X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Fipsik nie gadaj głupot !! Masz śliczny, maleńki i jakże zgrabniutki brzusio :)

malutki to on jest na wdechu hahaha
    rk27gh.jpg

Kaarolina, aswalda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wozek czerwono- grafitowy- z wstawkami kremowymi w krateczke :) dla chlopca :)
    Chcialam uniwersalny :)

Ale sie urzyczalam. Ogladalam filmik o polozmych z tvn syle :P juz niedlugo i nas to czeka :)

A moj bidulek chyba z glodu padnie. Sniadanie chu** obiad to samo... I nie moge go odwiedzic na dodatek :( niech juz wraca do domu bo sie zarycze :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A moj bidulek chyba z glodu padnie. Sniadanie chu** obiad to samo... I nie moge go odwiedzic na dodatek :( niech juz wraca do domu bo sie zarycze :(

Przykro mi kochana że mąż jest w szpitalu :(
    Mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo się o niego boisz :|

• dba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 współczuję Twojemu facetowi.
    Ja rano troszkę pojeździłam, byłam odwiedzić koleżanki w szpitalu, potem byłam w biurze podatkowym i tak ranek zleciał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:49

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, ja tak nie umiem zrobić, bo dzidzia już jest tak wysoko ;D ja nie wiem chyba przy samym kręgosłupie ta twoja dzidzia się ulokowała;D

Fipsik lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jestescie nie zastapione :)

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam dodać, że jestem w 26tyg i moja dzidzia ma szanse na przeżycie jako wcześniak :D

betina89, nick nieaktualny, madiiiii, stardust87, nick nieaktualny, verynice, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    zapomniałam dodać, że jestem w 26tyg i moja dzidzia ma szanse na przeżycie jako wcześniak :D

http://www.ptmp.pl/kliniczna/tom43-3/KPG_433-14.pdf

bardzo fajne medyczne statystyki z jednego szpitala co do przeżywalności wcześniaków od 23 tygodnia.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ty chudzino !!! zaraz dla porównania wrzucę lokum naszej Oli, która od rana się ostro rozpycha :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba5a355878f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/941596529370.jpg

to jest tłuścioszek :)7,5 kg do przodu:)

nick nieaktualny, Karolaaa91, dba, betina89, stardust87, Fipsik, Kaarolina, verynice, Ewi25, aswalda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    http://www.ptmp.pl/kliniczna/tom43-3/KPG_433-14.pdf

bardzo fajne medyczne statystyki z jednego szpitala co do przeżywalności wcześniaków od 23 tygodnia.
    ale dopiero od 28 tyg dziecko ma szansę na życie bez wad z powodu wcześniactwa.
    W każdym bądź razie niech siedzi w brzuchu jak najdłużej :)

• Io Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia. Mieliśmy zajęcia o porodzie. W teorii nie wygląda to tak źle ;)

Paula - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Mój maluszek też się okropnie rozpycha. Wczoraj w nocy nie mogłam spać bo chyba uznał, że musi powiekszyć swoje mieszkanko i bardzo intensywnie pracował nad rozciaganiem mojej macicy. A dzisiaj odkrył, że kopanie mamusi w jakiś organ wewnętrzny (chyba nerkę) jest super zabawą. Do tej pory najgorsze były kopniaki w pęcherz.

Wy macie takie malutkie brzuszki a mój już jest ogroooomny. Poza tym macica już mi tak urosła, że szybko łapię zadyszkę, a jak za długo siedzę to mam wrażenie, że bolą mnie całe wnętrzności.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 ja wiem czy taki tłuścioszek :-) normalny okrąglutki brzusio nie wiem gdzie te 7,5 kg masz :-P

ja swój wrzuce na 100niówke :-) czyli za dwa dni, ale cos mnie dzisiaj strasznie ten brzuch rozpiera i nogi mnie do tego jeszcze bola ;-/
    zerzarłam tyle pierogów, że zaraz pekne (brzuch mnie rozpychał jeszcze przed pierogami :-) ) i do tego jestem uzalezniona od monte :-) po kazdym obiedzie chce mi sie pysznego deserku monte mmmmm

justyna14 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    justyna14 ja wiem czy taki tłuścioszek :-) normalny okrąglutki brzusio nie wiem gdzie te 7,5 kg masz :-P

ja swój wrzuce na 100niówke :-) czyli za dwa dni, ale cos mnie dzisiaj strasznie ten brzuch rozpiera i nogi mnie do tego jeszcze bola ;-/
    zerzarłam tyle pierogów, że zaraz pekne (brzuch mnie rozpychał jeszcze przed pierogami :-) ) i do tego jestem uzalezniona od monte :-) po kazdym obiedzie chce mi sie pysznego deserku monte mmmmm
    też lubimy monte:) ale mi smaka na pierożki zrobiłaś.
    już 100 dniówka ? jak to leci, dopiero było ponad 200 dni ! jeszcze troche i rozpychać się maluszki będą ale w naszych ramionach :) hihihi

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czerwcówki już się "rozpakowywują " fajnie się ich czyta :) niedługo nasza kolej dziewczyny :)

Paula55, nick nieaktualny, nenka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podgladam czerwcowki ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ale dopiero od 28 tyg dziecko ma szansę na życie bez wad z powodu wcześniactwa.
    W każdym bądź razie niech siedzi w brzuchu jak najdłużej :)

ja to bym powiedziała, że od 32. bo dopiero wtedy potrafi samo jeść z piersi, wcześniej karmione jest sondą :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 100 dniówkę :D

Kaarolina, betina89, Quatriona, justyna14, verynice, stardust87, nenka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i my się będziemy rozpakowywać nie mogę się doczekać:) ale póki co niech nasze bobasy grzecznie siedzą w brzuchach i zdrowo rosną.

justyna14, Io, verynice, nenka lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pozostało 80 dni i w sumie chyba chciałabym już !
    Wszystko gotowe jedynie jeszcze kilo baterii musze sobie kupić do tych wszystkich grających pierdoł i będzie git :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ