzedaja uzywane to ok 500zl nie wbijalam sie w jakim stanie ale 800 to duzo :)

tez tak jej powiedzialam

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sobie ponarzekam na te upały :( Tak mi stopy dzisiaj spuchły że juz ledwo do domu się dotaszczyłam masakra. W metrze stałam prawie 40 minut w takim tłumie że nie było czym oddychać a miejsca nikt nie ustąpił, chociaż młode dziewczyny siedziały jakieś dzieci i parę dorosłych osób. Tutaj jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło że by ktoś miejsca ustąpił a brzuchol widoczny jest już bardzo.
    Paula wiem co czujesz ja na święta byłam chora i tak kaszlałam że aż czasem myślałam że się uduszę bo oddechu nie mogłam złapać. Też się martwiłam jak to wpływa na dziecko bo aż mnie brzuch zaczynał boleć od tego kaszlu ale ginekolog mnie na szczęście uspokoiła żebym się nie martwiła bo to nie zaszkodzi dzidzi. Najgorsze jest to że od świąt minęło tyle czasu a ja dalej czuję gardło jak mnie czasem boli i śliny nie mogę przełknąć. Muszę iść do lekarza chyba i zbadać sprawę bo może mam jakieś zapalenie niewyleczone.

Paula55 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nenka ale masz ciuszkow :)
    A poducha boska :) strasznie podoba mi sie motyw sowek i mojemu synkowi poki co pieluszki z nimi zamowilam :)

nenka, betina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25, może gardło teraz przez upały? Na wszelki wypadek idź do lekarza, a do tego czasu płucz gardło np. roztworem wody z sodą lub solą. I wieczorem herbata z dziką dawką cytryny, miodu i kilkoma plasterkami imbiru; a w ciągu dnia wyciskaj sobie sok z pomarańczy. Jeśli dasz radę, to możesz też possać cienki plasterek imbiru - działa bakteriobójczo, znieczulająco i oczyszczająco na drogi oddechowe.

Z tym ustępowaniem miejsca to różnie jest... Mi się kilka razy zdarzyło, że młode dziewczyny mało sobie zębów nie wybiły pędząc żeby zająć sobie lepsze miejsce w kolejce, czy żebym przypadkiem nie zdążyła usiąść przed nimi w tramwaju. A dzisiaj dzień niespodzianek - tylko wsiadłam do tramwaju i starszy pan się zerwał z miejsca, żebym usiadła, a potem stanęłam w ogrooooomnej kolejce w H&M i nie mogłam uwierzyć własnym uszom, kiedy kasjerka zawołała 'Teraz poproszę panią w ciąży!'.

Beataa25 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze...da sie? :) to tylko kwestja kultury...

Uhh bo ja sie juz martwilam ze ten kaszel moze nam zaszkodzic...gardlo mnie wogole nie boli bo wszystko siedzi mi nizej...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś dla odmiany też w autobusie nie ustąpiono miejsca :P Ścisk był, a stałam przy panu, który beztrosko sobie siedział i udawał, że mnie nie widzi. Żeby było zabawniej - obok niego była naklejka "Ustępuj miejsca ciężarnym i starszym" :)

Byłam dziś na teście obciążenia glukozą 75 g. Po ponad godzinie źle się poczułam, niewiele brakowało a zwymiotowałabym. Na szczęście trochę poleżałam i polepszyło mi się, ale gdyby nie to, że przyjechał po mnie tata, to nie wiem jak bym wróciła do domu. Niestety wynik dalej do d... 75 na czczo, po 1 h 150, po 2 h 146. Jestem taka wściekła, że aż nie potrafię tego wyrazić słowami :( Niepotrzebnie narobiłam sobie nadziei po rozmowie z pielęgniarką u diabeteloga.
    W dodatku straaaasznie chce mi się arbuza, a w internecie czytam sprzeczne informacje (bo jakżeby inaczej). W jednym artykule piszą, że można jeść, w innym, że nie ma mowy i bądź tu mądry. Ja chyba oszaleję :( Lepiej nie będę pisać, co czuję na myśl o innych ciążowych zachciankach... :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w biedronce ludzie puścili mnie na sam początek kolejki oczy mi wyszły

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Beataa25, może gardło teraz przez upały? Na wszelki wypadek idź do lekarza, a do tego czasu płucz gardło np. roztworem wody z sodą lub solą. I wieczorem herbata z dziką dawką cytryny, miodu i kilkoma plasterkami imbiru; a w ciągu dnia wyciskaj sobie sok z pomarańczy. Jeśli dasz radę, to możesz też possać cienki plasterek imbiru - działa bakteriobójczo, znieczulająco i oczyszczająco na drogi oddechowe.

Z tym ustępowaniem miejsca to różnie jest... Mi się kilka razy zdarzyło, że młode dziewczyny mało sobie zębów nie wybiły pędząc żeby zająć sobie lepsze miejsce w kolejce, czy żebym przypadkiem nie zdążyła usiąść przed nimi w tramwaju. A dzisiaj dzień niespodzianek - tylko wsiadłam do tramwaju i starszy pan się zerwał z miejsca, żebym usiadła, a potem stanęłam w ogrooooomnej kolejce w H&M i nie mogłam uwierzyć własnym uszom, kiedy kasjerka zawołała 'Teraz poproszę panią w ciąży!'.

O jak dużo dobrych porad :)

thiki0a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff udało mi się Was nadrobić Nam też doskwiera ta pogoda.. Krzyś jakby był ospały prawię Go nie czuję a już się tak przyzwyczaiłam do regularnych kopniaków których dzisiaj brak.. mam nadzieję że chociaż na wieczorne kopniaki się załapię dzisiaj...oby bo domyślam się że może być mniej aktywny przez te upały ale mimo wszystko troszkę się martwię..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice przyszła do mnie ta koszulka co zamawiałam ale o rozmiar mniejsza..;/ i dzisiaj ją odesłałam i będę teraz czekać na dobry rozmiar heheh zdjęciem nie mam co się chwalić bo koszulka ledwo brzuszek mi zasłaniłam mam nadzieję że się w końcu doczekam dobrej koszulki ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

a bo w hm kobiet w ciąży zawsze obsługiwane są bez kolejki i nawet jak nikt Cię nie zawoła to zawsze możesz bez kolejki podejść. A nie zawsze wołają, bo nie są pewni czy kobieta jest w ciąży i nie chcą jej obrazić :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo. Ja dzisiaj umieram. Czuję się jakbym przed chwilą zeszła z karuzeli. Ciągle kręci mi się w głowie i ogólnie tak jakoś mi słabo. Na słońce w ogóle wyjść nie mogę bo od razu mi gorzej. Robiłam dzisiaj porządki w szafach i co 15 minut musiałam robić przerwy. Nie wyobrażam sobie reszty lata jesli mam się tak czuć codziennie. Będę chyba musiała przestać jeździć samochodem bo dzisiaj ledwo do domu wróciłam z paznokci i boję się, że spowoduję jakąś stłuczkę. Za to udało mi się zwolnić całą komodę dla maluszka. Musi na poczatek wystarczyć. W ogóle to martwię się, bo młody jakiś dzisiaj niemrawy. Niby trochę się rusza, ale to nie to co było wcześniej. Może odbija się na nim to, że ja się tak licho czuję.

Fipsik - jeśli oferta z rzeczami robionymi na drutach jest aktualna to ja chętnie bym kupiła. O ile jest coś dla chłopca. Masz jakieś zdjęcia?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też mało się rusza

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam na fejsa, najlepiej pod postem tam pisać jeśli ktoś coś chce. Tu wrzucam fotki dla osób niefejsbuczkowych
    28l74pg.jpg
    2ni1q3o.jpg
    2efmjxt.jpg

Dla chłopca to chyba jedynie białe czapeczki i buciki białe i te żółte.

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka burza, że już dawno takiej nie pamiętam, w sumie to pierwsza burza Oliviera, spokojniutki chyba mu nie przeszkadza w spaniu to strzelanie :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - napiszę do Ciebie na priv.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana to wynik bez tragedii glowa do gory :) ja mialam duzo wyzej... stosuj dietke z ograniczeniem slidkiego chleba i ziemniakow a bedzie git! Po godzinie masz ok tylko ten po 2h minimalnie wyzej bo powinno byc do 140, wiec jest w porzadku :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ