WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witajcie :) my jeszcze w łóżeczku po śniadanku leżymy. Także leń mega, pewnie ok 11 wstanę :)

karolina trzymaj się tam na tej glukozie :)

co do spania to ja chyba biję rekordy wstawania w nocy na siku, bo dziś było to aż UWAGA 7 razy!!! i weź się wyśpij :/
    7 razy??ulalalala

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:35

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Witajcie mamusie! :)

Nelus, śliczna Livunia :)

Ja na pogodę też nie narzekam, a wręcz ciesze się ostatnimi chłodnymi powiewami przed nadejściem upalnych dni, które w ciąży niestety strasznie źle znoszę :(

Też się chyba przejdę na glukozę w tym tyg. Nie wiem, jak ja wysiedzę te 2h. Obok laboratorium jest park z ławeczkami. Myślicie, że pozwolą mi tam przejść dosłownie pare kroków i odczekać na świeżym powietrzu?
    Powinni Ci pozwolic bo do mnie powiedziala jak najmniej chodzic a jak sie zapytalam czy moge isc usiasc na zewnatrz to mi pozwolili tez do takiego ala parku ;)

madiiiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    7 razy??ulalalala

A glukoza wcale nie jest straszna! Ot bardzo słodki napój i tyle:)
    Najbardziej wkurzała godzina czekania po wypiciu zamaist do domu jechać:):)
    Nie miałam najmniejszych problemów z jej wypiciem ani nic tych rzeczy,żałuję ze książki nie wzięłam aby nie marnować godziny czekania na siedzenie tylko:)
    Wypic tez wypilam ake wlasnie jakos teraz mnie to muli i dziwniee sie czuje ale pociesza mnie to ze jeszcze tylko 50 minut mi zostalo ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiiii pewnie że możesz iść tylko musisz wrócić o określonym czasie i nic nie jeść i nie pić tak więc możesz iść na spacerek bo jak usiądziesz to zaśniesz

madiiiii lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie wypicie tego zupełnie nie przeraża, za to czekanie już tak :) Zwłaszcza że na skierowaniu mam 2h czekania po 75g.
    Na siusianie też często biegam. Ok 5 razy w nocy to mój rekord jak do tej pory. Najgorzej jest, gdy gdzieś wychodzę. Gdy malutka usadawia się w okolicach pęcherza, mam wrażenie, jakby miał zaraz eksplodować. Przychodzę do domu, a leci zaledwie kilka kropli ;)
    pralinka wrote:
    7 razy??ulalalala

A glukoza wcale nie jest straszna! Ot bardzo słodki napój i tyle:)
    Najbardziej wkurzała godzina czekania po wypiciu zamaist do domu jechać:):)
    Nie miałam najmniejszych problemów z jej wypiciem ani nic tych rzeczy,żałuję ze książki nie wzięłam aby nie marnować godziny czekania na siedzenie tylko:)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Wypic tez wypilam ake wlasnie jakos teraz mnie to muli i dziwniee sie czuje ale pociesza mnie to ze jeszcze tylko 50 minut mi zostalo ;)
    Ojj to współczuje tego mulenia:(
    Ja po pierwszych 5 minutach takie lekki zamulenie poczułam, ale wypiłam wodę (pielęgniarka mi pozwoliła) i po minucie było normalnie..napij się wody, może pomoże

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, no to super, bo chyba bym jajko zniosła siedząc w laboratorium :) Dzięki dziewczynki!
    Karolina, ale Ci zazdroszczę, że zaraz będziesz to miała za sobą ;) Ja może jutro się zmobilizuje.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomaga wlasnie bo mi tez pozwolily..
    Ale Krzysiowi taki moj stan odpowiada chyba bo w brzuszku sobie dyskoteke urzadzil ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ufff, no to super, bo chyba bym jajko zniosła siedząc w laboratorium :) Dzięki dziewczynki!
    Karolina, ale Ci zazdroszczę, że zaraz będziesz to miała za sobą ;) Ja może jutro się zmobilizuje.
    Ja juz raz glukoze robilam ale przed ciaza (jak sie staralismy o Maluszka) i jakos lepiej ja znioslam niz teraz.. i szlam wsumie z mysla ze tez mi tak gladko pojdzie a tu taka dupa :P

• betina89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    U nas też brzydka pogoda:'( Ja w taka pogodę nie funkcjonuję:'( W nowym domku ściany nam tynkują, a ja kończę pisanie pracy, do niedzieli muszę ją wysłać promotorce i ta musi ją przeczytać i zaakceptować do druku...10 lipca obrona;D Dziś też jedziemy zrobić projekt dużej łazienki na poddaszu, płytki już wybrane;)
    A za mną nieprzespana noc, nie wiedziałam że przez kopniaki, jak to pisałyście nie da się spać. Ale dzisiejszej nocy mała tak szalała, że ją aż mąż uspakajał, mówił jej że ma iść spać, bo o tej porze się śpi, a nie kopie hehehe Zastanawiam się czy na rękę męża tak reagowała, czy na zjedzone przeze mnie kruche ciasto z truskawkami i budyniem(o 20.30) zachciało mi się piec;p;p
    Wizytę u gin. mam za tydzień ;)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba od lumpkow uzaleznilam :P wlasnie wychaczylam kolo labolatorium i wyszlam z pelna siatka dla Krzysia gdzie juz wszystko mam musze pieniadze w domu zostawiac bo zbankrutuje chyba i jeszcze miejsca mi zbraknie ;)

nenka lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę do lumpka tylko wtedy, kiedy mam 10 zł w portfelu ;D Stwierdziłam, że większych kwot na ubrania na wagę nie będę wydawać, bo takie piękne są nowe w KIK, czy PEPKO za 7-10...zł.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Po pierwsze... Dziekuje wam za mile slowa. To niesamowite jak to podbudowuje :*
    Jestesmy juz razem w domu od wczoraj wieczor. Misiek byl warunkowo wypisany na prozbe ciezarnej partnerki haha :)
    A tak powaznie. Trzeba czekac na rozwuj sytuacji.
    Tiagus duuuzo spokojńiejszy od kad tatus jest przy nim :) niesamowite ze te nasze dzieci az tak czuja wszystkie emocje!!!

Wiztyujacym dzis zycze powodzonka :) karola dzielna jestes wiec co to taka glukoza dla ciebie hehe :) i oczywiscie pochwal sie co tam wykupilas :)

Kark super ze maluszek ok :) jaki juz duzyy :)

Nelcia sliczne dzieciatko :) i fotki super!!! :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak żeś zaserwowała Krzysiowi taką słodycz do brzuszka no to On jest wniebowzięty i szczęśliwy i teraz bryka to tak jakbys dała dziecku batonika albo cukierka po prostu się cieszy hehe :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak dzieci uwielbiają słodkie mnie też córka skopała po glukozie:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Livia prześliczna <3

Karolina, zazdroszcze, że masz glukoze juz za sobą...ja idę 14 czerwca - tak żeby mąż mógł ze mną jechać bo nie wiem jak się będę czuć i nie chcę prowadzić samochodu...

Ja jutro mam urodziny i teściowa rano przyjeżdza, bo ma popołudniowa zmianę...więc muszę dziś posprzątać dom..a tak mi się nie chce...muli mnie strasznie ta pogoda, że chyba pójdę zaraz spać! Chciałam jakieś ciasto sama upiec ale chyba pójdę na łatwiznę i kupię gotowe ;)

Miłego dnia mamusie!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja juz po glukozie troche mnie zmulilo ale da sie wytrzymac
    nelu dzidzia cudna czakam na wyniki zobaczymy w piatek wizyta

• dba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję już drugą kawę, ale dzień... normalnie nic mi się nie chce, spałabym cały dzień :/

betina89 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po glukozie przezylam..
    Ale odebralam wyniki krwi i moczu i jestem przerazona hemoglobina erytrocyty hematokryt leci na leb na szyje coraz gorzej jest i cos czuje ze tym razem bez zelaza sie nie obejdzie... mocz idealny tyle dobrych wiesci..ale CRP rosnie jak powalone ostatnio mialam 23 i lekarz chcial mi dac antybiotyk a ja mu ze juz duzo ich bralam to powiedziak ze sie wstrzymamy do nastepnej wizyty i skontrolujemy ja dzisiaj odbieram a tu 33.. ech oby ten czwartek szybko nadszedl..

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup gotowe. Ja miałam w niedzielę nalot rodziny. Upiekłam ciasto i zrobiłam gofry...a oni i tak sobie zamówili pizze :P
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie ;)

Livia prześliczna <3

Karolina, zazdroszcze, że masz glukoze juz za sobą...ja idę 14 czerwca - tak żeby mąż mógł ze mną jechać bo nie wiem jak się będę czuć i nie chcę prowadzić samochodu...

Ja jutro mam urodziny i teściowa rano przyjeżdza, bo ma popołudniowa zmianę...więc muszę dziś posprzątać dom..a tak mi się nie chce...muli mnie strasznie ta pogoda, że chyba pójdę zaraz spać! Chciałam jakieś ciasto sama upiec ale chyba pójdę na łatwiznę i kupię gotowe ;)

Miłego dnia mamusie!

verynice lubi tę wiadomość

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ