X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh z tymi panami wyslanymi do urzedu... :P
    Ja mam na drugie Magda (nie Magdalena!!!) i jak wyrabialam dowod po 18 ur to pani w usc pytala mnie kto mńie przy urodzeniu rejestrowal. A ja mowie ze noo tata pewnie :) a pani sie usmiecha i mowi ze tatus musial miec dobre znajomosci ze w tamtych czasach ktos mnie jako Magde zapisal haha :)

Betinka super wiesci! Bedzie dobrze :)

Patu tez mamtaki kolor wlosow teraz ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Nie ma za co :) Sama nabrałam ochoty, gdy przypomniałaś o zapachu :D W weekend przyjeżdżają teściowie i chyba już wiem, co upiekę ;)

kuchnia cała pachniała przepięknie. dla samego zapachu mozna piec ha ha :D chyba jeszcze żadne ciasto mi aż tak zapachem nie podpasowało :) ja robiłam z truskawkami i brzoskwiniami, a jogurty pomieszałam naturalny z truskawkowym. mąż jeszcze nie smakował (dalej w pracy) ale cos czuje szybko blacha będzie pusta :)

betinka, ale sie ciesze, super! co za ulga :)

madiiiii lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ehh z tymi panami wyslanymi do urzedu... :P
    Ja mam na drugie Magda (nie Magdalena!!!) i jak wyrabialam dowod po 18 ur to pani w usc pytala mnie kto mńie przy urodzeniu rejestrowal. A ja mowie ze noo tata pewnie :) a pani sie usmiecha i mowi ze tatus musial miec dobre znajomosci ze w tamtych czasach ktos mnie jako Magde zapisal haha :)

Betinka super wiesci! Bedzie dobrze :)

Patu tez mamtaki kolor wlosow teraz ;)

siostra mojej bratowej miała miec zupełnie inaczej na imie. było ustalone, ojciec nawet jakos sie nie sprzeciwiał, mama z malutką w szpitalu po urodzeniu, szczesliwy tatus poszedł do urzędu i dał na imię zupenie inaczej :) i w ten sposób córeczka stała sie Małgorzatą i juz tak zostało :)

moje obecnie są juz nieco spłowiałe i z odrostami ze wstyd, ale nie mam czasu pojechac do siostry, która zawsze mnie farbuje :) musze sie wybrac wreszcie bo chce znów taki intensywniejszy rudy.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałyście o sówkach...tez je uuuwielbiam! :D
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.528540940489345.124477.523573817652724&type=3
    Najfajniejsze sa chyba te poduchy! :) Betina, koniecznie pochwal się swoją, jak będzie gotowa!

Ooo, a taki kubek to chyba sobie sama zamówię :D
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529649453711827.124670.523573817652724&type=3

betina89 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    kuchnia cała pachniała przepięknie. dla samego zapachu mozna piec ha ha :D chyba jeszcze żadne ciasto mi aż tak zapachem nie podpasowało :) ja robiłam z truskawkami i brzoskwiniami, a jogurty pomieszałam naturalny z truskawkowym. mąż jeszcze nie smakował (dalej w pracy) ale cos czuje szybko blacha będzie pusta :)

betinka, ale sie ciesze, super! co za ulga :)
    ej, a co to za ciasto? :? Bo ja chyba przegapiłam.. :( dajcie przepis, plissss

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CIACHO :)
    http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.htm

Tylko ja dodaję pół szklanki oleju, a nie całą.

stardust87 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, dziękuję :D tak zachwalacie, że jutro piekę i ja :D

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze przed wyjazdem się pochwalę co zalicytowałam na allegro :) To była mega spontaniczna decyzja, tak dzisiaj o tych pościelach pisałyście że sama zaczęłam przeglądać strony i znalazłam tą ofertę zawsze mi się podobał ten zestaw a tu jeszcze łóżeczko w dodatku:)http://allegro.pl/show_item.php?item=4238911286#tabsAnchor
    A że z powrotem wracamy samochodem to sobie to wszystko zapakuje i będzie :) aha mam prośbę któraś z Was pisała o adapterach do pasów mogłybyście podesłać link, bo to raczej niemożliwe teraz to odnaleźć a czeka mnie podróż samochodem przez całą Polskę także wolałabym bezpiecznie jechać. Z góry dziękuję :)

thiki0a.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Mega stresa miałam,co się oryczałam to moje.Musiałam coś ciężkiego przytrzymać i takie kłucie w pochwie dostałam,że szok.Zadzwoniłam do ginekolog ,kazała mi opisac ten ból,wziażć nospę i leżeć do jutrzejszej wizyty.W razie innych bôli to do szpitala mam jechac. Przeszło,a strach był.Jutro przed 16 wizyta,trzymajcie kciuki.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, wszystko będzie dobrze!!! Większość naszych strachów i lęków się na szczęście kończy dobrze, więc nosek do góry!

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata fajny zestaw. A za ile go wylicytowalas???
    Co do adapterow.. Na targach jak bylam to byla firma gdzie mi pani powiedziala ze w naszym przypadku nie oplaca sie juz na koniec kupowac i doradzila ze lepiej wypozyczyc taki zestaw :) kurde nie powiem ci co to za firma bo ulotki zostaly w pl ale jesli jestes zainteresowana to moze poszukaj na necie.
    Taki koszt miesieczny ona mowila ze wychodzi (z tego co pamietam) 10-15 zl ma miesiac wiec to nie pieniadze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,choc w sumie to powinnam dobranoc pisac :) bieda bez komputera Was nadrobic... Ale udalo sie. Kurde martwie sie,bo piszecie, ze jak opuchlizna po nocy przechodzi to ok. To co jak nie przechodzi?? Dziwi mnie tez,bo glownie prawa noga puchnie... Zakupilam dzis kolejne bodziaki,ale nawet nie mam jak sie pochwalic :( dobrej nocy i milych snow bez koszmarow!!!

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:)

ja już pospałam, obudziły mnie skurcze..zapewne wszystko przez ten kaszel bo co atak kaszlu to skurcz...antybiotyk i leki już zażywam wiec pozostaje czekać do czwartkowej wizyty i uspokajać dziecinkę, ze jeszcze ma czas zanim wyskoczy z maminego brzuszka co nie zmienia faktu że mam stresa;/
    ehhh ta ciąża coś wspaniałego :)

udanych wizyt dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 04:23

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Beata fajny zestaw. A za ile go wylicytowalas???
    Co do adapterow.. Na targach jak bylam to byla firma gdzie mi pani powiedziala ze w naszym przypadku nie oplaca sie juz na koniec kupowac i doradzila ze lepiej wypozyczyc taki zestaw :) kurde nie powiem ci co to za firma bo ulotki zostaly w pl ale jesli jestes zainteresowana to moze poszukaj na necie.
    Taki koszt miesieczny ona mowila ze wychodzi (z tego co pamietam) 10-15 zl ma miesiac wiec to nie pieniadze :)
    Za 600 zl :) wiem wiem szału nie ma bo normalnie kosztuje chyba 650 zl ale i tak jestem zadowolona :) a co do tych adapterów to może masz rację poszukam trochę.
    A tak wogóle dzień dobry :) ja zmykam sie ubierać bo jeszcze na samolot nie zdążę miłego dnia mamuśki :*

thiki0a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana ;) Dzien dobry Mamusie ;)
    Jak mi sie marzy przespana cala noc...ale cos czuje ze szybko to nie nastapi :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem karolina! Zazwyczaj chodze spac o 12, budze sie o 3 w nocy i nie spie do 9 a potem cos jem i znowu spie do poludnia. Wstaje polamana i z bolem glowy! Ehh do tego mam straszne dusznosci w nocy, niby okno otwarte a i tak sapie jak stara babcia! :/

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    A ja jeszcze przed wyjazdem się pochwalę co zalicytowałam na allegro :) To była mega spontaniczna decyzja, tak dzisiaj o tych pościelach pisałyście że sama zaczęłam przeglądać strony i znalazłam tą ofertę zawsze mi się podobał ten zestaw a tu jeszcze łóżeczko w dodatku:)http://allegro.pl/show_item.php?item=4238911286#tabsAnchor
    A że z powrotem wracamy samochodem to sobie to wszystko zapakuje i będzie :) aha mam prośbę któraś z Was pisała o adapterach do pasów mogłybyście podesłać link, bo to raczej niemożliwe teraz to odnaleźć a czeka mnie podróż samochodem przez całą Polskę także wolałabym bezpiecznie jechać. Z góry dziękuję :)
    a no proszę :)

https://babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-advanced-p100.html

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) U nas dziś tak szaro i buro i pada, że aż nie chce się z łóżka wstawać :| I wieje do tego okrutnie :| Ale to dobrze, może w końcu zabiorę się za sprzątanie pokoju małego, bo jak słońce świeci to jakoś tak żal w domu siedzieć.
    A swoją drogą mam pytanie: po wysiłku fizycznym (długie sprzątanie, grabienie trawy itp) mam twardy, spięty brzuch. Przechodzi jak odpocznę godzinkę lub dwie. Ale czy to, że on tak twardnieje to jakoś grozi czymś dzidzi?.. Wiecie coś na ten temat?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 07:55

• dba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 gdyby twardnienie się utrzymywało mogłabyś wcześniej urodzić, także na prawdę musisz się oszczędzać, ja już nie doprowadzam się do takiego stanu, nie dopuszczam aby mi brzuch twardniał, wolę coś robić na mega raty niż potem się stresować.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    CIACHO :)
    http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.htm

Tylko ja dodaję pół szklanki oleju, a nie całą.
    mi się wyświetla że ta strona nie istnieje :/

7w3d 💔
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ