X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aaa właśnie chciałam Wam powiedzieć, że jeśli z Was ma problemy z zaparciami to moja ginka poleciła mi Olej lniany 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej - dała mi go zapobiegawczo bo przepisała mi Tardyferon-Fol, a po nim podobno dość często są zaparcia. No i sam w sobie olej lniany ma dużo wartościowych kwasów :)

Ps. czy Wasi mężowe/niemężowie jak przyłożą ucho do brzuszka to słyszą bicie serca dziecka? Bo wczoraj na jakiejś stronie internetowej wyczytałam, że w 25tyg ciąży można już tak wysłuchać serducha dzieciątka..

a z tym olejem lnianym tak samo siemie lniane to ktoras kiedys pisala ze powoduja jakies skurcze, ze mozna po 30ktoryms tygodniu i ja przestalam pic to teraz juz zglupialam :/

moj maz tez slucha brzuszka i myslal ze to puls maluszka ale to raczej moj bo liczylam ile mniej wiecej wyszlo na minute to troche malo ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mi to samo mówili :P Tylko teściowa pocieszała, że podobno dziewczynki podobne do ojców mają szczęście w życiu ;)

Teraz mi to obojętne, ale nie ukrywam, że chciałabym oczka i włosy po mężu - miałabym wtedy niebieskookiego aniołka ze złotymi lokami :D
    hehe Ja mam złotowłosą o niebiesko szarych oczach ma tak specyficzne oczka że nie wiem jak to określić i ma loki :) ale aniołek to to nie jest :P

kark lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnie bym poszla do lekarza ale wiem jak to sie skonczy...pstacetamolem i do widzenia :/ w czw mam wizyte u poloznej wiec jak nie przejdzie to jej zapytam co z tym zrobic...

Ja w razie czego mam probke sudocremu wiec w razie potrzeby jest. A do pupci faktycznie kupie cos innego.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    U Nas dzisiaj brzydko zimno i oczywiscie Krzys sie uaktywnil od rana dokazuje w brzuszku :)
    A co do smarowania pupy to ja sie wstrzymam z kupnem jakiegokolwiek kremu do wizyty poloznej u mnie w domu bo tez aie apotkalam z opinia ze sudocrem nie jest najlepszy dla Maluchow

No to cudownie, że się Krzyś uaktywnił! Widać nie lubi upałów ;)
    Za to mój synuś dzisiaj ani drgnie, próbowałam go przekupić jego ulubionymi smakołykami i cisza. Oszaleć można :S

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a z tym olejem lnianym tak samo siemie lniane to ktoras kiedys pisala ze powoduja jakies skurcze, ze mozna po 30ktoryms tygodniu i ja przestalam pic to teraz juz zglupialam :/

Hmmm...no myślę, że moja ginekolog miałaby świadomość, że olej lniany wywołuje skurcze i raczej by mi go nie przepisała... ja już go biorę dłuższy czas i nie mam kompletnie żadnych skurczy, nawet tych b-h...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj bidulek za kaźdym razem jak kaszle to strasznie podskakuje.. Mam wrazenie ze ma czkawke cy cos takiego bo podskakuje jak na pilce :P
    Chyba mu nie pasuje moj kaszel :/

A jak kopa zasadzi to uhhh...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 współczuję Ci, bo wiem co przeżywasz. Ja jak skończyłam chorować, to został mi kaszel po zatokach i utrzymywał się dość długo, w sumie do teraz go mam ale już rzadko, kilka razy dziennie zakaszlę i to wszystko, ale jak kaszlałam często, to ciągle się bałam o maleństwo :( W UK na kaszel przepisują paracetamol ? To jeszcze lepsza służba zdrowia niż u nas kurczę ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 98 w pasie, ale brzuch mi nie przeszkadza w niczym, oprócz w pieleniu na kuckach. Cały czas widzę się tam na dole, a jak stoję i patrzę w dół to stopy jeszcze widzę, ale zasłania mi je biust. Brzucha nie widzę. Wszyscy mówią, że wyglądam na 4 miesiąc, a nie 6.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hmmm...no myślę, że moja ginekolog miałaby świadomość, że olej lniany wywołuje skurcze i raczej by mi go nie przepisała... ja już go biorę dłuższy czas i nie mam kompletnie żadnych skurczy, nawet tych b-h...

no ja tez nie mialam, ale ktoras tu pisala o tym i zrezygnowalam, ale skoro twoja ginekolog ci to zaleca to wracam do oleju lnianego :)

verynice lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z was wybrala juz posciel i inne pierdy do lozeczka? jak tak to pochwalcie sie :)

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana oni tu na WSZYSTKO paracetalom przepisuja :/

No wlasnie ja tez sie zastanawiam jak z ta posciela i reszta zrobic... Czy kupic z takim zamyslem jaki mam ma pokoik dla malego jak sie przeprowadzimy.. Czy... No wladnie. A jak sie nie przeprowadzimy?! To do naszej fioletowej sypialni nie bedzie psaowal :P
    Kurde tez jestem ciekawa waszych pomyslow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystko chcę w sówki ;D becik też mi już przyszedł w sówki;D Jutro zrobię zdjęcie:)

akuszerka89, rabarbarka lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super, gdzie moge taki zamówić i co wchodzi w skład zamówienia? Jezeli oczywiście nie masz nic przeciwko? :-)

jovi81 wrote:
    Chyba wybrałam zestaw dla małego, pokój jest w kolorze śliwka, fiolet,szary i chyba będzie pasować :) Co myślicie ?
    52a1ae61fba43680med.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bobovita.pl/home/klub/konkursy/zawsze-z-toba/

ja, ta tutaj ponoć poważna aż się wzruszyłam , a rzadko to się zdarza. Obejrzyjcie sobie ;)

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    ja wszystko chcę w sówki ;D becik też mi już przyszedł w sówki;D Jutro zrobię zdjęcie:)

Aaa betinka tez mam faze na sowy :) posciel mam upatrzona niebieska w sowy, kocyk minky w sowy :)
    Co masz jeszcze w sowy??? Ja chce naklejke na sciane :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma firmę, szyje dziecięce akcesoria. Dużo ma w sowy widziałam. https://www.facebook.com/ButsiMoo

betina89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    https://www.bobovita.pl/home/klub/konkursy/zawsze-z-toba/

ja, ta tutaj ponoć poważna aż się wzruszyłam , a rzadko to się zdarza. Obejrzyjcie sobie ;)

Aaa poryczalam sie :P choc mi teraz duzo nie trzeba :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel planuję kupić w sowy i naklejkę w sowy też. Pluszową uszytą przez siebie sówkę mam, ale jeszcze jej łapek nie doszyłam, więc póki co nie pokażę ;P a już 2 mieś. temu ją uszyłam ;p
    Paula55 wrote:
    Aaa betinka tez mam faze na sowy :) posciel mam upatrzona niebieska w sowy, kocyk minky w sowy :)
    Co masz jeszcze w sowy??? Ja chce naklejke na sciane :)

Paula55 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomnialam :) mam pieluszke tetrowa i flanelowa hehe ;)
    Kochane sa te wzory.
    Najpiekniejsze sa rozowe na bialym ale to moze nast razem haha :)

Jejj to jak skonczysz to sie pochwal ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez posciel mam zamowiona ale pochwale sie dopiero jak przyjedzie tylko mam nadzieje ze nie bedzie sie roznic od tej na zdjeciu na allegro bo sie zdenerwuje :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ