Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:Jak się schylę to wszędzie się robią hehe
ogólnie taka "miękka" wszędzie jestem, na brzuchu, bokach, plecach ;p nie wspominając o tyłku i udach, galaretka z cellulitema tak patrząc np na nelus to wszędzie taka napięta fajnie skórka
Fipsik gdzie Ty trzy masz tego maluszka? Chyba w cyckach:p do mnie sie nie porownuj bo wedlug niektorych to juz na 9 mies wygladam wiec wiadomo ze najpieta jest skora :p
Juz jestem po badaniach i usg, ciezko bylo uchwycic jakies ladne zdjecie bo Livka jest za duza i spala caly czas. Ale wszystko jest dobrze, na 100% dziewuszka, wazy juz 990g a wymiarami odpowiada idealnie 26 tydz, szkoda ze nie wiem ile cm mierzy:/ lozysko sie podnioslo, jest grube (nie wiem jak to fachowo okreslic:p) a przyczyna brazowego plamienia 2 tyg temu nieznana!
u mnie teraz upal, 27C. Wlasnie wracam do domu od tesciow. Milej nocki dziewczynkiKaarolina, kark, betina89, Fipsik, verynice lubią tę wiadomość
-
Zaczarowana na skracajaca sie szyjke to lezenie lezenie i jeszcze raz lezenie
szyjka moze sie wydluzyc mi po ostatnim skroceniu 2.5cm wrocila ona na 3.1cm ale warunkiem jest lezenie i wstawanie na siusiu
luteina dziala rozkurczowo.. ja swoje skurcze odczowam silnym ciagnieciem brzucha jak na okres... twardnienie brzucha i okropny bol ktory czasami nie pozwala mi sie ruszac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 01:34
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam mamuśki
kaarolina, nie jesteś sama ;/ja to się faktycznie wyspie w trumnie, oszaleć można z tego niedospania..
ślub już w sobotę ..zagoniony człowiek, chciałabym żeby juz było po żeby można było odsapnąć trochę, do tego choróbsko jeszcze całkiem mi nie odpuściło pomimo antybiotyków, za to na 3 dni przed weselem dopadło mojego M i biedak te przysięgę "wypowie" chyba na migi ;/ech..szkoda gadać
hela, to byłabym jajuż 3 raz u mnie byli z ZUS-u w ciągu trwania L4...ostatnio w zeszłą środę jak się nie mylę bo za drugim razem nie zdążyłam otworzyć drzwi gdyż byłam w łazience, trzeba było dzwonić tłumaczyć się czemu, co i jak, brak słów
..za niedługo będę sobie musiał grafik układać za dnia żeby czasem ich nie przegapić śmiechu warte bo na L4 owszem mam napisane -leżeć- wiec teoretycznie nie mam obowiązku wstawać i biegać od domofonu do drzwi żeby ich wpuszczać no bo przecież mam wyraźne zalecenie LEŻEĆ..masakra jakby nie mogli sobie szukać tych naprawdę udających obłożnie chorych, a kobietą w ciąży odpuścić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 05:03
betina89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, my też po wizycie
Przez pierwsze 2 minuty gin dawał mi wielkiej nadzieje, bo stwierdził, że nie może zobaczyć płci, no, ale potem jak pokazał sprzęt to lekarz stwierdził, że przez kolejne lata płeć nie powinna się zmienić
Oglądaliśmy przegrody w serduszku, żołądek, półkule w mózgu, miał nawet oczka otwarte
Młody oczywiście zrobił nam na złość, schował głowę za pępkiem i ciężko go było zmierzyć, tak dosyć długo się doktor gimnastykowałNajlepsze jest to, że głowę miał za pępkiem, kręgosłup z prawej strony, a nogi po lewej stronie na dole
Mój mały akrobata
Profil buzi ma 7 cm, widzieliśmy maleńką stópeczkę, która ma 4,1cm, a sam robaczek waży 864g, więc w ciągu 4 tygodni idealnie podwoił wagęNelus, Kaarolina, Gosia19, madiiiii, Paula55, verynice, Zaczarowana, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:A ja mam tylko łóżeczko (w kartonie jeszcze), kilka kosmetyków i pierwszą wyprawkę dzidzia (bodziaki, śpiochy itd). Nawet nie mam takich ciuszków typu koszulki, sweterki czy spodnie "wyjściowe".. A gdzie reszta pokoju?
Nawet wykładziny nie mam kupionej, lampy czy rolet
nie wiem kiedy to ogarnę
Kochana ja też ze wszystkim jestem w tylePlanuję teraz coś kupić ale coś tak czuję że dopiero za konkretne ciuszki wezmę się po skończeniu sesji, czyli gdzieś tak między 18 a 20 czerwca
-
nick nieaktualny
-
I Ja sie witam dziś pochmurny dzień ale taki w miarę przyjemny nie ma co narzekać :)zawsze może być gorzej
A Ja dziś pokusiłam się i nie wiem dlaczego(pewnie moja mega ciekawośc) obejrzałam filmik na fb o aborcji tak mi sie niedobrze zrobiło że szok nie wiedziałam że aż tak drastyczne można to coś nakręcić Jak można usunąć takie duże dzieci jak w naszych brzuszkach?
Z innej beczki powiedzcie mi czy Wy też odczuwacie takiego lenia do roboty bo Mi ciężko się ostatnio ogarnąć -
Witajcie mamusie!
Nelus, śliczna Livunia
Ja na pogodę też nie narzekam, a wręcz ciesze się ostatnimi chłodnymi powiewami przed nadejściem upalnych dni, które w ciąży niestety strasznie źle znoszę
Też się chyba przejdę na glukozę w tym tyg. Nie wiem, jak ja wysiedzę te 2h. Obok laboratorium jest park z ławeczkami. Myślicie, że pozwolą mi tam przejść dosłownie pare kroków i odczekać na świeżym powietrzu?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witajcie
my jeszcze w łóżeczku po śniadanku leżymy. Także leń mega, pewnie ok 11 wstanę
karolina trzymaj się tam na tej glukozie
co do spania to ja chyba biję rekordy wstawania w nocy na siku, bo dziś było to aż UWAGA 7 razy!!! i weź się wyśpij7w3d 💔 -
Cześć Dziewczyny,
wybieramy sie z mężem na tydzień na mazury. I tak się zastanawiam - zawsze używałam jakiś sprejów OFFów przeciw komarom i kleszczom a teraz chyba nie bardzo mogę takie specyfiki stosować? Miałyście już podobny problem? Zbliża sie okres wakacyjny. Co kobiety w ciąży mogą stosować przeciw komarom i kleszczom?