Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dopiero co przeszłam na zwolnienie i też trochę się boję kontroli. Co prawda mam umowę o pracę, ale niedawno dali mi pełen etat i nie wiem, jak to potraktują w ZUS-ie. Teoretycznie nawet gdyby kontrolę zrobili, nie mają się do czego przyczepić, bo zatrudnienie nie było fikcyjne i są dowody mojej pracy. Brrr...nie znoszę urzędów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:23
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
hela wrote:chodzace ale to nie ma znaczenia, moge wyjsc do lekarza, apteki, po niezbedne zakupy jak nie ma nikogo kto za mnie to zrobi... wiec chodzenie wg zus to nie chodzenie
spodziewam sie kolejnych kontroli wiec nigdzie sie nie ruszam
oczywiscie wyplata przesunieta na 30dni od wyjasnienia!!! juz 2 miesiace bez kasy jestem
Ale świnie zamiast zabrać się za takich co rzeczywiście udają to oni się czepią cieżarówekpowinni Ci to kuźde z odsetkami oddać mendy jedne... no i cóż musisz się pilnować bo pewnie na tej jednej się nie skończy
-
justyna14 wrote:ja na umowie jestem już ponad 2 lata więc chyba kontroli nie będzie, ale też mam problem z terminowymi płatnościami bo albo księgowa coś poknoci, albo błąd w zwolnieniu, jakaś masakra. i potem właśnie 30 dni czekam kolejne! horror!https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
aswalda wrote:Stardust87 mam pytanie. W jakiej aptece internetowej kupujesz?? Tez sie zastanawiam,bo chyba taniej wychodzi?? Tylko mam uprzedzenie, czy to bezpieczne. W ogóle to czy kupowałaś jakieś kosmetyki,leki? Jesteś zadowolona??
Ale leków bym na pewno nie kupowała przez internet, choć to jest właściwie zwykła apteka stacjonarna, która prowadzi też sprzedaż internetową. A cenowo wychodzi naprawdę bardzo fajnie.
aswalda lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Ja kupowałam w aptece Gemini. Kiedyś kupiłam tam laktator i byłam zachwycona ceną, a teraz kupiłam podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe poporodowe, nakładki na sutki, szczotkę do włosów dla dzidzi, pojemnik termiczny na butelki, sudocrem, maltan na brodawki i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam
Ale leków bym na pewno nie kupowała przez internet, choć to jest właściwie zwykła apteka stacjonarna, która prowadzi też sprzedaż internetową. A cenowo wychodzi naprawdę bardzo fajnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:30
-
tak tez czytalam ze na umowie jak ktos jest i zwolnienie dluzej niz 180dni to sa jakies wnioski o przedluzenie czy cos...
a najlepsze ze do mojego lekarza tez wyslali pismo, zeby wyjasnil dlaczego jestem na zwolnieniu... ja to mam szczescie!!!
a o odsetkach to nawet nie marze, bo to juz chyba stale zagranie zusu, wyslac pismo przed koncem zwolnienia (czyli w terminie wyplaty) z jakimis watpliwosciami czekaja na wyjasnienia i od tego terminu znow 30dni wiec moga tak przeciagac ok 2 m-ce na 1 zwolnieniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:31
-
Io wrote:Paula - puree przepyszne! Dziękuję
Sosu mi jeszcze zostało więc jutro zrobię kluski śląskie
Ciesze sie bardzo
A kluchy tez bym zjadlaale poki co smakiem musze sie obejsc bo nie mam maszynki do mielenia bo czekam az z pl przyjdzie a praski tu NIGDZIE nie mozna kupic
-
Mika 28 wrote:A jakie te podkłady poporodowe kupiłaś te zwykłe grube? czy te antybakteryjne wkładki ?
-
aswalda wrote:Iwo_na to Dzidzia chyba duża jak na swój wiek,bo Ty masz termin jak ja na połowę września jak wnioskuję z suwaczka? Mi na wszystkich usg pokazuje 11 a z OM 13-14 września.
Nie wiem czy jest duża dzidzia, na ostatniej wizycie ważył 829 gram a był to 24 tydz i 5 dzień o ile sie nie myle, jak patrzyłam na te parametry to na jednym własnie była data 27 sierpnia. Ale lekarz mówił, że wszystko jest w normie, to ja sama tak wywnioskowałamA "normalny" termin mam na 11,12 września
-
hela wrote:tak tez czytalam ze na umowie jak ktos jest i zwolnienie dluzej niz 180dni to sa jakies wnioski o przedluzenie czy cos...
a najlepsze ze do mojego lekarza tez wyslali pismo, zeby wyjasnil dlaczego jestem na zwolnieniu... ja to mam szczescie!!!
a o odsetkach to nawet nie marze, bo to juz chyba stale zagranie zusu, wyslac pismo przed koncem zwolnienia (czyli w terminie wyplaty) z jakimis watpliwosciami czekaja na wyjasnienia i od tego terminu znow 30dni wiec moga tak przeciagac ok 2 m-ce na 1 zwolnieniu...
Ja mam płacone przez pracodawcę i jakoś na razie nic nie miałam i jakoś mam nadzieję że już nie będę miała a działalność podobmo mocno kontrolują bo wiadomo że przed zajściem w ciąże możesz sobie podnieść składki i potem trochę pieniążków będą musieli Ci zapłacići dlatego pewnie się nalatają do Ciebie
-
Mika 28 wrote:No to nie zazdroszczę co za gnidy wredne
Ja mam płacone przez pracodawcę i jakoś na razie nic nie miałam i jakoś mam nadzieję że już nie będę miała a działalność podobmo mocno kontrolują bo wiadomo że przed zajściem w ciąże możesz sobie podnieść składki i potem trochę pieniążków będą musieli Ci zapłacići dlatego pewnie się nalatają do Ciebie
tak ale ile ja im zaplacilam przez tyle lat to juz nie pamietajawtedy nikt nic nie sprawdzal ale za co zyc mam teraz to ich nie obchodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:39
-
hela wrote:tak ale ile ja im zaplacilam przez tyle lat to juz nie pamietaja
wtedy nikt nic nie sprawdzal ale za co zyc mam teraz to ich nie obchodzi
-
Mika 28 wrote:powiem Ci tak sama kiedyś miałam z nimi kupę problemów wygrałąm sprawę i figę im dałam ale chcieli odemnie nie małe pieniądze i uznali bez dyskusji że im się należy gnidy jedne o kasę od ludzi umieją sie upomnieć ale żeby uczciwie dać to już nie bardzo ale tak jak podejrzewam i mówisz na to że płaciłaś tyle lat nie patrzą tylko szukają haka na Ciebie a każde przetrzymane pieniążki to dla nich sukces
tak, moj ojciec tez z nimi walczyl, byl pozew zbiorowy i wygrali ale swoje sciagneli i nie oddali...straszna instytucja no ale coz taki kraj -
Nie przejmuj sie ja tez:-/ nie dostałam pieniędzy ani pisma ani kasy w Zusie mi powiedzieli ze mam czekać, no szkurwa!
hela wrote:chodzace ale to nie ma znaczenia, moge wyjsc do lekarza, apteki, po niezbedne zakupy jak nie ma nikogo kto za mnie to zrobi... wiec chodzenie wg zus to nie chodzeniespodziewam sie kolejnych kontroli wiec nigdzie sie nie ruszam
oczywiscie wyplata przesunieta na 30dni od wyjasnienia!!! juz 2 miesiace bez kasy jestem