X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Pralinka tak, nasz synek bedzie mial na imie Tiago :) wiem. Nietypowe imie ale ja sie w nim zakochalam. Narzeczony wniebowziety bo tak ma na imie tez slynny pilkarz :P
    Rodzina pooooowoli ale sie przyzwyczaja ;)

Iwona tez chcialam to powiedziec ale widocznie nie jestem taka odwazna jak ty haha :) choc i tak bardzo mi zalezy na zorientowaniu sie w sutuacji na rynku oracy w pl. Ehh tak bardzo bym chciala urodzic drugie dziecko juz w Pl...

A co to za obwazanki na obiad robisz? Jakies specjalne? Bo ja znam tylko te krakowsie hehe :P
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:37

• nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Zaraz mi sie oberwie za tą odwagę pewnie :P
    A obważanki robię takie http://saganek.wordpress.com/2013/11/30/oponki-twarogowe/ tzn cos w tym stylu ale w moim przepisie nie ma kefiru :)
    wczoraj robilam pycchha

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika to bratowa albo miala dobre uklady z lekarzem albo powazne wskazania...
    Tu zwolnienia ńie dostaly nawet kobiety ktore maja za soba poronienia...
    My po urodzeniu dziecka tez raczej nic nie dostaniemy bo nam zarobki za zeszly rok przekraczaja. Nawet o glupi kredyt bylo ciezko zeby jakies dofinansowanie dostac :/
    Jedyne o co mozemy sie starac to o taki zasilek (kilkadziesiac £) ktory i tak dostaje KAZDY.
    Gdyby nie to ze moj narzeczony niezle zarabia to byla bym zmuszona pracowac do konca i po macierzynskim wracac do pracy :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o materac, to zdecydowanie lateksowy. Sami kupiliśmy sobie taki 2x2m. Fakt, trochę kosztował, ale warto było! Komfort spania ekstra, a co najważniejsze, te materace mają najlepsze właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.
    Agula:) wrote:
    Witam drogie mamusie, właśnie dołączyłam do Waszego forum, czytam Was od miesiąca, ale w końcu postanowiłam się udzielać, bo z czasem rodzi się w mojej głowie coraz więcej pytań, a w kupie siła!

Na wstępie najserdeczniejsze życzenia dla Verynice!:) spokoju, cierpliwości do porodu (bo przeciez wszystkie nie możemy się juz doczekac;p) i zdrowego maluszka:*

Podobnie jak Wy robię większość zakupów przez internet i jestem na etapie wyboru łóżeczka, a właściwie to materacyka...jakie preferujecie, bo ja czytałąm wiele dobrego o tych lateksowych

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym jakiś dobry gulasz zjadła macie jakiś przepis??

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula nikt Cie linczować nie zamierza:) każdy ma prawo do własnego zdania.
    W moim przypadku nie było zagrożenia ciąży, ale sam fakt że staraliśmy się 2 lata o dziecko, był dla mnie wystarczającym przeżyciem, żeby teraz zadbać o nie w 100%, także jak mam mieć wypłacaną kwote X za prace i taką samą kwote X za siedzenie w domu to wolę posiedzieć i mieć spokój. Wychodzę z założenia, że jeśli mam taką możliwość to czemu mam nie skorzystać?
    Mam koleżankę która pracuje w tej branży co ja, i jak zaszła w ciążę to do 7 miesiąca pracowała i żałowała potem bo pracodawca i tak ją w ch...a zrobił potem i nic z tego tytułu nie miała, oprócz tego, że się narobiła. Także jak kto woli. Może po prostu jestem leniem i tyle :)

madiiiii, Paula55, Kaarolina, verynice, assantea lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ładne imię:) Jeśli pasuje Wam do nazwiska itd. to super:)
    My ciągle myślimy nad imieniem, nie jest to łatwa sprawa:-)
    Chcecie wracać do Polski z jakiś konkretnych powodów?

Do nazwiska wydaje mi sie ze pasuje. Choc tu w uk lepiej brzmi bo tu nie pisze sie i nie wymawia "ą" :)
    Chociaz w Pl tez nie bedzie zle brzmialo.
    Czemu chcemy wracac??? Tam jest cala nasza rodzina. Tu nie mamy nikogo. Ja cale zycie mowilam ze nie wyjade za granice a tu masz babo placek :/ zle czego sie z milosci nie robi :P
    Bo nie jestem tu dla kasy!!! Choc nie powiem... Jestesmy na etapie kupna domu. Chcemy tu zostac do czasu az uzbieramy na budowe domu w pl. Ja nam dalam max 4 i wracamy :) moj syn ma isc do szkoly w Pl i koniec :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Agula:) Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o materac, to zdecydowanie lateksowy. Sami kupiliśmy sobie taki 2x2m. Fakt, trochę kosztował, ale warto było! Komfort spania ekstra, a co najważniejsze, te materace mają najlepsze właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.

a co sądzicie o takim: http://sklep.babymerc.pl/poduszeczki-materacyki-przewijaki/35-materac-latex-kokos-120x60x10cm.html nie jest jeszcze taki drogi a jednak w składzie jest i lateks, będzie ok?

Agula:)
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej mamusie :)
    A ja znowu was nie nadrobię :/ wgl nie mam czasu :(
    I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparcia :( Już nie wiem co mam robić :(
    kochana, pij 2 razy dziennie Colon C, ja odkąd zaczęłam nie mam z tym w ogóle problemu. A wcześniej to nawet 5-6 dni się męczyłam.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki
    glukoza 73 potem 118
    dobrze???

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka bardzo dobry ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już zwątpiłam w tą grykę... :) Podobno ma jakieś tam właściwości, jest w sam raz twardy, szwagierka też taki ma i polecała, hmmm... Ja się na tym kompletnie nie znam, ale skoro 2 osoby mi poleciły to pomyślałam, że taki kupię. Ale jeszcze nie zamówiłam więc mogę zmienić zdanie :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Agula:) Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a próbowała któaś z Was na problemyn z zaparciami suszone morele??:) bądź inne suszone owoce? polecam! u mnie się świetnie sprawdzają i nie mam wcale problemów z zaparciami. a i mają duzo żelaza więc przy niskiej hemoglobinie jak najbardziej wskazane

Agula:)
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Do nazwiska wydaje mi sie ze pasuje. Choc tu w uk lepiej brzmi bo tu nie pisze sie i nie wymawia "ą" :)
    Chociaz w Pl tez nie bedzie zle brzmialo.
    Czemu chcemy wracac??? Tam jest cala nasza rodzina. Tu nie mamy nikogo. Ja cale zycie mowilam ze nie wyjade za granice a tu masz babo placek :/ zle czego sie z milosci nie robi :P
    Bo nie jestem tu dla kasy!!! Choc nie powiem... Jestesmy na etapie kupna domu. Chcemy tu zostac do czasu az uzbieramy na budowe domu w pl. Ja nam dalam max 4 i wracamy :) moj syn ma isc do szkoly w Pl i koniec :P
    Rozumię, Ja także mam marzenie aby moje dziecko poszło już do szkoły w Pl..
    itd....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:41

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja materac mam 7 komorowy dwu strony z kokosem i pianką poliuretanową i jest mega wygodny. Jest z tych średnio twardych, grunt żeby nie był za miękki. Dla dziecka chciałam kupić też gryko-kokos. Moja szwagierka taki mam dla swojego synka i jest mega zadowolona i mały też sypia dobrze, także wydaje mi się, że aż tak ogromnej różnicy nie ma między tymi materacami.

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze się zgadzamy, ale raczej nikt na nikogo napadać nie będzie. :)

U mnie była taka sytuacja, że firma w której pracuję cienko przędzie. Szef wprost mówił, że większość osób zwolni i nawet radził dziewczynom w ciąże zajść, żeby nie zostały na lodzie. Dwie (w tym córka szefa) przyspieszyły swoje decyzje o dziecku tylko z tego powodu i zaraz poszły na zwolnienie. Ja mimo, że jako jedyna planowałam już wcześniej ciąże zachodziłam w nią najdłużej. W listopadzie miałam już rozmowę z szefem o zmniejszeniu mi wymiaru do połowy etatu, bo po prostu kasy nie było na wynagrodzenia. Na szczęście zanim doszło do jakiś zmian to zaszłam w ciąże. Na zwolnienie poszłam gdzieś koło 9 tc, żeby firma nie musiała mi już płacić. W dalszym ciągu wykonuję swoją pracę z domu, żeby nikogo na moje miejsce nie musieli zatrudniać. Nie wiem czy będzie dla mnie praca po powrocie. Takie życie. Na szczęście mam jeszcze drugą pracę więc dam radę. Prowadzę księgowość razem z mamą. Umowa jest na mamę więc mogę pracować nawet w ciaży i na macierzyńskim. To zawsze jakieś dodatkowe pieniądze do tego co daje mi ZUS. Także u mnie nawet siedzenie na zwolnieniu nie oznacza lenistwa. Codziennie pracuję. Teraz niby też :P Mąż mi mówi, że jakbym nie była uzależniona od tego forum to bym się dwa razy szybciej wyrabiała :P Na macierzyńskim też będę pracować dla obu firm, bo jeśli tego nie robię to wezmą kogoś na moje miejsce i powrotu może już nie być.

Witam serdecznie nowe mamusie. :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bierzemy materac 100% lateksowy bez żadnych dodatkowych warstw. Tak jak Justyna pisze, ważne, żeby nie był miękki.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Rozumię, Ja także mam marzenie aby moje dziecko poszło już do szkoły w Pl..
    Chociaż tutaj przyszłość lepsza, ale okaże się za jakiś czas jak będzie z pracą tutaj i w PL. Bo powrót to jedno, a kwestia pracy w Pl to inna bajka...
    Macie realną szansę aby pracować w Polsce czy na zasadzie że znajdziecie cos?
    My dom w Polsce mamy, jednak poza domem jeszcze praca dla dwojga byłaby potrzebna aby móc dom, rodzinę utrzymać itd....

Ty tez mieszkasz w uk? Gdzie? Ja w Szkocji dokladniej :P
    Narazie o pracy nie myslimy bo do tego czasu wszystko sie moze zmieńic... Przed wyjazdem nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem pracy wiec jestem optymistycznie nastawiona :P
    Ale jak bedzie za 4 lata tego nikt nie wie. Moze bedziemy zmuszeni tu zostac... Oby jednak ńie.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula:) wrote:
    Witam drogie mamusie, właśnie dołączyłam do Waszego forum, czytam Was od miesiąca, ale w końcu postanowiłam się udzielać, bo z czasem rodzi się w mojej głowie coraz więcej pytań, a w kupie siła!

Na wstępie najserdeczniejsze życzenia dla Verynice!:) spokoju, cierpliwości do porodu (bo przeciez wszystkie nie możemy się juz doczekac;p) i zdrowego maluszka:*

Podobnie jak Wy robię większość zakupów przez internet i jestem na etapie wyboru łóżeczka, a właściwie to materacyka...jakie preferujecie, bo ja czytałąm wiele dobrego o tych lateksowych
    Ja też się zastanawiałam nad lateksowym, ale ostatecznie wybraliśmy z mężęm z pianki termoelastycznej, bo w opiniach wypada ciut lepiej, a cena bardzo podobna. kupimy ten:
    http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,produkt,id,684,name,Materac_termoelastyczny_Comfortbe_BABYMEMORY_120x60,kat,80

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie lo. Ile ludzi tyle histori.
    Jedne biora l4 bo im sie nie chce pracowac, ille bo musza np lezec a inne bo poprostu tak bedzie lepiej :)
    A moja szwagierka to wogole dobra byla :) wziela l4 i do pracy dalej chodzila :P
    Wiec miala 2 wyplaty jakis czas :P
    I pracowala bardzo ciezko bo byla kelnerka. Sama w tej knajpie chwile pracowalam i podziwiam ja do dzis ze dala rade.
    Wogole w tym czasie to pracowaly tam 3 ciezarne na raz :P
    Jedna to juz w 6 mies byla i z brzuszkiem miedzy stolikami smigala :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ