X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice A ja Ci zycze wszystkiego co najlepsze!!! Samych radosnych chwil i oczywiscie 100 lat!!:*

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) żeby Was nadrobić o potrzebowałabym chyba cały dzień :P Wpadam się tylko pochwalić że mam już wózek w domu i to był najlepszy z możliwych wyborów. Jak dla mnie Bebetto Flavio jest mistrzem:) realnych zdjęć nie dam rady wstawić, bo mam tel zastępczy, ale mój wózek wygląda dokładnie tak:
    cac849d494099c1emed.jpg

tylko fotelik też ma taki kolor jak gondola i spacerówka. No i ten szary ni jest taki typowo szary tylko z dodatkiem filetu, normalnie zakochałam się w nim i ciągle do niego zaglądam:) Cały zestaw 3w1 kosztował mnie 1420 zł:)

justyna14, Kaarolina, Io, verynice, le'nutka, nenka, stardust87, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie też sobie przypomniałam o urodzinkach verynice, a tu już Karolina mnie ubiegła ;) Wszystkiego najlepszego! Dużo, dużo szczęścia dla mamusi i dzieciątka! :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO akuszerka-bardzo fajny wózeczek! Kolor jest jak dla mnie świetny i taki uniwersalny :) Ja tam się nie będę chwalić swoim, wylicytowałam swoją terenówkę za grosze na allegro ale to kloc hehe :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się dołączam do życzeń dla Verynice-dużo spokoju, zdrówka dla Was obojga i spełnienia marzeń :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

verynice dużo szczęścia i przede wszystkim lekkiego i szybkiego porodu, zdrowiutkiego dzieciątka i żeby przez pierwsze miesiące trochę jednak pospać dało :)

7w3d 💔
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej mamusie :)
    A ja znowu was nie nadrobię :/ wgl nie mam czasu :(
    I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparcia :( Już nie wiem co mam robić :(
    Czopki glicynowe

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Czopki glicynowe

O tym nie pomyślałam...na pewno spróbuje dziękuję

Verynice kochana ja również dołączam się do życzeń :*
    Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :)

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Verynice - ja też życzę Ci wszystkiego naj naj!

Migotka - ja też mam ten problem i gin poleciła mi syrop Lactuloza. Pije się go na czczo. To chyba lepsze niż czopki, a też działa :)

Co do tych kontroli to ja mam pytanie. Na moich zwolnieniach jest podany mój adres zameldowania czyli adres moich rodziców. Ja tam nie mieszkam. Czy powinnam to zgłosić do ZUS? Czy lepiej poinformować ich o tym dopiero jakby u rodziców zrobili kontrole?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wszystkiego naj kochana :)
    mnie dopadła jelitówka :/ pół nocy miałam biegunkę, teraz brzuch boli i tylko znowu czekam aż do kibelka pobiegnę :/
    Io ja podczas wypisywania l4 mówię gin jaki adres ma wpisać, bo robią kontrolę na adresie widniejącym na zwolnieniu, nie trzeba nic do zusu zgłaszać, tylko lekarzowi mów, że masz inny zamieszkania niż widnieje na dowodzie.
    Ja póki co nie miałam kontroli pomimo, że jestem od początku ciąży na zwolnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 09:40

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na zwolnieniu adres zameldowania a tam nie mieszkam i tak sie zastanawiam teraz czy przy kolejnym zwolnieniu nie.podac adresu zamieszkania ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba ja tez jestem od poczatku ciazy na zwolnieniu ale gdzies czytalam ze po pol roku mimo ciazy sa komisje albo kontrole z zusu a w czerwcu mi minie wlasnie te 180 dni zwolnienia.. i tak sie zastanawiam czy przypadkiem nie bede miala w tym miesiacu..

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mieli skontrolować, lepiej podać miejsce pobytu. Ja też tak zrobiłam.

Dziewczynki, macie już jakiś poradnik żywienia dziecka w 1-ym roku? Bo chciałabym coś kupić, ale jest tego tyle, że nie wiem na co się zdecydować...Możecie coś polecić?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja przy pierwszym zwolnieniu mówiłam gin, że mieszkam pod innym adresem, ale ona powiedziała, że to nie ma znaczenia. Chyba udam głupią i dalej będę podawać adres zameldowania. Jak mi zrobią kontrolę to chociaż będę miała dobre wyjasnienie czemu mnie w domu nie było :P Powiem im po prostu, że nie miałam pojęcia, że mam podać adres zamieszkania ;)

Poza tym to u nas chyba nie robią za bardzo kontroli. Koleżanka chodzi do tej samej kobitki i pytała co zrobić jeśli by przyszła kontrola, a ona powiedziała, że ma się nie martwić bo ciężarnych nie sprawdzają. A dodam, że do tej kobitki masa ciężarnych chodzi bo ona pracuje w szpitalu i praktycznie każda jest na zwolnieniu.

Ja mam podkładkę bo w lutym leżałam w szpitalu i ZUS dostał moje zwolnienie szpitalne. Może dlatego się nie czepia.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja właśnie wypiłam sobie glukozę oglądam dzień dobry TVN i czekam 2h maluchowi chyba smakowało dla mnie też było ok. Ale jestem głodna...
    Co do zaparć lactulosa jest dobrym sposobem można też kupić mentholparafinę lepiej sobie pomóc w ten sposób bo zaparcia mogą prowadzić do skurczy macicy a zaparcia w ciąży to coś zupełnie normalnego

Paula55, Kaarolina lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! :)

Wszystkim Wam dziękuję za życzenia - jeśli wszystkie się spełnią to będę najszczęśliwszą mamusią i kobietą na świecie :) Wysyłam Wam po kawałku wirtualnego tortu! :D
    m7w21.jpg

Mąż się śmieję, że taką datę urodzin mam, że przypominają mu w każdym radiu i telewizji... urodziłam się pamiętnego 04 czerwca 1989 roku :) Nawet Obama w tym roku do mnie przyleciał, szok! :D

Teraz uciekam, bo o 11 teściowa wpada :) :)

Ps. Migotka, mi moja ginka na zaparcia poleciła Olej lniany 2 razy dziennie po jednej łyżce stołowej - co prawda zapobiegawczo bo zaczęłam brać Tardyferon, ale działa, bo nie mam problemu z zaparciami...

Io, Kaarolina, le'nutka, nenka, stardust87, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin pytała jaki mam adres zamieszkania bo mówiła, że mogą kontrolę zrobić. zresztą skąd niby ginekolog ma wiedzieć czy ciężarnej robią kontrolę? nie każda mówi swojemu lekarzowi o takich rzeczach.
    No i ja teraz zawsze pilnuję tego adresu, bo nigdy nic nie wiadomo.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstepie VERYNICE wszystkirgo najslodszego kochana w dniu twojego swieta :)

A tam poza tym to chyba tylko ja tu nie mam problemow ze spaniem :P wstalam doslownie 15 min temu :)
    Powodzenia wszystkim na wizytach oczywiscie :) i czekamy na info :)

Uhh jak ja sie ciesze ze nie mam problemow z zusami i innymi debilnymi urzedami :) moja ciotka pracowala w zusie i jak pytalam o te kontrole... To mowila ze zatrudnionych na um o prace itp kontroluja wyrywkowo wg lodowania podobno. Chyba ze ktos im " podpadnie" i sie upra to beda chcieli cos udowodnic to beda lazic. Podobno najwiekszy nacisk maja klasc na kobiety ktore stosunkowo niedawno zalozyly DG i maja podwyzszone skladki...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się dzisiaj witałam :P
    Verynice dołączam do dziewczyn wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka dla Was i spełnienia marzeń :)
    Migotka22 wrote:
    Hej mamusie :)
    A ja znowu was nie nadrobię :/ wgl nie mam czasu :(
    I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparcia :( Już nie wiem co mam robić :(

oj migotka, wiem doskonale co przechodzisz..współczuje naprawdę, zaparcia potrafią tak życie uprzykrzyć ze lol..mi też nic nie pomagało ani dużo wody, ani jeliton, ani zalecane przez panią doktor jogurty z kandyzowanymi owocami, suszone śliwki, woda z cytryna i miodem no kompletnie nic..dopiero pewien specyfik z apteki, który teoretycznie nie jest zalecany w ciąży z racji na jego "szybkie" działanie bo ogólnie jest ziołowy i maleństwu nie szkodzi. W skrajnych przypadkach kiedy nic nie pomaga można się nim posiłkować, ale rzadko. Jakby nie było nic innego mi nie pomogło, a po nim "odżyłam" no i co najważniejsze macica się uspokoiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 10:21

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Quatriona gratuluję święta, wyprzedzam Cię o jeden dzień wg Ovu ;P A co do rozstępów to smarowałaś się? Ja to robię w kratkę, bo niestety nie lubię... Póki co nic nie widać, ale to pewnie kwestia czasu :P
    oj smarowałam i smarowałam ale ja mam skłonność niestety do rozstępów. Na szczęście są one w takim miejscu że nawet jak kiedyś jeszcze będę chciała założyć kostium dwu cześciowy to trochę wyższe majtki to zakryją więc nie ma tragedii, oby na tym poprzestało:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ