Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej:) żeby Was nadrobić o potrzebowałabym chyba cały dzień
Wpadam się tylko pochwalić że mam już wózek w domu i to był najlepszy z możliwych wyborów. Jak dla mnie Bebetto Flavio jest mistrzem:) realnych zdjęć nie dam rady wstawić, bo mam tel zastępczy, ale mój wózek wygląda dokładnie tak:
tylko fotelik też ma taki kolor jak gondola i spacerówka. No i ten szary ni jest taki typowo szary tylko z dodatkiem filetu, normalnie zakochałam się w nim i ciągle do niego zaglądam:) Cały zestaw 3w1 kosztował mnie 1420 złjustyna14, Kaarolina, Io, verynice, le'nutka, nenka, stardust87, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość
-
No własnie też sobie przypomniałam o urodzinkach verynice, a tu już Karolina mnie ubiegła
Wszystkiego najlepszego! Dużo, dużo szczęścia dla mamusi i dzieciątka!
verynice lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witam
Verynice - ja też życzę Ci wszystkiego naj naj!
Migotka - ja też mam ten problem i gin poleciła mi syrop Lactuloza. Pije się go na czczo. To chyba lepsze niż czopki, a też działa
Co do tych kontroli to ja mam pytanie. Na moich zwolnieniach jest podany mój adres zameldowania czyli adres moich rodziców. Ja tam nie mieszkam. Czy powinnam to zgłosić do ZUS? Czy lepiej poinformować ich o tym dopiero jakby u rodziców zrobili kontrole?
-
verynice wszystkiego naj kochana
mnie dopadła jelitówkapół nocy miałam biegunkę, teraz brzuch boli i tylko znowu czekam aż do kibelka pobiegnę
Io ja podczas wypisywania l4 mówię gin jaki adres ma wpisać, bo robią kontrolę na adresie widniejącym na zwolnieniu, nie trzeba nic do zusu zgłaszać, tylko lekarzowi mów, że masz inny zamieszkania niż widnieje na dowodzie.
Ja póki co nie miałam kontroli pomimo, że jestem od początku ciąży na zwolnieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 09:40
-
Dba ja tez jestem od poczatku ciazy na zwolnieniu ale gdzies czytalam ze po pol roku mimo ciazy sa komisje albo kontrole z zusu a w czerwcu mi minie wlasnie te 180 dni zwolnienia.. i tak sie zastanawiam czy przypadkiem nie bede miala w tym miesiacu..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Gdyby mieli skontrolować, lepiej podać miejsce pobytu. Ja też tak zrobiłam.
Dziewczynki, macie już jakiś poradnik żywienia dziecka w 1-ym roku? Bo chciałabym coś kupić, ale jest tego tyle, że nie wiem na co się zdecydować...Możecie coś polecić?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
No właśnie ja przy pierwszym zwolnieniu mówiłam gin, że mieszkam pod innym adresem, ale ona powiedziała, że to nie ma znaczenia. Chyba udam głupią i dalej będę podawać adres zameldowania. Jak mi zrobią kontrolę to chociaż będę miała dobre wyjasnienie czemu mnie w domu nie było
Powiem im po prostu, że nie miałam pojęcia, że mam podać adres zamieszkania
Poza tym to u nas chyba nie robią za bardzo kontroli. Koleżanka chodzi do tej samej kobitki i pytała co zrobić jeśli by przyszła kontrola, a ona powiedziała, że ma się nie martwić bo ciężarnych nie sprawdzają. A dodam, że do tej kobitki masa ciężarnych chodzi bo ona pracuje w szpitalu i praktycznie każda jest na zwolnieniu.
Ja mam podkładkę bo w lutym leżałam w szpitalu i ZUS dostał moje zwolnienie szpitalne. Może dlatego się nie czepia. -
Czesc dziewczyny
ja właśnie wypiłam sobie glukozę oglądam dzień dobry TVN i czekam 2h maluchowi chyba smakowało dla mnie też było ok. Ale jestem głodna...
Co do zaparć lactulosa jest dobrym sposobem można też kupić mentholparafinę lepiej sobie pomóc w ten sposób bo zaparcia mogą prowadzić do skurczy macicy a zaparcia w ciąży to coś zupełnie normalnegoPaula55, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie!
Wszystkim Wam dziękuję za życzenia - jeśli wszystkie się spełnią to będę najszczęśliwszą mamusią i kobietą na świecieWysyłam Wam po kawałku wirtualnego tortu!
Mąż się śmieję, że taką datę urodzin mam, że przypominają mu w każdym radiu i telewizji... urodziłam się pamiętnego 04 czerwca 1989 rokuNawet Obama w tym roku do mnie przyleciał, szok!
Teraz uciekam, bo o 11 teściowa wpada
Ps. Migotka, mi moja ginka na zaparcia poleciła Olej lniany 2 razy dziennie po jednej łyżce stołowej - co prawda zapobiegawczo bo zaczęłam brać Tardyferon, ale działa, bo nie mam problemu z zaparciami...Io, Kaarolina, le'nutka, nenka, stardust87, aswalda lubią tę wiadomość
-
mnie gin pytała jaki mam adres zamieszkania bo mówiła, że mogą kontrolę zrobić. zresztą skąd niby ginekolog ma wiedzieć czy ciężarnej robią kontrolę? nie każda mówi swojemu lekarzowi o takich rzeczach.
No i ja teraz zawsze pilnuję tego adresu, bo nigdy nic nie wiadomo. -
Na wstepie VERYNICE wszystkirgo najslodszego kochana w dniu twojego swieta
A tam poza tym to chyba tylko ja tu nie mam problemow ze spaniemwstalam doslownie 15 min temu
Powodzenia wszystkim na wizytach oczywisciei czekamy na info
Uhh jak ja sie ciesze ze nie mam problemow z zusami i innymi debilnymi urzedamimoja ciotka pracowala w zusie i jak pytalam o te kontrole... To mowila ze zatrudnionych na um o prace itp kontroluja wyrywkowo wg lodowania podobno. Chyba ze ktos im " podpadnie" i sie upra to beda chcieli cos udowodnic to beda lazic. Podobno najwiekszy nacisk maja klasc na kobiety ktore stosunkowo niedawno zalozyly DG i maja podwyzszone skladki...
-
Ja juz się dzisiaj witałam
Verynice dołączam do dziewczyn wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka dla Was i spełnienia marzeń
Migotka22 wrote:Hej mamusie
A ja znowu was nie nadrobięwgl nie mam czasu
I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparciaJuż nie wiem co mam robić
oj migotka, wiem doskonale co przechodzisz..współczuje naprawdę, zaparcia potrafią tak życie uprzykrzyć ze lol..mi też nic nie pomagało ani dużo wody, ani jeliton, ani zalecane przez panią doktor jogurty z kandyzowanymi owocami, suszone śliwki, woda z cytryna i miodem no kompletnie nic..dopiero pewien specyfik z apteki, który teoretycznie nie jest zalecany w ciąży z racji na jego "szybkie" działanie bo ogólnie jest ziołowy i maleństwu nie szkodzi. W skrajnych przypadkach kiedy nic nie pomaga można się nim posiłkować, ale rzadko. Jakby nie było nic innego mi nie pomogło, a po nim "odżyłam" no i co najważniejsze macica się uspokoiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 10:21
-
K_A_M_A wrote:Quatriona gratuluję święta, wyprzedzam Cię o jeden dzień wg Ovu ;P A co do rozstępów to smarowałaś się? Ja to robię w kratkę, bo niestety nie lubię... Póki co nic nie widać, ale to pewnie kwestia czasu