X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Mika serdeczne dzięki :)
    Chyba zamowie tylko 1 butelke antykolkowa Tommee Tippee 150 ml z czujnikiem ciepła tak na poczatek, a potem zobacze jak to bedzie u mnie z pokarmem itp.

A od kiedy podaje sie dzidziusiowi inne płyny typu woda, herbatka itp?

Nie wiem czy Tobie się to przyda bo Ja karmiłam miesiąc piersią więc nic nie podawałam osobno do tego mleczka (słyszałam że do mleczka mamy nic nie trzeba bo dziecko zaspokoi pragnienie nawet tym mleczkiem) ale jak po miesiącu straciłam pokarm to potem dziecko miało kolki i musiałam podawać infacol i herbatkę koperkową a jak lato przyszło to dawałam tylko zwykłą wodę i tak bardzo długo podawałam wodę bo córka doiła jak mała krówka dlatego tyle siusiała :) a potem wprowadzałam powolutku te soczki gerbera czy bobowity ale ona i tak cały czas z przyzwyczajenia wolała wodę i to do dziś zostało u nas woda króluje :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia się ostatnio oburzyła w rozmowie z moją mamą, że nie dam synkowi imienia po śp. dziadku - Dyziu (Dyonizy) :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Aleksa, a myślałaś o szklanej butelce? Plastik pod wpływem ciepła uwalnia dużo szkodliwych związków chemicznych, widać po czasie jak butelka robi się matowa. Niby te plastiki są dopuszczone i mają atesty, ale jednak fakt jest taki, że po trochu się chemia uwalnia, kumuluje w małym ciałku, a potem się zastanawiamy skąd np. u dziecka alergia, czy wysypka...
    Ja na pewno kupię szklaną :) O, np. taką http://allegro.pl/butelka-smoczek-szklana-canpol-120-ml-kolory-i4254361756.html

A wracając do kosmetyków dla bobasków - znacie/słyszałyście o płynie do kąpieli Vitella Oilbath? http://www.ceneo.pl/919517#tab=spec

Dlatego butelkę się często wymienia gdy już zobaczysz że się tak dzieje to tak jak masz patelnie teflonową dopóki nie uszkodzisz jej czyli teflony nie porysujesz to jest dobrze ale jak ją porysujesz to uwalnia sie jakies związki toksyczne czy nawet rakotwórcze dziś mamy wszystko tak zmodyfikowane i nafaszerowane że nic nam nie pozostaje tylko spróbowac przyzwyczaić nasze pocieszki do tego bo nie dasz rady zrobić wszystkiego ale butelka szklana pewnie tez ma swoje zalety i nie żebym coś miała do szklanych albo broniła plastikowych sama mam jedną butelkę szklaną z nadrukiem dzidziusiowym tylko smoczek dokupić :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,

Aswalda, co do puchnięcia stóp, to ja też tak mam, tzn. bardziej puchnie mi lewa kostka, ponieważ właśnie w tej nodze mam początki niewydolności zastawki żylnej. Opuchlizna schodzi mi po nocy i po dłuższym odpoczynku z nogami uniesionymi nieco wyżej. Ostatnio moja gin przepisała mi na żyły lek, który można dostać bez recepty - cyclo 3 fort. Ma on za zadanie uszczelniać naczynia i likwidować uczucie ciężkich nóg. Ja go biorę sporadycznie, bo narazie nic takiego zabardzo mi się nie dzieje. W ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży nie powinny go stosować, bo nie jest znany jego wpływ na dziecko, więc wolę postępować ostrożnie. Napewno puchnięcie stóp w ciąży jest czymś normalnym, ale jeśli się niepokoisz, to zrób sobie dopplera kończyn dolnych, no i oczywiście zwróć lekarzowi uwagę, że opuchlizna Ci nie przechodzi po nocy. W ekstremalnych przypadkach, jeśli jedna noga (łydka) jest nieco grubszą od drugiej, może to świadczyć o bardzo groźnej chorobie- zatorowości. Jednak nie dajmy się zwariować, napewno nic poważnego Ci síę nie dzieje. Ja staram się trochę bardziej nogi oszczędzać- siadać, kiedy mogę i tyle.

aswalda lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, szczerze mówiąc myślałam, że jak coś wybierze poza Julianem to będzie normalne...
    Nie czytał ostatnio, bo to moje przeciwieństwo - ja mogę czytać dwie książki dziennie, a on w życiu dwie przeczytał -_-' Ale faktycznie jedna z nich to Opowieści ;)

Pytał mnie jakie mi się podobają imiona to mówię, że tak bardzo bardzo, to Tymek albo Leon, a on do mnie "Tymek odpada, ale może być Leonard"...
    I co ja mam z nim zrobić :)?

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jasne, że chemią świecą nawet pseudoprodukty 'eko'. I dlatego jak tak sobie o tym myślę, to wolę Małemu Człowiekowi w miarę możliwości tego choć trochę oszczędzić - tam, gdzie się da :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 szklane po córce i dwie plastikowe. Szklane są fajne, ale z drugiej strony mogę się stłuc :/
    Ja teraz pewnie szklane wyparzę, a plastikowe wyrzucę i jak będzie potrzebna większa ilość to kupię coś, ale nie wiem jeszcze czy plastik czy szkło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie kupie też 1 szklaną a co :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz jedna butle ktora dostalismy na targach. Polska chyba firma ale nie pamitam nazwy.. Wyglada jak ta tomee tipee :)
    A druga japewno kupie tomee tipee ta antykolkowa z miernikiem temp wlasnie :) obie to sa chyba 260 ml.
    Uwazam ze nie oplaca sie kupowac wogole tych malych :)
    Co do szklanych,,,moze sa jakos tam lepsze ale nie praktyczne :) mogla sie potluc, sa ciezkie.. Nie nie. Zostaje przy tych co zaplanowalam :P

Ja dzis pol dnia siedzialam na allegro i szukalam poscieli. Mam juz 2 kpl teraz tylko zamowic.
    Do tego kilka pierdol i prawie wsio :)
    No lozeczko i materac no i wanienka zostanie ale to na sam koniec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, dziś było trochę o komórkach macierzystych i kąpiel noworodka:) każdy tatuś kąpał lale, rozbierał przebierał itd. Bardzo miło i praktycznie :)

Paula55, aswalda lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A druga japewno kupie tomee tipee ta antykolkowa z miernikiem temp wlasnie :) obie to sa chyba 260 ml.
    Uwazam ze nie oplaca sie kupowac wogole tych malych :)

Paula jak bedziesz kupowala te 260 ml to zwroc uwage czy do zestawu dają szczoteczke do czyszczenia tej rurki antykolkowej odpowietrzającej.
    Do butelki 150 ml niektórzy dają jakby co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:25

Paula55 lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tomme tippe i w tej małej sa szczotki a w tej dużej chyba nie chociaz nie jestem pewna Ja kupiłam 1 małą i 2 duze z ta rurką bo mozna ja wyjąć i jedną z aventu tą 260ml

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) ale chyba mozna dokupic sobno te szczotki czy nie??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialam sie tez nad dr brown tez ta antykolkowa ale cholerka jak ktos ma ta butle na sprzedarz to nie ma nic innego ciekawego. A szkoda mi 10 zl czy iles za sama przesylke placic :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tym razem w normalnym sklepie i dostałam jeszcze rabat 12zł a kupiłam za 200zł wszystko w dobrych cenach bo dużo promocji było i na allegro butelki były o 5 zł droższe a avent z bepanthenem kupiłam w zestawie za 33 zł a w tesco i na allegro kosztowała 45zł więc trochę zaoszczędziłam :)

Więc może warto Ci pójść do sklepu i kupić a tam gdzie mieszkasz nie macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 21:13

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no to ci sie bardzo oplacalo :)
    Ja jak po sklepach w pl patrzylam to byly srednio o 10 - 15 zl drozsze niz na allegro :)
    Wiec dupa :P

Pewnie ze u nas sa :) tylko po przeliczeniu na zl i tak w pl wychodzi taniej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie.:)
    U Nas nadal chlodno i pochmurno... no i oczywiscie ciag dalszy przedziwnych snow.:/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry.
    ja jeszcze godinke w domku i musze wybyc bo instalacje nam zmieniaja :/
    chyba musze udac sie do mc na sniadanie a potem zaplanowac caly dzien poza domem :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    U nas deszcz chyba zasiade do maszyny i zrobię literki tak mnie natchnełyście
    Trzymam kciuki za wizyty oby było pozytywnie

stardust87 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja też dziwne sny miałam. Że sobie dziecko wyjęłam z brzucha przez pępek, potrzymałam na rękach, pobawiłam się trochę (wciąż była pępowina przyczepiona :P) i wsadziłam z powrotem pod skórę :P Boże, jaka głupota.. No i to była dziewczynka. Często mi się śni, że dziewczynkę rodzę - ciekawe :)
    A poza tym wstyd się przyznać, ale położyliśmy się z mężem spać o 21! Jeszcze jasno było! Matko, jak emeryci! Za kare dziś plecy mnie napieprzają więc idę sobie poćwiczyć trochę :) Miłego dnia mimo pogody dziewczynki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ