Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Przerąbane macie z tym ZUSem. Ja to przynajmniej z KRUSu ani kontroli nie mam i kasę zawsze w dniu końca zwolnienia. Chociaż kasy tyle co kot napłakał, bo tylko 300zł za miesiąc bez względu ile zarabiam.
-
Fipsik wrote:Czyli jeżeli poprzednie zwolnienie kończyło mi się 14 maja i nadal kasy nie mam to mam się nie martwić? Chciałam pojechać zapytać, ale mąż mówi, że jeszcze mnie zwyzywają.
ja bylam zapytac i nikt mnie nie zwyzywal, masz do tego prawo. powinni placic 30dni od otrzymania zwolnienia... wiec jesli dalas np 15marca i otrzymali zalozmy 16marca to powinni ci max 16kwietnia zaplacic... chyba ze jest cos nie tak... -
hela wrote:ja bylam zapytac i nikt mnie nie zwyzywal, masz do tego prawo. powinni placic 30dni od otrzymania zwolnienia... wiec jesli dalas np 15marca i otrzymali zalozmy 16marca to powinni ci max 16kwietnia zaplacic... chyba ze jest cos nie tak...
zwonienie bylo za kwiecien i do 14 maja. za kwiecien zaplacili, za maj nie ze niby umowa sie skonczyla. donioslam papier ze umowa zostala przedluzona do dnia porodu dopiero 12 maja. myslalam ze im to wystarczy i zaplaca albo tego 14 albo po koncu miesiaca. ale cos czuje ze sobie dali 30 dni od tego 12 maja.
najlepsze bylo to, ze pismo z dnia 22 kwietnia zostalo wyslane 8 maja (pieczatka na poczcie) a doreczone 12 - pismo, w ktorym napisali ze mam wyjasnic sprawe do 2 maja. niby jak? cofnac sie w czasie?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:19
-
Fipsik wrote:zwonienie bylo za kwiecien i do 14 maja. za kwiecien zaplacili, za maj nie ze niby umowa sie skonczyla. donioslam papier ze umowa zostala przedluzona do dnia porodu dopiero 12 maja. myslalam ze im to wystarczy i zaplaca albo tego 14 albo po koncu miesiaca. ale cos czuje ze sobie dali 30 dni od tego 12 maja.
pewnie tak bylo, mi placic maja za zwolnienie, nawet jesli jest na przelomie miesiaca... -
ja cię kręce, ale kombinują z tymi kontrolami...no ja się naczytałam, że tą 1 kontroluja, 2 już nie. ale widać to jeszcze od umowy jaka się ma zależy. ehh współczuję przejść. A własnie co oni takiego sprawdzają na takiej wizycie? Tylko czy jesteś w domu, jakiś dowód chcą czy coś?
-
Kaarolina wrote:no ja też jestem na umowie ale na czas nieokreślony już od 4 lat ale czytałam ze po półrocznym zwolnieniu nawet w ciąży wzywają na komisje albo kontrolują7w3d 💔
-
pytanko: czy Wasze pociechy też są tak ruchliwe w brzuszkach? bo moja Ola to kopie ciągle, teraz w sumie co 5-10 minut kilka kopniaczków dostaje i tak od uwaga 19. Czy siedze, czy leże, czy chodze, czy prysznic biore, to ona aktywna i nie wiem czy coś nie tak tam jej jest czy zadowolona i kopie?7w3d 💔
-
Kaarolina wrote:Justyna no mnie tez by mogli ominac
A ja sie wlasnie pozarlam z moim P i wygonilam go z lozka.. tak mi krew dzisiaj psuje a teraz juz przesadzil normalnie grrr...każ się przeprosić i masaż zrobić na rozładowanie nerwów:)
7w3d 💔