Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi25 wrote:witam
ja już po pracy i po obiadku, mąż mi rybkę z kaszą zrobił, pychotka
dziewczyny powiedzcie mi bo od wczoraj mam spuchnięte kostki i stopy, któraś tak już ma? co lekarz na to mówi?
pić jak najwięcej wody, nie pić w ogóle gazowanego, nogi unosić powyżej miednicy, np leżąc 15-20 cm poducha. Przestać solić, a jeśli ktoś musi ziemniaki czy makaron to solą morską a nie kamienną. Jeśli opuchlizna przechodzi po nocy, to nie ma się czym martwić. -
Fipsik wrote:pić jak najwięcej wody, nie pić w ogóle gazowanego, nogi unosić powyżej miednicy, np leżąc 15-20 cm poducha. Przestać solić, a jeśli ktoś musi ziemniaki czy makaron to solą morską a nie kamienną. Jeśli opuchlizna przechodzi po nocy, to nie ma się czym martwić.
właśnie o to chodzi że dużo pije i tylko nałęczowiankę niegazowaną bo mi tylko taka woda mi smakujea sól mogła by dla mnie istnieć
zobaczę czy jutro z rana kostki będą normalne czy spuchnięte... -
Paula ja też mam pieluszkę w sówki, też zapomniałam haha ;P Fipsik już przeglądnęłam Twoją koleżankę, super ma rzeczy;)
Mnie się gin. pytała czy mi już puchną...zapytała to tak, jakby to było normalne:)Ale ja bym tego nie lekceważyła ...kiedys gdzieś słyszałam, że przez to, że kobieta puchła w ciąży to same problemy z porodem miała, zdaje się, że dziecko martwe się urodziło ale to w tv było cos takiego i głosno o tym szpitalu było. -
hela wrote:jestem jestem
probuje was nadrobic
ale ciezko mi idzie
zamowilam, odbieram na wakacje bo gwarancja liczy sie od odbioru, ale widzialam go na zywo prowadzilam itd jest super! ma wszystko co potrzebne!udoskonalone poprzednie wersje, zgrabny a pojemny, super amortyzacja, leciutki jak dla mnie bomba!
ale chyba akuszerka tez kupila flavio ale nie wiem czy dobrze pamietam to moze ona juz ma na stanie
za 2w1 zaplacic musze 1270zl wiec taniej niz na allegro bo z tego co patrzylam to tam ceny wychodza okolo 1350zl... fotelik mam zobaczymy jak to z nim bedzie, jak bedzie niewygodny itd to wtedy dokupimy nowyMyślę, że dzięki Tobie to jest mój wybór
Zobaczę jeszcze czy mają je w Smyku albo Bobasie, żeby go dotknąć, ale jak nie znajdę to chyba i tak zamówię. A powiedz mi jeszcze jedno - przednie kółka też są na sprężynach, czy tylko tył?
-
nick nieaktualny
-
betina89 wrote:Paula ja też mam pieluszkę w sówki, też zapomniałam haha ;P Fipsik już przeglądnęłam Twoją koleżankę, super ma rzeczy;)
Mnie się gin. pytała czy mi już puchną...zapytała to tak, jakby to było normalne:)Ale ja bym tego nie lekceważyła ...kiedys gdzieś słyszałam, że przez to, że kobieta puchła w ciąży to same problemy z porodem miała, zdaje się, że dziecko martwe się urodziło ale to w tv było cos takiego i głosno o tym szpitalu było.
Betina89 - to puchnięcie o którym Ty piszesz to na pewno było związane z nadciśnieniem indukowanym ciążą, schorzeniem które zlekceważone może skończyć się tragicznie zarówno dla matki jak i dziecka. A takie puchnięcie od upałów się zdarza, szczególnie w ciąży. Tak jak napisała Fipsik - jeśli opuchlizna schodzi po nocy to nie ma się czym martwić, takie uroki naszego stanu -
I ja też się witam popołudniową porą
Ja już spakowana i nie mogę się doczekać jutra. W końcu zobaczymy tego małego nowego członka rodziny. Jak się okazało to nie Gabriel ale Wiktor
Szwagier się uparł i zmienił imię małemu ciekawe jakim sposobem to zrobił bo wiem że szwagierce się strasznie nie podobało
Kupiliśmy mu taki komplecik
Początkowo bardzo mi się spodobał i chciałam dla swojego synka ale w końcu kupiliśmy dla Wiktorka (choć mam nadzieję że później dostanie się nam w spadku )Ponieważ ja mam zamiar mieć małego elegancika
Ciekawa jestem też jak będę wyglądać w sukience na wesele którą kupiłam już 3 miesiące wcześniej ale myślę że będzie dobra ponieważ jest odcinana pod biustem i luźna. Kolor ma kobaltowy i jest długa do ziemi z rozcięciem po bokuMam nadzieję że wytrwam do rana i będę mogła potańczyć trochę
A po wszystkim pochwalę się Wam zdjęciami , bo mojego brzuchola jeszcze nie widziałyściePaula55, Kaarolina, verynice, kark, Patu, aswalda lubią tę wiadomość