Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Gosia tez mam w brzucholku 90 cm
kto by pomyslal ze kobieta moze sie tak cieszyc z tego ze wszystko jej rosnie haha
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się dzisiaj ważyłam i też 5kg na plusie
A połowa z tego przybyła mi w ostatnim miesiącu! Szok
Nie wiem, gdzie te kg, bo dzidzia waży tylko 450g, a w obwodach też raczej mi nie przybywa (poza brzuszkiem oczywiście
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
verynice wrote:Gosia, matko jak Ty pięknie wyglądasz w ciąży, nóżki, rączki szczuplutkie i piłeczka z przodu!
Super!!!!
Mi też od początku ciąży przybyło dokładnie 5kgChciałabym w tych 13...no max 15 się zamknąć...
mi narazie przybyło 4 kgwięc nie jest źle ale zauważam że brzuch z dnia na dzień robi się większy więc pewnie i w kg mi troche pójdzie
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Za nami piękny weekend, wczoraj grill u znajomych a dzisiaj u nas nad jeziorem. Słońce pięknie świeciło i nabrałam trochę kolorów. Ogólnie na tych upałach dobrze się czuje tylko szybko mi stopy puchną jak pochodzę trochę. A przytyłam już prawie 6 kg.
Co do nospy to tutaj polski lekarz nie pozwolił mi zażywać bo powiedział że ma ona w składzie jakiś niebezpieczny składnik i dla tego Szwedzi nie chcą jej nawet wpuścić na tutejszy rynek. Dziwne bo w Polsce chyba przepisują ją na skurcze.Przy moich bólach okresowych nospa forte była dla mnie wybawieniem.
Te dwa dni mnie tak pozytywnie wykończyły że chyba zaraz się położę i zasnę jak dziecko
Spokojnych snów mamuśki -
Beataa25 wrote:Dobry wieczór
Za nami piękny weekend, wczoraj grill u znajomych a dzisiaj u nas nad jeziorem. Słońce pięknie świeciło i nabrałam trochę kolorów. Ogólnie na tych upałach dobrze się czuje tylko szybko mi stopy puchną jak pochodzę trochę. A przytyłam już prawie 6 kg.
Co do nospy to tutaj polski lekarz nie pozwolił mi zażywać bo powiedział że ma ona w składzie jakiś niebezpieczny składnik i dla tego Szwedzi nie chcą jej nawet wpuścić na tutejszy rynek. Dziwne bo w Polsce chyba przepisują ją na skurcze.Przy moich bólach okresowych nospa forte była dla mnie wybawieniem.
Te dwa dni mnie tak pozytywnie wykończyły że chyba zaraz się położę i zasnę jak dziecko
Spokojnych snów mamuśki
mi lekarz pozwolił brać nospe ale ja i tak ją możę z 5 razy aby brałam od początku ciąży. -
Paula55 wrote:A ja mam pytanie... Jako ze nie radze sobie juz z kaszlem domowymi sposobami to czy moge uzyc brytyjskiego odpowiednika tantum verde???
Juz nie wiem czym sie ratowac...
Od tego kaszlu brzuch mnie dzis bolal i zaczynam sie martwic... -
Dzieki za i fo
Ja juz przeszlam syrop z cebuli, sok z malin, dzikiej rozy, cytryne, miod, terazjestem na etapie robionego soku z buraka...
Najgorsza nie jest sama choroba tylko kaszel ktory jak czytalam moze byc przyczyna skurczytego sie boje najbardziej...
Ale naprawde dzieki za rady
-
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności.
Ostatnio jestem tak zapracowana, że kładę się spać wykończona, a do tego ten upał. Pochwalę się, że W KOŃCU, od 3 dni czuję wyraźnie ruchy dziecka, co prawda zazwyczaj wieczorem, jak usiądę spokojnie i tylko przez chwilę, ale są to ewidentne kopniaczki, bo aż brzuch się porusza:-). Cieszę się, bo już się zaczynałam martwić, że Wy od dawna czujecie, a ja nic.
W zeszłym tygodniu byłam na rutynowej wizycie, bez usg, ale wszystko w badaniu jest ok i wyniki krwi i moczu znacznie mi się poprawiły. Nie wiem, czy jest to zasługa tych witamin prenatalnych, czy ogromnej ilości warzyw jakie teraz spożywam (bo cały czas mam na nie ochotę, w przeciwieństwie do owoców).
Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, która mam wykonać w najbliższy piątek. Nie wiem jak to zniosę, bo jak długo jestem na czczo, to dopadają mnie mdłości...
Kolejne usg będę miała 12 czerwca. Oby nadal wszystko było dobrze.
P.S. Skompletowałam już prawie całą wyprawkę. Brakuje mi tylko materaca i wózka. Jak będę miała natchnienie, to może wreszcie porobię jakieś zdjęcia (w tym sobie osobiście, bo jeszcze nie mam ani jednego z brzuszkiem;-)).
PozdrawiamPaula55, Nelus, Kaarolina, akuszerka89, verynice, aswalda lubią tę wiadomość
-
Paula doskonale Cię rozumiem ja przechodziłam najpierw zapalenie płuc (okropny kaszel) zaraz po wyleczeniu zapalenie oskrzeli (również okropny kaszel) no i na koniec zapalenie zatok i uwaga znowu kaszel!! ciągnął mi się z 3 miesiące jak nie dłużej... ból brzucha przy tym nie do opisania i też się strasznie martwiłam.. może spróbuj kanapki z czosnkiem i jedz cale cytryny.. nie wiem jak jest u Ciebie ale mnie najbardziej dusił kaszel w nocy to najczęściej siadałam i robiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej albo z domowych produktów czyli soli i rumianku we wrzątku i ręcznikiem na głowie...
Jestem wykończona tym remontem niby nie robię w nim na chwilę obecną nic fizycznego ale po całym dniu jestem padnięta..
A co do wyprawki w końcu zamówiłam pościel do łóżeczka(a byłą to moja piętą Achillesową bo nie mogłam się na nic zdecydować) już się nie mogę doczekać aż przyjedzie
i już tylko wózek i mam całą wyprawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 21:30
Paula55, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
aleksa.wawa wrote:Jagoodka u mnie sytuacja jest odwrotna! tez mam ciuszki kupione dla dziewczynki a jest chlopiec i kurde nie wiem co z tym zrobic, a dziewczyny na formum juz podobno obkupione na full i zadna nie jest zainteresowna, takze jak cos mozemy sie dogadac
aleksa.wawa lubi tę wiadomość