X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę magnez już dobre 4 miesiące i nie miałam ani razu żadnego bólu, skurczu w brzuszku... ale raz mi się skończyło opakowanie i przez 2 dni zapomniałam jechać i kupić i jak drugiego dnia mnie wziął skurcz łydek to myślałam, że chodzić nie będę mogła...także szybciutko mąż mi kupił i od tego czasu mam zawsze zapas :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a my dziś szkołę rodzenia zaczynamy o 17.00. Ciekawa jestem jak będzie i czy dużo par na coś takiego chodzi? Jak Wasze doświadczenia?
    Witam się i ja.
    Jeśli o szkołę rodzenia chodzi to ja zaczęłam w zeszłą sobotę i razem ze mną jest 8 mamusiek, a par w sumie było 7 bo jedna dziewczyna była sama.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Super, dziękuję za odpowiedź. Chodziło mi własnie o to czy widziałaś go na żywo i jak wrażenia. Ja też bym chciała 2w1, bo chcemy dokupić fotelik Maxi Cosi, a czytałam, że do Flavio właśnie pasują adaptery od tego fotelika :) Myślę, że dzięki Tobie to jest mój wybór :) Zobaczę jeszcze czy mają je w Smyku albo Bobasie, żeby go dotknąć, ale jak nie znajdę to chyba i tak zamówię. A powiedz mi jeszcze jedno - przednie kółka też są na sprężynach, czy tylko tył?

maja amortyzacje jak wszystkie bebetto chyba SAS i DMS, jest super! miekki latwo sie prowadzi, skreca doslownie w miejscu jedna reka :) wizualnie zgrabny... gondola dos duza... ogolnie same plusy... ze sklepu babeczka mowila ze firma bebetto jedna z lepszych wyparla inne wozki, polecala bardziej niz jakies drozsze typu xlander itp. u nas w sklepie byl akurat blekitny, fjny zywy kolor ale ja wybralam grafit, jakos wydaje mi sie ze latwije bedzie go sprzedac choc korcil mnie fiolet :) ramy wzielismy srebrne super rozjasniaja te wstawki srebrne :)

dodatkowym plusem jest to ze jest dobrze obudowany, i gondola i spacerowka, wiec idealnie na zime bedzie... spacerowka tez nie jest mala, polozenie dziecka calkowicie na lezaco :) ja jestem bardzo zadowolona!

fotelik tez jak bede kupowac to maxi cosi bo w zestawie jest tez niby dobry ale maxi cosi ma lepsze opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:58

akuszerka89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie.
    Przydreptalam do Was po nie przespanej nocy. Mój tż zabral mnie wczoraj do Krakowa i dzis mam sie relaksowac i odpoczywac na rynku tego pieknego miasta, wiec korzystać muszę puki tu piękne słońce. Córcia jednak ma inne plany i cisnie strasznie i kopie tak, ze bolą pachwiny, wiec narazie w kawiarni siedze i odpiczywam po pysznym śniadaniu :*

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze zaczelam 24 tydzień jak miło:)

verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Bydgoszczy leje, więc korzystaj :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Witam sie z Jastarni gdzie spedzamy ostatni bezdzieciowy urlop :)
    Jagoodka, polecam wstapic na Kazimierz tez, ja uwielbiam tam sniadania w knajpce Kolanko nr 6. Zawsze tam lece na sniadanie po badaniach krwi ktore robie niedaleko. Mniam

A nad morzem glowe chce urwac od wczoraj i zimno niestety...

Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Szkocji pochmurńo ale nie pada poki co hehe :)
    Choc tu w 5 min pogoda drastycznie sie zmienia :)

Mmm Krakow... Moje rejony :) ale tak dawno na rynku nie bylam ze az wstyd :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zdał egzamin sprawnościowy!!! Więc pizza wieczoreeeem!!!!!! AAAAAAAaaaaaaa :D :D :D

Paula55, justyna14, stardust87, kark, madiiiii, nenka, Patu, Ewi25, Kaarolina, betina89, EmiBam, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice gratulacje dla meza :)
    I smacznej pizzy haha :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja urlopem się jeszcze nie interesowałam ale wiem ze ze szpitala dostajesz jakies zaświadczenie i potem działasz a jesli o urząd chodzi to jeśli jesteście małżeństwem to moze iść tatusiek do urzędu i podać wszystko do ustalenia aktu a jeśli nie jesteście małżeństwem (nie mówię tylko o Tobie tylko też innych dziewuszkach które jeszcze ze ślubem czekają) to trzeba iść razem bo mamuskę wypytują o ojca i czy ojciec się przyznaje do ojcostwa :) a i jeszcze jedno w Poznaniu to było tak że dostajesz ze szpitala pismo z datą i godziną kiedy masz sie do urzędu wstawić nie wiem jak jest w innych miastach :)
    no ja ustaliłam z moim, że chodzimy razem :) zresztą on chce więc nie musiałąm go nawet namawiać. Nie wiem, czy na wszystkie ze mną pójdzie, ale na większość na pewno. U mnie jest 8 spotkań. Ponoć rozdają info z tematami kolejnych spotkań i jest adnotacja czy obecność partnera jest wskazana:) także to nam też ułatwi. A jakiś zeszyt brałaś? Bo ja planuje jakieś notatki robić, bo moja pamięć zupełnie szwankuje w ciąży.

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    maja amortyzacje jak wszystkie bebetto chyba SAS i DMS, jest super! miekki latwo sie prowadzi, skreca doslownie w miejscu jedna reka :) wizualnie zgrabny... gondola dos duza... ogolnie same plusy... ze sklepu babeczka mowila ze firma bebetto jedna z lepszych wyparla inne wozki, polecala bardziej niz jakies drozsze typu xlander itp. u nas w sklepie byl akurat blekitny, fjny zywy kolor ale ja wybralam grafit, jakos wydaje mi sie ze latwije bedzie go sprzedac choc korcil mnie fiolet :) ramy wzielismy srebrne super rozjasniaja te wstawki srebrne :)

dodatkowym plusem jest to ze jest dobrze obudowany, i gondola i spacerowka, wiec idealnie na zime bedzie... spacerowka tez nie jest mala, polozenie dziecka calkowicie na lezaco :) ja jestem bardzo zadowolona!

fotelik tez jak bede kupowac to maxi cosi bo w zestawie jest tez niby dobry ale maxi cosi ma lepsze opinie :)
    no to mnie przekonałaś :D to będzie mój wózek! :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witam się i ja.
    Jeśli o szkołę rodzenia chodzi to ja zaczęłam w zeszłą sobotę i razem ze mną jest 8 mamusiek, a par w sumie było 7 bo jedna dziewczyna była sama.
    i o czym pierwsze spotkanie? 7,5 pary to chyba tak akurat, nie za ciasno, nie za mało. Mam nadzieje, że u mnie nie będzie tłumu ludzi.

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Czesc dziewczyny!
    Witam sie z Jastarni gdzie spedzamy ostatni bezdzieciowy urlop :)
    Jagoodka, polecam wstapic na Kazimierz tez, ja uwielbiam tam sniadania w knajpce Kolanko nr 6. Zawsze tam lece na sniadanie po badaniach krwi ktore robie niedaleko. Mniam

A nad morzem glowe chce urwac od wczoraj i zimno niestety...
    O, ale masz fajnie w tej Jastarni :) Ja się wybieram 5 czerwca. A powiedz, ta duza jadłodajnia Ara jest już otwarta? Ta na przeciwko tego skweru z ławeczkami?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mąż zdał egzamin sprawnościowy!!! Więc pizza wieczoreeeem!!!!!! AAAAAAAaaaaaaa :D :D :D
    moje gratulacje :) to teraz drugi egzamin ze sprawności wieczorem ? :)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ja ustaliłam z moim, że chodzimy razem :) zresztą on chce więc nie musiałąm go nawet namawiać. Nie wiem, czy na wszystkie ze mną pójdzie, ale na większość na pewno. U mnie jest 8 spotkań. Ponoć rozdają info z tematami kolejnych spotkań i jest adnotacja czy obecność partnera jest wskazana:) także to nam też ułatwi. A jakiś zeszyt brałaś? Bo ja planuje jakieś notatki robić, bo moja pamięć zupełnie szwankuje w ciąży.
    Coś do notowania warto mieć ale u nas też dużo kserówek dostawaliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, ja miałam tak samo z magnezem, codziennie brałam, w końcu mi się skończył, stwierdziłam, że może niepotrzebny już, ale po 3 dniach kupiłam znowu, bo łydki i stopy mi od skurczów rozsadzało :/

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html#pregnancy_calendar?fresh=1
    Jejku, filmik super, już wiem czemu mój robaczek tak szaleje jak puszczę muzykę z youtuba :)

Ja wczoraj miałam problemy z uczelnią, następnie koleżanka mnie zdołowała z pracą magisterską, bo ona ma już 50 stron a ja dopiero 30, potem problemy z dzisiejszym kardiologiem, do tego zrobiły mi się odciski, ze aż skóra zeszła, na koniec wrócił mąż z pracy i mówi do mnie co tam u Julka. No i nie wytrzymałam i się poryczałam.
    Ale nie tak chlip, chlip, tylko mąż mnie uspokajał, przytulała, a ja dalej się zanosiłam i nie mogłam się uspokoić :P Ech te hormony :D
    Najlepsze jest to, że M nie wiedział biedny o co chodzi, pomyślał, że chyba o to imię i zaczął mówić, że jak tak bardzo Julka nie chcę to nie musi być Julek :) No i wieczorem przeglądał zesłoroczne wyniki z GUSu, ale żadne imię spoza pierwszej 30 nie wywołało "efektu wow" :P Także jestem z niego strasznie dumna, że takie postępy w ciągu jednego wieczora poczynił :D

Ja dziś miałam założonego Holtera i latam też w obcisłej bluzce bez stanika (zalecenie pani pielęgniarki). Jak mąż wróci do domu to się ucieszy :P

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

jedyne co mnie przygnębiało to to że Ja musiałam tam być z obecnym teraz mężem a wtedy narzeczonym a Ja byłam 6 dni po porodzie i mi się nic nie zgoiło tylko rana rozeszła nawet usiąść nie mogłam i to dla mnie było drastyczne :( dlatego teraz się cieszę że Ja sobie odpocznę aJa moj mężuś pobiega :)

mam nadzieje że psikusa mi nie wywinie i nie zmieni imienia hehe :)
    Bo tak jak dziewczyny pisały dziadkowie płatali figle :) Moja mama też miała mieć inne imię a moj dziadek jak pojechał do urzędu to stwierdził że da na imię tak jak w obecnym dniu było nadane w kalendarzu i tak się stało moja mama miała w jeden dzień imieniny i urodziny a babcia przeszła szok po jakimś czasie jej przeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 12:22

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    i o czym pierwsze spotkanie? 7,5 pary to chyba tak akurat, nie za ciasno, nie za mało. Mam nadzieje, że u mnie nie będzie tłumu ludzi.
    Spotkanie było i w sobotę i w niedzielę. W sobotę trochę tak organizacyjnie i co zabrać do szpitala a z niedzielę o objawach porodu i pokazywała jak robić masaż kobiecie w ciąży i w trakcie porodu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    jedyne co mnie przygnębiało to to że Ja musiałam tam być z obecnym teraz mężem a wtedy narzeczonym a Ja byłam 6 dni po porodzie i mi się nic nie zgoiło tylko rana rozeszła nawet usiąść nie mogłam i to dla mnie było drastyczne :( dlatego teraz się cieszę że Ja sobie odpocznę a moj mężuś pobiega :)
    mam nadzieje że psikusa mi nie wywinie i nie zmieni imienia hehe :)
    Bo tak jak dziewczyny pisały dziadkowie płatali figle :) Moja mama też miała mieć inne imię a moj dziadek jak pojechał do urzędu to stwierdził że da na imię tak jak w obecnym dniu było nadane w kalendarzu i tak się stało moja mama miała w jeden dzień imieniny i urodziny a babcia przeszła szok po jakimś czasie jej przeszło :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ