WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę magnez już dobre 4 miesiące i nie miałam ani razu żadnego bólu, skurczu w brzuszku... ale raz mi się skończyło opakowanie i przez 2 dni zapomniałam jechać i kupić i jak drugiego dnia mnie wziął skurcz łydek to myślałam, że chodzić nie będę mogła...także szybciutko mąż mi kupił i od tego czasu mam zawsze zapas :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a my dziś szkołę rodzenia zaczynamy o 17.00. Ciekawa jestem jak będzie i czy dużo par na coś takiego chodzi? Jak Wasze doświadczenia?
    Witam się i ja.
    Jeśli o szkołę rodzenia chodzi to ja zaczęłam w zeszłą sobotę i razem ze mną jest 8 mamusiek, a par w sumie było 7 bo jedna dziewczyna była sama.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Super, dziękuję za odpowiedź. Chodziło mi własnie o to czy widziałaś go na żywo i jak wrażenia. Ja też bym chciała 2w1, bo chcemy dokupić fotelik Maxi Cosi, a czytałam, że do Flavio właśnie pasują adaptery od tego fotelika :) Myślę, że dzięki Tobie to jest mój wybór :) Zobaczę jeszcze czy mają je w Smyku albo Bobasie, żeby go dotknąć, ale jak nie znajdę to chyba i tak zamówię. A powiedz mi jeszcze jedno - przednie kółka też są na sprężynach, czy tylko tył?

maja amortyzacje jak wszystkie bebetto chyba SAS i DMS, jest super! miekki latwo sie prowadzi, skreca doslownie w miejscu jedna reka :) wizualnie zgrabny... gondola dos duza... ogolnie same plusy... ze sklepu babeczka mowila ze firma bebetto jedna z lepszych wyparla inne wozki, polecala bardziej niz jakies drozsze typu xlander itp. u nas w sklepie byl akurat blekitny, fjny zywy kolor ale ja wybralam grafit, jakos wydaje mi sie ze latwije bedzie go sprzedac choc korcil mnie fiolet :) ramy wzielismy srebrne super rozjasniaja te wstawki srebrne :)

dodatkowym plusem jest to ze jest dobrze obudowany, i gondola i spacerowka, wiec idealnie na zime bedzie... spacerowka tez nie jest mala, polozenie dziecka calkowicie na lezaco :) ja jestem bardzo zadowolona!

fotelik tez jak bede kupowac to maxi cosi bo w zestawie jest tez niby dobry ale maxi cosi ma lepsze opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:58

akuszerka89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie.
    Przydreptalam do Was po nie przespanej nocy. Mój tż zabral mnie wczoraj do Krakowa i dzis mam sie relaksowac i odpoczywac na rynku tego pieknego miasta, wiec korzystać muszę puki tu piękne słońce. Córcia jednak ma inne plany i cisnie strasznie i kopie tak, ze bolą pachwiny, wiec narazie w kawiarni siedze i odpiczywam po pysznym śniadaniu :*

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze zaczelam 24 tydzień jak miło:)

verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Bydgoszczy leje, więc korzystaj :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Witam sie z Jastarni gdzie spedzamy ostatni bezdzieciowy urlop :)
    Jagoodka, polecam wstapic na Kazimierz tez, ja uwielbiam tam sniadania w knajpce Kolanko nr 6. Zawsze tam lece na sniadanie po badaniach krwi ktore robie niedaleko. Mniam

A nad morzem glowe chce urwac od wczoraj i zimno niestety...

Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Szkocji pochmurńo ale nie pada poki co hehe :)
    Choc tu w 5 min pogoda drastycznie sie zmienia :)

Mmm Krakow... Moje rejony :) ale tak dawno na rynku nie bylam ze az wstyd :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zdał egzamin sprawnościowy!!! Więc pizza wieczoreeeem!!!!!! AAAAAAAaaaaaaa :D :D :D

Paula55, justyna14, stardust87, kark, madiiiii, nenka, Patu, Ewi25, Kaarolina, betina89, EmiBam, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice gratulacje dla meza :)
    I smacznej pizzy haha :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja urlopem się jeszcze nie interesowałam ale wiem ze ze szpitala dostajesz jakies zaświadczenie i potem działasz a jesli o urząd chodzi to jeśli jesteście małżeństwem to moze iść tatusiek do urzędu i podać wszystko do ustalenia aktu a jeśli nie jesteście małżeństwem (nie mówię tylko o Tobie tylko też innych dziewuszkach które jeszcze ze ślubem czekają) to trzeba iść razem bo mamuskę wypytują o ojca i czy ojciec się przyznaje do ojcostwa :) a i jeszcze jedno w Poznaniu to było tak że dostajesz ze szpitala pismo z datą i godziną kiedy masz sie do urzędu wstawić nie wiem jak jest w innych miastach :)
    no ja ustaliłam z moim, że chodzimy razem :) zresztą on chce więc nie musiałąm go nawet namawiać. Nie wiem, czy na wszystkie ze mną pójdzie, ale na większość na pewno. U mnie jest 8 spotkań. Ponoć rozdają info z tematami kolejnych spotkań i jest adnotacja czy obecność partnera jest wskazana:) także to nam też ułatwi. A jakiś zeszyt brałaś? Bo ja planuje jakieś notatki robić, bo moja pamięć zupełnie szwankuje w ciąży.

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    maja amortyzacje jak wszystkie bebetto chyba SAS i DMS, jest super! miekki latwo sie prowadzi, skreca doslownie w miejscu jedna reka :) wizualnie zgrabny... gondola dos duza... ogolnie same plusy... ze sklepu babeczka mowila ze firma bebetto jedna z lepszych wyparla inne wozki, polecala bardziej niz jakies drozsze typu xlander itp. u nas w sklepie byl akurat blekitny, fjny zywy kolor ale ja wybralam grafit, jakos wydaje mi sie ze latwije bedzie go sprzedac choc korcil mnie fiolet :) ramy wzielismy srebrne super rozjasniaja te wstawki srebrne :)

dodatkowym plusem jest to ze jest dobrze obudowany, i gondola i spacerowka, wiec idealnie na zime bedzie... spacerowka tez nie jest mala, polozenie dziecka calkowicie na lezaco :) ja jestem bardzo zadowolona!

fotelik tez jak bede kupowac to maxi cosi bo w zestawie jest tez niby dobry ale maxi cosi ma lepsze opinie :)
    no to mnie przekonałaś :D to będzie mój wózek! :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witam się i ja.
    Jeśli o szkołę rodzenia chodzi to ja zaczęłam w zeszłą sobotę i razem ze mną jest 8 mamusiek, a par w sumie było 7 bo jedna dziewczyna była sama.
    i o czym pierwsze spotkanie? 7,5 pary to chyba tak akurat, nie za ciasno, nie za mało. Mam nadzieje, że u mnie nie będzie tłumu ludzi.

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Czesc dziewczyny!
    Witam sie z Jastarni gdzie spedzamy ostatni bezdzieciowy urlop :)
    Jagoodka, polecam wstapic na Kazimierz tez, ja uwielbiam tam sniadania w knajpce Kolanko nr 6. Zawsze tam lece na sniadanie po badaniach krwi ktore robie niedaleko. Mniam

A nad morzem glowe chce urwac od wczoraj i zimno niestety...
    O, ale masz fajnie w tej Jastarni :) Ja się wybieram 5 czerwca. A powiedz, ta duza jadłodajnia Ara jest już otwarta? Ta na przeciwko tego skweru z ławeczkami?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mąż zdał egzamin sprawnościowy!!! Więc pizza wieczoreeeem!!!!!! AAAAAAAaaaaaaa :D :D :D
    moje gratulacje :) to teraz drugi egzamin ze sprawności wieczorem ? :)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ja ustaliłam z moim, że chodzimy razem :) zresztą on chce więc nie musiałąm go nawet namawiać. Nie wiem, czy na wszystkie ze mną pójdzie, ale na większość na pewno. U mnie jest 8 spotkań. Ponoć rozdają info z tematami kolejnych spotkań i jest adnotacja czy obecność partnera jest wskazana:) także to nam też ułatwi. A jakiś zeszyt brałaś? Bo ja planuje jakieś notatki robić, bo moja pamięć zupełnie szwankuje w ciąży.
    Coś do notowania warto mieć ale u nas też dużo kserówek dostawaliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, ja miałam tak samo z magnezem, codziennie brałam, w końcu mi się skończył, stwierdziłam, że może niepotrzebny już, ale po 3 dniach kupiłam znowu, bo łydki i stopy mi od skurczów rozsadzało :/

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html#pregnancy_calendar?fresh=1
    Jejku, filmik super, już wiem czemu mój robaczek tak szaleje jak puszczę muzykę z youtuba :)

Ja wczoraj miałam problemy z uczelnią, następnie koleżanka mnie zdołowała z pracą magisterską, bo ona ma już 50 stron a ja dopiero 30, potem problemy z dzisiejszym kardiologiem, do tego zrobiły mi się odciski, ze aż skóra zeszła, na koniec wrócił mąż z pracy i mówi do mnie co tam u Julka. No i nie wytrzymałam i się poryczałam.
    Ale nie tak chlip, chlip, tylko mąż mnie uspokajał, przytulała, a ja dalej się zanosiłam i nie mogłam się uspokoić :P Ech te hormony :D
    Najlepsze jest to, że M nie wiedział biedny o co chodzi, pomyślał, że chyba o to imię i zaczął mówić, że jak tak bardzo Julka nie chcę to nie musi być Julek :) No i wieczorem przeglądał zesłoroczne wyniki z GUSu, ale żadne imię spoza pierwszej 30 nie wywołało "efektu wow" :P Także jestem z niego strasznie dumna, że takie postępy w ciągu jednego wieczora poczynił :D

Ja dziś miałam założonego Holtera i latam też w obcisłej bluzce bez stanika (zalecenie pani pielęgniarki). Jak mąż wróci do domu to się ucieszy :P

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

jedyne co mnie przygnębiało to to że Ja musiałam tam być z obecnym teraz mężem a wtedy narzeczonym a Ja byłam 6 dni po porodzie i mi się nic nie zgoiło tylko rana rozeszła nawet usiąść nie mogłam i to dla mnie było drastyczne :( dlatego teraz się cieszę że Ja sobie odpocznę aJa moj mężuś pobiega :)

mam nadzieje że psikusa mi nie wywinie i nie zmieni imienia hehe :)
    Bo tak jak dziewczyny pisały dziadkowie płatali figle :) Moja mama też miała mieć inne imię a moj dziadek jak pojechał do urzędu to stwierdził że da na imię tak jak w obecnym dniu było nadane w kalendarzu i tak się stało moja mama miała w jeden dzień imieniny i urodziny a babcia przeszła szok po jakimś czasie jej przeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 12:22

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    i o czym pierwsze spotkanie? 7,5 pary to chyba tak akurat, nie za ciasno, nie za mało. Mam nadzieje, że u mnie nie będzie tłumu ludzi.
    Spotkanie było i w sobotę i w niedzielę. W sobotę trochę tak organizacyjnie i co zabrać do szpitala a z niedzielę o objawach porodu i pokazywała jak robić masaż kobiecie w ciąży i w trakcie porodu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    jedyne co mnie przygnębiało to to że Ja musiałam tam być z obecnym teraz mężem a wtedy narzeczonym a Ja byłam 6 dni po porodzie i mi się nic nie zgoiło tylko rana rozeszła nawet usiąść nie mogłam i to dla mnie było drastyczne :( dlatego teraz się cieszę że Ja sobie odpocznę a moj mężuś pobiega :)
    mam nadzieje że psikusa mi nie wywinie i nie zmieni imienia hehe :)
    Bo tak jak dziewczyny pisały dziadkowie płatali figle :) Moja mama też miała mieć inne imię a moj dziadek jak pojechał do urzędu to stwierdził że da na imię tak jak w obecnym dniu było nadane w kalendarzu i tak się stało moja mama miała w jeden dzień imieniny i urodziny a babcia przeszła szok po jakimś czasie jej przeszło :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ