X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Agula:) Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie mamusie, właśnie dołączyłam do Waszego forum, czytam Was od miesiąca, ale w końcu postanowiłam się udzielać, bo z czasem rodzi się w mojej głowie coraz więcej pytań, a w kupie siła!

Na wstępie najserdeczniejsze życzenia dla Verynice!:) spokoju, cierpliwości do porodu (bo przeciez wszystkie nie możemy się juz doczekac;p) i zdrowego maluszka:*

Podobnie jak Wy robię większość zakupów przez internet i jestem na etapie wyboru łóżeczka, a właściwie to materacyka...jakie preferujecie, bo ja czytałąm wiele dobrego o tych lateksowych

pralinka, Io, justyna14, madiiiii, verynice, aswalda lubią tę wiadomość

Agula:)

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i widze ze tego suwaczka na dole mi brakuje, zaraz postaram się to nadrobic;p

• pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na nelśniki z serem yummy<3
    Tylko czy nie lepiej zafundować sobie najpierw jakiś warzywny obiadek hmmmm

:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:36

• iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, ja mam dzis na obiad pomidorówke i obważanki :) Pycha. Co do L4 to nieststy ale duzo kobiet w ciąży tego naduzywa, z różnych powodów. Ja sama od tygodnia jestem na urlopie a na zwolnienie ide dopiero za tydzień, a to juz bedzie prawie 7 miesiąc ciąży. Ja akurat mam prace dosc lekką i jak powiedziałam o ciąży to byłam lepiej traktowana niz przed :) Ale tez musiałam dojeżdzac prawie 30km codziennie. Na poczatku wcale nie odczuwałałam ciązy ale juz ostatnie tygodnie to ciezko było mi wysiedziec 8 godzin, wiec uznałam, że czas najwyzszy. Powiedziałam pracodawcy, że juz powoli sie szykuje na l4 i nikt mi nie robił problemów, wrecz każdy mówil, że itak długo pracowałam.
    Wiem, że nie wszedzie tak jest. Ale nie znam chyba zadnej ciezarnej, która by pracowała tyle co ja. No wiec to mówi samo za siebie, oczywiscie kazdy ma wybór i ja rozumiem ze jak ktos ma fizyczną prace to lepiej nie wyzykować. Mi chodzi po prostu o fakt, że teraz 99% kobiet bierze zwolnienie niemal jak zobaczy dwie kreski na teście. Wiem, że pewnie mnie zaraz ktos zwymysla, ale ja jak i kazda z nas ma prawo do swojego zdania :)
    Podkreślam, że nie mam na mylsli kobiet, które rzeczywiscie mają zagrożoną ciąże oraz roznego rodzaju komplikacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 11:46

Paula55, madiiiii, turkawka lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Rosyjska strona ale wozki produkowane w Polsce. Za wozeczek 3w1 placimy ok 1700, czyli chyba nie najgorzej :)

Hee spoko, teraz już wiem ;) Ale wózek naprawdę fajny i ładny do tego.

OO witamy nową mamusię :) Mi koleżanka poleciła materac pianka-gryka-kokos i taki zamawiam

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula:) wrote:
    Witam drogie mamusie, właśnie dołączyłam do Waszego forum, czytam Was od miesiąca, ale w końcu postanowiłam się udzielać, bo z czasem rodzi się w mojej głowie coraz więcej pytań, a w kupie siła!

Na wstępie najserdeczniejsze życzenia dla Verynice!:) spokoju, cierpliwości do porodu (bo przeciez wszystkie nie możemy się juz doczekac;p) i zdrowego maluszka:*

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:37

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka tak, nasz synek bedzie mial na imie Tiago :) wiem. Nietypowe imie ale ja sie w nim zakochalam. Narzeczony wniebowziety bo tak ma na imie tez slynny pilkarz :P
    Rodzina pooooowoli ale sie przyzwyczaja ;)

Iwona tez chcialam to powiedziec ale widocznie nie jestem taka odwazna jak ty haha :) choc i tak bardzo mi zalezy na zorientowaniu sie w sutuacji na rynku oracy w pl. Ehh tak bardzo bym chciala urodzic drugie dziecko juz w Pl...

A co to za obwazanki na obiad robisz? Jakies specjalne? Bo ja znam tylko te krakowsie hehe :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula:) wrote:

Podobnie jak Wy robię większość zakupów przez internet i jestem na etapie wyboru łóżeczka, a właściwie to materacyka...jakie preferujecie, bo ja czytałąm wiele dobrego o tych lateksowych

Witaj Agula :) Co tak późno? Jesli chodzi o materacyk to ja tez zakupie lateksowy chociaż jakis jeszcze jest podobno lepszy ale ja nie zaprzatałam sobie tym głowy bo jest droższy a lateksowy itak tani nie jest :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe Mamusie :)
    opowiadajcie o sobie jak najwięcej ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt w Polsce i w UK są zupełnie inne relia. W Polsce są głupie przepisy, które pozwalają na liczne nadużycia. Nie ukrywajmy, zdarzają się one bardzo często. Niektóre babki zakładają w ciąży wirtualne działalności i podwyższają sobie składki, a ZUS zamiast popracować nad zmianą przepisów robi kontrole. Błędne koło.
    Ja przeszłam na zwolnienie dokładnie tydzień temu, bo kilka razy zdarzyło mi się zasłabnąć w pracy, a czasami miałam tyle zleceń, że ciężko mi było wstać od kompa w ciągu tych 8h. W dodatku mój pracodawca niezbyt przejmuje się moim losem, bo chciał nawet, żebym pracowała na macierzyńskim i to w ramach zasiłku. Niech spada na drzewo z takim podejściem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 11:54

Paula55 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice zycze Ci przede wszystkim zdrowka i spokojnych ostatnich miesiecy ciazy, zdrowego bobaska i szybkiego bezproblemowego porodu :-)

verynice lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Pralinka tak, nasz synek bedzie mial na imie Tiago :) wiem. Nietypowe imie ale ja sie w nim zakochalam. Narzeczony wniebowziety bo tak ma na imie tez slynny pilkarz :P
    Rodzina pooooowoli ale sie przyzwyczaja ;)

Iwona tez chcialam to powiedziec ale widocznie nie jestem taka odwazna jak ty haha :) choc i tak bardzo mi zalezy na zorientowaniu sie w sutuacji na rynku oracy w pl. Ehh tak bardzo bym chciala urodzic drugie dziecko juz w Pl...

A co to za obwazanki na obiad robisz? Jakies specjalne? Bo ja znam tylko te krakowsie hehe :P

Zaraz mi sie oberwie za tą odwagę pewnie :P
    A obważanki robię takie http://saganek.wordpress.com/2013/11/30/oponki-twarogowe/ tzn cos w tym stylu ale w moim przepisie nie ma kefiru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 11:54

relg4z17djzzyjqt.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tą płcią jest wielka niewiadoma, na połówkowym usg lekarz tylko zasugerował, że "chyba będzie facet":) więc pewnosci nie mamy, ale ja i tak mówię juz do brzuszka Oski:D , bo chcemy żeby nazywał się Oskar:)Tak naprawde pewność bede miała przy następnym usg czyli gdzieś za miesiąc!:/ nie wytrzymam!:((

A właśnie co do tej gryki w materacykach mam wątpliwości, bo czytałam, że niekiedy powoduje ona pleśń:/ nie wiem o co dokładnie chodzi, ale Pani która się wypowiadała mówila, że w pokoju dzieci śmierdziało taką wilgocią...:/

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha. Jasne :P moj by chcial ale ja napewno bede chciala odetchnac :)
    Poki co plan jest taki ze zostaje z dzieckiem w domu. Zobaczymy jak damy sobie rade finansowo.

A Moja bratowa szybko poszła na zwolnienie w Anglii i nie było problemu z tym że musi zaiwaniać w ciąży :)
    A jeśli chodzi u Nas to nie jest tak różowo jak sobie wyobrażasz tu jest kupa nic nie ma współczynnik naszego przyrostu wynosi 1 z czymś i nikt nie chce mieć więcej dzieci niż jedno lub góra dwa bo dalej już tu nie uciągniesz i teraz przedłużyli u nas macierzyński do roku ale też nie za darmo bo ci wypłacą tyle samo pieniędzy tyle że podzielone albo na pół roku albo na cały a o rodzinnym możesz pomazyć Ja z pierwszym dzieckiem nie pracowałam i mąż tylko nas utrzymywał nie powiem bo musiał cięzko pracować żeby nas utrzymać a Ja rodzinnego nie dostałam bo dzieląc na nas trzech parę groszy mi przekroczyło więc nie jest tak różowo w tej Polsce i lepiej gdzieś stąd wyjechać :(A w Anglii znowu coś po urodzeniu się dostaje i na pampersy już chociaż starczy dlatego tam jest lżej i dzieci rodzi się więcej

justyna14 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj obiad na dzis spagetti i mam ochote na kalafiora w sosie serowym

verynice spelnienia marzen i zdrowia zyczymy

witam mamusie co tam nosisz pod serduszkiem?

verynice lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki, ja po teście glukozy wróciłam właśnie. Głodna jak diabli jestem. Test sam w sobie nie był zły, ale to do wypicia masakra. Jeszcze mi pielęgniarka z ciepłą wodą rozrobiła. Fuj. Ale i tak nieźle, myślałam, że będzie mi słabo albo coś, ale nic takiego się nie działo.
    A teraz, jedząc cokolwiek, będę Was nadrabiać, bo widzę, że od cholery naskrobałyście :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle tu u Was przepisów zawsze, że aby ochote robicie!:D ja będe musiała się wykazać kulinarnie w weeknd bo przyjezdzają do Nas rodzice i siostra z chłopakiem. Juz podpatrzyłam wczoraj ten Torcik bezowy u Was:)haha

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na a za co ma Ci się oberwać każdy ma prawo do swojego zdania ;) i nie każdy ma możliwość pracowania dłużej ;)

madiiiii lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja byłam wczoraj na glukozie i obawiałam się strasznie jak czytałam jak niektóre dziewczyny to znoszą:/ nie było to smaczne ale dało się przezyć:), najgorsze jest to, że na wypicie ma się 5minut:D fuuuj;p

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula,stardust87 najgorsze za wami teraz czekanie na wyniki ;) pewnie będą dobre! ;)

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ