X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha starduu=st no padlam :D nawet mi sie takie rzeczy nie snia :P

buu jak zaluje ze u nas tak brzydko bo tak to bym do parku szla czy cos. a tu musze pol dnia szukac sobie zajecia i lazic po sklepach :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    hahha starduu=st no padlam :D nawet mi sie takie rzeczy nie snia :P

buu jak zaluje ze u nas tak brzydko bo tak to bym do parku szla czy cos. a tu musze pol dnia szukac sobie zajecia i lazic po sklepach :/
    No... mam zrytą głowę.. nie da się ukryć :P

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zryta nie zryta :P
    co najwyzej masz bujna wyobraznie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to dzisiaj zaczynam 26 tydzien chyba bedzie w koncu zrobic zdjecie i pochwalic sie brzucholkiem ;)

Paula55, verynice, stardust87, hela lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, śliczne ubranka! :) A gdzie kupowałaś książeczki? W ogóle to zaglądałaś już do nich? Polecasz? Bo ja na razie kupiłam tylko cegłę "Pierwszy tok życia dziecka" i strasznie się zawiodłam na tej pozycji. Teraz szukam czegoś bardziej praktycznego, najlepiej polskich autorów.
    Ewi25 wrote:
    a oto moje dotychczasowe zakupy :)

25k671d.jpg

iq95bq.jpg

2l5hck.jpg

2afip7r.jpg

o8t538.jpg

262pg8y.jpg

2prhaux.jpg

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)
    U mnie leje ale ja się cieszę bo ogród się podlewa bo już było sucho strasznie :)
    My wczoraj miałam wizytę u Pani kardiolog - neonatolog. USG trwało 45 minut !! Szok. Zamiast zdjęć dostałam kilkustronicowy opis do badania. Franek został tak przeglądnięty wzdłuż i w szerz że szok. Kobieta zajmuje się największym oddziałem dla noworodków z wadami i poważnymi chorobami oraz wcześniakami. Powiedziała że na tym etapie ciąży można wykluczyć wiele wad i chorób ale oczywiście nie wszystkie. Mały jest w jej ocenie w stanie idealnym z tego co widzi na USG. Cała wizyta trwała 1,5h. Każdy organ został omówiony i zmierzony.Franek nie miał cienia prywatności :)

Fipsik, justyna14, madiiiii, Paula55, Kaarolina, kark, betinka, Karolaaa91, verynice, stardust87, aleksa.wawa, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiii książeczki dostałam od swojej bratowej która mieszka koło Wrocławia i ona tam na jakieś warsztaty chodziła i sporo rzeczy zgranęła więc się podzieliła :) do tej pory przejrzałam tylko ciąża i macierzyństwo i stwierdzam że jest fajna, dobrze napisana, można swoje notatki w niej robić itd... napewno mi się przyda. Resztę książeczek będę studiować jak już na zwolnienie przejdę bo narazie po pracy to niebardzo mi się chce :)

madiiiii, Paula55 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :) co do spania to śpi mi się świetnie tylko zaczynam mieć problem z usypianiem bo niewygodnie mi w każdej pozycji:/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! wczoraj dostałam długaśną listę co trzeba mieć dla maleństwa na początek i jak zaczęłam odhaczać co już mamy o w sumie nic :/ biore się dziś za przeglądanie allegro! plan na dziś:)

Karolaaa91, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Mnie się strasznie podoba forma takich małych poradniczków, zwłaszcza gdy jest dużo ładnych obrazków :D
    Te amerykańskie pozycje tłumaczone na j. polski czyta się fatalnie. Oni tam mają chyba trochę inne podejście...
    Ewi25 wrote:
    madiiii książeczki dostałam od swojej bratowej która mieszka koło Wrocławia i ona tam na jakieś warsztaty chodziła i sporo rzeczy zgranęła więc się podzieliła :) do tej pory przejrzałam tylko ciąża i macierzyństwo i stwierdzam że jest fajna, dobrze napisana, można swoje notatki w niej robić itd... napewno mi się przyda. Resztę książeczek będę studiować jak już na zwolnienie przejdę bo narazie po pracy to niebardzo mi się chce :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, napisz co kupujesz, to może i ja zweryfikuje swoją listę :) Ostatnio zapanował na niej jakiś totalny chaos...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi strasznie sie ciesze ze u maluszka wszystko ok :)
    Kochana kazdy lekarz ci powie ze nigdy nie ma 100% pewnosci do konca ale skoro taki ekspert cie uspokaja to MUSI byc dobrze :)
    My jak bylismy na echokardiografi to tez Tiagusia serduszko przebadali w kazda strone :) ale bardzo dobrze. Po to sie robi takie badania wlasnie.
    Swoja droga ciekawa jestem jak tu w uk teraz polozna zareaguje jak jej powiem ze przeoczyli taka wazna rzecz jak wadliwa budowa pepowińy??!!!!

A ja dzis chyba posciele juz zamowie dla tego mojego lobuziaka :) i sliczny kocyk minky do tego znalazlam w dobrej cenie.
    Kurde jak juz sie zacznie z zakupami to ciezko sie powstrzymac :P

jovi81, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o takim zestawie??
    http://allegro.pl/zestaw-canpol-nozyczki-szczotka-cazki-9-el-nowosc-i4215569280.html

macie już taki komplecik, polecacie jakiś?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy lepiej taki?
    http://allegro.pl/tomme-tippee-zestaw-pielegnacyjny-dla-niemowlat-i4244404756.html

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi przyjechała pościel dla Krzysia jestem mega szczęśliwa bo się nie mogłam już doczekać aż przyjdzie :D teraz muszę poczekać aż Mąż skończy pokoik Małego i będę mogła ją ubrać na łóżeczko :D

justyna14, madiiiii, Paula55, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam męża o zrobienie listy imion, które mu się podobają, ale bez imion jego albo jego dziadka czy taty. I co się okazało? Że mój mąż lubi imiona zakończone na -an :P
    Jego lista: Julian, Kaspian (w urzędzie raczej się nie zgodzą), Kajetan, Florian :)

Także robimy postęp, może do 3 miesięcy okaże się jakie imię będzie miał nasz syn :D

Nelus lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te zestawiki :) Ja kupiłam oddzielnie szczotkę do włósów z grzebykiem i cążki. Widzę, że brakuje mi tylko szczoteczki do zębów.
    A zamiast gruszki kupiłam aspiratorek Frida. Poodobno to lepsze i bezpieczniejsze rozwiązanie.
    justyna14 wrote:
    co myślicie o takim zestawie??
    http://allegro.pl/zestaw-canpol-nozyczki-szczotka-cazki-9-el-nowosc-i4215569280.html

macie już taki komplecik, polecacie jakiś?

justyna14 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja poprosiłam męża o zrobienie listy imion, które mu się podobają, ale bez imion jego albo jego dziadka czy taty. I co się okazało? Że mój mąż lubi imiona zakończone na -an :P
    Jego lista: Julian, Kaspian (w urzędzie raczej się nie zgodzą), Kajetan, Florian :)

Także robimy postęp, może do 3 miesięcy okaże się jakie imię będzie miał nasz syn :D

ja z tych 4 wybrałabym Juliana jednak :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ewi, śliczne ubranka! :) A gdzie kupowałaś książeczki? W ogóle to zaglądałaś już do nich? Polecasz? Bo ja na razie kupiłam tylko cegłę "Pierwszy tok życia dziecka" i strasznie się zawiodłam na tej pozycji. Teraz szukam czegoś bardziej praktycznego, najlepiej polskich autorów.

Witam również Mamusie :)

Ja w szale zakupowym w Empiku kupiłam 'Język niemowląt' Tracy Hogg i 'Zaklinaczkę dzieci' tejże autorki. Na razie jestem w trakcie 'Języka niemowląt' i bardzo mi się podoba, co ta pani pisze :)

Jovi, prawdziwi specjaliści na dobrym sprzęcie są naprawdę w stanie wiele zobaczyć na usg. A skoro ta lekarka powiedziała, że nie widzi wad, to rozpływaj się teraz w dobrych myślach, dzidziuś będzie zdrowy i piękny!
    Mi się na połówkowym usg w Enel-Medzie trafiło tak chamskie i bezduszne babsko (nie jestem w stanie jej inaczej określić), że przez całe usg nie odezwała się słowem, a na koniec na moje pytanie, czy wszystko wygląda ok powiedziała: 'To się okaże jak się urodzi i go zbadają'. Dobrze, że każde usg robię podwójnie - tam, bo mam pakiet i osobno, u świetnego specjalisty prywatnie, który kocha, to co robi i jest w tym niepokonany.

Kark - trzymam kciuki za consensus! Też przez długi czas myślałam, że nie uda nam się dojść do porozumienia w tej kwestii - każde z nas miało zupełnie inne 'imienne' pomysły. Ja chciałam Filipa, mąż Aleksandra, aż któregoś dnia byliśmy na parapetówce u koleżanki i przedstawił nam się chłopak imieniem 'Mateusz'. Zabrzmiało nam to tak ładnie, w połączeniu z przystojnością owego człowieka, że przybiliśmy sobie piątkę i synuś zyskał imię :) Nie znasz dnia i godziny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:12

jovi81, madiiiii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam osobno szczotke i grzebyczek i zestaw: pilniczek, nozyczki i cazki :)

Do ńoska rowniez mam fride i zapas filterkow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ