Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus, my przez pierwsze 2 miesiące też będziemy w wynajmowanej klitce. Dopiero pod koniec roku przeprowadzamy się do własnego domku. I na początek nasza dzidzia też będzie spać w gondoli, ale nie martw się! Czytałam, że taki maluszek nawet lepiej czuje się, gdy nie ma wokół siebie dużej przestrzeni, także dzidzi powinno być milutko
Dopiero gdy zobaczyłam Twoje śliczne literki, zwróciłam uwagę, że nasza córeczka, to też Liwia, tylko pisane przez "w"
Ja mam ambitny plan zamówienia literek drewnianych lub ze styroduru i własnoręcznego ich pomalowania. Zobaczymy jak mi pójdzieNelus wrote:Zaczarowana chyba z tym kopaniem przy lezeniu na bokach to normalne, moja tez nie lubi ale nie ma wyjscia bo jak leze na plecach to mi sie robi slabo a spac jakos trzeba !
Zazdroszcze wam kupowania kolderek do lozeczka i roznych ozdob do pokoiku! ja dopiero bede w listopadzie na swoim I wtedy bede mogla wszystko urzadzic a w tym wynajmowanym mieszkaniu nie ma miejsca nawet na lozeczko w sypialni. Chyba mala bedzie musiala spac w gondolce przez pierwsze dwa miesiace, martwie sie! myslicie ze tak bedzie jej wygodnie?
Skonczylam szyc podusie, jeszcze jakies kokardki I beda skonczone:)
Nelus lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ooo to mnie zaskoczylas, myslalam ze nasza jedyna we wrzesniowkach!
Piekne to imie
tez chcialam przez "w" ale ze mieszkamy za granica to bardziej pasuje przez "v". Koniecznie pochwal sie jak pomalujesz literki
Uff mam nadzieje ze bedzie im wygodnie w tych gondolkach na poczatku! Jakos teraz trzeba bedzie sobie poradzic, a potem na swoim juz z gorki
-
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Od wczoraj mam twardy brzuch. Zadzwoniłam do gin i kazała mi być za godzinę u niej. Myślałam, że mi powie, że spokojnie mogę czekać do wizyty we wtorek. Teraz się zestresowałam. Mam nadzieję, że to nic takiego i tylko panikuję niepotrzebnie.
Nelus, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Od wczoraj mam twardy brzuch. Zadzwoniłam do gin i kazała mi być za godzinę u niej. Myślałam, że mi powie, że spokojnie mogę czekać do wizyty we wtorek. Teraz się zestresowałam. Mam nadzieję, że to nic takiego i tylko panikuję niepotrzebnie.
Wszystko będzie dobrze!!! Trzymaj się dzielnie i dawaj znaki!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Witam się w 7 już według belly miesiącu
Zobaczcie jaki fajny plan zywienia dla mamy karmiącej znlazłam na stronie szpitala położniczego:
https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/Od%C5%BCywianie%20w%20trakce%20laktacji.pdf
i poradnik laktacyjny:
https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/broszura%20laktacyjna%2001.04.2014_1.pdf
może komuś się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:24
JagoodkaK, madiiiii, Paula55 lubią tę wiadomość
-
A Ja też miałam zamiar mieć dziewczynkę Julię albo Liwię bo mój mąż uparł się tyle że boję się że będą ją mylić z Lidią a to imię już mi się nie podoba a próbuje przekonać męża do Larysy ale słabo mi idzie mi się w ogole imiona na L podobają ale będziemy papugi i już pytałam w urzędzie o to imię Liwia:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMika 28 wrote:A Ja też miałam zamiar mieć dziewczynkę Julię albo Liwię bo mój mąż uparł się tyle że boję się że będą ją mylić z Lidią a to imię już mi się nie podoba a próbuje przekonać męża do Larysy ale słabo mi idzie mi się w ogole imiona na L podobają ale będziemy papugi i już pytałam w urzędzie o to imię Liwia:(
moj synek jak jeszcze byl dziewczynką to mial miec na imie Lucynka
Uwielbiam to imie -
JagoodkaK wrote:Moj TŻ upiera się przy Laurze, wiec chyba bede musia się zgodzić (oby mu przeszlo)
Jestem czubkiem kupilam juz pieluszki dla mlodej -
nick nieaktualnyco do imion to my sie tez caly czas zastanawiamy:) mi sie bardzo podoba Marcelina, tyle ze kuzynka ma syna Marcela i jeszcze pomysli ze malpuje od niej:( Moj maz jest w polowie polakiem i on chce aby dziecko mialo imie bardzej miedzynarowodwe tym bardziej ze o nazwiska nam pasuje i mieszkamy za granica. Wymyslil sobie Emily:) jak dla mnie moze byc:) Podoba nam sie jeszcze Melissa, ale w pl to herbatka uspokajajaca wiec raczej odpada:)
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Ja zrozumiałam mojego endokrynologa, że on chciał zwiększyć to TSH i ft4, więc jak zobaczyłam taki spadek TSH to mnie zatkało. No zobaczymy co on mi jutro wymyśli.
Io, będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Nelus, piękne literki. Mi Liwia bardzo się podoba, ale w trochę dalszej rodzinie jest Liwia, więc nie myśleliśmy o tym imieniu. Cały czas zastanawiamy się nad Wiktorią, Julią i Natalią, ale to rozstrzygniemy dopiero jak się spotkamy na żywoJak padnie na Wiktorię, to nie będziemy dawać jako Victoria, bo nie wiemy jak to nasze życie się potoczy, czy wrócimy kiedyś do Polski, czy nie.
Ciasto się piecze, w całym domu pachnieNelus, madiiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyraczej juz zotaniemy przy tym imieniu, tym bardziej ze wsrod znajomych i rodziny nie ma zadnej Emilki:) nie wiedzialam ze wybor imienia to taki straszny problem.mam tylko nadzije ze mojej malej nie urosnie siusiak hehe:) mojej kuzynce cala ciaze mowili ze bedzie dziewczynka,po urodzeniu szok!!wszytskie cuszki i zakupy juz przygotowane dla malej. Na korytarzu czekal jej maz, i jak polozna go poinformowala ze ma syna to byl w takim szoku ze powiedzial ze to nie jego hehe:) Przez kilka dni sie upieral ze dziecko podmielili w szpitalu bo ona ma przeciez dziewczynke!!hehe smieszne historie z tych sal porodowych, dlatego mowie do meza ze musi mi towarzyszyc zeby nie bylo zadnych watpliowsci:)))) Na moja mala juz tez ciuszki czekaja wiec mam nadzije ze zadnej niespodzianki miec nie bede:)