Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Witam się
Mam jeszcze chwilę laptop to tylko się pochwalę, że wreszcie zaczęłam kompletować wyprawkę. Myślę, że jutro/pojutrze kurier dotrze hihi
wczoraj upolowałam na promocji ciuszki i szczotkę do włosków
co do wózka zmieniłam zdanie kompletnie. W ogóle mi nie pasują te 3w1 -straszne krowy... super lekkie kosztują jak dla mnie za dużo. Postanowiłam pożyczyć jednak od bratowej, tylko, że samą gondolkę, a na potem kupić taką oto spacerówkę:WÓZEK SPACERÓWKA BERTONI LORELLI 5,5KG
i może ten fotelik/nosidełko Fisher Price
Mam nadzieję, że bratowej zbyt nie namieszałam i jednak mi pożyczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:57
verynice, Kaarolina, Io, aleksa.wawa, betina89, Paula55, Ewi25, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja wczoraj też zamówiłam pakę różności w sklepie internetowym i teraz czekam, aż przyjdzie.
Mówiłyście, że macie lenia. Ja mam to samo. Dzisiaj spałam do 9! Troche popracowałam, a teraz muszę się zmobilizować, żeby zrobić zakupy bo muszę mięso do sosu kupic i zacząć obiad robić. Mąż chciał do sosiku puree ale nigdy go nie robiłam. Nie wiem czy młode ziemniaki się do tego nadają i co mam do nich dodać. Ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat i poratuje?
A mój maluszek coś od wczoraj strasznie spokojny i już się martwię. -
Io nie martw się, mój mały też ma różnie dni...tłumaczę to sobie tak, że to przecież mały człowiek i ma lepsze i gorsze dni
Na pewno wszystko jest ok!
Co do puree Cię nie poratuję bo nigdy nie robiłam... dziś robię zupkę taką warzywną lekką na obiad z młodymi ziemniakami, młodą kapustą, kalafiorem i dużą ilością kopru
Ale może któraś z Was mi poleci przepis na bezę do tego tortu Pavlovej czy jak on się tam nazywa? Bo chcę spróbować zrobić ze świeżymi owocami, ale jak rok temu kombinowałam, to ta beza mi wychodziła jak taki cienki placek...grubości talerza kurde
-
Verynice - wiem, że maluszki mają różne dni ale jestem przerważliwiona. Właśnie próbuję go przekupić ciastem
Co do przepisu na bezę to poprzatrz na tej stronie. Ja zawsze biorę przepisy z tj strony i jeszcze nigdy się nie zawiodłam.
http://www.kwestiasmaku.com/desery/bezy/przepisy.html
Polecam przepisy na makaronyverynice lubi tę wiadomość
-
Aswalda piekny kolor tej spacerowki aaaa. Ja mam teraz faze na wszelkie odcienie turkusu
poprostu sikam jak widze cos w tym kolorze
a jak masz od kogo pozyczyc gleboki to jasne ze trzeba skozystac. My nie mielismy a moj sie uparl ze jego syn ma miec nowy wozek i to merca jeszcze haha
wiec zostal baby merc
Karolaaa no tak cie prosze. Tu juz powoli masz chyba skompletowana wyprawke co??? Ja przez ten szpital nie zamowilam jeszcze tej drugiej poscieli
Lo chyba ty chcialas puree.. Ja robie tak... Gotuje do miekkosci ziemniaczki z sola normalnie... (Mysle ze te "stare" beda najlepsze bo nowe moga miec za duzo wody....mama mi tak zawsze mowila).
W miedzy czasie podgrzewam mleczko i wyjmuje maslo z lodowki. Po ugotowaniu tluke ziemniaczki jak najbardziej na miazge. Dodaje cieple melczko i maslo i troche galki muszkatolowej do smaku. Tylko trzeba miec juz wszystko na talerzu przygotowane bo puree bardzo szybko stygnie
P.s. Wszystko daje na okozeby bylo gladziutko
Io, aswalda lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mężowi na obiad serwuję kalafior zapiekany w sosie serowym
http://kobieceinspiracje.pl/11192,kalafior-zapiekany-w-sosie-serowym.html pierwszy raz to robię, więc nie wiem jakie to wyjdzie. Do tego ugotuję kaszę
)
verynice, aswalda lubią tę wiadomość
-
Paula mi z wyprawki brakuje już tylko wózka
ale za wózkiem pochodzimy po remoncie
ale mimo to jak coś widzę to muszę kupić bo mnie aż trzęsie
verynice, Paula55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam Kobitki
Jejku, tak się rozpisałyście od wczorajszego wieczora, że jak doczytałam do końca, to zdążyłam zapomnieć, co pisałyście na początku
Mowa o szyjce była - zdecydowanie jak się poleży, to może się wydłużyć! Moja koleżanka ma problemy z ciążami, w obecnej znów miała traumę, bo się skracała jak szalona, już jej mieli opaskę zakładać i nagle się wydłużyła! To jej druga ciąża, jest w 38 albo 39 tygodniu i nadal nie widać oznak porodu
Skurcz jak się ma, to się go chyba nie da nie rozpoznać - brzuch się zaczyna taką falą na maksa spinać (czuć gdzie się kończy macica), tam gdzie maluszek ma większość ciałka robi się wybrzuszenie i boli, tak konkretnie - jakby ciągnie, kłuje, szczypie i przy tym jest mega nacisk na pęcherz.
Ja z pęcherzem mam taką masakrę od kilku dni, że się boję wyjść z domu, bo kilka kroków zrobię i mam wrażenie, że zaraz się spompuję w galoty jak małe dziecko
Z glukozą różnie bywa, nawet w labie pielęgniarki mi mówiły, że się często kobitkom robi słabo i niedobrze. A mi nic kompletnie się nie działo, siedziałam 2h w poczekalni z książką na podskakującym od nadaktywnego Matiego brzuchu
Zdobyczne ciuszki piękne! A przez to ciacho się zaśliniłam oczywiście.
Co do zmiennej ruchliwości, to te nasze dzieciaczki są nieprzewidywalne i chyba nam pozostaje się pogodzić z tym, że raz jest cisza, raz impreza
Ach, i co do kontroli z ZUSu, to moja lekarka powiedziała, że często życzliwe koleżanki/koledzy z pracy nasyłają kontrolę do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:15
https://www.maluchy.pl/li-68923.png