X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, my przez pierwsze 2 miesiące też będziemy w wynajmowanej klitce. Dopiero pod koniec roku przeprowadzamy się do własnego domku. I na początek nasza dzidzia też będzie spać w gondoli, ale nie martw się! Czytałam, że taki maluszek nawet lepiej czuje się, gdy nie ma wokół siebie dużej przestrzeni, także dzidzi powinno być milutko :) Dopiero gdy zobaczyłam Twoje śliczne literki, zwróciłam uwagę, że nasza córeczka, to też Liwia, tylko pisane przez "w" ;)
    Ja mam ambitny plan zamówienia literek drewnianych lub ze styroduru i własnoręcznego ich pomalowania. Zobaczymy jak mi pójdzie ;)
    Nelus wrote:
    Zaczarowana chyba z tym kopaniem przy lezeniu na bokach to normalne, moja tez nie lubi ale nie ma wyjscia bo jak leze na plecach to mi sie robi slabo a spac jakos trzeba ! ;)
    Zazdroszcze wam kupowania kolderek do lozeczka i roznych ozdob do pokoiku! ja dopiero bede w listopadzie na swoim I wtedy bede mogla wszystko urzadzic a w tym wynajmowanym mieszkaniu nie ma miejsca nawet na lozeczko w sypialni. Chyba mala bedzie musiala spac w gondolce przez pierwsze dwa miesiace, martwie sie! myslicie ze tak bedzie jej wygodnie? :/
    Skonczylam szyc podusie, jeszcze jakies kokardki I beda skonczone:)
    205r4tt.jpg

Nelus lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to mnie zaskoczylas, myslalam ze nasza jedyna we wrzesniowkach! :) Piekne to imie <3 tez chcialam przez "w" ale ze mieszkamy za granica to bardziej pasuje przez "v". Koniecznie pochwal sie jak pomalujesz literki ;)
    Uff mam nadzieje ze bedzie im wygodnie w tych gondolkach na poczatku! Jakos teraz trzeba bedzie sobie poradzic, a potem na swoim juz z gorki :)

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Od wczoraj mam twardy brzuch. Zadzwoniłam do gin i kazała mi być za godzinę u niej. Myślałam, że mi powie, że spokojnie mogę czekać do wizyty we wtorek. Teraz się zestresowałam. Mam nadzieję, że to nic takiego i tylko panikuję niepotrzebnie.

Nelus, Paula55 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze kochana!!! Daj znac po wizycie

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Od wczoraj mam twardy brzuch. Zadzwoniłam do gin i kazała mi być za godzinę u niej. Myślałam, że mi powie, że spokojnie mogę czekać do wizyty we wtorek. Teraz się zestresowałam. Mam nadzieję, że to nic takiego i tylko panikuję niepotrzebnie.

Wszystko będzie dobrze!!! Trzymaj się dzielnie i dawaj znaki!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak będziemy jeździć do rodziców to nie będziemy pakować łóżeczka, tylko też w gondolce będzie spała.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 już według belly miesiącu :)

Zobaczcie jaki fajny plan zywienia dla mamy karmiącej znlazłam na stronie szpitala położniczego:

https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/Od%C5%BCywianie%20w%20trakce%20laktacji.pdf

i poradnik laktacyjny:

https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/broszura%20laktacyjna%2001.04.2014_1.pdf

może komuś się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:24

JagoodkaK, madiiiii, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja też miałam zamiar mieć dziewczynkę Julię albo Liwię bo mój mąż uparł się tyle że boję się że będą ją mylić z Lidią a to imię już mi się nie podoba a próbuje przekonać męża do Larysy ale słabo mi idzie mi się w ogole imiona na L podobają ale będziemy papugi i już pytałam w urzędzie o to imię Liwia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:16

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie mogę się zdecydować i literek nie będzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:17

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykukałam coś takiego
    http://allegro.pl/woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-babyono-1038-i4254181185.html
    co o tym sądzicie?

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś ostatnio tu wspominał o Baby shower to wszystko nawet ładnie jest opisane w tym poradniku nawet ciekawe rzeczy tam piszą
    I o cukrzycy i dietach też coś piszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:29

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ja też miałam zamiar mieć dziewczynkę Julię albo Liwię bo mój mąż uparł się tyle że boję się że będą ją mylić z Lidią a to imię już mi się nie podoba a próbuje przekonać męża do Larysy ale słabo mi idzie mi się w ogole imiona na L podobają ale będziemy papugi i już pytałam w urzędzie o to imię Liwia:(

moj synek jak jeszcze byl dziewczynką to mial miec na imie Lucynka :)
    Uwielbiam to imie :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj TŻ upiera się przy Laurze, wiec chyba bede musia się zgodzić (oby mu przeszlo)
    Jestem czubkiem kupilam juz pieluszki dla mlodej :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Moj TŻ upiera się przy Laurze, wiec chyba bede musia się zgodzić (oby mu przeszlo)
    Jestem czubkiem kupilam juz pieluszki dla mlodej :)
    A LAURĘ też rozważaliśmy :)My mamy wszystko na L Mi jest ciężko się zdecydować bo Laura już znam jedną a Liwii nie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys też chcialam Liwie ale odkąd byl szal na Oliwie to mi sie odechcialo :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny wykukałam coś takiego
    http://allegro.pl/woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-babyono-1038-i4254181185.html
    co o tym sądzicie?
    moja myśl- czego to już nie wymyślą :D

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion to my sie tez caly czas zastanawiamy:) mi sie bardzo podoba Marcelina, tyle ze kuzynka ma syna Marcela i jeszcze pomysli ze malpuje od niej:( Moj maz jest w polowie polakiem i on chce aby dziecko mialo imie bardzej miedzynarowodwe tym bardziej ze o nazwiska nam pasuje i mieszkamy za granica. Wymyslil sobie Emily:) jak dla mnie moze byc:) Podoba nam sie jeszcze Melissa, ale w pl to herbatka uspokajajaca wiec raczej odpada:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja zrozumiałam mojego endokrynologa, że on chciał zwiększyć to TSH i ft4, więc jak zobaczyłam taki spadek TSH to mnie zatkało. No zobaczymy co on mi jutro wymyśli.

Io, będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Nelus, piękne literki. Mi Liwia bardzo się podoba, ale w trochę dalszej rodzinie jest Liwia, więc nie myśleliśmy o tym imieniu. Cały czas zastanawiamy się nad Wiktorią, Julią i Natalią, ale to rozstrzygniemy dopiero jak się spotkamy na żywo ;) Jak padnie na Wiktorię, to nie będziemy dawać jako Victoria, bo nie wiemy jak to nasze życie się potoczy, czy wrócimy kiedyś do Polski, czy nie.

Ciasto się piecze, w całym domu pachnie :)

Nelus, madiiiii lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ładne imie podoba mi się mam znajomą i znam jedną emilkę (tak ją zdrabniają) a na dużą Emilię wołają (Emi) ale u mnie za dużo Emilii jest wśród znajomych

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej juz zotaniemy przy tym imieniu, tym bardziej ze wsrod znajomych i rodziny nie ma zadnej Emilki:) nie wiedzialam ze wybor imienia to taki straszny problem.mam tylko nadzije ze mojej malej nie urosnie siusiak hehe:) mojej kuzynce cala ciaze mowili ze bedzie dziewczynka,po urodzeniu szok!!wszytskie cuszki i zakupy juz przygotowane dla malej. Na korytarzu czekal jej maz, i jak polozna go poinformowala ze ma syna to byl w takim szoku ze powiedzial ze to nie jego hehe:) Przez kilka dni sie upieral ze dziecko podmielili w szpitalu bo ona ma przeciez dziewczynke!!hehe smieszne historie z tych sal porodowych, dlatego mowie do meza ze musi mi towarzyszyc zeby nie bylo zadnych watpliowsci:)))) Na moja mala juz tez ciuszki czekaja wiec mam nadzije ze zadnej niespodzianki miec nie bede:)

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ