WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Mam ten sam problem karolina! Zazwyczaj chodze spac o 12, budze sie o 3 w nocy i nie spie do 9 a potem cos jem i znowu spie do poludnia. Wstaje polamana i z bolem glowy! Ehh do tego mam straszne dusznosci w nocy, niby okno otwarte a i tak sapie jak stara babcia! :/
    nelus a może pora zainwestować w nawilżacz powietrza? może masz za suche powietrze w pokoju i stąd ten problem ze spaniem?

Nelus lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Stardust87 gdyby twardnienie się utrzymywało mogłabyś wcześniej urodzić, także na prawdę musisz się oszczędzać, ja już nie doprowadzam się do takiego stanu, nie dopuszczam aby mi brzuch twardniał, wolę coś robić na mega raty niż potem się stresować.
    Ja też próbuję, ale to się pojawia nagle, np. w trakcie odkurzania. Wtedy przerywam, ale nie mogę też nic nie robić. A to grozi porodem, nawet jak nie ma skurczów i nic nie boli?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuups, ucięło literkę "l" na końcu.
    http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.html
    Teraz powinno być ok :)
    justyna14 wrote:
    mi się wyświetla że ta strona nie istnieje :/

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi się wyświetla że ta strona nie istnieje :/
    na końcu adresu małej literki "L" brakuje, musisz sobie dopisać :)

• dba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 myślę, że jak nie ma u Ciebie skurczy to ok, bo u mnie najpierw było twardnienie, a później bóle.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też nie zawsze jest miękki, ale u mnie to chyba typowe skurcze braxtona-hicksa. Gdy czuje twardnienie podczas wysiłku najcześciej na chwilkę się kładę lub siadam i mija.

• nenka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej biore sie za lekture bo mi sie nazbieralo
    milego dnia :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Mój brzuszek też nie zawsze jest miękki, ale u mnie to chyba typowe skurcze braxtona-hicksa. Gdy czuje twardnienie podczas wysiłku najcześciej na chwilkę się kładę lub siadam i mija.
    Ja też mam te skurcze b-h, ale one najczęściej są jak siedzę i nic nie robię i trwają kilka minut najwyżej. A ten twardy brzuch to nawet i ze 2 godziny trzyma jak leżę, a jak się nie położę, to cały dzień nawet potrafi. Tylko tak jak pisałam, nic oprócz tego mi nie dolega. Ale nie warto ryzykować :) są rzeczy ważne i ważniejsze :) Dziś "popracuję" na siedząco w takim razie :) Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

madiiiii lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka a u nas dziś wstrętna pogoda ale czasem pewnie się i taka przyda :)
    Jeśli o brzuszku mówicie to Ja radzę brać magnez albo jeść czekoladę gorzką bo brzusio twardnieje nie od przemęczenia tylko przez te skurcze b-h (czy jakieś tam) Lekarz mi to polecił żeby brać magnez jak tylko zapomnę magnezu to brzuch twardy a dziś znowu miałam skurcz łydki muszę więcej jeść rzeczy z magnezem i wapnem :(

i zdrówka dziewczyny Wam życzę i udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:09

Patu lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    U nas wybór padł na Euro Cart Passo, chyba jestem szczęśliwa, że już zamówiliśmy, jestem zadowolona, że taki, a najbardziej, że już nie będę się więcej zastanawiać :)
    http://allegro.pl/wozek-fotelik-passo-euro-cart-6kolorow-rabat-i4239258068.html (szary)

Daj znać jak przyjdzie czy jesteś zadowolona. To był mój faworyt od początku, mi się podoba kolor jasny niebieski. Jeszcze nie widziałam na żywo. A teraz też zastanawiam się nad Riko Nano.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki,

Ja też się już z magnezem nie rozstaję, jak mnie ostatnio podczas prowadzenia samochodu złapał skurcz łydki to o mały włos nie rozwaliłabym auta...

Ja dzisiaj mam połówkowe nie u mojego gina ale u jakiejś pani neonatolog - kardiolog - nie wiem czemu mnie do niej wysłał ale zobaczymy ... Trzymajcie kciuki o 17tej :)

Miłego dnia kobietki :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! :)

Pogoda dziś nieciekawa, ale w sumie lepiej się czuję jak nie ma takiego upału no i mały pięknie dokazuje :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i standardowo czekam na wieści i zdjęcia :)

A mój mąż dziś zdaje egzamin sprawnościowy w pracy do którego się długo przygotowywał, niestety między innymi była też tam dieta...i obiecał, że dzisiaj jemy pizzę na wieczór!!!!!! MNIAAAAM :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Witam dziewczynki :) U nas dziś tak szaro i buro i pada, że aż nie chce się z łóżka wstawać :| I wieje do tego okrutnie :| Ale to dobrze, może w końcu zabiorę się za sprzątanie pokoju małego, bo jak słońce świeci to jakoś tak żal w domu siedzieć.
    A swoją drogą mam pytanie: po wysiłku fizycznym (długie sprzątanie, grabienie trawy itp) mam twardy, spięty brzuch. Przechodzi jak odpocznę godzinkę lub dwie. Ale czy to, że on tak twardnieje to jakoś grozi czymś dzidzi?.. Wiecie coś na ten temat?..

Moja koleżanka miała tak w ciąży, jak pospacerowała więcej. Wiem, że lekarz jej zabronił długiego chodzenia, miała więcej leżeć, odpoczywać. Czym to grozi to Ci nie powiem, mam dzisiaj wizyte u gina, i jak nie zapomnę to sie go spytam. Ale z moją pamięcią róznie bywa. Chyba sobie spisze pytania na kartce :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj mąż też zaciągnął do pizza hut i zjadłam jakąś nowość z sałatą rozponką i pomidorkami wyłożoną na środku pizzy ale to pyszne było mniami :)czasem można zgrzeszyć :P

czasem trzeba poprawić sobie humorek a wczoraj jakoś nie miałam humorku i mąż zdziałalł cuda heheh :)

verynice lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki...orientowałyście się już, jakie formalności trzeba załatwić po urodzeniu dziecka i ile jest na to czasu? Przychodzi mi do głowy urlop macierzyński, akt urodzenia dziecka i przychodnia... Coś jeszcze? Bo jakoś nie mogę tego ogarnąć, a chciałabym w razie czego spisać wszystko mężowi, żeby się nie pogubił po porodzie ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś szkołę rodzenia zaczynamy o 17.00. Ciekawa jestem jak będzie i czy dużo par na coś takiego chodzi? Jak Wasze doświadczenia?

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    hejka a u nas dziś wstrętna pogoda ale czasem pewnie się i taka przyda :)
    Jeśli o brzuszku mówicie to Ja radzę brać magnez albo jeść czekoladę gorzką bo brzusio twardnieje nie od przemęczenia tylko przez te skurcze b-h (czy jakieś tam) Lekarz mi to polecił żeby brać magnez jak tylko zapomnę magnezu to brzuch twardy a dziś znowu miałam skurcz łydki muszę więcej jeść rzeczy z magnezem i wapnem :(

i zdrówka dziewczyny Wam życzę i udanych wizyt :)
    ja od początku ciąży biorę magnez. A skurcze b-h mam oprócz tego spinania brzucha. Są inne i czuję między nimi różnicę..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a my dziś szkołę rodzenia zaczynamy o 17.00. Ciekawa jestem jak będzie i czy dużo par na coś takiego chodzi? Jak Wasze doświadczenia?
    U nas zajęcia były bardzo fajne, za tydzień mam już ostatnie, 9 zajęcia (ale szybko te 9 tygodni zleciało). Jeśli chodzi o pary, to na pierwszych zajęciach były same kobitki. Co prawda przyszedł jeden pan, ale jak zobaczył, że nie ma innych facetów to sobie poszedł :P
    Później, na każde zajęcia przychodził jakiś pan, z reguły 1-2 na 7-9 dziewczyn. Mój mąż nie chodził, bo jakoś ani ja ani on nie czuliśmy potrzeby, żeby np. słuchał o połogu czy znieczuleniu do porodu. Pójdzie na pewno ze mną na ostatnie zajęcia, które będą o pielęgnacji noworodka. Ale jeśli Twój mężczyzna ma ochotę i chce o tym słuchać to polecam, bo prawda jest taka, że "ciążowy mózg" płata figla i wielu rzeczy nie pamiętam z tych zajęć, a mąż by więcej zapamiętał. Tzn, jeśli by słuchał, bo zauważyłam, że panowie na tych zajęciach to głównie odpływają i nie mają pojęcia o czym są wykłady i prezentacje.. :P

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dziewczynki...orientowałyście się już, jakie formalności trzeba załatwić po urodzeniu dziecka i ile jest na to czasu? Przychodzi mi do głowy urlop macierzyński, akt urodzenia dziecka i przychodnia... Coś jeszcze? Bo jakoś nie mogę tego ogarnąć, a chciałabym w razie czego spisać wszystko mężowi, żeby się nie pogubił po porodzie ;)

Ja urlopem się jeszcze nie interesowałam ale wiem ze ze szpitala dostajesz jakies zaświadczenie i potem działasz a jesli o urząd chodzi to jeśli jesteście małżeństwem to moze iść tatusiek do urzędu i podać wszystko do ustalenia aktu a jeśli nie jesteście małżeństwem (nie mówię tylko o Tobie tylko też innych dziewuszkach które jeszcze ze ślubem czekają) to trzeba iść razem bo mamuskę wypytują o ojca i czy ojciec się przyznaje do ojcostwa :) a i jeszcze jedno w Poznaniu to było tak że dostajesz ze szpitala pismo z datą i godziną kiedy masz sie do urzędu wstawić nie wiem jak jest w innych miastach :)

madiiiii lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek. Ja sie witam w srednim humorze :/
    O 4 rano znow dostalam ataku kaszlu... Tragedia...brzuch a wlasciwie miesnie przeokropnie mnie bola. Pocilam sie w nocy jak szczur doslownie :/

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzis i czekam na wiesci :)

Jej narobilyscie mi smaka na pizze :)

Mi tez czesto twardnieje brzuch mimo brania magnezu, ale wtedy przysiadam na chwile lub sie polze. A i nawet jak leze to sie tez czesto to zdarza.. Polozna powiedziala ze to skurcze b-h...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ