Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do kocyków z Biedronki to właśnie mój mąż kupił dwa. Milusie w dotyku i wydają się ok. Co do jakości to okaże się jak wypiorę. Na szczęście tanie więc jak coś to nie będę żałować.
Ja kupuję zestaw pościeli, ale przez pierwsze miesiące planuję używać śpiworków. Chciałam kupić 3. Mam jeden cieńszy i teraz chcę dokupić dwa grubsze na jesień-zimę. Podoba mi się w nich to, że dziecko jest bezpieczne i przy wyjmowaniu do karmienia cały czas jest mu ciepło. Pościel chciałam kupić od razu na wszelki wypadek gdyby maluszkowi było za zimno albo niewygodnie w śpiworku. Kupię kołderkę i poduszkę za zaś. Do tego 3 komplety pościeli, żeby mieć ochraniacze na łóżeczko. Zastanawia mnie tylko czy będę słyszała monitor oddechu jeśli dziecko będzie ubrane i włożone do śpiworka. Oczywiście chodzi mi o ten przyczepiany do pieluchy. -
nick nieaktualnybetinka wrote:Zaczarowana, Aleksa - mam to samo! Jak leżę na boku, to mam wrażenie, że synuś mi tam biega
W ogóle nie wiem, czy u Was dzisiaj też armagedon w brzuchach? Mati robi takie szaleństwa, że mi cały brzuch podskakuje, a pogoda okrutna, zimno, chmury i ciśnienie jak poniżej zera :S
Moj tez nie spi od śniadania i caly czas wierzga, a brzuch tylko podskakuje
juz dobre 2 h tak sie wierci
-
aleksa.wawa wrote:To tez bylam u niej!!! Rety co za kretynka!!! Pisałam na nią reklamacje po tym jak mnie potraktowała!
Co najgorsze, jestem przekonana ze to przez nią poroniłam pierwszą ciążę bo dzien przed tym jak zrobilam test, robila mi posiew z kanału szyjki i tak mnie rozkrwawiła że szok!!! Bolało mnie wszystko w środku chyba ze 3 dni i leciała krew, a juz bylam w ciąży. Nawet suka nie sprawdziła czy mam powiekszoną macice, a juz byłam w 5 tyg ciazy
Jeeeezu, współczuję CiTaka baba nie powinna mieć prawa wykonywania zawodu!
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Disiaj mam wizyte, przełożoną z wczoraj i psuje mi ona moje plany, miałam od rana szalec na zakupach, a tak to mi sie nie chce dwa razy jechać. Więc po lekarzu bedzie biedronka
. Kupie kocyk i pewnie cos jeszcze
.
A teraz trzeba jakis obiadzik zrobic, bedą to naleśnikiMam na nie smaka
Trzymajcie kciuki za moją wizytę dzisiajaleksa.wawa, betinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybetinka wrote:Jeeeezu, współczuję Ci
Taka baba nie powinna mieć prawa wykonywania zawodu!
Omijać ją szerokim łukiem naprawde!
Juz nie wspomne jakie cyrki w tym gabinecie wyprawiala. Wypytywala mnie o in vitro i jakies inne glupoty. Poszlam do niej tylko po to zeby sprawdzic czy infekcje wyleczylam bo bralam globulki, a ta mi do systemu wpisala ze lecze sie na nieplodnosc i ze od teraz za kazde badanie mam placic a nie w ramach pakietu mam miec robione.
Klocilam sie z nią, rety, az wole tego nie wspominac bo mi cisnienie skacze.
Powiem tak, zjeb jakich mało! -
iwo_na wrote:A teraz trzeba jakis obiadzik zrobic, bedą to naleśniki
Mam na nie smaka
Ja przed ciążą nie jadłam naleśników kilka lat. Teraz jem kilka razy w miesiącu. Wczoraj jadłam naleśniki na obiad i chyba dzisiaj też zrobię.
Powodzenia na wizycie.iwo_na lubi tę wiadomość
-
aleksa.wawa wrote:Fipsik a moglabys podeslac link do przykladowego spiworka bo ja jak wrzucam na allegro to mi wyskakuje cos takiego
http://allegro.pl/ewa-klucze-spiworek-do-spania-r-56-mega-promocja-i4275344752.html
lub
http://allegro.pl/spiworek-spiworki-do-spania-80-86-cm-wozkow-9kol-i4281697714.html
a jakos nie mam wyobrazni jak ten spiworek do łóżeczka mialby wyglądać i jak gruby powinien byc
No dokładnie takie, tak dzidzia wygląda:
http://niespodzianka.pl/presents/02d1668badeefcd34e67c07f9805d95a.jpg
a grubość to zależy ile chcesz mieć temperatury w pokoju. Najlepsza do spania to poniżej 20 stopni, ale wiem że niektórzy trzymają dzieciaki nawet w 25 stopniachMy mamy taki jak na zdjęciu bez rękawów, dwa średnie i jeden gruby to do wózka się przyda. I od razu rozmiar 68, żeby nie kupować co miesiąc nowego. Dobre bo do karmienia jak bierzesz z łóżeczka to nie musisz odkrywać i nie marznie. Tylko w śpiworku cyc i spowrotem do spania.
-
iwo_na wrote:Disiaj mam wizyte, przełożoną z wczoraj i psuje mi ona moje plany, miałam od rana szalec na zakupach, a tak to mi sie nie chce dwa razy jechać. Więc po lekarzu bedzie biedronka
. Kupie kocyk i pewnie cos jeszcze
.
A teraz trzeba jakis obiadzik zrobic, bedą to naleśnikiMam na nie smaka
Trzymajcie kciuki za moją wizytę dzisiaj
Może jak naleśniki, to takie? http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/nalesniki_czekoladowe/przepis.html
Ślinię się do nich od kilku dni, muszę się wreszcie zebrać i je zrobićhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Mika 28 wrote:a mierzyłyście sobie może ciśnienie? bo Ja mam takie trochu dziwne no ale jak sprawdziłam w wujku google to wyszło że ani za wysokie ani za niskie.
Mam elektroniczny ciśnieniomierz więc nie wiem czy czasem nie przekłamuje
A teraz mierzyłam ciśnienie i mam 114/63 puls 69
ja wczoraj mierzyłam sobie ciśnienie i miałam 91/49... w szoku byłam że takie niskie -
Kupiłam te sukienki na allegro, co wam pokazywałam. A tu pogoda się popsuła i nie mam co założyć na sobotę. Przecież w taką pogodę nie wyskoczę w letniej sukience
A wielka impreza się szykuje, 60 teścia. A potem wyprawiamy w czerwcu rocznicę ślubu, może się przydadzą. Już się nastawiam, że znów będę słuchać, co źle robię i co po porodzie będę źle robić.
Bo oczywiście ja się nic nie znam, bo nie robię jak oni. Zapewne coś o psach nowego usłyszę, że zagryzą mi dzieciaka albo że mam je wygnać na dwór do budy
A te moje cycusie tylko szukają miejsca koło brzucha, żeby się przytulić
Do tego jutro test glukozowy.
-
Witam się w 26 t.c Kupowanie rzeczy dla maluszka to prawdziwa przyjemność ale ja czasami mam problem na co się zdecydować czy podjełam dobrą decyzję jak bym mieszkanie kupowała a nie pieluszkę za 2.99
ach te hormony dobrze że duzo rzeczy dostaję od bratowej po już 7 miesięcznym szkrabie więc mam o wiele mniej do kupienia.
Dziewczyny znacie jakieś miejsce nad polskim morzem gdzie można wynająć domek bo ciężko coś znaleźć przez internet ?? z góry dzięki za odp. -
Jakby któraś miała czas to czasem coś ciekawego można znaleźć na tej stronce
http://babyonline.pl/ciaza-i-porod.html
Ja polecam też rożki bo lepiej ściągają dziecko i ono czuje się bezpieczniej w rożku bo jest mocno ściśnięte (nie mówię o duszeniu dzieciaka)w szpitalach podają dzieci w rożkach i panie tam też tłumaczą ładnie dlaczego rożek
Nelus lubi tę wiadomość
-
oto kolejne moje łupy
kupiłam dwa pudełka dla małego, pochowam tam już zabawki i jakieś próbki i książeczki
a to są kolejne dwie książki w moim zbiorze"w oczekiwaniu na dziecko" czytam na bieżąco z każdym kolejnym tygodniem i miesiącem bo są szczegółowo opisane
madiiiii, karolcia:)))), Io, Kaarolina, betina89, Paula55, aswalda, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:No dokładnie takie, tak dzidzia wygląda:
http://niespodzianka.pl/presents/02d1668badeefcd34e67c07f9805d95a.jpg
a grubość to zależy ile chcesz mieć temperatury w pokoju. Najlepsza do spania to poniżej 20 stopni, ale wiem że niektórzy trzymają dzieciaki nawet w 25 stopniachMy mamy taki jak na zdjęciu bez rękawów, dwa średnie i jeden gruby to do wózka się przyda. I od razu rozmiar 68, żeby nie kupować co miesiąc nowego. Dobre bo do karmienia jak bierzesz z łóżeczka to nie musisz odkrywać i nie marznie. Tylko w śpiworku cyc i spowrotem do spania.
A rączki nie muszą być przykryte? Nie bedzie mu zimno???
Kurde jakoś inaczej sobie ten śpiworek wyobrazalam -
To dobrze dziewczyny, że nie jestem sama z tym kopaniem po bokach
Moja mała ogólnie jest spokojna, pokopie chwilę i jest spokój, za jakiś czas znowu. Tak ogólnie to zawsze kopała jak leżałam albo siedziałam, a wczoraj uaktywniła się przy smażeniu placuszków i myciu naczyń
Fipsik i jak te sukienki ? Ten ściągacz nie będzie brzuszka uciskał? bo coś duży jest...ja chciałam kupić niebieską, ale nie mają już -
No niestety strasznie drogie
Nie przepadam za zakupami w marketach, ale chyba będę musiała zrobić rundkę, zwłaszcza że od dzisiaj jestem już na zwolnieniu!
justyna14, Kaarolina lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm