X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Zaczarowana, my w 8 miesiącu dostaliśmy takie zdjęcie:
    34rsutf.jpg
    Ginka się wtedy zachwycała, że ma takie pełne usta, że pięknie będzie pierś ssała :P Za to tatuś dopatrzył się wydatnych ust i małego noska po nim, potem chodził z tym zdjęciem przez dwa tygodnie w portfelu i wszystkim pokazywał, żeby od każdego mógł usłyszeć, że faktycznie podobna do niego :P
    I muszę przyznać, że urodziła się podobna do niego :) Po mnie ma rozstaw i kolor oczu i włosy, reszta cały tatuś ;)

No niestety, ja na olej lniany patrzyć nie mogę, co dopiero go pić dwa razy dziennie... Błe :P

A co do ciąży i porodów mam... Moja wszystkie ciąże była na luzie, rodziła szybko (mnie 2,5h!). Ja pierwszą też tak miałam, a w tej co chwilę panikuję i mam schizy... :|

Kontrola z zusu... Ciekawe kiedy mnie odwiedzą :P

Kark u mnie było to samo mąż też chodził i sie chwalił tyle że po moim wypatrzeniu gdy byliśmy na usg 4d to już tam zauważyłam jak bardzo jest podobna do niego już w brzuszku Ja byłam w szoku :) A jak porównałam staare zdjęcie z tym z usg a było pięknie widać to nie dowierzaliśmy jak dwie krople wody a po mnie oczy i reszta w dół nawet lekarz jak już wyszła Natka to On od razu powiedział że do "mamy" podobna to dopiero było pocieszenie i ta ironia a znajomi mówili że to może Mąż powinien sprawdzić czy Ja jestem jej mamuśką bo ona w ogole nic ani rysy po mnie :( no i teraz mam nadzieję że urodzi się chodz troszkę podobne do mnie bo chyba padnę

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybrałam zestaw dla małego, pokój jest w kolorze śliwka, fiolet,szary i chyba będzie pasować :) Co myślicie ?
    52a1ae61fba43680med.jpg

Mika 28, Paula55, Migotka22, Fipsik, Kaarolina, betina89, verynice, Io, stardust87, BlackLuna, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi ta posciel w grochy to od poczatku byl moj typ!!!
    A kupujesz wszystkie elementy???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jovi ta posciel w grochy to od poczatku byl moj typ!!!
    A kupujesz wszystkie elementy???
    chyba tak, firma która to szyje okazało się że mieści się 10 km ode mnie i 1 czerwca otwierają sklep stacjonarny więc pojadę tam sobie i osobiście wszystko wymacam :) i dobiorę co chcę w tym zestawie mieć

Paula55 lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    (..)a znajomi mówili że to może Mąż powinien sprawdzić czy Ja jestem jej mamuśką(...)
    Mi to samo mówili :P Tylko teściowa pocieszała, że podobno dziewczynki podobne do ojców mają szczęście w życiu ;)

Teraz mi to obojętne, ale nie ukrywam, że chciałabym oczka i włosy po mężu - miałabym wtedy niebieskookiego aniołka ze złotymi lokami :D

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Dawno sie nie odzywała ale oczywiscie czytam wątek codziennie. Od dwóch dni jestem na urlopie, a potem zwolnienie, ciesze sie wolnością.
    Ostatnio mam masakrycznie opuchnięte stopy, nawet buty musiałam sobie nowe kupić bo w żadne letnie noga nie chciała mi wejść. Ciśnienie dzis mam 118/89 czyli dolne dość wysokie. Jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie, mam nadzieje, ze mnie uspokoi.

relg4z17djzzyjqt.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

80cm to ja miałam przed ciążą ;D teraz mam 98cm ;D a moja mama ma aktualnie 84 cm ;O i mówię jej, że jak to możliwe, że jest chudsza ode mnie haha ;p
    a ogólnie piszę sobie, kiedy ile więcej mam i to moja tabelka:
    9.04- 87cm w pasie , 56 kg
    21.04- 91cm w pasie , 58kg
    1.05-94cm w pasie, 60 kg
    i z dnia dzisiejszego 27.05- 97cm w pasie, 62 kg
    Migotka22 wrote:
    Witam się z rana, stęskniona za wami i forum! :*
    M zepsuł komputer i w ten oto sposób zostałam odcięta od świata, na szczęście juz go naprawił :D
    Widzę temat wag i obwodów, ja w tamtym tyg ważyłam 53,5kg (czyli 0,5kg na +) ale teraz jest na pewno trochę więcej ;) a w brzuszku wczoraj wieczorem miałam 80cm :)

A no i zapomniałabym...wszystkiego dobrego mamusie ;) :D

Migotka22 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    chyba tak, firma która to szyje okazało się że mieści się 10 km ode mnie i 1 czerwca otwierają sklep stacjonarny więc pojadę tam sobie i osobiście wszystko wymacam :) i dobiorę co chcę w tym zestawie mieć

Jovi a oni beda miec rzeczy tego producenta ktorego znalazlas jak mniemam na allegro?? Jak zobaczysz i dotkniesz to daj znac jak jakosc tuch rzeczy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na myślę, że każda z nas ma teraz opuchnięte stopy - niestety upły zbierają swoje żniwo.
    Jeśli chodzi o kremy do pupy, to tak jak pisała fipsik jeśli używamy nawilżanych chusteczek to krem powinien być stosowany tylko w razie konieczności. Sudocrem też powinien być stosowany tylko na odparzenia i otarcia, ponieważ zawiera dużo cynku który jest rewelacyjny na zmiany skórne, ale niezbyt zdrowy na niepodrażnioną skórę. Powoduje jej przesuszanie i podatność na podrażnienia.

A ja właśnie przeżyłam kolejny szok w tej ciąży - właśnie zaczęła lecieć mi siara z piersi! To takie dla mnie dziwne że nie wiem co mam myśleć. Logiczne było, że w ciąży wcześniej czy później pokarze się pokarm, ale tak mnie to zaskoczyło że nie wiem:P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jovi a oni beda miec rzeczy tego producenta ktorego znalazlas jak mniemam na allegro?? Jak zobaczysz i dotkniesz to daj znac jak jakosc tuch rzeczy :)
    Oni już tym handlują na allegro : http://allegro.pl/23-czesciowy-zestaw-z-lozeczkiem-kolyska-133wzory-i4236138104.html ale wstrzymuję się z kupowaniem aż otworzą sklep na miejscu żeby móc wszystko wymacać, jak wymacam to dam znać :)

Paula55, akuszerka89 lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) dziekuje kochana :)

Kurde to ja dzwonie do mamy zeby mi w rossmanie kupila ten krem babydream dla malego :) trzeba kozystac poki jest promocja :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tylko ze oni sprzedaja same wielkie komplety :/
    Dla mnie idealny byl by zestaw 3 czesciowy...lozeczka np nie potrzebuje bo kupie sobie inne :/ lipa troche...
    Bo wzory maja fajne.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jesteśmy na tym samym etapie, my wczoraj 4h spędziliśmy w sklepach na wybieraniu kafelek do łazienek, holu i kuchni ;D
    justyna14 wrote:
    a co do remontów to też mam dość, tylko ja budowy domu, ciągle coś, albo jeździmy szukamy zamawiamy, albo "robimy" albo odbieramy zamówienie i ciągle i ciągle i końca nie widać. Eh oby do września, wtedy wszystko zejdzie na dalszy plan :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę ciemne mi te fotki wyszły ale trudno, najważniejsze widać:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de2f039a61c9.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d947537a1256.jpg

betina89, kark, Paula55, Gosia19, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ma któras przepis na to ciasto z rabarbarem co ostatnio królowało na naszym forum? Zneleźć to tu to chyba graniczy z cudem

relg4z17djzzyjqt.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja czytałam ostatnio opinię położnej, która odradzała sudocrem i zwróciła uwagę na to, że jak już decydujemy się na jakiś kosmetyk dla malucha, to warto kupić wszystkie z jednej firmy, a nie jeden z tej, dwa z tamtej itd. Ja chyba kupię kosmetyki z Hippa.

Wczoraj doszłam do wniosku, że za miesiąc to ja nie będę w stanie ogolić sobie nóg. Masakra, zakładanie skarpetek to wysiłek, zapinanie sandałków robię na czuja (gorzej, jak nie mogę trafić, wtedy to jest tragedia :P ), a golenie to istna męczarnia. Nie sądziłam, że tak wcześnie będę miała z tym problem, tym bardziej, że wielkiego brzucha nie mam, ludzie wręcz mówią, że jest mały jak na ten miesiąc :/ Wczoraj mierzyłam, to jest 98 cm, nie wiem czy to tak mało...

Btw. Paula55, może weź jednak odwiedź lekarza z tym kaszlem ?

Lecę na zakupy i do robienia obiadu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:27

betina89, Paula55 lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się chwalę moja suknią ;D
    Sprzedała się chwilę po tym jak ją wystawiłam :) za 1300zł, kupiłam ją za 2800zł , była szyta na miarę:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7171c0dca782.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d45744d1dd31.jpg

dba, Mika 28, akuszerka89, verynice, Zaczarowana, Kaarolina, stardust87, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz 1 cm więcej niż ja i te same problemy:)
    Zaczarowana wrote:
    Dzień dobry :)

Ja czytałam ostatnio opinię położnej, która odradzała sudocrem i zwróciła uwagę na to, że jak już decydujemy się na jakiś kosmetyk dla malucha, to warto kupić wszystkie z jednej firmy, a nie jeden z tej, dwa z tamtej itd. Ja chyba kupię kosmetyki z Hippa.

Wczoraj doszłam do wniosku, że za miesiąc to ja nie będę w stanie ogolić sobie nóg. Masakra, zakładanie skarpetek to wysiłek, zapinanie sandałków robię na czuja (gorzej, jak nie mogę trafić, wtedy to jest tragedia :P ), a golenie to istna męczarnia. Nie sądziłam, że tak wcześnie będę miała z tym problem, tym bardziej, że wielkiego brzucha nie mam, ludzie wręcz mówią, że jest mały jak na ten miesiąc :/ Wczoraj mierzyłam, to jest 98 cm, nie wiem czy to tak mało...

Btw. Paula55, może weź jednak odwiedź lekarza z tym kaszlem ?

Lecę na zakupy i do robienia obiadu :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka może coś jest w tej teorii... moja mama nie miała ciężkich porodów, ja przy pierwszym byłam pozytywnie nastawiona, wiedziałam, że ma boleć i mimo, że poród trwał 12 godz nie wspominam go jako traumę :)
    Mój brzuchol ma w obwodzie mierząc "w pępku" 92 cm :)
    Kupiłam stanik za 22 zł :) do karmienia też kobita ma za 18zł z bawełny i można gotować :) kupię sobie tak już pod koniec bo nie wiem jaki będę miała biust :)
    Ja też teraz mam cichą nadzieję, że synek będzie choć trochę podobny do mnie, bo mój pierworodny wykapany tata :)
    Betina ślicznotko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:36

betina89, kark lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Hela! Jesteś? Bo jak dobrze pamiętam, to Ty kupiłaś ten wózek Bebetto Flavio. Masz go już u siebie, czy dopiero zamówiłaś? Bo jestem ciekawa jak wrażenia, bo chyba najbardziej mi pasuje..

jestem jestem :) probuje was nadrobic ;) ale ciezko mi idzie ;)

zamowilam, odbieram na wakacje bo gwarancja liczy sie od odbioru, ale widzialam go na zywo prowadzilam itd jest super! ma wszystko co potrzebne! :) udoskonalone poprzednie wersje, zgrabny a pojemny, super amortyzacja, leciutki jak dla mnie bomba! :) ale chyba akuszerka tez kupila flavio ale nie wiem czy dobrze pamietam to moze ona juz ma na stanie ;)
    za 2w1 zaplacic musze 1270zl wiec taniej niz na allegro bo z tego co patrzylam to tam ceny wychodza okolo 1350zl... fotelik mam zobaczymy jak to z nim bedzie, jak bedzie niewygodny itd to wtedy dokupimy nowy :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ