WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, my przez pierwsze 2 miesiące też będziemy w wynajmowanej klitce. Dopiero pod koniec roku przeprowadzamy się do własnego domku. I na początek nasza dzidzia też będzie spać w gondoli, ale nie martw się! Czytałam, że taki maluszek nawet lepiej czuje się, gdy nie ma wokół siebie dużej przestrzeni, także dzidzi powinno być milutko :) Dopiero gdy zobaczyłam Twoje śliczne literki, zwróciłam uwagę, że nasza córeczka, to też Liwia, tylko pisane przez "w" ;)
    Ja mam ambitny plan zamówienia literek drewnianych lub ze styroduru i własnoręcznego ich pomalowania. Zobaczymy jak mi pójdzie ;)
    Nelus wrote:
    Zaczarowana chyba z tym kopaniem przy lezeniu na bokach to normalne, moja tez nie lubi ale nie ma wyjscia bo jak leze na plecach to mi sie robi slabo a spac jakos trzeba ! ;)
    Zazdroszcze wam kupowania kolderek do lozeczka i roznych ozdob do pokoiku! ja dopiero bede w listopadzie na swoim I wtedy bede mogla wszystko urzadzic a w tym wynajmowanym mieszkaniu nie ma miejsca nawet na lozeczko w sypialni. Chyba mala bedzie musiala spac w gondolce przez pierwsze dwa miesiace, martwie sie! myslicie ze tak bedzie jej wygodnie? :/
    Skonczylam szyc podusie, jeszcze jakies kokardki I beda skonczone:)
    205r4tt.jpg

Nelus lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to mnie zaskoczylas, myslalam ze nasza jedyna we wrzesniowkach! :) Piekne to imie <3 tez chcialam przez "w" ale ze mieszkamy za granica to bardziej pasuje przez "v". Koniecznie pochwal sie jak pomalujesz literki ;)
    Uff mam nadzieje ze bedzie im wygodnie w tych gondolkach na poczatku! Jakos teraz trzeba bedzie sobie poradzic, a potem na swoim juz z gorki :)

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Od wczoraj mam twardy brzuch. Zadzwoniłam do gin i kazała mi być za godzinę u niej. Myślałam, że mi powie, że spokojnie mogę czekać do wizyty we wtorek. Teraz się zestresowałam. Mam nadzieję, że to nic takiego i tylko panikuję niepotrzebnie.

Nelus, Paula55 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze kochana!!! Daj znac po wizycie

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Od wczoraj mam twardy brzuch. Zadzwoniłam do gin i kazała mi być za godzinę u niej. Myślałam, że mi powie, że spokojnie mogę czekać do wizyty we wtorek. Teraz się zestresowałam. Mam nadzieję, że to nic takiego i tylko panikuję niepotrzebnie.

Wszystko będzie dobrze!!! Trzymaj się dzielnie i dawaj znaki!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak będziemy jeździć do rodziców to nie będziemy pakować łóżeczka, tylko też w gondolce będzie spała.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 już według belly miesiącu :)

Zobaczcie jaki fajny plan zywienia dla mamy karmiącej znlazłam na stronie szpitala położniczego:

https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/Od%C5%BCywianie%20w%20trakce%20laktacji.pdf

i poradnik laktacyjny:

https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/broszura%20laktacyjna%2001.04.2014_1.pdf

może komuś się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:24

JagoodkaK, madiiiii, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja też miałam zamiar mieć dziewczynkę Julię albo Liwię bo mój mąż uparł się tyle że boję się że będą ją mylić z Lidią a to imię już mi się nie podoba a próbuje przekonać męża do Larysy ale słabo mi idzie mi się w ogole imiona na L podobają ale będziemy papugi i już pytałam w urzędzie o to imię Liwia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:16

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie mogę się zdecydować i literek nie będzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:17

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykukałam coś takiego
    http://allegro.pl/woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-babyono-1038-i4254181185.html
    co o tym sądzicie?

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś ostatnio tu wspominał o Baby shower to wszystko nawet ładnie jest opisane w tym poradniku nawet ciekawe rzeczy tam piszą
    I o cukrzycy i dietach też coś piszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:29

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ja też miałam zamiar mieć dziewczynkę Julię albo Liwię bo mój mąż uparł się tyle że boję się że będą ją mylić z Lidią a to imię już mi się nie podoba a próbuje przekonać męża do Larysy ale słabo mi idzie mi się w ogole imiona na L podobają ale będziemy papugi i już pytałam w urzędzie o to imię Liwia:(

moj synek jak jeszcze byl dziewczynką to mial miec na imie Lucynka :)
    Uwielbiam to imie :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj TŻ upiera się przy Laurze, wiec chyba bede musia się zgodzić (oby mu przeszlo)
    Jestem czubkiem kupilam juz pieluszki dla mlodej :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Moj TŻ upiera się przy Laurze, wiec chyba bede musia się zgodzić (oby mu przeszlo)
    Jestem czubkiem kupilam juz pieluszki dla mlodej :)
    A LAURĘ też rozważaliśmy :)My mamy wszystko na L Mi jest ciężko się zdecydować bo Laura już znam jedną a Liwii nie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys też chcialam Liwie ale odkąd byl szal na Oliwie to mi sie odechcialo :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny wykukałam coś takiego
    http://allegro.pl/woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-babyono-1038-i4254181185.html
    co o tym sądzicie?
    moja myśl- czego to już nie wymyślą :D

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion to my sie tez caly czas zastanawiamy:) mi sie bardzo podoba Marcelina, tyle ze kuzynka ma syna Marcela i jeszcze pomysli ze malpuje od niej:( Moj maz jest w polowie polakiem i on chce aby dziecko mialo imie bardzej miedzynarowodwe tym bardziej ze o nazwiska nam pasuje i mieszkamy za granica. Wymyslil sobie Emily:) jak dla mnie moze byc:) Podoba nam sie jeszcze Melissa, ale w pl to herbatka uspokajajaca wiec raczej odpada:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja zrozumiałam mojego endokrynologa, że on chciał zwiększyć to TSH i ft4, więc jak zobaczyłam taki spadek TSH to mnie zatkało. No zobaczymy co on mi jutro wymyśli.

Io, będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Nelus, piękne literki. Mi Liwia bardzo się podoba, ale w trochę dalszej rodzinie jest Liwia, więc nie myśleliśmy o tym imieniu. Cały czas zastanawiamy się nad Wiktorią, Julią i Natalią, ale to rozstrzygniemy dopiero jak się spotkamy na żywo ;) Jak padnie na Wiktorię, to nie będziemy dawać jako Victoria, bo nie wiemy jak to nasze życie się potoczy, czy wrócimy kiedyś do Polski, czy nie.

Ciasto się piecze, w całym domu pachnie :)

Nelus, madiiiii lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ładne imie podoba mi się mam znajomą i znam jedną emilkę (tak ją zdrabniają) a na dużą Emilię wołają (Emi) ale u mnie za dużo Emilii jest wśród znajomych

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej juz zotaniemy przy tym imieniu, tym bardziej ze wsrod znajomych i rodziny nie ma zadnej Emilki:) nie wiedzialam ze wybor imienia to taki straszny problem.mam tylko nadzije ze mojej malej nie urosnie siusiak hehe:) mojej kuzynce cala ciaze mowili ze bedzie dziewczynka,po urodzeniu szok!!wszytskie cuszki i zakupy juz przygotowane dla malej. Na korytarzu czekal jej maz, i jak polozna go poinformowala ze ma syna to byl w takim szoku ze powiedzial ze to nie jego hehe:) Przez kilka dni sie upieral ze dziecko podmielili w szpitalu bo ona ma przeciez dziewczynke!!hehe smieszne historie z tych sal porodowych, dlatego mowie do meza ze musi mi towarzyszyc zeby nie bylo zadnych watpliowsci:)))) Na moja mala juz tez ciuszki czekaja wiec mam nadzije ze zadnej niespodzianki miec nie bede:)

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ