Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
verynice wrote:Aaa właśnie chciałam Wam powiedzieć, że jeśli z Was ma problemy z zaparciami to moja ginka poleciła mi Olej lniany 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej - dała mi go zapobiegawczo bo przepisała mi Tardyferon-Fol, a po nim podobno dość często są zaparcia. No i sam w sobie olej lniany ma dużo wartościowych kwasów
Ps. czy Wasi mężowe/niemężowie jak przyłożą ucho do brzuszka to słyszą bicie serca dziecka? Bo wczoraj na jakiejś stronie internetowej wyczytałam, że w 25tyg ciąży można już tak wysłuchać serducha dzieciątka..
a z tym olejem lnianym tak samo siemie lniane to ktoras kiedys pisala ze powoduja jakies skurcze, ze mozna po 30ktoryms tygodniu i ja przestalam pic to teraz juz zglupialam
moj maz tez slucha brzuszka i myslal ze to puls maluszka ale to raczej moj bo liczylam ile mniej wiecej wyszlo na minute to troche malo -
kark wrote:Mi to samo mówili
Tylko teściowa pocieszała, że podobno dziewczynki podobne do ojców mają szczęście w życiu
Teraz mi to obojętne, ale nie ukrywam, że chciałabym oczka i włosy po mężu - miałabym wtedy niebieskookiego aniołka ze złotymi lokamiale aniołek to to nie jest
kark lubi tę wiadomość
-
Chetnie bym poszla do lekarza ale wiem jak to sie skonczy...pstacetamolem i do widzenia
w czw mam wizyte u poloznej wiec jak nie przejdzie to jej zapytam co z tym zrobic...
Ja w razie czego mam probke sudocremu wiec w razie potrzeby jest. A do pupci faktycznie kupie cos innego.
-
Kaarolina wrote:U Nas dzisiaj brzydko zimno i oczywiscie Krzys sie uaktywnil od rana dokazuje w brzuszku
A co do smarowania pupy to ja sie wstrzymam z kupnem jakiegokolwiek kremu do wizyty poloznej u mnie w domu bo tez aie apotkalam z opinia ze sudocrem nie jest najlepszy dla Maluchow
No to cudownie, że się Krzyś uaktywnił! Widać nie lubi upałów
Za to mój synuś dzisiaj ani drgnie, próbowałam go przekupić jego ulubionymi smakołykami i cisza. Oszaleć można :Shttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
hela wrote:a z tym olejem lnianym tak samo siemie lniane to ktoras kiedys pisala ze powoduja jakies skurcze, ze mozna po 30ktoryms tygodniu i ja przestalam pic to teraz juz zglupialam
Hmmm...no myślę, że moja ginekolog miałaby świadomość, że olej lniany wywołuje skurcze i raczej by mi go nie przepisała... ja już go biorę dłuższy czas i nie mam kompletnie żadnych skurczy, nawet tych b-h... -
Paula55 współczuję Ci, bo wiem co przeżywasz. Ja jak skończyłam chorować, to został mi kaszel po zatokach i utrzymywał się dość długo, w sumie do teraz go mam ale już rzadko, kilka razy dziennie zakaszlę i to wszystko, ale jak kaszlałam często, to ciągle się bałam o maleństwo
W UK na kaszel przepisują paracetamol ? To jeszcze lepsza służba zdrowia niż u nas kurczę
-
Ja też mam 98 w pasie, ale brzuch mi nie przeszkadza w niczym, oprócz w pieleniu na kuckach. Cały czas widzę się tam na dole, a jak stoję i patrzę w dół to stopy jeszcze widzę, ale zasłania mi je biust. Brzucha nie widzę. Wszyscy mówią, że wyglądam na 4 miesiąc, a nie 6.
-
verynice wrote:Hmmm...no myślę, że moja ginekolog miałaby świadomość, że olej lniany wywołuje skurcze i raczej by mi go nie przepisała... ja już go biorę dłuższy czas i nie mam kompletnie żadnych skurczy, nawet tych b-h...
no ja tez nie mialam, ale ktoras tu pisala o tym i zrezygnowalam, ale skoro twoja ginekolog ci to zaleca to wracam do oleju lnianegoverynice lubi tę wiadomość
-
Kochana oni tu na WSZYSTKO paracetalom przepisuja
No wlasnie ja tez sie zastanawiam jak z ta posciela i reszta zrobic... Czy kupic z takim zamyslem jaki mam ma pokoik dla malego jak sie przeprowadzimy.. Czy... No wladnie. A jak sie nie przeprowadzimy?! To do naszej fioletowej sypialni nie bedzie psaowal
Kurde tez jestem ciekawa waszych pomyslow
-
Pościel planuję kupić w sowy i naklejkę w sowy też. Pluszową uszytą przez siebie sówkę mam, ale jeszcze jej łapek nie doszyłam, więc póki co nie pokażę ;P a już 2 mieś. temu ją uszyłam ;p
Paula55 wrote:Aaa betinka tez mam faze na sowyposciel mam upatrzona niebieska w sowy, kocyk minky w sowy
Co masz jeszcze w sowy??? Ja chce naklejke na scianePaula55 lubi tę wiadomość
-
Ja juz tez posciel mam zamowiona ale pochwale sie dopiero jak przyjedzie tylko mam nadzieje ze nie bedzie sie roznic od tej na zdjeciu na allegro bo sie zdenerwuje
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png