WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dala mamy też coś jest mała butelka wody mineralnej :P aha no i jest jeszcze mały sudocrem

relgh3715xtq0i4d.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że w Polsce popularne, to wiem ;)
    Mika 28 wrote:
    A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce
    Na pewno będzie mój brat i chyba kuzynka Męża. Przy drugim dziecku też pewnie będziemy mieli problem :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce

Dba Ja też mam tylko potrzebne minimum :) co innego jak masz już dziecko a co innego jeśli to pierwsze Ja wyparzałam butelki smoczki i tak córka miała pleśniawkę w buźce i Pani dr stwierdziła że to normalne od tego czasu przestałam sterylizować

Ja to dopiero mam problem, moja rodzina i znajomi za daleko a chłopaka rodzina jest innego wyznania. Moze weźmiemy jakiś jego przyjaciół :/

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj z chrzestnymi to my będziemy mieli problem...bo moja siostra ma 11 lat...a brat ma jednego męża, ale za nim nie przepadam :(( Dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do namysłu...

O, zgaga do mnie wróciła :( Dawno jej nie było...

Nelus, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Ja mogę być głąbem :P bo kompletnie się nie znam na chorobach tarczycy, ile razy czytam jakieś "mądre" artykuły, tym bardziej głupieję. Mi się wydawało, że jak jest niedoczynność, to TSH powinno zostać podwyższone... lekarz ma dobre opinie i jest profesorem, więc myślę, że jakąś tam wiedzę ma. Na pewno bardziej mu ufam, niż babie z mojego miasta, która widząc moje wyniki anty-TPO stwierdziła, że wszystko jest o.k. i nie muszę brać żadnych leków :/ Ech, bardzo ciekawa jestem co mi jutro powie ten lekarz.

Niedoczynność to wysokie TSH i niskie FT3 i FT4, przy nadczynności odwrotnie :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ojj z chrzestnymi to my będziemy mieli problem...bo moja siostra ma 11 lat...a brat ma jednego męża, ale za nim nie przepadam :(( Dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do namysłu...

O, zgaga do mnie wróciła :( Dawno jej nie było...

Hahaha ;)

betina89 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a brat ma jednego męża?? ;D
    u mnie to będzie brat i siostra męża:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Nadrobilam teraz moge popisac :)
    Ja majac robione badania w uk mialam tsh na poziomie 0,23 i ft4 ok 19...tu lekarz kazal zmniejszyc dawke z 50 i 75 tylko na 50 bo rzekomo za bardzo spadlo...
    Przerazona tym wydarzeniem bedac w pl zrobilam wszelkie badania tarczycy lacznie z usg...poszlam do mojej endo i co slysze???
    Absolutnie dawki nie zmniejszac!!! Kazala zwiekszyc do 75 codzien a jak ft 4 bedzie na poziomie ok 17 to od razu brac 100!!!
    Wytlumaczyla mi to tak ze tsh w ciazy ma drugorzedne znaczenie. Tym bardziej ze inne wyniki w normie.
    U mnie prawdopodobnie ciaza jest wynikiem zmian tarczycowych...
    I wogole nie ma sie co przejmowac tsh bo ono ma prawo sobie skakac... Im ciaza starsza moze tsh malec. Wazne jest ft4 a przy niedoczynnosci na tym etapie ciazy musi byc blizej gornej granicy normy ( u mnie to ok 19) ....
    Ja sie tej lekarki slucham bo powiedziala ze jezdzac po swiatowych sympozjach takie sa najnowsze wytyczne...
    I ona nie rozumie lekarza w uk bo podobno te wytyczne oboziazuja we wszystkich cywilizowanych krajach :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kocyka minky chce ten:

http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-nowe-wzory-na-dzien-dziecka-i4248526744.html

Sowy z turkusem :)

Co do poscieli... Kupuje 2 :) moze i dziecka nie bede przykrywac ale w pustym lozeczku go nie poloze :)
    Moze sobie polegiwac na kolderce :) a lozeczko bedzie ladnie wygladac. Potem i tak sie posciel wykozysta :)

Kupuje tez rozek i spiworek i sama zdecyduje potem jak malemu najlepiej :)

Na chrzestnych chćemy mojego brata ( mam tylko jego) i siostre T bo tez jet jedna ;) oprocz niej t mam dwoch braci i jeden z nich bedzie świadkiem na slubie :)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion...mialam Liwie w klasie :) mega sympatyczna dziewczyna. Blisko sie kolegowalysmy wiec dla mnie to imie bardzo dobrze znane i takie juz normalne :P
    Ona ma siostry o dopiero dziwnych imionach: berta, oktawia i najmlodsza ruth... :)

Za to nasz Tiago bedzie jedyny w promieniu uuhh.... Wielu tys km :P
    Tylko zeby ludzie sie przyzwyczaili :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) dzis zaliczona wizyta. Bylo nawet usg O.o ale nic nie widzialam... Syn jest nadal Synem. Wymiary ma ok. Wazy 700 g. AniaDS dzieki za info ginka tez mi o tym powiedziala. Musze sie obserwowac i nogi w gorze trzymac. Poza tym dwa dni temu mialam nocny skurcz lydki a tylko 1 dzien nie bralam magnezu , bo mi braklo. Trzyma mnie bol do dzis. Mam sobie go brac wiecej. Pojawil sie natomiast inny problem. Cala noc bolala mnie szczeka z prawej. Prawdopodobnie to zapalenie miazgi... Chyba mnie stomatolog nie ominie :( Mam zrobic tez glukoze blee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:37

verynice, doti77, kark lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Ja też mam problem mam już córkę i brat jest chrzestnym a mój mąż nie ma nikogo jest jedynakiem i chrzestną mieliśmy jego kuzynkę a teraz będziemy mieli drugie i zero pomysłu nie mam więcej rodziny i jest duży problem i zostali znajomi ale niektórzy mają już swoich chrześniaków i tu robi się problem bo Ja nikomu dokładać bym nie chciała i niby czas jest ale dupa z tego będzie :( i tez mam zgagę holender niedziela :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nenka to Marika jeszcze jest popularne? no proszę bo chyba polubię swoje imię :P Ale nie ukrywam że chciałam coś odbiegającego od reszty
    Mojego imienia też nie spotkałam jedyne kolega dał niedawno na imię Marika córce i napisał do mnie zeby się pochwalić :)[/QUOTE]

jest bardzo ladne i znam tylko jedna niunie o tym imieniu ty jestes kolejna osoba bardzo mi sie podoba

• doti77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a5f06.jpg

Synek Damianek

2uhlbt1.jpg

a tak wyglądał na wcześniejszej wizycie w kwietniu
    2j3mbu0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:49

nenka, Paula55, Ewi25, verynice, betina89, Kaarolina, Nelus, aswalda, kark, aleksa.wawa, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    jak dla mnie szkoda kasy... no, ale ja to w ogóle tylko niezbędne minimum kupuję dziecku :) także ja tu jestem ewenement ;)
    mikrofali nie mam, a odkażać zamierzam w garnku z wodą :)
    Siostra mojej koleżanki nazwała córkę Livia, tak rzadkie imię, że kumpela musiała mi je powtarzać :D

ewenement to i ja jestem, wszystko używane, niezbędne minimum ;] pokoiku swojego mieć nie będzie, tylko łóżeczko i komodę u nas w sypialni. Spać z nami nie będzie w łóżku ;]

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chrzestni, też mamy problem. Moja siostra będzie chrzestną, chociaż rodzi miesiąc po mnie :D Za to mąż ma 5 rodzeństwa, ale jedno lepsze od drugiego.. nie wiem czy głupio nie będzie mając 3 braci jak weźmie szwagra... :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to ja juz po wizycie. Z dzidzia wszystko dobrze, nadal jest Czarusiem :) wazy 829 gram, ładnie sie ruszał i kopał mnie :)
    Mam kontrolować ciśnienie, jak dolne przekroczy 90 to już bedzie groziło szpitalem. Na razie mam ciut poniżej, przed chwilą 86. Mam brac magnez trzy razy dziennie. Mam nadzieje, że troszke mi spadnie. Martwi mnie to :(

Paula55, doti77, betina89, Nelus, aswalda, kark lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy duza rodzine wiec poblemu nie bedzie z naszej strony to nasze rodzenstwo sie kluci bo sami maja sie dogadac

iwo na ja mam odwrotnie cisnienie jak bym umierala a tetno wysokie musze pic jedna kawe z mlekiem dzienne bo inaczej ciagle boli mnie glowa
    napewno bedzie dobrze duzo odpoczywaj i nie denerwuj sie

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jaki duzy wasz misio :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wczoraj miałam kolejną wizytę u ginekolog.Niestety ten grzybek nadal jest,jakos nie chce mnie opuscić,mam teraz brać inny lek dopochwowo i urosept do tego..Mąż też musi tabletkę wziąźć.Hemoglobina kiepska,więc chellafer mam brać.Oczywiście clexane nadal,ale luteinę pani ginekolog mi odstawiła,bo z szyjką wszystko oki.Ważę 58 kg,więc od początku ciąży przytyłam 8 kg.Glukoza na czczo 80,a po 2 godz. 88,więc oki.Kolejna wizyta 5.07.Dodam,że wcześniejszy termin porodu z usg z 7.09 zmienił się na 28.08.Synek waży 942 g.i jestem w 26 tyg.Pozdrawiam

nenka, verynice, Kaarolina, aswalda, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ