WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Witajcie mamusie! :)

Nelus, śliczna Livunia :)

Ja na pogodę też nie narzekam, a wręcz ciesze się ostatnimi chłodnymi powiewami przed nadejściem upalnych dni, które w ciąży niestety strasznie źle znoszę :(

Też się chyba przejdę na glukozę w tym tyg. Nie wiem, jak ja wysiedzę te 2h. Obok laboratorium jest park z ławeczkami. Myślicie, że pozwolą mi tam przejść dosłownie pare kroków i odczekać na świeżym powietrzu?

Ja po pierwszym badaniu pojechałam do domu i tam czekałam na drugie pobranie. U mnie z tym nie było problemu, Bez sensu jest siedzieć w przychodni 2 godziny.

madiiiii lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, mnie ten leń opanował już kilka miesięcy temu i trzyma do dziś. Totalna niemoc, najchętniej by się cały dzień w łóżku z jedzeniem i kompem spędziło, co? ;)

Fipsik, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, nie wiecie czy w ciąży można stosować coś na kontuzje? Jakiś altacet, czy voltaren? Albo amol? Bo cholera, wpadłam przed chwilą stopą w dziurę w ogródku i sobie kostkę przetrąciłam i boli jak diabli :|

domowe sposoby: okład z zimnego ręcznika, albo lód w ręcznik zawinąć i na kostkę. Jak spuchnie to woda z octem

Ewi a nie kazały Ci wypić wody dużo przed pobraniem? Może masz za gęstą krew i dlatego nie poleciała. Ja tak miałam jak rzygałam. Jak pójdziesz drugi raz wypij z pół litra wody przed pierwszym pobraniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:05

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zazdroszcze ze masz juz wszystko :) ja pewnie tez bym kulowala ale miejsca brak :P
    Poza tym w weekend jedziemy na baby market. Na takim markecie ludzie sprzedaja WSZYSTKO dla dzieci od 0-10 rz :) i nowe i uzywane. Sa wozki, lozeczka, zabawki no wsio wsio :)

Stardust spiochy sa mega!!! Wypas wogole :)
    A hm sie dzieki tobie sporo wzbogacil :)

Zaczarowana bylam na targach :) i powiem ci ze nie jestem na 100% pewna z tym fotelikiem. Napewno najbezpieczniejszy jest srodek. Ale koles cos mowil ze jesli tylna kanapa nie ma trzystopniowego pasa to tylko wtedy nie mozna tam zapiac fotelika. O podlokietniku nic nie mowil. My tez mamy ale on tak ciezko sie wysowa wiec chyba nie ma zagrozenia :)

Kochana jak chesz zobaczyc prawdziwa patologie to zapraszam do nas pod oddzial szpitala na maternity (dla ciezarnych)!!!! Pizdy ( sorry ale nie da sie inaczej) stoja po 10 sz, z brzuchami jak do porodu, w pizamach i jaraja po kolka fajek naraz!!!

Ewi wspolczuje ci. Strasznie glupia sytuacja... Powiem ci ze ja jak ostatnio bylam w szpitalu i pobierali mi krew na badania tarczycy to tez mi krew nie leciala. Buchlo tylko powietrze. Pielegniarka kilka razy sie wklowala, grzebala igla w zyle i nic.
    Dopiero za ktoryms razem troszke polecialo ale wrzeszczalam z bolu :( potem reka nie moglam ruszyc :(

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Ewi, nie dość że pobieranie krwi nie nalezy do przyjemnych, to jeszcze taka sytuacja;/;/ Może nie umiała trafić na żyłę?? Była trzeźwa???

tak była i nawet byli bo 3 osoby nade mną wisiały przy pobieraniu krwi :) nawet raz to z 2 rąk na raz mi wkuwały igłę

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    domowe sposoby: okład z zimnego ręcznika, albo lód w ręcznik zawinąć i na kostkę. Jak spuchnie to woda z octem

Ewi a nie kazały Ci wypić wody dużo przed pobraniem? Może masz za gęstą krew i dlatego nie poleciała. Ja tak miałam jak rzygałam. Jak pójdziesz drugi raz wypij z pół litra wody przed pierwszym pobraniem

przed 1 pobraniem nie piłam, a później one kazały mi wypić i wypiłam dwa kubki wody tej co są w butlach w przychodniach... następnym razem wezme ze sobą butelkę 2 litrową :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    tak była i nawet byli bo 3 osoby nade mną wisiały przy pobieraniu krwi :) nawet raz to z 2 rąk na raz mi wkuwały igłę

Matko, bidulko! :(

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Mika, mnie ten leń opanował już kilka miesięcy temu i trzyma do dziś. Totalna niemoc, najchętniej by się cały dzień w łóżku z jedzeniem i kompem spędziło, co? ;)

oj ja też mam lenia i to nawet bardzo często :) ale cóż korzystam teraz bo później już na takie coś możemy sobie nie pozwolić za bardzo.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    oj ja też mam lenia i to nawet bardzo często :) ale cóż korzystam teraz bo później już na takie coś możemy sobie nie pozwolić za bardzo.

A wiecie jak mnie to przeraża?! TOTALNA rewolucja życiowa jacieeee. Cokolwiek będziemy chciały zrobić, pierwsze o czym będzie trzeba pomyśleć, to 'kto zostanie z dzieckiem'. Koniec wolności w mordeczkę! (i takim sposobem sama sobie usprawiedliwiłam lenia)

stardust87, dba lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi o "nicnierobieniu", bo ja to chyba biję rekordy. Wczoraj cały dzień w piżamie. I też mam okropne wyrzuty sumienia z tego powodu. Bo tyle do zrobienia, a mi się nawet nie chce naczyń umyć. Dziś trochę ogarnęłam.

Właśnie rozpakowałam paczki i zaznaczyłam na listach co już mam i wyszło, że mam prawie całą wyprawkę do szpitala dla siebie, oprócz staników i koszul do karmienia. Matka "załatwiona", a dzidź nawet nie ma pokoiku zrobionego :P Wyrodna baba. Ale nie sądziłam nigdy, że będę się podkładami poporodowymi i majtkami jednorazowymi ekscytowała... To tak jakbym się cieszyła, że kupiłam w markecie Alwaysy :P Debilka :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś na obiad był ryż z sosem i kawałkami kurczaka wszystko słodko-kwaśne pychota :)

przy ostatnim pobieraniu krwi też pielęgniarka miałą u mnie problem żeby pobrać, a wcześniej zawsze było bez problemu. Rece w łokciach mi nie przytyły więc chyba żyła po prostu się schowała. Po chwili jej się udało.

Karolina ty manianku zakupowy, nakupisz tych ciuszków chyba dla wszystkich chłopców na forum :) może teraz dla odmiany dla dziewczynek pokupuj:) hihihi i mi prześlij hahaha :)

co do depresji! KOBITKI JESTEŚMY W DŁUGO /może niektóre krótko/ OCZEKIWANYCH CIĄŻACH TAKŻE PROSZĘ UŚMIECH NA TWARZ PRZYKLEIĆ , ZJEŚĆ LITR ULUBIONYCH LODÓW I Z NUDÓW POSPRZĄTAĆ W SZAFIE :) a jak u siebie skończycie to zapraszam do mnie znajde wam zajęcie, żebyście nie marudziły , że bezproduktywnie w domu siedzicie. :) i nie maridzić, stękać i nie jęczeć, że grube, bo mamy być grube a co! teraz wolno, potem będziemy modły odprawiać żeby wrócić do figur sprzed ciąży !

Ewi25, Quatriona, Szonka, madiiiii, Kaarolina, verynice, aswalda, betina89, EmiBam lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nie mówcie mi o "nicnierobieniu", bo ja to chyba biję rekordy. Wczoraj cały dzień w piżamie. I też mam okropne wyrzuty sumienia z tego powodu. Bo tyle do zrobienia, a mi się nawet nie chce naczyń umyć. Dziś trochę ogarnęłam.

Właśnie rozpakowałam paczki i zaznaczyłam na listach co już mam i wyszło, że mam prawie całą wyprawkę do szpitala dla siebie, oprócz staników i koszul do karmienia. Matka "załatwiona", a dzidź nawet nie ma pokoiku zrobionego :P Wyrodna baba. Ale nie sądziłam nigdy, że będę się podkładami poporodowymi i majtkami jednorazowymi ekscytowała... To tak jakbym się cieszyła, że kupiłam w markecie Alwaysy :P Debilka :D
    hahaha:) myślę że z tą ekscytacją to nie jesteś jedyna:) też ciesze się ze wszystkiego, nawet z głupich nożyczek do obcinania Małej paznokci :) zwalam na hormony :):)

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    my w niedziele 5 rocznica zwiazku, 1 slubu :)

Ja w sierpni będę miała 15 rocznicę związku :) też nie wiem kiedy to zleciało, w sumie to poznaliśmy się za małolata i razem dorastaliśmy :) A w tym roku 11 rocznica ślubu :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Tak zrobię :) Kupię moje ulubione, lekkie ciasto, które nawet wygląda jak tort :)

TADAM!!!
    10gbjmw.jpg

A w piątek mamy 4 lata związku z moim M. ;) Ależ ten czas leci :)

Wygląda pysznie :) ja chyba zaraz zrobię babeczki z truskawkami :)

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Verynice - wiem, że maluszki mają różne dni ale jestem przerważliwiona. Właśnie próbuję go przekupić ciastem ;)

Co do przepisu na bezę to poprzatrz na tej stronie. Ja zawsze biorę przepisy z tj strony i jeszcze nigdy się nie zawiodłam.
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/bezy/przepisy.html

Polecam przepisy na makarony :)

Też korzystam z tej strony :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam :)

ja też dziś byłam na badaniach, miałam mocz, morfologię, test coobasa i obciążenie glukozą. na początku ładnie krew poleciała i kazały mi czekać godzinę i wtedy dopiero dały mi glukozę wypić (wcześniej robią na czczo żeby wiedziały czy mogą podać glukoze 75 g). po godzinie weszłam, wypiłam glukozę i znów każą mi czekać godzinę. Wziełąm sobie książkę to aż tak się nie nudziłam, minęła godzina, wchodzę do gabinetu i się zaczyna.... nie mogą mi krwi pobrać :( kłują mnie z 6 razy i nic, krew jakby się gdzieś schowała. Pielęgniarki stwierdziły że pobiorą mi kolejnym razem krew czyli za kolejną godzinę, no nic czekam znów. 10:30 wchodzę znów do gabinetu i to samo, kłują mnie 4 razy a krwi ani widu ani słuchu :( i nie zrobiły mi badania!!!!! ej coś jest nie tak...ręce mnie bolą od tych nakłuć że szok, siniaki zaczynają już mi wychodzić... ciekawe co na to lekarz powie w czwartek. Pewnie dostanę 2 skierowanie na obciążenie glukozą, i już mnie to wkurza że znów tyle godzin bede musiała siedzieć w gabinecie...

Ewi współczuję tego kłucia.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mam doładnie to samo co Wy....mijają mi dni za dniem na nicnierobieniu poza obiadem... masakra! Już 5 miesięcy tak przesiedziałam w domu...straszne!

Ja mam to samo. Też miałam plany pochodzić po muzeach, pozwiedzać miejsca na które nie miałam czasu, w domu pozagląda w każdy kąt i porobić porządki w zapomnianych szafkach, a przez to siedzenie w domu dostałam takiego zniechęcenia, że nic mi się nie chce.
    Lenia tłumaczę sobie tym, że mam zalecenie jak najwięcej leżeć i mocno się ograniczać w działaniach ze względu na szyjkę i plamienia więc leżę i prawie nic nie robię już od lutego ;)

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypadkiem trafiłam dzisiaj w Wola Park w Warszawie na informację o bezpłatnych konsultacjach i badaniach USG 4D. Ja niestety nie skorzystam ale może któraś w Was ma ochotę. Więcej informacji na http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z ciuszków brakuje tylko bluzek na długi rękaw wyjściowych i sukienek. Przeglądam allegro, dochodzę już do cen 30 zł i nadal nie ma nic co by jaja urywało. :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mi z ciuszków brakuje tylko bluzek na długi rękaw wyjściowych i sukienek. Przeglądam allegro, dochodzę już do cen 30 zł i nadal nie ma nic co by jaja urywało. :/
    to tylko ja w tyle zostałam? mam tylko kilka par bodziaków i może ze 4 pajacyki 56-68, czyli wychodzi praktycznie sztuka w jednej rozmiarówce :) chętnie bym coś kupiła ale jakoś w ogóle się zdecydować nie mogę, bo boję się, że na allegro to jakąś kiepską jakość kupie i jeszcze przed założeniem ciuszki będą się nadawały do wyrzucenia.

7w3d 💔
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ