X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    dobra a teraz ja
    2ci7gxl.jpg
    24tyd+4d
    2wefec0.jpg
    super wyglądasz :) i piesek jaki pocieszny :)

Szonka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tym razem lepiej niech spi w drugim pokoju bo nie recze za siebie dawno tak mnie z rownowagi nie wyprowadzil..
    A co do kopniakow to Krzys tez jak szalony ostatnio kopie ;) dzisiaj zwlaszcza po glukozie i jak siedzialam na fotelu u dentysty :D

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Nie wiem czy jest duża dzidzia, na ostatniej wizycie ważył 829 gram a był to 24 tydz i 5 dzień o ile sie nie myle, jak patrzyłam na te parametry to na jednym własnie była data 27 sierpnia. Ale lekarz mówił, że wszystko jest w normie, to ja sama tak wywnioskowałam :) A "normalny" termin mam na 11,12 września :)
    No to spory, mój Synuś w ten sam dzień miał 700g dlatego Ci wyszedł wcześniejszy termin. Teraz nasze Maluchy rosną każdy w swoim tempie :) Wiadomo najważniejsze,ze wszystko ok.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzzzzu, Dziewczyny, jak z karabinu dzisiaj piszecie, nie nadążam i oczywiście już nie pamiętam co przeczytałam na początku od 15 :)))

Ubranka - szalone Wy! Już pierzecie, prasujecie, a moje biedne dziecię nawet skarpetek nie ma :D

ZUS - co za ABSURD! Nie czaję dlaczego z brakiem wskazania do leżenia mamy obowiązek gnić w domu (i co? nawet na spacer dotlenić siebie i dziecka nie można?!). Ja po początkowych plamieniach mam zwolnienie ze względu na straszny ból krzyża i rwę kulszową, uniemożliwiający siedzenie i mocno dokuczający nawet leżąc - najlepiej na to robi ruch, ortopeda zalecił mi też basen. I co? Jakby te skurczybyki mi zrobiły nalot w czasie basenu/spaceru?! Bez sensu, ale to nie nowość w sumie...
    Ja mam umowę o pracę na czas określony, wypłatę dostaję w normalnym terminie, w jakim wypłaca firma, na przelewie też mam, że to firma robi przelew.

Nenka, bryka świetna! I wyglądasz ekstra!

Uchhh, jutro wizyta u gina. Aż się boję jak tam moja szyja się miewa przez te skurcze masakryczne :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka super wygladasz :) gabarytowo jestesmy podobne :)

Moj lobuz tez sie wierci okrutnie caly czas :) ale najgorzej bylo jak T byl w szpitalu i zle sie czul. Wtedy ani chwili wytchnienia nie dal...

Karolina oddychaj gleboko i nie zabij meza :)

A ja sie musze pochwalic i pozalic....
    Pozalic bo zobaczylam u siebie pierwsze rozstepy... Ale gdzie?
    Nie na brzuchu, nie na cycach, nie na dupie.... Na udach :( ale ja mam chyba tendencje do lapania ich w tym miejscu... :/
    Mam juz pozostalosci po czasie kiedy niewiele wazylam i teraz doszly nowe nabytki :/

A pochwalic musze sie tym ze po prysznicu, po wysuszeniu zobaczylam kropelki siary na cycach :) tzn tak mysle ze to siara bo wytarlam sie i patrze a tu takie malusie kropelki :) to chyba dobrze nie? :P

karolcia:)))), aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    najlepsze bylo to, ze pismo z dnia 22 kwietnia zostalo wyslane 8 maja (pieczatka na poczcie) a doreczone 12 - pismo, w ktorym napisali ze mam wyjasnic sprawe do 2 maja. niby jak? cofnac sie w czasie?!

O ich niedbalstwie i bezmyślności, to można książki pisać :P Mnie na początku nękali pismami, to walili teksty w stylu "Proszę dostarczyć w ciągu 7 dni od daty otrzymania pisma", tylko za każdym razem ciekawiło mnie skąd oni mogą wiedzieć czy ja w ogóle dostałam to pismo, skoro wysłali je listem zwykłym ? Ja też pracowałam w urzędach, ale jak wymagałam dochowania jakiegoś terminu, to zawsze list wysyłałam za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, żeby było wiadomo kiedy strona otrzymała pismo i od kiedy liczyć ten termin... ale u nich to widzę norma takie głupoty, koleżanka miała jakieś problemy związane z emeryturą, nawet po sądach się z nimi ciągała, to też wysyłali bardzo istotne pisma, od których liczył się termin - listem zwykłym. Głowa mała.

Ja ciuszki będę prać w 40 stopniach, a potem prasować, może na początku sierpnia, myślę, że to wystarczy.

I też mam problem z nadążaniem za wami, a potem odpisywaniem :P Jak dochodzę do ostatniej strony, to nie pamiętam o czym miałam pisać :/

Paula55, dzięki za info dotyczące fotelika :)

betinka, trzymam kciuki za pozytywne wieści!

Paula55 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nenka super wygladasz :) gabarytowo jestesmy podobne :)

Moj lobuz tez sie wierci okrutnie caly czas :) ale najgorzej bylo jak T byl w szpitalu i zle sie czul. Wtedy ani chwili wytchnienia nie dal...

Karolina oddychaj gleboko i nie zabij meza :)

A ja sie musze pochwalic i pozalic....
    Pozalic bo zobaczylam u siebie pierwsze rozstepy... Ale gdzie?
    Nie na brzuchu, nie na cycach, nie na dupie.... Na udach :( ale ja mam chyba tendencje do lapania ich w tym miejscu... :/
    Mam juz pozostalosci po czasie kiedy niewiele wazylam i teraz doszly nowe
    nabytki :/

A pochwalic musze sie tym ze po prysznicu, po wysuszeniu zobaczylam kropelki siary na cycach :) tzn tak mysle ze to siara bo wytarlam sie i patrze a tu takie malusie kropelki :) to chyba dobrze nie? :P

paula 55 to dobrze , ze juz masz siare:) ja mam od konca 3 miesiaca:) Na poczatku sie wystraszylam ze tak wczesnie ale moja gi mnie uspokoila ze barzo dobrze, nie jedna kobieta kilka dni po porodzie dopiero dostaje.Czasem musze nosic wkladki ale tragedii nie ma. Nie naciskac zeby nie pobudzic laktacji i tyle:)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka powodzenia na jutrzejszej wizycie!! Trzymam kciuki :) u mnie siary nie ma ale od jakiegoś czasu zbiera mi się takie żółtawe gęste coś na sutkach a od kilku dni czuje napieranie w piersiach,ale nie powiększają się ani nic, może tak mi się zaczyna? Karolcia rzeczywiście 3 miesiąc to wcześnie,ale jak widać każda w swoim tempie rozpoczyna produkcje hehe

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę lulu,bo znowu będę spać do 11... Dobranoc Mamusie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 00:35

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)

a ja mam urwania głowy ciąg dalszy pewno wszystko się uspokoi po sobocie:) a w sumie dzisiaj bo to środa już, wizyta :D nareszcie zobaczę moją małą damę bo się stęskniłam ze jej widokiem, może nam w końcu buziunie pokarze mała wstydnisia :)
    pestka wrote:
    Cześć dziewczyny:) ja z październikowych :)
    Chciałam tylko zapytać z ciekawości BlackLune, jak wyglądają wizyty z ZUS'a?Bo w tym miesiącu dostałam 1, powinnam leżeć i zastanawiam się czy mogę się spodziewać od nich odwiedzin ;)

pestka, zależy podobno od ludzi jakich ma się na kontroli ja mam tyle szczęścia w nieszczęściu, że na te chwile nachodzą ale chcą tylko podpis i sobie idą natomiast wiem że może być i tak bo maja prawo - wchodzą do domu przeprowadzają wywiad i proszą o pokazanie wszystkich dokumentów związanych z ciążą, jej przebiegiem i leczeniem. Dodam tylko, że ja mam umowę na czas nieokreślony i są u mnie regularnie raz w miesiącu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 02:51

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dziękuję Kaarolina, betinka i nenka.

Ależ jestem zdołowana :/ Rzadko chodzę, staram się dużo leżeć, nic nie mogę zrobić, nawet pomóc przy obiedzie, czuję się jak jakiś pasożyt, a co to będzie jak pojadę do Męża, chyba umrę z żalu :( Nienawidzę być zdana na czyjąś łaskę, a na łaskę obcej osoby to już w ogóle. Nie wiem jak mam się szykować do wyjazdu, tyle jest do zrobienia w tak krótkim czasie, a ja mam wskazanie "leżeć, mało ruszać się", grrr! mam wyrzuty sumienia, że wiele spadnie na moją biedną, zapracowaną mamę :( Ech... no nic, trzeba zrobić wszystko, co w mojej mocy, żeby było dobrze, innego wyjścia nie ma.
    Zerkam sobie na tv, leci właśnie "Zbuntowany anioł" i tak mi się przypominają stare czasy, kiedy oglądałam ten serial. Teraz nie robią takich telenowel ;) Stara baba jestem, ale jednak niektóre sceny są taaaakie romantyczne, że aż ciepło się robi na serduchu hahaha :)

BlackLuna, tak sobie myślę, może ten zus tak Cię napastuje, bo masz wpisane, że masz leżeć ? Nie możesz poprosić ginekologa żeby przestał wpisywać Ci to wskazanie ? Przecież to jest chore, żeby jedną kobietę tak często nękali... Trzymam kciuki za zdrowie Twoje i męża :)

Paula55, Ty byłaś na warsztatach Mamo to ja, prawda ? Czy facet od fotelików mówił Wam o umieszczaniu fotelika na środku tylnego siedzenia ? Pamiętasz może co mówił o wysuwanym podłokietniku ? Jak taki jest w aucie, to można tam umieszczać fotelik czy nie ? Bo ja nie usłyszałam tego dokładnie i tak się teraz zastanawiam...

Btw. jak szłam na warsztaty, to przed hotelem stała dziewczyna w zaawansowanej ciąży, która swoją drogą brała udział w tych warsztatach. Nigdy nie zgadniecie co robiła. Bez najmniejszego skrępowania paliła papierosa!! Jak to zobaczyłam, to byłam w szoku, że takie patologie jeszcze istnieją wśród, zdawać by się mogło "inteligentnych, rozgarniętych kobiet"...Wstrętna dziewucha. My tu się martwimy czy to czy tamto nie zaszkodzi maleństwu, a ta sobie spokojnie fajki pali, ble.

zaczarowana trzymaj się tam dzielnie..wiem coś o leżeniu..ani rusz z łózka poza niezbędnymi badaniami..myślałam że zwariuje i czułam się dokładnie tak samo kiedy wszyscy koło mnie skakali jakbym była inwalida ;/ a co do ZUS-u lekarka stwierdziła ze jak już od początku mam leżące L4 to lepiej leżące zostawić.. chociaż teraz czuje się lepiej i dzidzia ma się dobrze bez tabletek mam strasznie wysokie ciśnienie które grozi rzucawką wiec pani doktor stwierdziła żeby nie kusić losu i na te 3 ostatnie miesiące już zostać w domu. Jak widać ZUS mnie "bardzo" lubi..następnym razem ich na kawę zaproszę..

Zaczarowana lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no nie zabije bo kto mi remont skonczy :P ale lepiej zeby sie nie zblizal.. ;)
    A u mnie kolejna nieorzespana noc Krzys tez cos niespokojny.. oby do jutra i wizyta u ginka ciekawe co On na ta moja krew i crp a dzisiejszym wizytujacym samych pomyslnych wiesci :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Jak dobrze że słońce dziś wyszło bo w taką pogodę jak wczoraj żyć się nie dało.
    Od dziś pozostało mi do spotkania z malutka dokładnie 3 miesiące:)

Kaarolina, Paula55, stardust87, aswalda lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy wyspane jak nigdy trzymam kciuki za wizyty i czekam na foty uwielbiam je oglądać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas córka od poniedziałku chora, wczoraj męża złapało i tak sama śpię w łóżku, bo nie chce, żebym się zaraziła, rzygała, miała temperaturę i biegunkę (chyba mają grypę żołądkową) :(

Na uczelni dupa, promotorka jeszcze nie sprawdziła mojej pracy, a za tydzień trzeba oddać, jeden gość wyskoczył teraz z 5 projektami, że mam zrobić. Najlepsze jest to, że inni robili je w ciągu 3 miesięcy, a ja mam zrobić w ciągu 1,5 tygodnia, bo potem jest sesja. Jeszcze tłumacze, że mogę mu je wysłać, nie mogę przyjechać ustnie zdawać, bo nie mam jak, a on na to, że we wrześniu też jest sesja. Nosz kur... Nie wiem już ile jeszcze razy będę musiała mu pisać, że mam termin porodu na wrzesień :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też noc nieprzespana, ciągle mi coś przeszkadzało, a jak się już ułożyłam to się zaczynały harce w brzuchu. Dlatego nie martwiłam się, że nie czuję kopniaków do 22 tygodnia. Błogość w spaniu była przynajmniej. Co do mężów - mój wczoraj się zmartwił "co się stanie jak Jagódka przegryzie pępowinę?"

idę zaraz na wizytę to może zapytam hehe ;)

justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny :) Ja właśnie wcinam śniadanko i Was podczytuję ;) Nenka super brzuszek! I zawsze chciałam mieć takiego psa! Ale odkąd szwagier ma owczarka zmieniłam zdanie-nie chcę żadnego rasowego ;)
    Współczuję Wam z tymi kontrolami z Zus-u, ciężarne są łatwym "łupem", a jak ludziska robią przekręty na grubą kasę to jest fajnie?? Mam wujka, którego może ze 3 razy na oczy widziałam, tak oszukiwał Zus, dosłownie na miliony, ale dosięgła go ręka sprawiedliwości i siedzi! :D Tylko co z tego skoro w pace robi sobie studia i kursy... Ehh Polska...
    Też trzymam kciuki za wizyty, ale już nie pamiętam kto ma, dobra pamięć, ale krótka :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz ci los chyba z okazji tych 3 miesięcy do porodu zauważyłam na samym dole brzucha rozstępy a było tak pięknie

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    A ja znowu was nie nadrobię :/ wgl nie mam czasu :(
    I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparcia :( Już nie wiem co mam robić :(

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona gratuluję święta, wyprzedzam Cię o jeden dzień wg Ovu ;P A co do rozstępów to smarowałaś się? Ja to robię w kratkę, bo niestety nie lubię... Póki co nic nie widać, ale to pewnie kwestia czasu :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ