Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja sobie ponarzekam na te upały
Tak mi stopy dzisiaj spuchły że juz ledwo do domu się dotaszczyłam masakra. W metrze stałam prawie 40 minut w takim tłumie że nie było czym oddychać a miejsca nikt nie ustąpił, chociaż młode dziewczyny siedziały jakieś dzieci i parę dorosłych osób. Tutaj jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło że by ktoś miejsca ustąpił a brzuchol widoczny jest już bardzo.
Paula wiem co czujesz ja na święta byłam chora i tak kaszlałam że aż czasem myślałam że się uduszę bo oddechu nie mogłam złapać. Też się martwiłam jak to wpływa na dziecko bo aż mnie brzuch zaczynał boleć od tego kaszlu ale ginekolog mnie na szczęście uspokoiła żebym się nie martwiła bo to nie zaszkodzi dzidzi. Najgorsze jest to że od świąt minęło tyle czasu a ja dalej czuję gardło jak mnie czasem boli i śliny nie mogę przełknąć. Muszę iść do lekarza chyba i zbadać sprawę bo może mam jakieś zapalenie niewyleczone.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Beataa25, może gardło teraz przez upały? Na wszelki wypadek idź do lekarza, a do tego czasu płucz gardło np. roztworem wody z sodą lub solą. I wieczorem herbata z dziką dawką cytryny, miodu i kilkoma plasterkami imbiru; a w ciągu dnia wyciskaj sobie sok z pomarańczy. Jeśli dasz radę, to możesz też possać cienki plasterek imbiru - działa bakteriobójczo, znieczulająco i oczyszczająco na drogi oddechowe.
Z tym ustępowaniem miejsca to różnie jest... Mi się kilka razy zdarzyło, że młode dziewczyny mało sobie zębów nie wybiły pędząc żeby zająć sobie lepsze miejsce w kolejce, czy żebym przypadkiem nie zdążyła usiąść przed nimi w tramwaju. A dzisiaj dzień niespodzianek - tylko wsiadłam do tramwaju i starszy pan się zerwał z miejsca, żebym usiadła, a potem stanęłam w ogrooooomnej kolejce w H&M i nie mogłam uwierzyć własnym uszom, kiedy kasjerka zawołała 'Teraz poproszę panią w ciąży!'.Beataa25 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Mnie dziś dla odmiany też w autobusie nie ustąpiono miejsca
Ścisk był, a stałam przy panu, który beztrosko sobie siedział i udawał, że mnie nie widzi. Żeby było zabawniej - obok niego była naklejka "Ustępuj miejsca ciężarnym i starszym"
Byłam dziś na teście obciążenia glukozą 75 g. Po ponad godzinie źle się poczułam, niewiele brakowało a zwymiotowałabym. Na szczęście trochę poleżałam i polepszyło mi się, ale gdyby nie to, że przyjechał po mnie tata, to nie wiem jak bym wróciła do domu. Niestety wynik dalej do d... 75 na czczo, po 1 h 150, po 2 h 146. Jestem taka wściekła, że aż nie potrafię tego wyrazić słowamiNiepotrzebnie narobiłam sobie nadziei po rozmowie z pielęgniarką u diabeteloga.
W dodatku straaaasznie chce mi się arbuza, a w internecie czytam sprzeczne informacje (bo jakżeby inaczej). W jednym artykule piszą, że można jeść, w innym, że nie ma mowy i bądź tu mądry. Ja chyba oszalejęLepiej nie będę pisać, co czuję na myśl o innych ciążowych zachciankach...
-
betinka wrote:Beataa25, może gardło teraz przez upały? Na wszelki wypadek idź do lekarza, a do tego czasu płucz gardło np. roztworem wody z sodą lub solą. I wieczorem herbata z dziką dawką cytryny, miodu i kilkoma plasterkami imbiru; a w ciągu dnia wyciskaj sobie sok z pomarańczy. Jeśli dasz radę, to możesz też possać cienki plasterek imbiru - działa bakteriobójczo, znieczulająco i oczyszczająco na drogi oddechowe.
Z tym ustępowaniem miejsca to różnie jest... Mi się kilka razy zdarzyło, że młode dziewczyny mało sobie zębów nie wybiły pędząc żeby zająć sobie lepsze miejsce w kolejce, czy żebym przypadkiem nie zdążyła usiąść przed nimi w tramwaju. A dzisiaj dzień niespodzianek - tylko wsiadłam do tramwaju i starszy pan się zerwał z miejsca, żebym usiadła, a potem stanęłam w ogrooooomnej kolejce w H&M i nie mogłam uwierzyć własnym uszom, kiedy kasjerka zawołała 'Teraz poproszę panią w ciąży!'.
O jak dużo dobrych porad -
uff udało mi się Was nadrobić Nam też doskwiera ta pogoda.. Krzyś jakby był ospały prawię Go nie czuję a już się tak przyzwyczaiłam do regularnych kopniaków których dzisiaj brak.. mam nadzieję że chociaż na wieczorne kopniaki się załapię dzisiaj...oby bo domyślam się że może być mniej aktywny przez te upały ale mimo wszystko troszkę się martwię..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Verynice przyszła do mnie ta koszulka co zamawiałam ale o rozmiar mniejsza..;/ i dzisiaj ją odesłałam i będę teraz czekać na dobry rozmiar heheh zdjęciem nie mam co się chwalić bo koszulka ledwo brzuszek mi zasłaniłam mam nadzieję że się w końcu doczekam dobrej koszulkihttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
betinka wrote:Beataa25, może gardło teraz przez upały? Na wszelki wypadek idź do lekarza, a do tego czasu płucz gardło np. roztworem wody z sodą lub solą. I wieczorem herbata z dziką dawką cytryny, miodu i kilkoma plasterkami imbiru; a w ciągu dnia wyciskaj sobie sok z pomarańczy. Jeśli dasz radę, to możesz też possać cienki plasterek imbiru - działa bakteriobójczo, znieczulająco i oczyszczająco na drogi oddechowe.
Z tym ustępowaniem miejsca to różnie jest... Mi się kilka razy zdarzyło, że młode dziewczyny mało sobie zębów nie wybiły pędząc żeby zająć sobie lepsze miejsce w kolejce, czy żebym przypadkiem nie zdążyła usiąść przed nimi w tramwaju. A dzisiaj dzień niespodzianek - tylko wsiadłam do tramwaju i starszy pan się zerwał z miejsca, żebym usiadła, a potem stanęłam w ogrooooomnej kolejce w H&M i nie mogłam uwierzyć własnym uszom, kiedy kasjerka zawołała 'Teraz poproszę panią w ciąży!'. -
Witam się popołudniowo. Ja dzisiaj umieram. Czuję się jakbym przed chwilą zeszła z karuzeli. Ciągle kręci mi się w głowie i ogólnie tak jakoś mi słabo. Na słońce w ogóle wyjść nie mogę bo od razu mi gorzej. Robiłam dzisiaj porządki w szafach i co 15 minut musiałam robić przerwy. Nie wyobrażam sobie reszty lata jesli mam się tak czuć codziennie. Będę chyba musiała przestać jeździć samochodem bo dzisiaj ledwo do domu wróciłam z paznokci i boję się, że spowoduję jakąś stłuczkę. Za to udało mi się zwolnić całą komodę dla maluszka. Musi na poczatek wystarczyć. W ogóle to martwię się, bo młody jakiś dzisiaj niemrawy. Niby trochę się rusza, ale to nie to co było wcześniej. Może odbija się na nim to, że ja się tak licho czuję.
Fipsik - jeśli oferta z rzeczami robionymi na drutach jest aktualna to ja chętnie bym kupiła. O ile jest coś dla chłopca. Masz jakieś zdjęcia?
-
Zaczarowana to wynik bez tragedii glowa do gory
ja mialam duzo wyzej... stosuj dietke z ograniczeniem slidkiego chleba i ziemniakow a bedzie git! Po godzinie masz ok tylko ten po 2h minimalnie wyzej bo powinno byc do 140, wiec jest w porzadku