X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Zaczarowana, my w 8 miesiącu dostaliśmy takie zdjęcie:
    34rsutf.jpg
    Ginka się wtedy zachwycała, że ma takie pełne usta, że pięknie będzie pierś ssała :P Za to tatuś dopatrzył się wydatnych ust i małego noska po nim, potem chodził z tym zdjęciem przez dwa tygodnie w portfelu i wszystkim pokazywał, żeby od każdego mógł usłyszeć, że faktycznie podobna do niego :P
    I muszę przyznać, że urodziła się podobna do niego :) Po mnie ma rozstaw i kolor oczu i włosy, reszta cały tatuś ;)

No niestety, ja na olej lniany patrzyć nie mogę, co dopiero go pić dwa razy dziennie... Błe :P

A co do ciąży i porodów mam... Moja wszystkie ciąże była na luzie, rodziła szybko (mnie 2,5h!). Ja pierwszą też tak miałam, a w tej co chwilę panikuję i mam schizy... :|

Kontrola z zusu... Ciekawe kiedy mnie odwiedzą :P

Kark u mnie było to samo mąż też chodził i sie chwalił tyle że po moim wypatrzeniu gdy byliśmy na usg 4d to już tam zauważyłam jak bardzo jest podobna do niego już w brzuszku Ja byłam w szoku :) A jak porównałam staare zdjęcie z tym z usg a było pięknie widać to nie dowierzaliśmy jak dwie krople wody a po mnie oczy i reszta w dół nawet lekarz jak już wyszła Natka to On od razu powiedział że do "mamy" podobna to dopiero było pocieszenie i ta ironia a znajomi mówili że to może Mąż powinien sprawdzić czy Ja jestem jej mamuśką bo ona w ogole nic ani rysy po mnie :( no i teraz mam nadzieję że urodzi się chodz troszkę podobne do mnie bo chyba padnę

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybrałam zestaw dla małego, pokój jest w kolorze śliwka, fiolet,szary i chyba będzie pasować :) Co myślicie ?
    52a1ae61fba43680med.jpg

Mika 28, Paula55, Migotka22, Fipsik, Kaarolina, betina89, verynice, Io, stardust87, BlackLuna, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi ta posciel w grochy to od poczatku byl moj typ!!!
    A kupujesz wszystkie elementy???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jovi ta posciel w grochy to od poczatku byl moj typ!!!
    A kupujesz wszystkie elementy???
    chyba tak, firma która to szyje okazało się że mieści się 10 km ode mnie i 1 czerwca otwierają sklep stacjonarny więc pojadę tam sobie i osobiście wszystko wymacam :) i dobiorę co chcę w tym zestawie mieć

Paula55 lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    (..)a znajomi mówili że to może Mąż powinien sprawdzić czy Ja jestem jej mamuśką(...)
    Mi to samo mówili :P Tylko teściowa pocieszała, że podobno dziewczynki podobne do ojców mają szczęście w życiu ;)

Teraz mi to obojętne, ale nie ukrywam, że chciałabym oczka i włosy po mężu - miałabym wtedy niebieskookiego aniołka ze złotymi lokami :D

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Dawno sie nie odzywała ale oczywiscie czytam wątek codziennie. Od dwóch dni jestem na urlopie, a potem zwolnienie, ciesze sie wolnością.
    Ostatnio mam masakrycznie opuchnięte stopy, nawet buty musiałam sobie nowe kupić bo w żadne letnie noga nie chciała mi wejść. Ciśnienie dzis mam 118/89 czyli dolne dość wysokie. Jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie, mam nadzieje, ze mnie uspokoi.

relg4z17djzzyjqt.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

80cm to ja miałam przed ciążą ;D teraz mam 98cm ;D a moja mama ma aktualnie 84 cm ;O i mówię jej, że jak to możliwe, że jest chudsza ode mnie haha ;p
    a ogólnie piszę sobie, kiedy ile więcej mam i to moja tabelka:
    9.04- 87cm w pasie , 56 kg
    21.04- 91cm w pasie , 58kg
    1.05-94cm w pasie, 60 kg
    i z dnia dzisiejszego 27.05- 97cm w pasie, 62 kg
    Migotka22 wrote:
    Witam się z rana, stęskniona za wami i forum! :*
    M zepsuł komputer i w ten oto sposób zostałam odcięta od świata, na szczęście juz go naprawił :D
    Widzę temat wag i obwodów, ja w tamtym tyg ważyłam 53,5kg (czyli 0,5kg na +) ale teraz jest na pewno trochę więcej ;) a w brzuszku wczoraj wieczorem miałam 80cm :)

A no i zapomniałabym...wszystkiego dobrego mamusie ;) :D

Migotka22 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    chyba tak, firma która to szyje okazało się że mieści się 10 km ode mnie i 1 czerwca otwierają sklep stacjonarny więc pojadę tam sobie i osobiście wszystko wymacam :) i dobiorę co chcę w tym zestawie mieć

Jovi a oni beda miec rzeczy tego producenta ktorego znalazlas jak mniemam na allegro?? Jak zobaczysz i dotkniesz to daj znac jak jakosc tuch rzeczy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na myślę, że każda z nas ma teraz opuchnięte stopy - niestety upły zbierają swoje żniwo.
    Jeśli chodzi o kremy do pupy, to tak jak pisała fipsik jeśli używamy nawilżanych chusteczek to krem powinien być stosowany tylko w razie konieczności. Sudocrem też powinien być stosowany tylko na odparzenia i otarcia, ponieważ zawiera dużo cynku który jest rewelacyjny na zmiany skórne, ale niezbyt zdrowy na niepodrażnioną skórę. Powoduje jej przesuszanie i podatność na podrażnienia.

A ja właśnie przeżyłam kolejny szok w tej ciąży - właśnie zaczęła lecieć mi siara z piersi! To takie dla mnie dziwne że nie wiem co mam myśleć. Logiczne było, że w ciąży wcześniej czy później pokarze się pokarm, ale tak mnie to zaskoczyło że nie wiem:P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jovi a oni beda miec rzeczy tego producenta ktorego znalazlas jak mniemam na allegro?? Jak zobaczysz i dotkniesz to daj znac jak jakosc tuch rzeczy :)
    Oni już tym handlują na allegro : http://allegro.pl/23-czesciowy-zestaw-z-lozeczkiem-kolyska-133wzory-i4236138104.html ale wstrzymuję się z kupowaniem aż otworzą sklep na miejscu żeby móc wszystko wymacać, jak wymacam to dam znać :)

Paula55, akuszerka89 lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) dziekuje kochana :)

Kurde to ja dzwonie do mamy zeby mi w rossmanie kupila ten krem babydream dla malego :) trzeba kozystac poki jest promocja :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tylko ze oni sprzedaja same wielkie komplety :/
    Dla mnie idealny byl by zestaw 3 czesciowy...lozeczka np nie potrzebuje bo kupie sobie inne :/ lipa troche...
    Bo wzory maja fajne.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jesteśmy na tym samym etapie, my wczoraj 4h spędziliśmy w sklepach na wybieraniu kafelek do łazienek, holu i kuchni ;D
    justyna14 wrote:
    a co do remontów to też mam dość, tylko ja budowy domu, ciągle coś, albo jeździmy szukamy zamawiamy, albo "robimy" albo odbieramy zamówienie i ciągle i ciągle i końca nie widać. Eh oby do września, wtedy wszystko zejdzie na dalszy plan :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę ciemne mi te fotki wyszły ale trudno, najważniejsze widać:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de2f039a61c9.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d947537a1256.jpg

betina89, kark, Paula55, Gosia19, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ma któras przepis na to ciasto z rabarbarem co ostatnio królowało na naszym forum? Zneleźć to tu to chyba graniczy z cudem

relg4z17djzzyjqt.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja czytałam ostatnio opinię położnej, która odradzała sudocrem i zwróciła uwagę na to, że jak już decydujemy się na jakiś kosmetyk dla malucha, to warto kupić wszystkie z jednej firmy, a nie jeden z tej, dwa z tamtej itd. Ja chyba kupię kosmetyki z Hippa.

Wczoraj doszłam do wniosku, że za miesiąc to ja nie będę w stanie ogolić sobie nóg. Masakra, zakładanie skarpetek to wysiłek, zapinanie sandałków robię na czuja (gorzej, jak nie mogę trafić, wtedy to jest tragedia :P ), a golenie to istna męczarnia. Nie sądziłam, że tak wcześnie będę miała z tym problem, tym bardziej, że wielkiego brzucha nie mam, ludzie wręcz mówią, że jest mały jak na ten miesiąc :/ Wczoraj mierzyłam, to jest 98 cm, nie wiem czy to tak mało...

Btw. Paula55, może weź jednak odwiedź lekarza z tym kaszlem ?

Lecę na zakupy i do robienia obiadu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:27

betina89, Paula55 lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się chwalę moja suknią ;D
    Sprzedała się chwilę po tym jak ją wystawiłam :) za 1300zł, kupiłam ją za 2800zł , była szyta na miarę:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7171c0dca782.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d45744d1dd31.jpg

dba, Mika 28, akuszerka89, verynice, Zaczarowana, Kaarolina, stardust87, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz 1 cm więcej niż ja i te same problemy:)
    Zaczarowana wrote:
    Dzień dobry :)

Ja czytałam ostatnio opinię położnej, która odradzała sudocrem i zwróciła uwagę na to, że jak już decydujemy się na jakiś kosmetyk dla malucha, to warto kupić wszystkie z jednej firmy, a nie jeden z tej, dwa z tamtej itd. Ja chyba kupię kosmetyki z Hippa.

Wczoraj doszłam do wniosku, że za miesiąc to ja nie będę w stanie ogolić sobie nóg. Masakra, zakładanie skarpetek to wysiłek, zapinanie sandałków robię na czuja (gorzej, jak nie mogę trafić, wtedy to jest tragedia :P ), a golenie to istna męczarnia. Nie sądziłam, że tak wcześnie będę miała z tym problem, tym bardziej, że wielkiego brzucha nie mam, ludzie wręcz mówią, że jest mały jak na ten miesiąc :/ Wczoraj mierzyłam, to jest 98 cm, nie wiem czy to tak mało...

Btw. Paula55, może weź jednak odwiedź lekarza z tym kaszlem ?

Lecę na zakupy i do robienia obiadu :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka może coś jest w tej teorii... moja mama nie miała ciężkich porodów, ja przy pierwszym byłam pozytywnie nastawiona, wiedziałam, że ma boleć i mimo, że poród trwał 12 godz nie wspominam go jako traumę :)
    Mój brzuchol ma w obwodzie mierząc "w pępku" 92 cm :)
    Kupiłam stanik za 22 zł :) do karmienia też kobita ma za 18zł z bawełny i można gotować :) kupię sobie tak już pod koniec bo nie wiem jaki będę miała biust :)
    Ja też teraz mam cichą nadzieję, że synek będzie choć trochę podobny do mnie, bo mój pierworodny wykapany tata :)
    Betina ślicznotko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:36

betina89, kark lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Hela! Jesteś? Bo jak dobrze pamiętam, to Ty kupiłaś ten wózek Bebetto Flavio. Masz go już u siebie, czy dopiero zamówiłaś? Bo jestem ciekawa jak wrażenia, bo chyba najbardziej mi pasuje..

jestem jestem :) probuje was nadrobic ;) ale ciezko mi idzie ;)

zamowilam, odbieram na wakacje bo gwarancja liczy sie od odbioru, ale widzialam go na zywo prowadzilam itd jest super! ma wszystko co potrzebne! :) udoskonalone poprzednie wersje, zgrabny a pojemny, super amortyzacja, leciutki jak dla mnie bomba! :) ale chyba akuszerka tez kupila flavio ale nie wiem czy dobrze pamietam to moze ona juz ma na stanie ;)
    za 2w1 zaplacic musze 1270zl wiec taniej niz na allegro bo z tego co patrzylam to tam ceny wychodza okolo 1350zl... fotelik mam zobaczymy jak to z nim bedzie, jak bedzie niewygodny itd to wtedy dokupimy nowy :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ