Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:hahha starduu=st no padlam
nawet mi sie takie rzeczy nie snia
buu jak zaluje ze u nas tak brzydko bo tak to bym do parku szla czy cos. a tu musze pol dnia szukac sobie zajecia i lazic po sklepachPaula55 lubi tę wiadomość
-
Ewi, śliczne ubranka!
A gdzie kupowałaś książeczki? W ogóle to zaglądałaś już do nich? Polecasz? Bo ja na razie kupiłam tylko cegłę "Pierwszy tok życia dziecka" i strasznie się zawiodłam na tej pozycji. Teraz szukam czegoś bardziej praktycznego, najlepiej polskich autorów.
Ewi25 wrote:a oto moje dotychczasowe zakupy
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witajcie z rana
U mnie leje ale ja się cieszę bo ogród się podlewa bo już było sucho strasznie
My wczoraj miałam wizytę u Pani kardiolog - neonatolog. USG trwało 45 minut !! Szok. Zamiast zdjęć dostałam kilkustronicowy opis do badania. Franek został tak przeglądnięty wzdłuż i w szerz że szok. Kobieta zajmuje się największym oddziałem dla noworodków z wadami i poważnymi chorobami oraz wcześniakami. Powiedziała że na tym etapie ciąży można wykluczyć wiele wad i chorób ale oczywiście nie wszystkie. Mały jest w jej ocenie w stanie idealnym z tego co widzi na USG. Cała wizyta trwała 1,5h. Każdy organ został omówiony i zmierzony.Franek nie miał cienia prywatności
Fipsik, justyna14, madiiiii, Paula55, Kaarolina, kark, betinka, Karolaaa91, verynice, stardust87, aleksa.wawa, aswalda lubią tę wiadomość
-
madiiii książeczki dostałam od swojej bratowej która mieszka koło Wrocławia i ona tam na jakieś warsztaty chodziła i sporo rzeczy zgranęła więc się podzieliła
do tej pory przejrzałam tylko ciąża i macierzyństwo i stwierdzam że jest fajna, dobrze napisana, można swoje notatki w niej robić itd... napewno mi się przyda. Resztę książeczek będę studiować jak już na zwolnienie przejdę bo narazie po pracy to niebardzo mi się chce
madiiiii, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Dzięki! Mnie się strasznie podoba forma takich małych poradniczków, zwłaszcza gdy jest dużo ładnych obrazków
Te amerykańskie pozycje tłumaczone na j. polski czyta się fatalnie. Oni tam mają chyba trochę inne podejście...Ewi25 wrote:madiiii książeczki dostałam od swojej bratowej która mieszka koło Wrocławia i ona tam na jakieś warsztaty chodziła i sporo rzeczy zgranęła więc się podzieliłado tej pory przejrzałam tylko ciąża i macierzyństwo i stwierdzam że jest fajna, dobrze napisana, można swoje notatki w niej robić itd... napewno mi się przyda. Resztę książeczek będę studiować jak już na zwolnienie przejdę bo narazie po pracy to niebardzo mi się chce
-
Jovi strasznie sie ciesze ze u maluszka wszystko ok
Kochana kazdy lekarz ci powie ze nigdy nie ma 100% pewnosci do konca ale skoro taki ekspert cie uspokaja to MUSI byc dobrze
My jak bylismy na echokardiografi to tez Tiagusia serduszko przebadali w kazda stroneale bardzo dobrze. Po to sie robi takie badania wlasnie.
Swoja droga ciekawa jestem jak tu w uk teraz polozna zareaguje jak jej powiem ze przeoczyli taka wazna rzecz jak wadliwa budowa pepowińy??!!!!
A ja dzis chyba posciele juz zamowie dla tego mojego lobuziakai sliczny kocyk minky do tego znalazlam w dobrej cenie.
Kurde jak juz sie zacznie z zakupami to ciezko sie powstrzymacjovi81, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
a mi przyjechała pościel dla Krzysia jestem mega szczęśliwa bo się nie mogłam już doczekać aż przyjdzie
teraz muszę poczekać aż Mąż skończy pokoik Małego i będę mogła ją ubrać na łóżeczko
justyna14, madiiiii, Paula55, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyJa poprosiłam męża o zrobienie listy imion, które mu się podobają, ale bez imion jego albo jego dziadka czy taty. I co się okazało? Że mój mąż lubi imiona zakończone na -an
Jego lista: Julian, Kaspian (w urzędzie raczej się nie zgodzą), Kajetan, Florian
Także robimy postęp, może do 3 miesięcy okaże się jakie imię będzie miał nasz synNelus lubi tę wiadomość
-
Fajne te zestawiki
Ja kupiłam oddzielnie szczotkę do włósów z grzebykiem i cążki. Widzę, że brakuje mi tylko szczoteczki do zębów.
A zamiast gruszki kupiłam aspiratorek Frida. Poodobno to lepsze i bezpieczniejsze rozwiązanie.
justyna14 wrote:co myślicie o takim zestawie??
http://allegro.pl/zestaw-canpol-nozyczki-szczotka-cazki-9-el-nowosc-i4215569280.html
macie już taki komplecik, polecacie jakiś?justyna14 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Ja poprosiłam męża o zrobienie listy imion, które mu się podobają, ale bez imion jego albo jego dziadka czy taty. I co się okazało? Że mój mąż lubi imiona zakończone na -an
Jego lista: Julian, Kaspian (w urzędzie raczej się nie zgodzą), Kajetan, Florian
Także robimy postęp, może do 3 miesięcy okaże się jakie imię będzie miał nasz syn
ja z tych 4 wybrałabym Juliana jednak -
madiiiii wrote:Ewi, śliczne ubranka!
A gdzie kupowałaś książeczki? W ogóle to zaglądałaś już do nich? Polecasz? Bo ja na razie kupiłam tylko cegłę "Pierwszy tok życia dziecka" i strasznie się zawiodłam na tej pozycji. Teraz szukam czegoś bardziej praktycznego, najlepiej polskich autorów.
Witam również Mamusie
Ja w szale zakupowym w Empiku kupiłam 'Język niemowląt' Tracy Hogg i 'Zaklinaczkę dzieci' tejże autorki. Na razie jestem w trakcie 'Języka niemowląt' i bardzo mi się podoba, co ta pani pisze
Jovi, prawdziwi specjaliści na dobrym sprzęcie są naprawdę w stanie wiele zobaczyć na usg. A skoro ta lekarka powiedziała, że nie widzi wad, to rozpływaj się teraz w dobrych myślach, dzidziuś będzie zdrowy i piękny!
Mi się na połówkowym usg w Enel-Medzie trafiło tak chamskie i bezduszne babsko (nie jestem w stanie jej inaczej określić), że przez całe usg nie odezwała się słowem, a na koniec na moje pytanie, czy wszystko wygląda ok powiedziała: 'To się okaże jak się urodzi i go zbadają'. Dobrze, że każde usg robię podwójnie - tam, bo mam pakiet i osobno, u świetnego specjalisty prywatnie, który kocha, to co robi i jest w tym niepokonany.
Kark - trzymam kciuki za consensus! Też przez długi czas myślałam, że nie uda nam się dojść do porozumienia w tej kwestii - każde z nas miało zupełnie inne 'imienne' pomysły. Ja chciałam Filipa, mąż Aleksandra, aż któregoś dnia byliśmy na parapetówce u koleżanki i przedstawił nam się chłopak imieniem 'Mateusz'. Zabrzmiało nam to tak ładnie, w połączeniu z przystojnością owego człowieka, że przybiliśmy sobie piątkę i synuś zyskał imięNie znasz dnia i godziny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:12
jovi81, madiiiii lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png