WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowa mamusie
    dziewczyny kupilam wkoncu wozek jupi
    paula napewno maz szybko dojdzie do siebie trzymam kciuki
    brzuszki macie cudowne :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela zapraszam razem pojdziemy :)

hela lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - tak często zmieniasz tę miniaturkę, że się połapac nie mogę :P Za każdym razem wydaje mi się, że to ktoś nowy na forum ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    myśmy zainwestowali w akumulatorki :)
    akumulatorki mamy te AA i 3*A ale w te duże ni da rady bo drogie a Ja potrzebuję trzy do karuzeli i trzy do siedzonka :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia hehe mam tak samo ale na to zawsze jest rada trzeba szybko zrobic sobie drugiego dzidziusia :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo że mam już Natalkę też nieźle ześwirowałam na tle tego myślenia i tej ciąży i nie myślę o niczym innym jak o ciązy a zresztą nie tylko Ja mąż też ma rozdwojenie pomiędzy dzidzią a cyckami jak się cieszy że tak wszystko ładnie urosło hehe :)
    Więc verynice nic się nie przejmuj nie sfiksowałaś do reszty a przynajmniej nie jesteś sama

verynice lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    akumulatorki mamy te AA i 3*A ale w te duże ni da rady bo drogie a Ja potrzebuję trzy do karuzeli i trzy do siedzonka :(
    w sumie do karuzeli baterie mogą wystarczyć, w końcu aż tak długo się jej nie używa, a jakie siedzonko masz? czy jakiś panel w tym działa? bo im coś większe tym szybciej baterie idą...
    Synek dostał autka sterowane - takie pożeracze baterii, że masakra...
    Witam nową mamusię :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, bo bym 3h straciła na poszukiwaniach... Czy wynik glukozy po obciążeniu (2h, 75g) - 83 mg jest ok?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka jest ok,

czy ktoras z was miala kontrole z zus?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    witam nowa mamusie
    dziewczyny kupilam wkoncu wozek jupi

Pochwal się nową furą!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w koncu jestesmy razem w domu!!! Tak sie ciesze :)
    Misiek zostal wypisany tylko pod warunkiem ze przyzeklam pani doktor ze jak tylko go cos zaboli to wracamy na oddzial!
    Po rezonansie okazalo sie ze kamien nie schodzi jak powinien i sie przyblokowal :/ jesli sam nie zacznie schodzic to T wraca do szpitala na usowanie.
    Ehh wusiedzialam sie w tym szpitalu, wydenerwowalam i nie chce tam wracac az do porodu!!!
    Dobrze ze tu po naturalnym jak jest ok wypisuja na drugi dzien lub ten sam po 12 h :) jest nadzieja :P

Dziekujemy wam kochane za dobre slowa :)

stardust87, betinka, ofcooo, madiiiii, Zaczarowana, Kaarolina, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka pochwal sie bryka!!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurcze...ja już mam wszystko gotowe...tylko po pieluchy i po kosmetyki dla małego męża wysłać i tyle :D
    A ja mam tylko łóżeczko (w kartonie jeszcze), kilka kosmetyków i pierwszą wyprawkę dzidzia (bodziaki, śpiochy itd). Nawet nie mam takich ciuszków typu koszulki, sweterki czy spodnie "wyjściowe".. A gdzie reszta pokoju? :? Nawet wykładziny nie mam kupionej, lampy czy rolet :| nie wiem kiedy to ogarnę :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja mam rozdwojenie jaźni ;) Z jednej strony chciałabym urodzić jak najszybciej... mieć to za sobą, zobaczyć Lencie, przytulić, upewnić się że jest zdrowa. Z drugiej to tak szybko czas leci, a ja lubię być w ciąży, czuć małego bąbelka jak kopie, dumnie prezentować brzuszek i kupować ciuszki pod każdą postacią
    Ja też mam rozdwojenie, ale z innego powodu. Chciałabym już urodzić, bo strasznie mi ciężko w tej ciąży. Brzuch mam twardy, skórę napiętą, plecy bolą. Spać niewygodnie, skarpet sama założyć już nie mogę. Nawet chodzić i siedzieć mi trudno. Do tego od kilku dni mam mdłości znowu. Ale z drugiej strony boję się, że jak będę tak myśleć to mi się wcześniaczek urodzi więc bronię się przed takimi myślami, że chciałabym już urodzić. :|

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    betinka jest ok,

czy ktoras z was miala kontrole z zus?
    Black Luna miała chyba ze 2 razy z tego co kojarzę. Ale ona teraz rzadko na forum się pokazuje..

• betinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od plamień na początku 4. miesiąca i nie miałam.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro foty wrzuce bo jutro go odbieramy ale powiem wam że 250 zł a wózek w extra stanie model riko alpina sportline
    Paula super że już w domu pozytywnie
    Ja jestem na zwolnieniu od początku i nie miałam
    Kurde co do mdłości to mnie dzisiaj męczą uzmysłowilam to sobie teraz

Paula55 lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    w sumie do karuzeli baterie mogą wystarczyć, w końcu aż tak długo się jej nie używa, a jakie siedzonko masz? czy jakiś panel w tym działa? bo im coś większe tym szybciej baterie idą...
    Synek dostał autka sterowane - takie pożeracze baterii, że masakra...
    Witam nową mamusię :)
    Tak Ja mam siedzonko Bright Starts i ono ma panel z wibracjami z muzyczką więc tam potrzeba dużych trzech baterii a karuzela tyle nie zeżre ale też trzeba tam włożyć :( no i tak sobie myślę że tych baterii w dzisiejszych czasach to potrzeba a potrzeba :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Kupiłam dziś 2 koszule do karmienia i szlafrok. Powoli kupuję rzeczy, które wypisałam sobie na liście "do załatwienia przed wyjazdem" ;)

Ja jestem od stycznia na zwolnieniu i kontroli jeszcze nie miałam.
    Do toalety latam różnie, czasem częściej, czasem rzadziej, w nocy rzadko kiedy chodzę, jak już to raz, ale rano muszę szybko lecieć, bo aż pęcherz mnie boli. A jak młoda kopie mnie w pęcherz to gwarantowaną mam wizytę w toalecie, dziś znowu upodobała sobie pęcherz, a przed chwilą takiego kopa mi zasadziła, że myślałam, że popuściłam :P

Byłam dziś u lekarza w związku z moim małym, sobotnim plamieniem i jestem smutna :( Doktor powiedział, że szyjka znowu się skróciła, nie ma tragedii, ale skraca się no :/ Przepisał mi luteinę i zalecił mało ruchu.
    I teraz mam pytania do dziewczyn bardziej zorientowanych w temacie: od czego ta szyjka się skraca ? Czy ja mam na to jakiś wpływ ? Nie chodzę dużo, staram się iść wolno, nie dźwigam jakiś ciężarów strasznych, jedyne co mnie męczy to pokłuwanie brzucha, ciągnięcie jak chodzę "normalnym" tempem. Czy to jest oznaką tego skracania się ? Czy jest możliwość, że jak będę dużo leżeć, to szyjka wróci do dobrej długości, czy jest to stan nieodwracalny i jedyne o co mogę się starać, to o to żeby gorzej nie było ? Jaki wpływ na tę szyjkę ma luteina ? Co ona robi ?
    I ostatnie pytanie - niech mi któraś wytłumaczy jak odczuwa skurcze, bo ja kompletnie nie wiem jak to jest odczuwalne :/ Może mam to, a nie wiem nawet o tym, chociaż wątpię. Tak jak mówiłam, jedyne co mnie męczy, to pobolewanie, ciągnięcie, pokłuwanie podbrzusza jak chodzę, ale to chyba nie są skurcze ?
    Martwię się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 23:01

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się skracala w 3 miesiącu przeleżałam miesiąc i wróciła do normy tak było ze mną

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ