WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj najlepszego dnia nie mam jakiś taki ospały już dawno mi się nie zdarzyło żeby iść spać do południa a dziś się położyłam o 13 i do 14 mała drzemka pewnie dłużej bym spała ale po córkę do przedszkola musiałam iść :(jednak jak jest ciepło ma się więcej energii bo teraz nie nadaję się do życia :(
    A mi pępek jeszcze nie wyszedł i raczej wątpię żeby się tak stało :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do doświadczonych mam (ale nie tylko, bo może i te niedoświadczone mają wiedzę na ten temat :)

Jaka cena pieluch jest korzystna? Tzn jakich promocji wypatrywać itp?
    Ostatnio kupiłam pieluszki Dada Mini 156 szt. (0,32 zł/szt.) i uważam że cena bardzo dobra :)
    Teraz bede chciala polować na Pampersy Newborn 1 Premium care i zastanawiam sie jaka cena jest korzystna?
    Przy okazji spytam o roznice miedzy Pampersami zielonymi a bialymi? Gdzieś mi sie obilo o oczy ze te biale sa lepsze bo maja jakas tam siateczke czy cos i ze kupka nie wylata hmmmmmmmm

P.S. Od jutra w Biedronie duzo fajnych gadzetow dla maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie zielone i białe najlepsze, niewiele się od siebie różnią, oprócz ceny. A ceny... Zależy od rozmiarów i paczki, bo np. rozmiar 4 wychodzi czasem 0,6zł/szt O.o Ja kupiłam teraz na promocji w rossmanie 1 i 2 po 0,4zł/sztukę Pampers zielone :)

• dba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zielonych pampersach jest aloes który uczula, ja nie zamierzam ich nawet kupować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ogólnie zielone i białe najlepsze, niewiele się od siebie różnią, oprócz ceny. A ceny... Zależy od rozmiarów i paczki, bo np. rozmiar 4 wychodzi czasem 0,6zł/szt O.o Ja kupiłam teraz na promocji w rossmanie 1 i 2 po 0,4zł/sztukę Pampers zielone :)

No ja na początek bede kupowac rozmiar 1 i 2 a paczki raczej najwieksze :)
    Na ceneo najtaniej wychodzi w Smyku bo po 45 zl za 72 szt czyli ok 0.6 zl :/ ale jak dla mnie to i tak drogo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 17:41

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj Mąż kupił duużo truskawek i tak czytałam teraz o tym cieście jogurtowym i wiecie co jutro będzie u mnie królować te ciacho :D a co do pępka to mój na chwilę obecną został bez zmian :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pampersa to cena ok 0,50 gr i mniej za sztukę jest bardzo korzystna, chyba :). Białe pampersy sa najlepsze bo własnie nie uczulają. Ja zakupiłam tez ostatnio jedną paczuszkę Dada mini i fajne jest w nich to że mają wycięcie na pępuszek, nie podrażnia go. Taki myk mają jeszcze Haggis ale one wg mnie wogóle odpadają. Z tego co ja sie orientuję, z rad mojej siostry, matki 8-miesięcznego dzidziusia, to najlepsze są własnie pampersy i dada. Dada są o tyle "gorsze" że mogą nie wytrzymac całej nocy, mogą przeciec, ale małemu dzicku zmienia sie w nocy pieluszke wiec to chyba bardziej odnośnie starszych dzieci, co przesypiają całą noc. Dada mini mają tez jakis wskaźnik zapełnienia pieluszki, podobnie jak pampersy, te białe. Ja ogólnie na pewno zakupię Pampersa białe i Dada. Bo dobrze jest zmieniac pieluszki, żeby pupka sie nie przyzwyczaiła :). Oczywiscie wyjdzie w praniu czy moje dzicko nie bedzie miało uczulenie na któreś z tych pieluszek.
    Byłam dzis u gina, niestety wizyta przełożona na jutro, gin na pogrzebie, szkoda ale co zrobić, wyrozumiała jestem i w nagrode pojechałam do sklepu i kupiłam sobie koszule nocną i koszyk na kosmetyki dla maluszka, a co :)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na w takim razie idziemy podobnym torem bo ja tez planuje kupowac te Dady i Pampersiaki biale na przemian.
    W zasadzie to myslalam zeby Pampersa zakladac gdzies na wyjscie i na noc a Dada w domu na co dzień.
    Tak jak piszesz, wyjdzie w praniu :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a mi dzisiaj Mąż kupił duużo truskawek i tak czytałam teraz o tym cieście jogurtowym i wiecie co jutro będzie u mnie królować te ciacho :D a co do pępka to mój na chwilę obecną został bez zmian :)

Jak masz blender, to polecam mój przedchwilowy wynalazek :) Sporo kostek lodu, truskawki, kilka listków mięty, sok z 1/4 limonki i trochę cukru. Obłędny koktajl!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zwariuję, mąż mi z Kaspianem wyskoczył...

akuszerka89, verynice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnosnie buteleczek, a konkretnie ich rozmiarów...
    Bo są różne 150 ml, 260 ml, 330 ml i co najciekawsze te najmniejsze są najdroższe :)
    Jaka butelka bedzie mi potrzebna na pierwsze 3 miesiące i ile sztuk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 18:51

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    iwo_na w takim razie idziemy podobnym torem bo ja tez planuje kupowac te Dady i Pampersiaki biale na przemian.
    W zasadzie to myslalam zeby Pampersa zakladac gdzies na wyjscie i na noc a Dada w domu na co dzień.
    Tak jak piszesz, wyjdzie w praniu :)

Ja nakupiłam duuuzo pampersów ale już 2, 3, 4 na promocjach w lidlu i intermarche po 30 zł za paczuszkę tak wychodziło a dada używała nasza kuzynka i tez była zadowolona
    Pierwsze dziecko to jak tam się obsikało to z huggiesów wyleciało a później będę kupowała happy bo uzywałam dla starszej córki i były całkiem chłonne ale to jak była starsza miała ok 2 latka to już tylko na noc bo ona szybko nauczyła się na nocniczek tyle że na noc musiała jeszcze mieć

Jesli o butelki chodzi to na pewno ta 150 ml na razie Ci się przyda ale jak będziesz karmić piersią to pewnie w ogóle się nie przyda
    dziecko wypija często co 3 godziny mleczko modyfikowane i to nie całą butle 150 ml tylko stopniowo najpierw 90ml (chociaż Ja przez 5 lat już mogę mieć zaniki) a dopiero później stopniowo się zwiększa tak więc na początek ta mniejsza i 2 szt to chyba wystarczą no chyba że pokarm będziesz sobie spuszczać i przechowywać w lodówce na to też są ograniczone godzinki bo szybko sie psuje wszystko zależy od natury co Ci da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 18:55

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    O, ale masz fajnie w tej Jastarni :) Ja się wybieram 5 czerwca. A powiedz, ta duza jadłodajnia Ara jest już otwarta? Ta na przeciwko tego skweru z ławeczkami?

Jest parę lokali otwartych przy głównej ulicy, ale nie pamiętam dokładnie czy Ara też... zerknę jeszcze w weekend, bo jutro i pojutrze jedziemy poza Jastarnię - na plaży lodowato i wygwizd, więc trzeba inne rozrywki znaleźć.

v50lkjv.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Opowieści z Narnii ostatnio czytał? :-)

v50lkjv.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Kark Ty to masz ale zajebistego męża normalnie (albo chce Cię wkurzyć albo tak bardzo chce orginalne imię) ale nic się nie martw Moj wyjechał mi z Borysem to już w ogóle padłam no gdzie tak mówię to jakbym do psa wołać bo miałam kiedyś Borysa :) Przejdzie mu :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika serdeczne dzięki :)
    Chyba zamowie tylko 1 butelke antykolkowa Tommee Tippee 150 ml z czujnikiem ciepła tak na poczatek, a potem zobacze jak to bedzie u mnie z pokarmem itp.

A od kiedy podaje sie dzidziusiowi inne płyny typu woda, herbatka itp?

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a mojego Meza pierwsza propozycja na imie dla syna to Beniamim... widac faceci wola takie inne imiona cale szczescie Mu przeszlo i wymyslil Krzysia bo na moje propozycje oczywiscie po zlosci tez sie nie zgodzil za Beniamina ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jak masz blender, to polecam mój przedchwilowy wynalazek :) Sporo kostek lodu, truskawki, kilka listków mięty, sok z 1/4 limonki i trochę cukru. Obłędny koktajl!
    Ostatnio sie "upijalam" takimi koktajlami uwielbiam je :D dlatego zaszaleje teraz z ciastem :D Maz w 7 niebie bo odkad jestem w ciazy to cos pichce a tak to nie mial tak dobrze :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, a myślałaś o szklanej butelce? Plastik pod wpływem ciepła uwalnia dużo szkodliwych związków chemicznych, widać po czasie jak butelka robi się matowa. Niby te plastiki są dopuszczone i mają atesty, ale jednak fakt jest taki, że po trochu się chemia uwalnia, kumuluje w małym ciałku, a potem się zastanawiamy skąd np. u dziecka alergia, czy wysypka...
    Ja na pewno kupię szklaną :) O, np. taką http://allegro.pl/butelka-smoczek-szklana-canpol-120-ml-kolory-i4254361756.html

A wracając do kosmetyków dla bobasków - znacie/słyszałyście o płynie do kąpieli Vitella Oilbath? http://www.ceneo.pl/919517#tab=spec

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark ahahahaha to wyskoczył, bez bez kitu :P u mojej siostrzenicy w przedszkolu jest mały Arnold:P Może Twojemu mężowi też się spodoba?? :P

A ja właśnie wróciłam z zakupów z siostrą i dwoma maluchami 1,5 roku i 4 lata i powiem Wam że to już ostatni raz. Jestem tak przeorana że nie wiem, sama chce mieć 4 dzieci, ale chyba będę musiała się jeszcze poważnie zastanowić, czy nie zredukować nieco tej liczby przyszłych pociech:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ