X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam ale ze mnie ciapka wszystkiego najlepszego verynice

Kark no to musisz się raz pofatygowac do dziekana albo męża wysłać no jeśli chciałabyś coś załatwić to najlepiej umówić się z dziekanem i pojechać albo chociaż do niego zadzwoń ale lepiej osobiście

verynice lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Witam się popołudniowo!
    Jestem po wizycie u lekarza. Szyja na szczęście długa i dobrze uformowana, nie wiadomo skąd te skurcze. Na wszelki wypadek babka kazała mi pojechać do szpitala na KTG i USG - jak tam będzie ok, to znaczy, że 'taka moja uroda'. Jakoś mnie nie przekonała :/
    hej, nie martw się. Jak wszystko jest dobrze, to musisz w to uwierzyć. Ja do 18 tygodnia miałam plamienia, a nikt nie wiedział skąd. Też taka uroda. Naprawdę, myśl pozytywnie :) Będzie wszystko dobrze :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    kark, nie denerwuj się, na idiotę nie ma rady, głową muru nie przebijesz. Jak będzie trzeba to płacz, może akurat kobietę oświeci i wymyśli coś sensownego :P

Czy są tu dziewczyny, które planują spróbować przygody z pieluchami tetrowymi ? ;) Jaki rozmiar pieluszek kupujecie ?
    ja się zastanawiałam nad pieluchami wielorazowymi, tymi takimi kolorowymi. Ale to później, jak dzidź już nie będzie "kupował" 10 razy dziennie :P

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    hej, nie martw się. Jak wszystko jest dobrze, to musisz w to uwierzyć. Ja do 18 tygodnia miałam plamienia, a nikt nie wiedział skąd. Też taka uroda. Naprawdę, myśl pozytywnie :) Będzie wszystko dobrze :)

Dzięki, Kochana! No w sumie też miałam przez wiele tygodni plamienia, mimo że wszystko było ok, i nagle ustały, łożysko się pięknie trzyma... Może naprawdę to kwestia tego, że Mati tak szybko rośnie i mi się nie mieści.

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo zrobiłam bo zgłodniałam strasznie i kanapeczka nie była w stanie mi zaspokoić apetytu :P a wiadomo dla samej siebie bym nie zrobiła chociaż nie wiem jakby mnie wkurzył ;)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi dziewuszki jakiś bardzo sprawdzony przepis na pyszny placek z truskawkami albo tym rabarbarem jeśli możecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:00

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny wielkie dzięki za rady, ale szczerze to próbowałam już tych wszystkich syropków i nic :(
    Dzisiaj pomógł mi ten czopek, ale czuje, że to nie koniec. A ostatnio to byłam na posiedzeniu ponad dwa tyg temu....masakra :(
    Teraz niby trochę mi lżej, ale czuję, że to dopiero początek :/
    2 tyg?! kochana, nie możesz tak długo czekać! Może dojść do zatrucia organizmu! Jak już nic nie pomaga to naprawdę lepiej wziąć coś czego do końca nie można w ciąży, tak jak BlackLuna pisała. Bo tu nie chodzi tylko o dyskomfort. Nie wolno tak długo się nie wypróżniać.. :|

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra na razie zmykam, trzymajcie proszę kciuki co by moja malutka dzisiaj się ładnie pokazała żebym mogła wstawić jakieś fotki żeby się pochwalić jak i wy ślicznym bobaskiem :)odezwę się po wizycie :)

stardust87, verynice lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja Ci powiem, że się zacięłam z literkami. Zrobiłam HUB i stwierdziłam, że poczekam, to może dziewczynka się urodzi i tylko A dorobię :P Ale ogólnie literki wyszły ślicznie, nawet szyte ręcznie. A jaka satysfakcja! :) Warto :)

Właśnie ta satysfakcja mnie przekonuje :) A skoro jakieś tam stroiki na święta robię to chyba taka lewa nie jestem, żeby kilku literek nie zszyć 035.gif najchętniej już bym się za to zabrała, ale nie mam żadnych ładnych materiałów więc jak się wybiorę do miasta to zacznę działać :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    haha jakbyś znała mojego Męża wrócił do domu z kwiatami ;) a on to one :D

c74dc957a95294a1med.jpg
    cudowny. pozazdrościć męża :) Jak my z moim mieliśmy ciche dni, to po 2 dniach powiedział "no nie bądź już taka menda" :P Ale jak on się do mnie uśmiecha, to ja nie umiem się gniewać więc to wystarczyło :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna czekamy na wieści wszystko na pewno jest ok! ;)
    stardust87 mi wystarczy że się mój do mnie przytuli i mięknę kwiatów nie potrzebuję ale miło jest je dostać ;) ale chyba gryzło Go sumienie i dlatego te kwiaty :D

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    to wypytaj Go o przepis bo za mną chodzi a nie mam sprawdzonego żadnego ;)

do garnka wlewamy trochę oliwy, dodajemy trochę mąki, podsmażamy mieszając łyżką, gdy wszystko się ładnie podsmaży dodajemy pół litra zimnej wody i cały czas mieszamy, gdy się połączy z wodą doprawiamy trochę pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim, możemy wrzucić kostkę rosołową, warzywko. Dodajemy mięsko (wcześniej ususzone na patelni np. łopatkę, można użyć pierś z kurczaka z rosołu jak została itd itp.). Przykrywamy przykrywką garnek i zostawiamy na małym ogniu żeby doszło, jakieś 10 minut (co rusz mieszając żeby się nie przypaliło). no i na koniec gotujemy pęczak :) i cieplutki pęczak polewamy gulaszem i smacznego :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    2 tyg?! kochana, nie możesz tak długo czekać! Może dojść do zatrucia organizmu! Jak już nic nie pomaga to naprawdę lepiej wziąć coś czego do końca nie można w ciąży, tak jak BlackLuna pisała. Bo tu nie chodzi tylko o dyskomfort. Nie wolno tak długo się nie wypróżniać.. :|

Ja wiem...tylko widzisz dopóki nie zaczął boleć mnie brzuch to nawet nie zwróciłam na to uwagi :/

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Dzięki, Kochana! No w sumie też miałam przez wiele tygodni plamienia, mimo że wszystko było ok, i nagle ustały, łożysko się pięknie trzyma... Może naprawdę to kwestia tego, że Mati tak szybko rośnie i mi się nie mieści.
    No! Tak lepiej! :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Dajcie mi dziewuszki jakiś bardzo sprawdzony przepis na pyszny placek z truskawkami albo tym rabarbarem jeśli możecie ;)
    Ja robię taki kruchy spód, na to rabarbar z cukrem, na to budyń waniliowy i na to kruszonka! Coś a`la placek świętojański od Sowy :)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam dziś wyniki z krwi ale tylko niektóre ( te na ile mi starczyło krwi jak mi brali na glukoze na czczo)

wszystko mam w normie oprócz:

LYM - 17.3 (norma 20.0 - 50.0
    GRAN - 78.5 (norma 40.0 - 70.0)
    HCT - 34.1 (norma 35.0 - 48.0)

i w moczu osad nabłonki płaskie - luźno pokrywają pole widzenie. Co to znaczy?

Glukozę na czczo mam 78.7868 a po obciążeniu nadal wielka nie wiadomo :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    do garnka wlewamy trochę oliwy, dodajemy trochę mąki, podsmażamy mieszając łyżką, gdy wszystko się ładnie podsmaży dodajemy pół litra zimnej wody i cały czas mieszamy, gdy się połączy z wodą doprawiamy trochę pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim, możemy wrzucić kostkę rosołową, warzywko. Dodajemy mięsko (wcześniej ususzone na patelni np. łopatkę, można użyć pierś z kurczaka z rosołu jak została itd itp.). Przykrywamy przykrywką garnek i zostawiamy na małym ogniu żeby doszło, jakieś 10 minut (co rusz mieszając żeby się nie przypaliło). no i na koniec gotujemy pęczak :) i cieplutki pęczak polewamy gulaszem i smacznego :)
    oj chyba jutro będzie gulasz!! dzięki wielkie ;)
    oj tzn chyba pojutrze bo jutro wizyta i pewnie do 13 ręce będą mi odmawiały posłuszeństwa :D

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziś przyszła mi paczka z paroma drobiazgami dla małego :) (książęczkę i 2 próbki dostałam w aptece jak kupowałam witaminki dla kobiet w ciąży :) )

28cd853.jpg

Kaarolina, betina89, stardust87, Io, Paula55, verynice, aswalda, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, masakra jakaś. Mnie promotorka mówiła od razu, że chce abym się w lipcu broniła skoro na wrzesień mam termin. A jak przyszło co do czego, czyli złożenie listy z nazwiskami osób, które wpisuje na lipiec- to mnie nie zapisała. I powiedziałam jej, że mam praktycznie cała pracę napisaną i nie wyobrażam sobie nie bronić się w lipcu. We wrześniu poród, przeprowadzka do nowego domu i wiele innych spraw, chcę mieć to z głowy i bezstresowo przygotowywać się do porodu. Pracę mam już napisaną, jedynie teraz mam coś tam poprawić i własnie nad tym siedzę, na lipiec na szczęście mnie wpisała;D
    Proś o ten wcześniejszy termin, powiedz że masz cesarkę, że możesz nie mieć sił, wymyśl coś;D POWODZENIA

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ten kręgosłup mnie boli jak cholera. Dzwoniłam do lekarza, kazała brac paracetamol 4x2 i ciepły termofor przykładać. Najprawdopodobniej to dysk, masakra. Powiedziała, ze jak do jutra ból nie zelży to mam przyjechac ale itak w ciąży za wiele nie mozna zrobić. Masakra. Jak siedze czy leze to jest ok. Najgorzej jak zmieniam pozycje, albo po siedzeniu chodzę, czy po leżeniu wstaję. Masakra jakas. Aż samej jest mi sie szkoda ;(

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ