X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 2 zwolnienie dostalam i jestem w polowie, ale spodziewalam sie ze zrobia wszystko zeby tylko nie dac kasy... az boje sie myslec co jeszcze wymysla...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurdę to ja zaczynam się martwić bo ja na zwolnieniu jestem już od stycznia.. :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze laski na DG w wiekszosci sprawdzaja a na umowie o prace wyrywkowo wiec nie martwcie sie na zapas ;)

64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhh oby oby chociaż się spodziewam kontroli albo chociaż wezwania na komisję..

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na umowie jestem już ponad 2 lata więc chyba kontroli nie będzie, ale też mam problem z terminowymi płatnościami bo albo księgowa coś poknoci, albo błąd w zwolnieniu, jakaś masakra. i potem właśnie 30 dni czekam kolejne! horror!

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - puree przepyszne! Dziękuję :)

Sosu mi jeszcze zostało więc jutro zrobię kluski śląskie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co przeszłam na zwolnienie i też trochę się boję kontroli. Co prawda mam umowę o pracę, ale niedawno dali mi pełen etat i nie wiem, jak to potraktują w ZUS-ie. Teoretycznie nawet gdyby kontrolę zrobili, nie mają się do czego przyczepić, bo zatrudnienie nie było fikcyjne i są dowody mojej pracy. Brrr...nie znoszę urzędów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:23

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    chodzace ale to nie ma znaczenia, moge wyjsc do lekarza, apteki, po niezbedne zakupy jak nie ma nikogo kto za mnie to zrobi... wiec chodzenie wg zus to nie chodzenie :/ spodziewam sie kolejnych kontroli wiec nigdzie sie nie ruszam :/ oczywiscie wyplata przesunieta na 30dni od wyjasnienia!!! juz 2 miesiace bez kasy jestem

Ale świnie zamiast zabrać się za takich co rzeczywiście udają to oni się czepią cieżarówek :( powinni Ci to kuźde z odsetkami oddać mendy jedne... no i cóż musisz się pilnować bo pewnie na tej jednej się nie skończy :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja na umowie jestem już ponad 2 lata więc chyba kontroli nie będzie, ale też mam problem z terminowymi płatnościami bo albo księgowa coś poknoci, albo błąd w zwolnieniu, jakaś masakra. i potem właśnie 30 dni czekam kolejne! horror!
    no ja też jestem na umowie ale na czas nieokreślony już od 4 lat ale czytałam ze po półrocznym zwolnieniu nawet w ciąży wzywają na komisje albo kontrolują ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Stardust87 mam pytanie. W jakiej aptece internetowej kupujesz?? Tez sie zastanawiam,bo chyba taniej wychodzi?? Tylko mam uprzedzenie, czy to bezpieczne. W ogóle to czy kupowałaś jakieś kosmetyki,leki? Jesteś zadowolona??
    Ja kupowałam w aptece Gemini. Kiedyś kupiłam tam laktator i byłam zachwycona ceną, a teraz kupiłam podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe poporodowe, nakładki na sutki, szczotkę do włosów dla dzidzi, pojemnik termiczny na butelki, sudocrem, maltan na brodawki i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam :P Ale leków bym na pewno nie kupowała przez internet, choć to jest właściwie zwykła apteka stacjonarna, która prowadzi też sprzedaż internetową. A cenowo wychodzi naprawdę bardzo fajnie.

aswalda lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja kupowałam w aptece Gemini. Kiedyś kupiłam tam laktator i byłam zachwycona ceną, a teraz kupiłam podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe poporodowe, nakładki na sutki, szczotkę do włosów dla dzidzi, pojemnik termiczny na butelki, sudocrem, maltan na brodawki i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam :P Ale leków bym na pewno nie kupowała przez internet, choć to jest właściwie zwykła apteka stacjonarna, która prowadzi też sprzedaż internetową. A cenowo wychodzi naprawdę bardzo fajnie.
    A jakie te podkłady poporodowe kupiłaś te zwykłe grube? czy te antybakteryjne wkładki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:30

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tez czytalam ze na umowie jak ktos jest i zwolnienie dluzej niz 180dni to sa jakies wnioski o przedluzenie czy cos...

a najlepsze ze do mojego lekarza tez wyslali pismo, zeby wyjasnil dlaczego jestem na zwolnieniu... ja to mam szczescie!!!

a o odsetkach to nawet nie marze, bo to juz chyba stale zagranie zusu, wyslac pismo przed koncem zwolnienia (czyli w terminie wyplaty) z jakimis watpliwosciami czekaja na wyjasnienia i od tego terminu znow 30dni wiec moga tak przeciagac ok 2 m-ce na 1 zwolnieniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:31

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Paula - puree przepyszne! Dziękuję :)

Sosu mi jeszcze zostało więc jutro zrobię kluski śląskie :)

Ciesze sie bardzo ;)
    A kluchy tez bym zjadla :) ale poki co smakiem musze sie obejsc bo nie mam maszynki do mielenia bo czekam az z pl przyjdzie a praski tu NIGDZIE nie mozna kupic :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A jakie te podkłady poporodowe kupiłaś te zwykłe grube? czy te antybakteryjne wkładki ?
    kupiłam 2 op. Bella Mamma, one są takie grube dosyć, prostokątne. I 2 op. Canpolu, one są już dużo cieńsze i profilowane. Te grube to na wszelki wypadek będę miała jakby zabrakło, albo jakby zalewało :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Iwo_na to Dzidzia chyba duża jak na swój wiek,bo Ty masz termin jak ja na połowę września jak wnioskuję z suwaczka? Mi na wszystkich usg pokazuje 11 a z OM 13-14 września.

Nie wiem czy jest duża dzidzia, na ostatniej wizycie ważył 829 gram a był to 24 tydz i 5 dzień o ile sie nie myle, jak patrzyłam na te parametry to na jednym własnie była data 27 sierpnia. Ale lekarz mówił, że wszystko jest w normie, to ja sama tak wywnioskowałam :) A "normalny" termin mam na 11,12 września :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    tak tez czytalam ze na umowie jak ktos jest i zwolnienie dluzej niz 180dni to sa jakies wnioski o przedluzenie czy cos...

a najlepsze ze do mojego lekarza tez wyslali pismo, zeby wyjasnil dlaczego jestem na zwolnieniu... ja to mam szczescie!!!

a o odsetkach to nawet nie marze, bo to juz chyba stale zagranie zusu, wyslac pismo przed koncem zwolnienia (czyli w terminie wyplaty) z jakimis watpliwosciami czekaja na wyjasnienia i od tego terminu znow 30dni wiec moga tak przeciagac ok 2 m-ce na 1 zwolnieniu...
    No to nie zazdroszczę co za gnidy wredne
    Ja mam płacone przez pracodawcę i jakoś na razie nic nie miałam i jakoś mam nadzieję że już nie będę miała a działalność podobmo mocno kontrolują bo wiadomo że przed zajściem w ciąże możesz sobie podnieść składki i potem trochę pieniążków będą musieli Ci zapłacić :) i dlatego pewnie się nalatają do Ciebie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No to nie zazdroszczę co za gnidy wredne
    Ja mam płacone przez pracodawcę i jakoś na razie nic nie miałam i jakoś mam nadzieję że już nie będę miała a działalność podobmo mocno kontrolują bo wiadomo że przed zajściem w ciąże możesz sobie podnieść składki i potem trochę pieniążków będą musieli Ci zapłacić :) i dlatego pewnie się nalatają do Ciebie

tak ale ile ja im zaplacilam przez tyle lat to juz nie pamietaja :/ wtedy nikt nic nie sprawdzal ale za co zyc mam teraz to ich nie obchodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:39

64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    tak ale ile ja im zaplacilam przez tyle lat to juz nie pamietaja :/ wtedy nikt nic nie sprawdzal ale za co zyc mam teraz to ich nie obchodzi :(
    powiem Ci tak sama kiedyś miałam z nimi kupę problemów wygrałąm sprawę i figę im dałam ale chcieli odemnie nie małe pieniądze i uznali bez dyskusji że im się należy gnidy jedne o kasę od ludzi umieją sie upomnieć ale żeby uczciwie dać to już nie bardzo ale tak jak podejrzewam i mówisz na to że płaciłaś tyle lat nie patrzą tylko szukają haka na Ciebie a każde przetrzymane pieniążki to dla nich sukces

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    powiem Ci tak sama kiedyś miałam z nimi kupę problemów wygrałąm sprawę i figę im dałam ale chcieli odemnie nie małe pieniądze i uznali bez dyskusji że im się należy gnidy jedne o kasę od ludzi umieją sie upomnieć ale żeby uczciwie dać to już nie bardzo ale tak jak podejrzewam i mówisz na to że płaciłaś tyle lat nie patrzą tylko szukają haka na Ciebie a każde przetrzymane pieniążki to dla nich sukces

tak, moj ojciec tez z nimi walczyl, byl pozew zbiorowy i wygrali ale swoje sciagneli i nie oddali...straszna instytucja no ale coz taki kraj

64xp62y.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie przejmuj sie ja tez:-/ nie dostałam pieniędzy ani pisma ani kasy w Zusie mi powiedzieli ze mam czekać, no szkurwa!
    hela wrote:
    chodzace ale to nie ma znaczenia, moge wyjsc do lekarza, apteki, po niezbedne zakupy jak nie ma nikogo kto za mnie to zrobi... wiec chodzenie wg zus to nie chodzenie :/ spodziewam sie kolejnych kontroli wiec nigdzie sie nie ruszam :/ oczywiscie wyplata przesunieta na 30dni od wyjasnienia!!! juz 2 miesiace bez kasy jestem

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ