X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie siostra zrobiła naleśniki z serkiem i truskawkami, ale pojadłam mniam :)

aswalda, le'nutka, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jak porobicie te remonty, te pokoje to bedziemy podziwiac ;)
    Juz sie nie moge doczekac ;)
    Ja nie mam wiec wasze bede podziwiac ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne ciuszki i brzuszki :) My z Mężusiem za 3 dni obchodzimy 5 rocznicę ślubu a za 2 dni studniówka :)
    Paula55 od dawna jestem zakochana w turkusie. Ścianę koło łóżeczka też pomalujemy na turkus :)
    Stardust87 mam pytanie. W jakiej aptece internetowej kupujesz?? Tez sie zastanawiam,bo chyba taniej wychodzi?? Tylko mam uprzedzenie, czy to bezpieczne. W ogóle to czy kupowałaś jakieś kosmetyki,leki? Jesteś zadowolona??
    Zaczarowana Ty masz jakieś problemy z szyjką,bo chyba przegapiłam?przepraszam. Trzymam mocno kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze,tylko odpoczywaj :)
    Ewi25 współczuje przeżyć. Tobie wszystkie pobrania z żył robili? U mnie na szczęście biorą pierwsze z żyły łokciowej a pozostałe z palca i dobrze,bo ja mam dostępną tylko żyłę w lewej ręce..
    Co do prania ubranek to ja na pewno też nowe będę prać z tych barwników i utrwalaczy itp. No i dopiero gdzieś w lipcu/ sierpniu po wszystkich remontach. Matko ja też jestem straszny leń i do tego mam straszną sklerozę. Jak chcę Wam odpisać to muszę na kartce zapisywać co i komu,bo jak dojdę do ostatniej strony to już nic nie pamiętam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 19:00

Kaarolina, Zaczarowana lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUU dziewczynki Wy żyjecie?? :)
    Wkurzyłam się trochę-miała przyjść sąsiadka ale zamotała i nie przyszła a ja całymi dniami sama to brak mi ludzkiego towarzystwa (kot mi już nie wystarczy :) ) I skoro już umiem wstawiać zdjęcia to chciałam Wam pokazać kilka rzeczy dla mojego Maćka, i te mniejsze i te większe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:54

Io, aswalda, Kaarolina, Paula55, betina89, Gosia19, verynice lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Matko ja też jestem straszny leń i do tego mam straszną sklerozę. Jak cuce Wam odpisać to muszę na kartce zapisywać co i komu,bo jak dojdę do ostatniej strony to już nic nie pamiętam :P

Ja mam to samo! Czytam i planuję co komu odpisać a jak już jestem na ostatniej stronie to połowy już nie pamiętam i zazwyczaj odpisuje tylko tym z ostatniej strony :P

Kurcze, tak się dzisiaj nie mogłam z niczym wyrobić, że obiad będzie na kolację. Biedy mąż głodny siedzi. Na szczęście ziemniaki już prawie gotowe. Zaraz biorę się za pierwsze w życiu puree. :)

A mój maluszek jednak też ma lenia. Rozkopał się po truskawkach i czereśniach, ale tylko na chwilę i dalej poszedł spać.

Ja będę prała i prasowała wszystkie ubranka w sierpniu dopiero i pewnie w 40 stopniach.

Brzuszek piękny, tylko już nie pamiętam czyj ;)

aswalda lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Widze, że szał zaupowy trwa. Ja tez cos od czasu do czasu kupuję. Ale jesli chodzi o takie grubsze rzeczy jak wózek, łożeczko itp. to jeszcze sporo przede mna :) Ale jest jeszcze sporo czasu. Od tygodnia dopiero jestem na wolnym więc teraz po mału wszystko ogarnę :)
    Jeśli chodzi o pranie ubranek to ja tez sie zastanawiałam kiedy to zrobić najlepiej, żeby nie za późno ale też żeby nie leżały i nie kisiły się. Dlatego stwierdziłam, że początek sierpnia to bedzie odpowiedni czas. Co prawda z ostatniego USG wyszedł mi termin na 27 sierpnia ale nie sądzę żebym wtedy urodziła :)
    Ja bede prała na pewno wszystkie ubranka i te nowe i używane. Nowe w sklepie sie kurzą, są macane setki razy przez mniej lub bardziej domyte ręce więc ja na pewno je upiorę. Do prania tez zakupiłam Lowelę z biedronki, chociaż wcześniej była na nią lepsza promocja w rossmanie, ale stwierdziła, że za wcześnie kupować i kupiłam 2 tyg później :) o całe 2 zł drożej :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo przypomniałaś mi,że mam czereśnie hihi dzięki :) Idę wszamać i z pieskiem na dwór,bo się niecierpliwi. Jutro już Was na laptopie będę nadrabiać. Na pewno będzie łatwiej :)

Io lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo_na to Dzidzia chyba duża jak na swój wiek,bo Ty masz termin jak ja na połowę września jak wnioskuję z suwaczka? Mi na wszystkich usg pokazuje 11 a z OM 13-14 września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 19:15

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja też bym czereśnie zjadła ale o tej godzinie nigdzie ich nie kupię ;)
    ja też wszystkie będę prac nawet to co z allegro zamawiam bo to nigdy nic nie wiadomo kto dotykał itp itd :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zaczynają mnie boleć zęby które dzisiaj robiła mi pani stomatolog bez znieczulenia ;/

• aswalda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihih i dostałam wiadomość, że moja paczuszka z dzidziusiowymi zakupkami do mnie jedzie. Jutro powinna być! Matko cieszę się jak dziecko :D
    Czeresieńki mam z brata ogródka mniam pyszne :)

Paula55 lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda hehe zn am to uczucie ja też się doczekać nie mogę jak coś ma do mnie przyjechać :D istne szaleństwo :)

aswalda lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda jak nam Bozia da to w nowym domku malemu robimy pokoj na szaro- turkusowo. A jak ńie to hmm.. Dodatki beda szaro turkusowe w naszej starej sypialni.. Chyba ze ja troche przemalujemy :)

Lo ja dzis tez puree robilam hehe :)

Ja dzis kupuje w koncu ta druga posciel i jak przyjdzie to mama mi paczuche wysle!!! :) doczekac sie ńie moge :P

Io, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dziewczyny, a będziecie prały ciuszki w 60-90 stopniach? Bo ja tak przeglądam te co mam, to wszystkie są do prania w 30st, 40 max. Może wystarczy je wyprać w 40 a później wyprasować? I kiedy prać te ciuszki? Na ile przed porodem? Bo wiem, że muszą trochę poleżeć w domu, żeby nabrać flory bakteryjnej, ale trochę to ile? 2 tyg czy 2 miesiące? Sama nie wiem już :|

Ja zamierzam prać w 40-60 stopniach, ale na proszku do prania (Lovela chyba) jest napisane, żeby prać w 90 jeśli jest to głównie bawełna, 60 jeśli pranie mieszane, a 40 gdy głównie sztuczne rzeczy - ja się jednak boje zaryzykować tych 90, wiec 60 u mnie to maks :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja kupiłam dzidzi sukieneczkę i się cieszę tylko żeby mi ogonek nie wyrósł bo co Ja zrobię wtedy :(

vxdnbm.jpg

Kaarolina, betina89, karolcia:)))), aswalda, ofcooo lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie piekę bułeczki drożdżowe z serem ;]

EmiBam, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Cześć dziewczyny:) ja z październikowych :)
    Chciałam tylko zapytać z ciekawości BlackLune, jak wyglądają wizyty z ZUS'a?Bo w tym miesiącu dostałam 1, powinnam leżeć i zastanawiam się czy mogę się spodziewać od nich odwiedzin ;)

ja mialam kontrole w ubieglym tygodniu, nie bylo mnie akurat w domu, dostalam w poniedzialek pismo ze zasilek wstrzymany do wyjasnienia, napisalam pismo z wyjasnieniem i paragonem z apteki w ktorej bylam...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja mialam kontrole w ubieglym tygodniu, nie bylo mnie akurat w domu, dostalam w poniedzialek pismo ze zasilek wstrzymany do wyjasnienia, napisalam pismo z wyjasnieniem i paragonem z apteki w ktorej bylam...

Ale Mendy grasują !! A Ty masz leżące czy chodzące zwolnienie?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzace ale to nie ma znaczenia, moge wyjsc do lekarza, apteki, po niezbedne zakupy jak nie ma nikogo kto za mnie to zrobi... wiec chodzenie wg zus to nie chodzenie :/ spodziewam sie kolejnych kontroli wiec nigdzie sie nie ruszam :/ oczywiscie wyplata przesunieta na 30dni od wyjasnienia!!! juz 2 miesiace bez kasy jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:06

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jakaś!! hela a od kiedy jesteś na zwolnieniu??

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ