Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypowiem ci ze ja nie spotkalam sie jeszcze wsrod znajomych, rodziny z imieniem Livia , wiec nie jest tak zle moja droga:) tutaj na portalu na wrzesniowkach widze ze robi sie dosc popularne ale najwazniejsze ze nie ma teg imienia w pierwszej 10 nadawanych w Polsce. Potem porazka, 5 Julek w klasie, 4 Zuzie i 10 Antkow:) Ja myslalam o Marcelinie ale kuzynka ma Marcela i juz mi sie to nie podoba, potem pomysli ze odgapilam a tak nie jest.Zostanie raczej Emily , mézowi sie podoba. Nie jest jakies oryginalne ale osobiscie nie znam ani jednej osoby o tym imieniu a to najwazniejsze:)
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowana wrote:Dzięki dziewczyny. Ja zrozumiałam mojego endokrynologa, że on chciał zwiększyć to TSH i ft4, więc jak zobaczyłam taki spadek TSH to mnie zatkało. No zobaczymy co on mi jutro wymyśli.
ZWIĘKSZYĆ TSH?! Przecież Euthyrox to lek na niedoczynność tarczycy i powoduje obniżenie poziomu TSH. Albo jestem głąbem, albo lekarz sfiksowałhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
No ja też jestem w szoku, że Liwia jest taka popularna!
Imię znaleźliśmy w sumie przez przypadek i mój mąż stwierdził, że tylko ono się nadaje. Ja brałam pod uwagę jeszcze Zosię lub Laurę.
Nelus wrote:Ja chyba dam Julia na drugie bo mi sie podoba i nawet tak dalam sobie na bierzmowaniu. Ale na pierwsze nie dam bo za duzo ich jest teraz! Tak samo jak Oliwia! Myslalam ze Liwia jest mniej popularne a tu Zonk :pNelus lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualny
-
madiiiii wrote:No ja też jestem w szoku, że Liwia jest taka popularna!
Imię znaleźliśmy w sumie przez przypadek i mój mąż stwierdził, że tylko ono się nadaje. Ja brałam pod uwagę jeszcze Zosię lub Laurę.
Ja szukalam imienia w google, wpisywalam najbardziej popularne imiona zenskie w poszczegolnych krajach I Livia byla w ktoryms panstwie w pierwszej setce :p a zawsze chcialam oliwke bo mi sie kojarzy z taka laleczka o ciemnej karnacji (nasza jesli przejmie geny tatusia to bedzie taka czekoladka) I tak mi podpasowalo:) Laura ladne ale chrzesniaczke mam o takim imieniu I jeszcze przyjaciolka tak dala, ogolnie jest teraz bardzo popularne! Bralam pod uwage rowniez Naomi i Miranda- rzadko spotykane i tez slicznekarolcia:)))), betina89 lubią tę wiadomość
-
Ja widziałam że Neli już bardzo się nakręciła na to imię i jest mega zdecydowana no ale daleko mieszka więc nie do końca jest to to samo Livia przez "v" ale nie wiedziałam że tyle nas się znajdzie a Ja głupia byłam w urzędzie i się pytałam o to czy można wybrać takie imię i babka powiedziała że takie cuda też są tyle że przez "w"
U mnie nie ma w miejscowości takiego imienia więc byłam zadowolona -
martusia86 wrote:Nelus śliczne literki ja chciałam zamówić na allegro ale też nie mogę się zdecydować
-
betinka wrote:ZWIĘKSZYĆ TSH?! Przecież Euthyrox to lek na niedoczynność tarczycy i powoduje obniżenie poziomu TSH. Albo jestem głąbem, albo lekarz sfiksował
bo kompletnie się nie znam na chorobach tarczycy, ile razy czytam jakieś "mądre" artykuły, tym bardziej głupieję. Mi się wydawało, że jak jest niedoczynność, to TSH powinno zostać podwyższone... lekarz ma dobre opinie i jest profesorem, więc myślę, że jakąś tam wiedzę ma. Na pewno bardziej mu ufam, niż babie z mojego miasta, która widząc moje wyniki anty-TPO stwierdziła, że wszystko jest o.k. i nie muszę brać żadnych leków
Ech, bardzo ciekawa jestem co mi jutro powie ten lekarz.
Ale Nelus, mówisz, że w Kanadzie jest dużo Julek ? Że Olivia jest popularne, to czytałam, ale Julia ? -
Nasza też ma szanse być taką "laleczką o ciemnej karnacji", ale po mnie
Kiedyś nawet nazywali mnie cyganeczką
Tak czy inaczej Liwia to śliczne, delikatne imię dla dziewczynki, no i ma fajne zdrobnienia, na czym też nam zależało: Liwunia, Liwusia, Liwka, Liwcia...słodkie
Nelus wrote:Ja szukalam imienia w google, wpisywalam najbardziej popularne imiona zenskie w poszczegolnych krajach I Livia byla w ktoryms panstwie w pierwszej setce :p a zawsze chcialam oliwke bo mi sie kojarzy z taka laleczka o ciemnej karnacji (nasza jesli przejmie geny tatusia to bedzie taka czekoladka) I tak mi podpasowalo:) Laura ladne ale chrzesniaczke mam o takim imieniu I jeszcze przyjaciolka tak dala, ogolnie jest teraz bardzo popularne! Bralam pod uwage rowniez Naomi i Miranda- rzadko spotykane i tez sliczneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:07
Nelus lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
W kanadzie moze nie jest bardzo popularne ale na pewno dobrze znane no i wiadomo ze bedą inaczej czytać. A w Polsce to mega popularne jest! Jesli bierzecie możliwość ze będziecie mieszkać w Polsce to trzeba sie liczyć ze moze byc kilka Julek w klasie :p
-
aleksa.wawa wrote:no wlasnie, cuda na kiju, tylko zastanawiam sie na ile mi sie to przyda i w ogole
także ja tu jestem ewenement
mikrofali nie mam, a odkażać zamierzam w garnku z wodą
Siostra mojej koleżanki nazwała córkę Livia, tak rzadkie imię, że kumpela musiała mi je powtarzać
-
martusia86 wrote:Tak Mika cały czas się dostaję ostatnio był nawet gel do golenia gillette dla mężczyzny żeby zawsze był gładki dla swojego maleństwa
oprócz tego smoczek avent z 2 pampersy chusteczki nawilżające próbki proszku do prania fajne bajery...
hehe no i te poradniki też ciekawe więc fajnie przyda się
Nenka to Marika jeszcze jest popularne? no proszę bo chyba polubię swoje imięAle nie ukrywam że chciałam coś odbiegającego od reszty
Mojego imienia też nie spotkałam jedyne kolega dał niedawno na imię Marika córce i napisał do mnie zeby się pochwalićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:28
-
A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce
Dba Ja też mam tylko potrzebne minimumco innego jak masz już dziecko a co innego jeśli to pierwsze Ja wyparzałam butelki smoczki i tak córka miała pleśniawkę w buźce i Pani dr stwierdziła że to normalne od tego czasu przestałam sterylizować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:38
-
Mika 28 wrote:A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce
Dba Ja też mam tylko potrzebne minimumco innego jak masz już dziecko a co innego jeśli to pierwsze Ja wyparzałam butelki smoczki i tak córka miała pleśniawkę w buźce i Pani dr stwierdziła że to normalne od tego czasu przestałam sterylizować
chrzestny mój straszy brat a chrzestna siostra mojego męża