WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię :) Kupię moje ulubione, lekkie ciasto, które nawet wygląda jak tort :)

TADAM!!!
    10gbjmw.jpg

A w piątek mamy 4 lata związku z moim M. ;) Ależ ten czas leci :)

Kaarolina, betina89, Paula55, betinka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Witam się :)
    Mam jeszcze chwilę laptop to tylko się pochwalę, że wreszcie zaczęłam kompletować wyprawkę. Myślę, że jutro/pojutrze kurier dotrze hihi
    wczoraj upolowałam na promocji ciuszki i szczotkę do włosków
    2dw5k4y.jpg
    co do wózka zmieniłam zdanie kompletnie. W ogóle mi nie pasują te 3w1 -straszne krowy... super lekkie kosztują jak dla mnie za dużo. Postanowiłam pożyczyć jednak od bratowej, tylko, że samą gondolkę, a na potem kupić taką oto spacerówkę:WÓZEK SPACERÓWKA BERTONI LORELLI 5,5KG
    2jg07za.jpg
    i może ten fotelik/nosidełko Fisher Price
    2q3djya.jpgMam nadzieję, że bratowej zbyt nie namieszałam i jednak mi pożyczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:57

verynice, Kaarolina, Io, aleksa.wawa, betina89, Paula55, Ewi25, Gosia19 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a to moje dzisiejsze zdobycze podczas badania za niecałe 20 zł:
    3fbe4f33d80e7401med.jpg
    19b8e4104b520282med.jpg

Io, aleksa.wawa, verynice, betina89, Paula55, Ewi25, Gosia19, aswalda, nenka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja wczoraj też zamówiłam pakę różności w sklepie internetowym i teraz czekam, aż przyjdzie.

Mówiłyście, że macie lenia. Ja mam to samo. Dzisiaj spałam do 9! Troche popracowałam, a teraz muszę się zmobilizować, żeby zrobić zakupy bo muszę mięso do sosu kupic i zacząć obiad robić. Mąż chciał do sosiku puree ale nigdy go nie robiłam. Nie wiem czy młode ziemniaki się do tego nadają i co mam do nich dodać. Ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat i poratuje?

A mój maluszek coś od wczoraj strasznie spokojny i już się martwię.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io nie martw się, mój mały też ma różnie dni...tłumaczę to sobie tak, że to przecież mały człowiek i ma lepsze i gorsze dni :) Na pewno wszystko jest ok! :)

Co do puree Cię nie poratuję bo nigdy nie robiłam... dziś robię zupkę taką warzywną lekką na obiad z młodymi ziemniakami, młodą kapustą, kalafiorem i dużą ilością kopru :)

Ale może któraś z Was mi poleci przepis na bezę do tego tortu Pavlovej czy jak on się tam nazywa? Bo chcę spróbować zrobić ze świeżymi owocami, ale jak rok temu kombinowałam, to ta beza mi wychodziła jak taki cienki placek... :( grubości talerza kurde :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

A w piątek mamy 4 lata związku z moim M. ;) Ależ ten czas leci :)

my w niedziele 5 rocznica zwiazku, 1 slubu :)

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda mam takie samo podejście do wózka co Ty, ja szukam używanej gondoli bo nie mam od kogo pożyczyć, ale za to zaszaleję ze spacerówką :)
    Io nigdy nie robiłam puree :)

aswalda lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ale mi zrobiłaś smaka na te ciacho :D zjadłabym :P

• Io Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice - wiem, że maluszki mają różne dni ale jestem przerważliwiona. Właśnie próbuję go przekupić ciastem ;)

Co do przepisu na bezę to poprzatrz na tej stronie. Ja zawsze biorę przepisy z tj strony i jeszcze nigdy się nie zawiodłam.
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/bezy/przepisy.html

Polecam przepisy na makarony :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, nie martw się, ja też jestem przewrażliwiona :) :) Na szczęście Marcel szaleje od 3 dni :) Kubuś też się niedługo odezwie, może po prostu musi odespać tą zamuloną pogodę?

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    verynice ale mi zrobiłaś smaka na te ciacho :D zjadłabym :P

Jeśli masz u siebie w mieście cukiernię Sowę to poproś o sernik leśny :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam ale zamknęli bo się im nie opłacało więc sobie nie kupie :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda piekny kolor tej spacerowki aaaa. Ja mam teraz faze na wszelkie odcienie turkusu :) poprostu sikam jak widze cos w tym kolorze :) a jak masz od kogo pozyczyc gleboki to jasne ze trzeba skozystac. My nie mielismy a moj sie uparl ze jego syn ma miec nowy wozek i to merca jeszcze haha :) wiec zostal baby merc :)

Karolaaa no tak cie prosze. Tu juz powoli masz chyba skompletowana wyprawke co??? Ja przez ten szpital nie zamowilam jeszcze tej drugiej poscieli :/

Lo chyba ty chcialas puree.. Ja robie tak... Gotuje do miekkosci ziemniaczki z sola normalnie... (Mysle ze te "stare" beda najlepsze bo nowe moga miec za duzo wody....mama mi tak zawsze mowila).
    W miedzy czasie podgrzewam mleczko i wyjmuje maslo z lodowki. Po ugotowaniu tluke ziemniaczki jak najbardziej na miazge. Dodaje cieple melczko i maslo i troche galki muszkatolowej do smaku. Tylko trzeba miec juz wszystko na talerzu przygotowane bo puree bardzo szybko stygnie :)
    P.s. Wszystko daje na oko ;) zeby bylo gladziutko :)

Io, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mężowi na obiad serwuję kalafior zapiekany w sosie serowym ;D http://kobieceinspiracje.pl/11192,kalafior-zapiekany-w-sosie-serowym.html pierwszy raz to robię, więc nie wiem jakie to wyjdzie. Do tego ugotuję kaszę:))

verynice, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula! Skorzystam z przepisu :) Lece na zakupy, żeby zdążyć z tym sosem.

Verynice - no pewnie Kuba się leni bo nawet mnie się nic nie chce. Trzeba czekać aż się troche rozrusza.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prosze bardzo :)
    U nas dzis ogoreczkowa :) moj jak wrocil ze szpitala wczoraj i dostal miche to mowi ze tak smakowala ze najchetniej by hochelka jadl :P

A do tego rybka w folii z maselkiem, koperkiem, cytrynka, crbulka i mix salat z winegretem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ z nas tu Masterchefy i Topchefy :D :D :)

betina89, Kaarolina, Paula55, Io lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ja z październikowych :)
    Chciałam tylko zapytać z ciekawości BlackLune, jak wyglądają wizyty z ZUS'a?Bo w tym miesiącu dostałam 1, powinnam leżeć i zastanawiam się czy mogę się spodziewać od nich odwiedzin ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi z wyprawki brakuje już tylko wózka ;) ale za wózkiem pochodzimy po remoncie :D ale mimo to jak coś widzę to muszę kupić bo mnie aż trzęsie ;)

verynice, Paula55 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobitki :)

Jejku, tak się rozpisałyście od wczorajszego wieczora, że jak doczytałam do końca, to zdążyłam zapomnieć, co pisałyście na początku ;)

Mowa o szyjce była - zdecydowanie jak się poleży, to może się wydłużyć! Moja koleżanka ma problemy z ciążami, w obecnej znów miała traumę, bo się skracała jak szalona, już jej mieli opaskę zakładać i nagle się wydłużyła! To jej druga ciąża, jest w 38 albo 39 tygodniu i nadal nie widać oznak porodu :)

Skurcz jak się ma, to się go chyba nie da nie rozpoznać - brzuch się zaczyna taką falą na maksa spinać (czuć gdzie się kończy macica), tam gdzie maluszek ma większość ciałka robi się wybrzuszenie i boli, tak konkretnie - jakby ciągnie, kłuje, szczypie i przy tym jest mega nacisk na pęcherz.

Ja z pęcherzem mam taką masakrę od kilku dni, że się boję wyjść z domu, bo kilka kroków zrobię i mam wrażenie, że zaraz się spompuję w galoty jak małe dziecko :/

Z glukozą różnie bywa, nawet w labie pielęgniarki mi mówiły, że się często kobitkom robi słabo i niedobrze. A mi nic kompletnie się nie działo, siedziałam 2h w poczekalni z książką na podskakującym od nadaktywnego Matiego brzuchu :)

Zdobyczne ciuszki piękne! A przez to ciacho się zaśliniłam oczywiście.
    Co do zmiennej ruchliwości, to te nasze dzieciaczki są nieprzewidywalne i chyba nam pozostaje się pogodzić z tym, że raz jest cisza, raz impreza :)

Ach, i co do kontroli z ZUSu, to moja lekarka powiedziała, że często życzliwe koleżanki/koledzy z pracy nasyłają kontrolę do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:15

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ