X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:35

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową :) tyle że nie wiem czy ktoś jest z Niemiec :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Witamy nową :) tyle że nie wiem czy ktoś jest z Niemiec :(
    Cześć:)

• dba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A mi pozostało 80 dni i w sumie chyba chciałabym już !
    Wszystko gotowe jedynie jeszcze kilo baterii musze sobie kupić do tych wszystkich grających pierdoł i będzie git :)
    myśmy zainwestowali w akumulatorki :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Pralinkę :)

Byłam dzisiaj w Biedronce i zgadnijcie co mi przyniósł pod nos uradowany mąż! KOCYK! Mamy kocyk z hipciami, jest tak cudownie mięciutki, że Mati będzie zachwycony :)

betina89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio o tym pisałam ale mi nie odpowiedziałyście - czy Wy też macie tak zeschizowane mózgi na punkcie ciąży? Ja od rana do nocy myślę o ciąży, ile dni do wizyty, co jeszcze musze kupić, ogladam brzuch, pokoik, ubranka, normalnie nie umiem myśleć o niczym innym!! A gdzie tu jeszcze 3 miesiące??

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pralinka :) A kogo tam nosisz w brzuszku?

Verynice - ja też tak mam. Strasznie nie mogę się doczekać tego dzidziusia. Już mi żaden poród niestraszny byle tylko mieć maleństwo przy sobie :) Najchętniej codziennie bym coś kupowała. Nawet ostatnio w kościele zastanawiałam się co mam jeszcze z ubranek dokupić!

verynice lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko, dopisz się do naszej wrześniowej tabelki https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice mam tak samo ;) ja mimo to ze mam juz w czwartek wizyte to juz sie zastanawiam kiedy bede miec kolejna i do niej odliczam ;) wchodze codziennie do remontowanego pokoiku Krzysia i opowiadam Mu co juz Tatus zrobil z czym sie obija ;) ciagle cos dokupuje chcoiaz juz wszystko mam oprocz wozka ale za nim pochodzimy jak skonczy sie remont :D istne szalenstwo moze dlatego ze Maluch taki wyczekiwany i po przejsciach :)

No i oczywiscie witam Nowa Mamusie :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja tak zeschizowałam... :|

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Verynice mam tak samo ;) ja mimo to ze mam juz w czwartek wizyte to juz sie zastanawiam kiedy bede miec kolejna i do niej odliczam ;) wchodze codziennie do remontowanego pokoiku Krzysia i opowiadam Mu co juz Tatus zrobil z czym sie obija ;) ciagle cos dokupuje chcoiaz juz wszystko mam oprocz wozka ale za nim pochodzimy jak skonczy sie remont :D istne szalenstwo moze dlatego ze Maluch taki wyczekiwany i po przejsciach :)

No i oczywiscie witam Nowa Mamusie :)
    Cześć:)

verynice, dopisałam się:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, ostatnio o tym pisałam ale mi nie odpowiedziałyście - czy Wy też macie tak zeschizowane mózgi na punkcie ciąży? Ja od rana do nocy myślę o ciąży, ile dni do wizyty, co jeszcze musze kupić, ogladam brzuch, pokoik, ubranka, normalnie nie umiem myśleć o niczym innym!! A gdzie tu jeszcze 3 miesiące??
    ehehe.. ja to bez przerwy się martwię, że jeszcze nie wszystko jest gotowe. Bez przerwy mężowi głowę suszę, że pokoik już powinien być zrobiony itd.. to jeszcze 3 miesiące, a już bym chciała wszystko gotowe mieć :P

nenka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pralinka :) kogo masz w brzuchu?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ehehe.. ja to bez przerwy się martwię, że jeszcze nie wszystko jest gotowe. Bez przerwy mężowi głowę suszę, że pokoik już powinien być zrobiony itd.. to jeszcze 3 miesiące, a już bym chciała wszystko gotowe mieć :P
    To widze ze nie tylko moj Maz ma codzienne suszenie glowy hahaha :D

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...ja już mam wszystko gotowe...tylko po pieluchy i po kosmetyki dla małego męża wysłać i tyle :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurcze...ja już mam wszystko gotowe...tylko po pieluchy i po kosmetyki dla małego męża wysłać i tyle :D
    Serio?
    My jeszcze musimy kupic m.in.łóżeczko, komode, otulacz, kocyk, srodki higieniczne...

stardust-tez jestem ciekawa:):):)

• verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko, dodaj sobie jeszcze suwaczek w podpisie ;) :) :)

Jeeny łóżeczko to już mam chyba od 2 miesięcy (nawet stoi w pokoju...) masakra! :) :) :) No ale z drugiej strony nie żałuję, że już wszystko mam, bo naprawdę, nie odczułam tego finansowo :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko, witaj w naszych skromnych progach :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Haha, nieźle się zafiksowałaś :))) Ale przy pierwszej ciąży (w sensie kiedy nie masz drugiego dziecka na głowie), to chyba ciężko uwagę odwrócić od tej naszej rewolucji! Zwłaszcza, że mały pędrak cały czas daje o sobie znać :)

Ja dla mojego synusia nie mam prawie nic ;) Oprócz trampek mam jeszcze z dzisiejszych zakupów kocyk i przyszła z apteki Vitella do kąpieli. Na uzupełnienie reszty jeszcze jest sporo czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:36

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Ja mam rozdwojenie jaźni ;) Z jednej strony chciałabym urodzić jak najszybciej... mieć to za sobą, zobaczyć Lencie, przytulić, upewnić się że jest zdrowa. Z drugiej to tak szybko czas leci, a ja lubię być w ciąży, czuć małego bąbelka jak kopie, dumnie prezentować brzuszek i kupować ciuszki pod każdą postacią

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ