X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom kaszel w ciąży to kiepska sprawa, mi 3 tyg sie utrzymywał, myślałam już że nigdy nie przejdzie

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Gosia tez mam w brzucholku 90 cm ;) kto by pomyslal ze kobieta moze sie tak cieszyc z tego ze wszystko jej rosnie haha :)
    kto się cieszy ten się cieszy :P

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie bardzo ciesze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwica mnie bierze jak korzystam z laptopa rodziców :|

Nelus od samego początku przytyłam 5kg. Troszkę poszło w piersi, reszta w brzuszek. Choć ja mam dobre spalanie i mimo, iż lubię sobie pojeść, tkanka tłuszczowa się za bardzo nie chcę odkładać

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, matko jak Ty pięknie wyglądasz w ciąży, nóżki, rączki szczuplutkie i piłeczka z przodu! :) Super!!!! :)
    Mi też od początku ciąży przybyło dokładnie 5kg :) Chciałabym w tych 13...no max 15 się zamknąć...

Gosia19 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj ważyłam i też 5kg na plusie ;) A połowa z tego przybyła mi w ostatnim miesiącu! Szok :D Nie wiem, gdzie te kg, bo dzidzia waży tylko 450g, a w obwodach też raczej mi nie przybywa (poza brzuszkiem oczywiście ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od początku 2,5 kg ale coś czuje że już teraz zacznie więcej przybywać;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja tam sie bardzo ciesze :)
    I bardzo dobrze :)

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w obwodzie wszędzie jestem większa, bo po wczorajszych zawodach spuchłam straszliwie. Muszę bez obrączki chodzić, nogi do kolan mam bańki :/
    Do tego wczoraj w nocy dostałam ataku astmy :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Gosia, matko jak Ty pięknie wyglądasz w ciąży, nóżki, rączki szczuplutkie i piłeczka z przodu! :) Super!!!! :)
    Mi też od początku ciąży przybyło dokładnie 5kg :) Chciałabym w tych 13...no max 15 się zamknąć...

mi narazie przybyło 4 kg :) więc nie jest źle ale zauważam że brzuch z dnia na dzień robi się większy więc pewnie i w kg mi troche pójdzie

JagoodkaK lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Za nami piękny weekend, wczoraj grill u znajomych a dzisiaj u nas nad jeziorem. Słońce pięknie świeciło i nabrałam trochę kolorów. Ogólnie na tych upałach dobrze się czuje tylko szybko mi stopy puchną jak pochodzę trochę. A przytyłam już prawie 6 kg.
    Co do nospy to tutaj polski lekarz nie pozwolił mi zażywać bo powiedział że ma ona w składzie jakiś niebezpieczny składnik i dla tego Szwedzi nie chcą jej nawet wpuścić na tutejszy rynek. Dziwne bo w Polsce chyba przepisują ją na skurcze.Przy moich bólach okresowych nospa forte była dla mnie wybawieniem.
    Te dwa dni mnie tak pozytywnie wykończyły że chyba zaraz się położę i zasnę jak dziecko :)
    Spokojnych snów mamuśki ;)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie... Jako ze nie radze sobie juz z kaszlem domowymi sposobami to czy moge uzyc brytyjskiego odpowiednika tantum verde???
    Juz nie wiem czym sie ratowac... :(
    Od tego kaszlu brzuch mnie dzis bolal i zaczynam sie martwic...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Dobry wieczór :)
    Za nami piękny weekend, wczoraj grill u znajomych a dzisiaj u nas nad jeziorem. Słońce pięknie świeciło i nabrałam trochę kolorów. Ogólnie na tych upałach dobrze się czuje tylko szybko mi stopy puchną jak pochodzę trochę. A przytyłam już prawie 6 kg.
    Co do nospy to tutaj polski lekarz nie pozwolił mi zażywać bo powiedział że ma ona w składzie jakiś niebezpieczny składnik i dla tego Szwedzi nie chcą jej nawet wpuścić na tutejszy rynek. Dziwne bo w Polsce chyba przepisują ją na skurcze.Przy moich bólach okresowych nospa forte była dla mnie wybawieniem.
    Te dwa dni mnie tak pozytywnie wykończyły że chyba zaraz się położę i zasnę jak dziecko :)
    Spokojnych snów mamuśki ;)

mi lekarz pozwolił brać nospe ale ja i tak ją możę z 5 razy aby brałam od początku ciąży.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj lek rozkurczowy, żeby brać codziennie to lekarze przepisują w ciąży scopolan, a nie nospę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 20:33

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ja mam pytanie... Jako ze nie radze sobie juz z kaszlem domowymi sposobami to czy moge uzyc brytyjskiego odpowiednika tantum verde???
    Juz nie wiem czym sie ratowac... :(
    Od tego kaszlu brzuch mnie dzis bolal i zaczynam sie martwic...
    Możesz bo mi lekarz przepisał też jak byłam chora tantum verde w aerozolu ale mi kompletnie nie pomagało. Ja leczyłam się tak :syrop prenalen, syrop z cebuli, syrop z sosny wykonania mojej mamy , tabletki na gardło prenalen, tantum verde, czosnek, imbir, sok z malin,płuknie gardła wodą z solą lub szałwią, inhalacje z szałwi lub z sodą a gdy byłam w kościele w święta to w atakach kaszlu pomagały mi hallsy które musiałam mieć w buzi cały czas żeby nie kaszleć, działały super. No i nie pamiętam co jeszcze bo leczyłam się czym mogłam ale w każdym razie (zdaję sobie sprawę że nie jest to zbyt optymistyczne zakończenie ) przeszło mi po około 3 tygodniach. Także bądź dzielna :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za i fo :)
    Ja juz przeszlam syrop z cebuli, sok z malin, dzikiej rozy, cytryne, miod, terazjestem na etapie robionego soku z buraka...
    Najgorsza nie jest sama choroba tylko kaszel ktory jak czytalam moze byc przyczyna skurczy :/ tego sie boje najbardziej...

Ale naprawde dzieki za rady :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich po dłuższej nieobecności.

Ostatnio jestem tak zapracowana, że kładę się spać wykończona, a do tego ten upał. Pochwalę się, że W KOŃCU, od 3 dni czuję wyraźnie ruchy dziecka, co prawda zazwyczaj wieczorem, jak usiądę spokojnie i tylko przez chwilę, ale są to ewidentne kopniaczki, bo aż brzuch się porusza:-). Cieszę się, bo już się zaczynałam martwić, że Wy od dawna czujecie, a ja nic.
    W zeszłym tygodniu byłam na rutynowej wizycie, bez usg, ale wszystko w badaniu jest ok i wyniki krwi i moczu znacznie mi się poprawiły. Nie wiem, czy jest to zasługa tych witamin prenatalnych, czy ogromnej ilości warzyw jakie teraz spożywam (bo cały czas mam na nie ochotę, w przeciwieństwie do owoców).
    Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, która mam wykonać w najbliższy piątek. Nie wiem jak to zniosę, bo jak długo jestem na czczo, to dopadają mnie mdłości...
    Kolejne usg będę miała 12 czerwca. Oby nadal wszystko było dobrze.

P.S. Skompletowałam już prawie całą wyprawkę. Brakuje mi tylko materaca i wózka. Jak będę miała natchnienie, to może wreszcie porobię jakieś zdjęcia (w tym sobie osobiście, bo jeszcze nie mam ani jednego z brzuszkiem;-)).

Pozdrawiam

Paula55, Nelus, Kaarolina, akuszerka89, verynice, aswalda lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula doskonale Cię rozumiem ja przechodziłam najpierw zapalenie płuc (okropny kaszel) zaraz po wyleczeniu zapalenie oskrzeli (również okropny kaszel) no i na koniec zapalenie zatok i uwaga znowu kaszel!! ciągnął mi się z 3 miesiące jak nie dłużej... ból brzucha przy tym nie do opisania i też się strasznie martwiłam.. może spróbuj kanapki z czosnkiem i jedz cale cytryny.. nie wiem jak jest u Ciebie ale mnie najbardziej dusił kaszel w nocy to najczęściej siadałam i robiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej albo z domowych produktów czyli soli i rumianku we wrzątku i ręcznikiem na głowie...

Jestem wykończona tym remontem niby nie robię w nim na chwilę obecną nic fizycznego ale po całym dniu jestem padnięta..

A co do wyprawki w końcu zamówiłam pościel do łóżeczka(a byłą to moja piętą Achillesową bo nie mogłam się na nic zdecydować :D ) już się nie mogę doczekać aż przyjedzie :D i już tylko wózek i mam całą wyprawkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 21:30

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Jagoodka u mnie sytuacja jest odwrotna! tez mam ciuszki kupione dla dziewczynki a jest chlopiec i kurde nie wiem co z tym zrobic, a dziewczyny na formum juz podobno obkupione na full i zadna nie jest zainteresowna, takze jak cos mozemy sie dogadac :)
    Jasne, ze mozemy się umówić, kolejny lekarz nam powiedział, ze peniska brak. Albo uschlo i odpadlo albo od poczatku coreczka nas w konia robila.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Zazwyczaj lek rozkurczowy, żeby brać codziennie to lekarze przepisują w ciąży scopolan, a nie nospę.
    A ja mam nospe forte przepisana i to 3x1

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ