X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka co to za pipsko było???? Chyba bym jej w ryja dala :/
    I po co tacy ludzie pracuja jako lekarze. Do kopania rowow z takim podejsciem.
    Czesem wyksztalcenie to nie wszystko!!!

Kark macie jeszvze troche czasu na wybranie haha :) wiec trzymam kciuki za porozumienie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja ostatnio byłam w super pharm i jest tam dużo promocji :) Bo widziałam ze w biedronce znowu coś dla dzieciaków jest butelki i kosmetyki ale np Nivea puder albo krem jest o 1zł czy tam 2zł tańszy a po za tym mieli dużo tych hipoalergicznych proszków i płynów w dobrych cenach a i jeszcze były preparaty do kąpieli czyli emolium i oilatum

A tak w ogóle to dziś kiepska ta noc a mała już zaczęła wywijać w brzusiu :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka co to za pipsko było???? Chyba bym jej w ryja dala :/
    I po co tacy ludzie pracuja jako lekarze. Do kopania rowow z takim podejsciem.
    Czesem wyksztalcenie to nie wszystko!!!

Edyta Wojciechowska się nazywa. Wielki dr n. med. :/
    USG połówkowe, gdzie serduszko powinna przebadać na wszystkie strony, włączyć przepływy itd., a nawet go nie obejrzała z bliska, tylko w opisie napisała 'Serce czterojamowe' (to, jak oglądała, wiem z opisu męża, który był przy badaniu, bo ta wspaniała pani doktor nawet mi go nie pokazała, a wiadomo jak takie zobaczenie maluszka buduje więź).

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj fotke poscielki plissss :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-)

ja tam się ciesze narazie z tej brzydkiej pogody, bo ogranełam wczoraj połowe mieszkania, wypolerowałam szafki, posprzatałam na szafkach i w srodku i pomyłam okna- wiem, głupota myć okna jak kropi deszcz ale uwierzcie mi, że jak jest upał to mi się nie chce :-) drugą połowę zostawiłam na dzisiaj, tzn. przedpokój i łazienkę sprzątnę na pewno, gorzej z ostatnim pokojem-gabinetem, może zostawię jeszcze na jutro :-)

powiem Wam, że ja mam takie snyyyyy, że niech trwają jak najdłużej! :-) nie zliczę ile razy się w nocy bzykałam! hahaha i to takie realne te bzykanie :-)że rano wstalam z usmiechem na twarzy :-)

tylko gorzej mi się wstaje przy takiej pogodzie, bo budze sie o 3 w nocy, pozniej o 5 i o 7, przy słoneczku moge wstac po tej godzinie 7 ale przy takiej pogodzie to klade sie dalej i wstaje po 9tej :-) a co tam :-)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pogoda też odpowiada :) Jakoś więcej mam energii niż w te upały.
    A kupujecie oddzielną pościel do wózka, albo jakiś śpiworek? Czy wystarczy kocyk i podusia?

Ooo, takie śpiworki mi się podobają :)
    http://allegro.pl/spiworek-becik-kocyk-do-wozka-fotelika-na-wiosne-i4244782307.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:45

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Miłego dnia wszystkim Wam życzę!

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

U nas też pogoda brzydka, ale dzięki temu mogę trochę odetchnąć. Przy upałach ledwo żyłam bo ciągle miałam zawroty głowy, a jak przyszły burze to leżałam z migreną. Nawet nie miałam siły na forum pisać, chociaż czytałam na bieżąco.

W ogóle to musiałam zrezygnować z noszenia obrączki i pierścionka zaręczynowego bo miałam problem ze ściąganiem :( Strasznie mi ich brakuje. Mam nadzieję, że po ciąży znowu będą dobre.

W ogóle zaczęłam zmniejszać dawkę luteiny (gin mi powiedziała, że mogę) no i wczoraj całe popołudnie i wieczór miałam twardy brzuch. Nawet nospa nie pomogła. Zastanawiam się czy to nie sprawka małego bo strasznie wywijał i miał czkawkę. Przestraszyłam się i znowu wróciłam do wcześniejszej dawki lutki i dzisiaj jest już dobrze. Nie wiem czy to przypadek czy nie powinnam jej jeszcze odstawiać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    USG połówkowe, gdzie serduszko powinna przebadać na wszystkie strony, włączyć przepływy itd., a nawet go nie obejrzała z bliska, tylko w opisie napisała 'Serce czterojamowe' (to, jak oglądała, wiem z opisu męża, który był przy badaniu, bo ta wspaniała pani doktor nawet mi go nie pokazała, a wiadomo jak takie zobaczenie maluszka buduje więź).
    Aż poszłam sprawdzić pieczatkę ze wczorajszego badania a tam... WOJCIECHOWSKA ale Ewa :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wstawię po południu jak pozbędę się Męża jak pojedzie po farby będę miała trochę luzu i spróbuję zrobić fotę wartą tej pościeli :D

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was była już w Biedronce i macała/widziała te kocyki co to od dziś są? :) Bo jestem ich bardzo ciekawa :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Mi pogoda też odpowiada :) Jakoś więcej mam energii niż w te upały.
    A kupujecie oddzielną pościel do wózka, albo jakiś śpiworek? Czy wystarczy kocyk i podusia?

Ooo, takie śpiworki mi się podobają :)
    http://allegro.pl/spiworek-becik-kocyk-do-wozka-fotelika-na-wiosne-i4244782307.html

Ja miałam tylko kocyk bo dzidziusiowi się nie daje podusi do wózka ani łóżeczka chyba że jest bardzo cieniutka :) pieluszkę kładłam albo prześcieradełko :)

madiiiii lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ja widziałam je ale nie dotykałam :D skupiłam się na skarpetkach ale same większe rozmiary były :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:12

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no wiesz, jak mogłaś nie pomacać? :D

stardust87, justyna14, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dzięki Mika! :) A od kiedy można podkładać pod główkę podusię?
    Mika 28 wrote:
    Ja miałam tylko kocyk bo dzidziusiowi się nie daje podusi do wózka ani łóżeczka chyba że jest bardzo cieniutka :) pieluszkę kładłam albo prześcieradełko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

A ta lekarka jest z Warszawy???

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Ja mam dzis cdn zakupow na allegro :)
    Dziś poluje na czapeczki kąpielowe :)

Mika przydatne info, bo wlasnie mialam pytac co sie wkłada do wozka :)

Ten śpiworek fajnie wygląda, myslalam zeby takie cos do łózeczka kupic zamiast pościelki...

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie jest tyle opcji do wyboru, że już nie wiem, co będzie najbardziej praktyczne. Najchętniej kupiłabym wszystko :D

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a termometry do wody już macie? mi coś takiego się podoba http://allegro.pl/termometr-kapielowy-plywajaca-kaczka-topcom-i4248283165.html

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie sama się zastanawiam Verynice jak ja mogła tego nie zrobić :D no cóż gapiostwo :D

verynice lubi tę wiadomość

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ