Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A że w Polsce popularne, to wiem
Mika 28 wrote:A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce
-
Mika 28 wrote:A powiedzcie mi macie już może chrzestnych wybranych ? bo Ja z tym mam bardzo duży problem NIE MAM CHRZESTNYCH!!!co Nas bardzo martwi bo narodziny tuż tuż a Ja w kropce
Dba Ja też mam tylko potrzebne minimumco innego jak masz już dziecko a co innego jeśli to pierwsze Ja wyparzałam butelki smoczki i tak córka miała pleśniawkę w buźce i Pani dr stwierdziła że to normalne od tego czasu przestałam sterylizować
Ja to dopiero mam problem, moja rodzina i znajomi za daleko a chłopaka rodzina jest innego wyznania. Moze weźmiemy jakiś jego przyjaciół -
Ojj z chrzestnymi to my będziemy mieli problem...bo moja siostra ma 11 lat...a brat ma jednego męża, ale za nim nie przepadam
( Dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do namysłu...
O, zgaga do mnie wróciłaDawno jej nie było...
Nelus, kark lubią tę wiadomość
-
Zaczarowana wrote:Ja mogę być głąbem
bo kompletnie się nie znam na chorobach tarczycy, ile razy czytam jakieś "mądre" artykuły, tym bardziej głupieję. Mi się wydawało, że jak jest niedoczynność, to TSH powinno zostać podwyższone... lekarz ma dobre opinie i jest profesorem, więc myślę, że jakąś tam wiedzę ma. Na pewno bardziej mu ufam, niż babie z mojego miasta, która widząc moje wyniki anty-TPO stwierdziła, że wszystko jest o.k. i nie muszę brać żadnych leków
Ech, bardzo ciekawa jestem co mi jutro powie ten lekarz.
Niedoczynność to wysokie TSH i niskie FT3 i FT4, przy nadczynności odwrotnie
Zaczarowana lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
verynice wrote:Ojj z chrzestnymi to my będziemy mieli problem...bo moja siostra ma 11 lat...a brat ma jednego męża, ale za nim nie przepadam
( Dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do namysłu...
O, zgaga do mnie wróciłaDawno jej nie było...
Hahahabetina89 lubi tę wiadomość
-
Ok. Nadrobilam teraz moge popisac
Ja majac robione badania w uk mialam tsh na poziomie 0,23 i ft4 ok 19...tu lekarz kazal zmniejszyc dawke z 50 i 75 tylko na 50 bo rzekomo za bardzo spadlo...
Przerazona tym wydarzeniem bedac w pl zrobilam wszelkie badania tarczycy lacznie z usg...poszlam do mojej endo i co slysze???
Absolutnie dawki nie zmniejszac!!! Kazala zwiekszyc do 75 codzien a jak ft 4 bedzie na poziomie ok 17 to od razu brac 100!!!
Wytlumaczyla mi to tak ze tsh w ciazy ma drugorzedne znaczenie. Tym bardziej ze inne wyniki w normie.
U mnie prawdopodobnie ciaza jest wynikiem zmian tarczycowych...
I wogole nie ma sie co przejmowac tsh bo ono ma prawo sobie skakac... Im ciaza starsza moze tsh malec. Wazne jest ft4 a przy niedoczynnosci na tym etapie ciazy musi byc blizej gornej granicy normy ( u mnie to ok 19) ....
Ja sie tej lekarki slucham bo powiedziala ze jezdzac po swiatowych sympozjach takie sa najnowsze wytyczne...
I ona nie rozumie lekarza w uk bo podobno te wytyczne oboziazuja we wszystkich cywilizowanych krajach
-
Co do kocyka minky chce ten:
http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-nowe-wzory-na-dzien-dziecka-i4248526744.html
Sowy z turkusem
Co do poscieli... Kupuje 2moze i dziecka nie bede przykrywac ale w pustym lozeczku go nie poloze
Moze sobie polegiwac na koldercea lozeczko bedzie ladnie wygladac. Potem i tak sie posciel wykozysta
Kupuje tez rozek i spiworek i sama zdecyduje potem jak malemu najlepiej
Na chrzestnych chćemy mojego brata ( mam tylko jego) i siostre T bo tez jet jednaoprocz niej t mam dwoch braci i jeden z nich bedzie świadkiem na slubie
betina89 lubi tę wiadomość
-
Co do imion...mialam Liwie w klasie
mega sympatyczna dziewczyna. Blisko sie kolegowalysmy wiec dla mnie to imie bardzo dobrze znane i takie juz normalne
Ona ma siostry o dopiero dziwnych imionach: berta, oktawia i najmlodsza ruth...
Za to nasz Tiago bedzie jedyny w promieniu uuhh.... Wielu tys km
Tylko zeby ludzie sie przyzwyczailiNelus lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
dzis zaliczona wizyta. Bylo nawet usg
ale nic nie widzialam... Syn jest nadal Synem. Wymiary ma ok. Wazy 700 g. AniaDS dzieki za info ginka tez mi o tym powiedziala. Musze sie obserwowac i nogi w gorze trzymac. Poza tym dwa dni temu mialam nocny skurcz lydki a tylko 1 dzien nie bralam magnezu , bo mi braklo. Trzyma mnie bol do dzis. Mam sobie go brac wiecej. Pojawil sie natomiast inny problem. Cala noc bolala mnie szczeka z prawej. Prawdopodobnie to zapalenie miazgi... Chyba mnie stomatolog nie ominie
Mam zrobic tez glukoze blee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:37
verynice, doti77, kark lubią tę wiadomość
-
no własnie Ja też mam problem mam już córkę i brat jest chrzestnym a mój mąż nie ma nikogo jest jedynakiem i chrzestną mieliśmy jego kuzynkę a teraz będziemy mieli drugie i zero pomysłu nie mam więcej rodziny i jest duży problem i zostali znajomi ale niektórzy mają już swoich chrześniaków i tu robi się problem bo Ja nikomu dokładać bym nie chciała i niby czas jest ale dupa z tego będzie
i tez mam zgagę holender niedziela
-
Nenka to Marika jeszcze jest popularne? no proszę bo chyba polubię swoje imięAle nie ukrywam że chciałam coś odbiegającego od reszty
Mojego imienia też nie spotkałam jedyne kolega dał niedawno na imię Marika córce i napisał do mnie zeby się pochwalić[/QUOTE]
jest bardzo ladne i znam tylko jedna niunie o tym imieniu ty jestes kolejna osoba bardzo mi sie podoba
-
Synek Damianek
a tak wyglądał na wcześniejszej wizycie w kwietniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:49
nenka, Paula55, Ewi25, verynice, betina89, Kaarolina, Nelus, aswalda, kark, aleksa.wawa, Gosia19 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
dba wrote:jak dla mnie szkoda kasy... no, ale ja to w ogóle tylko niezbędne minimum kupuję dziecku
także ja tu jestem ewenement
mikrofali nie mam, a odkażać zamierzam w garnku z wodą
Siostra mojej koleżanki nazwała córkę Livia, tak rzadkie imię, że kumpela musiała mi je powtarzać
ewenement to i ja jestem, wszystko używane, niezbędne minimum ;] pokoiku swojego mieć nie będzie, tylko łóżeczko i komodę u nas w sypialni. Spać z nami nie będzie w łóżku ;] -
Oki to ja juz po wizycie. Z dzidzia wszystko dobrze, nadal jest Czarusiem
wazy 829 gram, ładnie sie ruszał i kopał mnie
Mam kontrolować ciśnienie, jak dolne przekroczy 90 to już bedzie groziło szpitalem. Na razie mam ciut poniżej, przed chwilą 86. Mam brac magnez trzy razy dziennie. Mam nadzieje, że troszke mi spadnie. Martwi mnie toPaula55, doti77, betina89, Nelus, aswalda, kark lubią tę wiadomość
-
mamy duza rodzine wiec poblemu nie bedzie z naszej strony to nasze rodzenstwo sie kluci bo sami maja sie dogadac
iwo na ja mam odwrotnie cisnienie jak bym umierala a tetno wysokie musze pic jedna kawe z mlekiem dzienne bo inaczej ciagle boli mnie glowa
napewno bedzie dobrze duzo odpoczywaj i nie denerwuj sie -
Witam.Wczoraj miałam kolejną wizytę u ginekolog.Niestety ten grzybek nadal jest,jakos nie chce mnie opuscić,mam teraz brać inny lek dopochwowo i urosept do tego..Mąż też musi tabletkę wziąźć.Hemoglobina kiepska,więc chellafer mam brać.Oczywiście clexane nadal,ale luteinę pani ginekolog mi odstawiła,bo z szyjką wszystko oki.Ważę 58 kg,więc od początku ciąży przytyłam 8 kg.Glukoza na czczo 80,a po 2 godz. 88,więc oki.Kolejna wizyta 5.07.Dodam,że wcześniejszy termin porodu z usg z 7.09 zmienił się na 28.08.Synek waży 942 g.i jestem w 26 tyg.Pozdrawiam
nenka, verynice, Kaarolina, aswalda, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png