WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dam Julia na drugie bo mi sie podoba i nawet tak dalam sobie na bierzmowaniu. Ale na pierwsze nie dam bo za duzo ich jest teraz! Tak samo jak Oliwia! Myslalam ze Liwia jest mniej popularne a tu Zonk :p

madiiiii lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci ze ja nie spotkalam sie jeszcze wsrod znajomych, rodziny z imieniem Livia , wiec nie jest tak zle moja droga:) tutaj na portalu na wrzesniowkach widze ze robi sie dosc popularne ale najwazniejsze ze nie ma teg imienia w pierwszej 10 nadawanych w Polsce. Potem porazka, 5 Julek w klasie, 4 Zuzie i 10 Antkow:) Ja myslalam o Marcelinie ale kuzynka ma Marcela i juz mi sie to nie podoba, potem pomysli ze odgapilam a tak nie jest.Zostanie raczej Emily , mézowi sie podoba. Nie jest jakies oryginalne ale osobiscie nie znam ani jednej osoby o tym imieniu a to najwazniejsze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoja droga, jak dla mnie imie Livia jest bardzo oryginale i bardzo ladne:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ja zrozumiałam mojego endokrynologa, że on chciał zwiększyć to TSH i ft4, więc jak zobaczyłam taki spadek TSH to mnie zatkało. No zobaczymy co on mi jutro wymyśli.

ZWIĘKSZYĆ TSH?! Przecież Euthyrox to lek na niedoczynność tarczycy i powoduje obniżenie poziomu TSH. Albo jestem głąbem, albo lekarz sfiksował :O

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jestem w szoku, że Liwia jest taka popularna! :) Imię znaleźliśmy w sumie przez przypadek i mój mąż stwierdził, że tylko ono się nadaje. Ja brałam pod uwagę jeszcze Zosię lub Laurę.
    Nelus wrote:
    Ja chyba dam Julia na drugie bo mi sie podoba i nawet tak dalam sobie na bierzmowaniu. Ale na pierwsze nie dam bo za duzo ich jest teraz! Tak samo jak Oliwia! Myslalam ze Liwia jest mniej popularne a tu Zonk :p

Nelus lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    moja myśl- czego to już nie wymyślą :D

no wlasnie, cuda na kiju, tylko zastanawiam sie na ile mi sie to przyda i w ogole :/

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus śliczne literki ja chciałam zamówić na allegro ale też nie mogę się zdecydować

Nelus lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    No ja też jestem w szoku, że Liwia jest taka popularna! :) Imię znaleźliśmy w sumie przez przypadek i mój mąż stwierdził, że tylko ono się nadaje. Ja brałam pod uwagę jeszcze Zosię lub Laurę.

Ja szukalam imienia w google, wpisywalam najbardziej popularne imiona zenskie w poszczegolnych krajach I Livia byla w ktoryms panstwie w pierwszej setce :p a zawsze chcialam oliwke bo mi sie kojarzy z taka laleczka o ciemnej karnacji (nasza jesli przejmie geny tatusia to bedzie taka czekoladka) I tak mi podpasowalo:) Laura ladne ale chrzesniaczke mam o takim imieniu I jeszcze przyjaciolka tak dala, ogolnie jest teraz bardzo popularne! Bralam pod uwage rowniez Naomi i Miranda- rzadko spotykane i tez sliczne :)

karolcia:)))), betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam że Neli już bardzo się nakręciła na to imię i jest mega zdecydowana no ale daleko mieszka więc nie do końca jest to to samo Livia przez "v" ale nie wiedziałam że tyle nas się znajdzie a Ja głupia byłam w urzędzie i się pytałam o to czy można wybrać takie imię i babka powiedziała że takie cuda też są tyle że przez "w"
    U mnie nie ma w miejscowości takiego imienia więc byłam zadowolona

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Nelus śliczne literki ja chciałam zamówić na allegro ale też nie mogę się zdecydować
    Martusia powiedz mi czy jak rodzi się w św rodzinie to dostajesz przy wyjściu pudło z poradnikami i z pierdkami dla dziecka bo 5 lat temu byłam mega zadowolona z tych gazetek i glutków co dostałam

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    ZWIĘKSZYĆ TSH?! Przecież Euthyrox to lek na niedoczynność tarczycy i powoduje obniżenie poziomu TSH. Albo jestem głąbem, albo lekarz sfiksował :O
    Ja mogę być głąbem :P bo kompletnie się nie znam na chorobach tarczycy, ile razy czytam jakieś "mądre" artykuły, tym bardziej głupieję. Mi się wydawało, że jak jest niedoczynność, to TSH powinno zostać podwyższone... lekarz ma dobre opinie i jest profesorem, więc myślę, że jakąś tam wiedzę ma. Na pewno bardziej mu ufam, niż babie z mojego miasta, która widząc moje wyniki anty-TPO stwierdziła, że wszystko jest o.k. i nie muszę brać żadnych leków :/ Ech, bardzo ciekawa jestem co mi jutro powie ten lekarz.

Ale Nelus, mówisz, że w Kanadzie jest dużo Julek ? Że Olivia jest popularne, to czytałam, ale Julia ?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mika cały czas się dostaję ostatnio był nawet gel do golenia gillette dla mężczyzny żeby zawsze był gładki dla swojego maleństwa :D oprócz tego smoczek avent z 2 pampersy chusteczki nawilżające próbki proszku do prania fajne bajery...

relgh3715xtq0i4d.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wybieram termometr dla maluszka wiem że to musi być dobry sprzęt więc pewnie koło 100 na to przeznaczę

relgh3715xtq0i4d.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też ma szanse być taką "laleczką o ciemnej karnacji", ale po mnie :D Kiedyś nawet nazywali mnie cyganeczką ;) Tak czy inaczej Liwia to śliczne, delikatne imię dla dziewczynki, no i ma fajne zdrobnienia, na czym też nam zależało: Liwunia, Liwusia, Liwka, Liwcia...słodkie :)
    Nelus wrote:
    Ja szukalam imienia w google, wpisywalam najbardziej popularne imiona zenskie w poszczegolnych krajach I Livia byla w ktoryms panstwie w pierwszej setce :p a zawsze chcialam oliwke bo mi sie kojarzy z taka laleczka o ciemnej karnacji (nasza jesli przejmie geny tatusia to bedzie taka czekoladka) I tak mi podpasowalo:) Laura ladne ale chrzesniaczke mam o takim imieniu I jeszcze przyjaciolka tak dala, ogolnie jest teraz bardzo popularne! Bralam pod uwage rowniez Naomi i Miranda- rzadko spotykane i tez sliczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:07

Nelus lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz wybral Marika
    Liwia jest piekne mam w rodzini mala liwke super

• Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kanadzie moze nie jest bardzo popularne ale na pewno dobrze znane no i wiadomo ze bedą inaczej czytać. A w Polsce to mega popularne jest! Jesli bierzecie możliwość ze będziecie mieszkać w Polsce to trzeba sie liczyć ze moze byc kilka Julek w klasie :p

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    no wlasnie, cuda na kiju, tylko zastanawiam sie na ile mi sie to przyda i w ogole :/
    jak dla mnie szkoda kasy... no, ale ja to w ogóle tylko niezbędne minimum kupuję dziecku :) także ja tu jestem ewenement ;)
    mikrofali nie mam, a odkażać zamierzam w garnku z wodą :)
    Siostra mojej koleżanki nazwała córkę Livia, tak rzadkie imię, że kumpela musiała mi je powtarzać :D

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Tak Mika cały czas się dostaję ostatnio był nawet gel do golenia gillette dla mężczyzny żeby zawsze był gładki dla swojego maleństwa :D oprócz tego smoczek avent z 2 pampersy chusteczki nawilżające próbki proszku do prania fajne bajery...
    oj to sie pogorszyło troszkę hehe Ja 5 lat temu byłam w szoku i myslałam że mam wścieklizne jak zobaczyłam co dostał mąż a co Ja dostałam on dostał golarkę gillette ale taką wypasioną do tego kilka gadzetów kremik a Ja nic dla dziecka dostałam krem na odparzenia i aspirator do noska który okazał się super i jeszcze kilka kremików próbek nie powiem bo mnie zazdrość wzieła to mąż dostał coś a Ja kuźde nic :( hehe no i te poradniki też ciekawe więc fajnie przyda się :)

Nenka to Marika jeszcze jest popularne? no proszę bo chyba polubię swoje imię :P Ale nie ukrywam że chciałam coś odbiegającego od reszty
    Mojego imienia też nie spotkałam jedyne kolega dał niedawno na imię Marika córce i napisał do mnie zeby się pochwalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:28

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce

Dba Ja też mam tylko potrzebne minimum :) co innego jak masz już dziecko a co innego jeśli to pierwsze Ja wyparzałam butelki smoczki i tak córka miała pleśniawkę w buźce i Pani dr stwierdziła że to normalne od tego czasu przestałam sterylizować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:38

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce

Dba Ja też mam tylko potrzebne minimum :) co innego jak masz już dziecko a co innego jeśli to pierwsze Ja wyparzałam butelki smoczki i tak córka miała pleśniawkę w buźce i Pani dr stwierdziła że to normalne od tego czasu przestałam sterylizować

chrzestny mój straszy brat a chrzestna siostra mojego męża :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ