WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha starduu=st no padlam :D nawet mi sie takie rzeczy nie snia :P

buu jak zaluje ze u nas tak brzydko bo tak to bym do parku szla czy cos. a tu musze pol dnia szukac sobie zajecia i lazic po sklepach :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    hahha starduu=st no padlam :D nawet mi sie takie rzeczy nie snia :P

buu jak zaluje ze u nas tak brzydko bo tak to bym do parku szla czy cos. a tu musze pol dnia szukac sobie zajecia i lazic po sklepach :/
    No... mam zrytą głowę.. nie da się ukryć :P

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zryta nie zryta :P
    co najwyzej masz bujna wyobraznie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to dzisiaj zaczynam 26 tydzien chyba bedzie w koncu zrobic zdjecie i pochwalic sie brzucholkiem ;)

Paula55, verynice, stardust87, hela lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, śliczne ubranka! :) A gdzie kupowałaś książeczki? W ogóle to zaglądałaś już do nich? Polecasz? Bo ja na razie kupiłam tylko cegłę "Pierwszy tok życia dziecka" i strasznie się zawiodłam na tej pozycji. Teraz szukam czegoś bardziej praktycznego, najlepiej polskich autorów.
    Ewi25 wrote:
    a oto moje dotychczasowe zakupy :)

25k671d.jpg

iq95bq.jpg

2l5hck.jpg

2afip7r.jpg

o8t538.jpg

262pg8y.jpg

2prhaux.jpg

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)
    U mnie leje ale ja się cieszę bo ogród się podlewa bo już było sucho strasznie :)
    My wczoraj miałam wizytę u Pani kardiolog - neonatolog. USG trwało 45 minut !! Szok. Zamiast zdjęć dostałam kilkustronicowy opis do badania. Franek został tak przeglądnięty wzdłuż i w szerz że szok. Kobieta zajmuje się największym oddziałem dla noworodków z wadami i poważnymi chorobami oraz wcześniakami. Powiedziała że na tym etapie ciąży można wykluczyć wiele wad i chorób ale oczywiście nie wszystkie. Mały jest w jej ocenie w stanie idealnym z tego co widzi na USG. Cała wizyta trwała 1,5h. Każdy organ został omówiony i zmierzony.Franek nie miał cienia prywatności :)

Fipsik, justyna14, madiiiii, Paula55, Kaarolina, kark, betinka, Karolaaa91, verynice, stardust87, aleksa.wawa, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiii książeczki dostałam od swojej bratowej która mieszka koło Wrocławia i ona tam na jakieś warsztaty chodziła i sporo rzeczy zgranęła więc się podzieliła :) do tej pory przejrzałam tylko ciąża i macierzyństwo i stwierdzam że jest fajna, dobrze napisana, można swoje notatki w niej robić itd... napewno mi się przyda. Resztę książeczek będę studiować jak już na zwolnienie przejdę bo narazie po pracy to niebardzo mi się chce :)

madiiiii, Paula55 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :) co do spania to śpi mi się świetnie tylko zaczynam mieć problem z usypianiem bo niewygodnie mi w każdej pozycji:/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! wczoraj dostałam długaśną listę co trzeba mieć dla maleństwa na początek i jak zaczęłam odhaczać co już mamy o w sumie nic :/ biore się dziś za przeglądanie allegro! plan na dziś:)

Karolaaa91, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Mnie się strasznie podoba forma takich małych poradniczków, zwłaszcza gdy jest dużo ładnych obrazków :D
    Te amerykańskie pozycje tłumaczone na j. polski czyta się fatalnie. Oni tam mają chyba trochę inne podejście...
    Ewi25 wrote:
    madiiii książeczki dostałam od swojej bratowej która mieszka koło Wrocławia i ona tam na jakieś warsztaty chodziła i sporo rzeczy zgranęła więc się podzieliła :) do tej pory przejrzałam tylko ciąża i macierzyństwo i stwierdzam że jest fajna, dobrze napisana, można swoje notatki w niej robić itd... napewno mi się przyda. Resztę książeczek będę studiować jak już na zwolnienie przejdę bo narazie po pracy to niebardzo mi się chce :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, napisz co kupujesz, to może i ja zweryfikuje swoją listę :) Ostatnio zapanował na niej jakiś totalny chaos...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi strasznie sie ciesze ze u maluszka wszystko ok :)
    Kochana kazdy lekarz ci powie ze nigdy nie ma 100% pewnosci do konca ale skoro taki ekspert cie uspokaja to MUSI byc dobrze :)
    My jak bylismy na echokardiografi to tez Tiagusia serduszko przebadali w kazda strone :) ale bardzo dobrze. Po to sie robi takie badania wlasnie.
    Swoja droga ciekawa jestem jak tu w uk teraz polozna zareaguje jak jej powiem ze przeoczyli taka wazna rzecz jak wadliwa budowa pepowińy??!!!!

A ja dzis chyba posciele juz zamowie dla tego mojego lobuziaka :) i sliczny kocyk minky do tego znalazlam w dobrej cenie.
    Kurde jak juz sie zacznie z zakupami to ciezko sie powstrzymac :P

jovi81, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o takim zestawie??
    http://allegro.pl/zestaw-canpol-nozyczki-szczotka-cazki-9-el-nowosc-i4215569280.html

macie już taki komplecik, polecacie jakiś?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy lepiej taki?
    http://allegro.pl/tomme-tippee-zestaw-pielegnacyjny-dla-niemowlat-i4244404756.html

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi przyjechała pościel dla Krzysia jestem mega szczęśliwa bo się nie mogłam już doczekać aż przyjdzie :D teraz muszę poczekać aż Mąż skończy pokoik Małego i będę mogła ją ubrać na łóżeczko :D

justyna14, madiiiii, Paula55, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam męża o zrobienie listy imion, które mu się podobają, ale bez imion jego albo jego dziadka czy taty. I co się okazało? Że mój mąż lubi imiona zakończone na -an :P
    Jego lista: Julian, Kaspian (w urzędzie raczej się nie zgodzą), Kajetan, Florian :)

Także robimy postęp, może do 3 miesięcy okaże się jakie imię będzie miał nasz syn :D

Nelus lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te zestawiki :) Ja kupiłam oddzielnie szczotkę do włósów z grzebykiem i cążki. Widzę, że brakuje mi tylko szczoteczki do zębów.
    A zamiast gruszki kupiłam aspiratorek Frida. Poodobno to lepsze i bezpieczniejsze rozwiązanie.
    justyna14 wrote:
    co myślicie o takim zestawie??
    http://allegro.pl/zestaw-canpol-nozyczki-szczotka-cazki-9-el-nowosc-i4215569280.html

macie już taki komplecik, polecacie jakiś?

justyna14 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja poprosiłam męża o zrobienie listy imion, które mu się podobają, ale bez imion jego albo jego dziadka czy taty. I co się okazało? Że mój mąż lubi imiona zakończone na -an :P
    Jego lista: Julian, Kaspian (w urzędzie raczej się nie zgodzą), Kajetan, Florian :)

Także robimy postęp, może do 3 miesięcy okaże się jakie imię będzie miał nasz syn :D

ja z tych 4 wybrałabym Juliana jednak :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ewi, śliczne ubranka! :) A gdzie kupowałaś książeczki? W ogóle to zaglądałaś już do nich? Polecasz? Bo ja na razie kupiłam tylko cegłę "Pierwszy tok życia dziecka" i strasznie się zawiodłam na tej pozycji. Teraz szukam czegoś bardziej praktycznego, najlepiej polskich autorów.

Witam również Mamusie :)

Ja w szale zakupowym w Empiku kupiłam 'Język niemowląt' Tracy Hogg i 'Zaklinaczkę dzieci' tejże autorki. Na razie jestem w trakcie 'Języka niemowląt' i bardzo mi się podoba, co ta pani pisze :)

Jovi, prawdziwi specjaliści na dobrym sprzęcie są naprawdę w stanie wiele zobaczyć na usg. A skoro ta lekarka powiedziała, że nie widzi wad, to rozpływaj się teraz w dobrych myślach, dzidziuś będzie zdrowy i piękny!
    Mi się na połówkowym usg w Enel-Medzie trafiło tak chamskie i bezduszne babsko (nie jestem w stanie jej inaczej określić), że przez całe usg nie odezwała się słowem, a na koniec na moje pytanie, czy wszystko wygląda ok powiedziała: 'To się okaże jak się urodzi i go zbadają'. Dobrze, że każde usg robię podwójnie - tam, bo mam pakiet i osobno, u świetnego specjalisty prywatnie, który kocha, to co robi i jest w tym niepokonany.

Kark - trzymam kciuki za consensus! Też przez długi czas myślałam, że nie uda nam się dojść do porozumienia w tej kwestii - każde z nas miało zupełnie inne 'imienne' pomysły. Ja chciałam Filipa, mąż Aleksandra, aż któregoś dnia byliśmy na parapetówce u koleżanki i przedstawił nam się chłopak imieniem 'Mateusz'. Zabrzmiało nam to tak ładnie, w połączeniu z przystojnością owego człowieka, że przybiliśmy sobie piątkę i synuś zyskał imię :) Nie znasz dnia i godziny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:12

jovi81, madiiiii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam osobno szczotke i grzebyczek i zestaw: pilniczek, nozyczki i cazki :)

Do ńoska rowniez mam fride i zapas filterkow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ