Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się popołudniowo!
Jestem po wizycie u lekarza. Szyja na szczęście długa i dobrze uformowana, nie wiadomo skąd te skurcze. Na wszelki wypadek babka kazała mi pojechać do szpitala na KTG i USG - jak tam będzie ok, to znaczy, że 'taka moja uroda'. Jakoś mnie nie przekonałaKaarolina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Moja mama sama kiedyś nauczyła się szycia na maszynie i zawsze ją za to podziwiam, bo dla mnie to jakaś czarna magia. No ale...początki zawsze są najtrudniejsze. Mam nadzieję, że mi starczy zapału, bo nerwus ze mnie jest straszny i aż się boję o los tej maszyny, gdy mi coś nie wyjdzie!
akuszerka89 wrote:niee, za tępa na to jestem, za dużo w niej przycisków, pokręteł i suwakówMama pokazała mi jak się nią obsługiwać i jak robić wykroje, jak sama sobie z czymś nie radzę to też mama albo mi pokazuje jak to zrobić albo sama za mnie bierze się do pracy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:31
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyA ja się chyba nie obronię w ogóle
Ten burak nie chce się zgodzić, żebym teraz zaliczyła jego przedmiot, mówi, że mam jeszcze we wrześniu czas, a ja we wrześniu będę leżeć na porodówce albo siedzieć z małym 24h/dobę
Siedzę i drugi dzień ryczę, do dupy to wszystko, się okaże, że przez jednego debila nie skończę studiów ;(betina89 lubi tę wiadomość
-
Kark co za ciul!!!!
Bardzo ci wspolczuje bo pamietam ile ja mialam stresow przed pbrona... Mialam juz bilet na samolot kupiony tu do uk a ta pipa mi wszystko przedluzala... Obronilam sie dwa dni przed wylotem
Nie da sie nic zalatwic? A dziekan? Jak bys pismo naoisala???
Kur*** we wrzesniu ty o rodzeniu masz myslec a nie o szkole
-
kark wrote:A ja się chyba nie obronię w ogóle
Ten burak nie chce się zgodzić, żebym teraz zaliczyła jego przedmiot, mówi, że mam jeszcze we wrześniu czas, a ja we wrześniu będę leżeć na porodówce albo siedzieć z małym 24h/dobę
Siedzę i drugi dzień ryczę, do dupy to wszystko, się okaże, że przez jednego debila nie skończę studiów ;(Najgorsze jest to, że on jest pan i władca, a Ty w sumie niewiele możesz. Szkoda, że facet nie ma chociaż trochę ludzkich uczuć, jak on sobie wyobraża Ciebie we wrześniu ? Ech.
-
nick nieaktualnyNo właśnie już gadałam z dyrektorką zakładu, miała z nim ustalić coś sensownego i tak ustaliła, że gość mi i dziś i wczoraj napisał, że nie zgadza się na zaliczanie w czerwcu, mimo moich błagań...
Jutro mam zaliczenie z tą właśnie dyrektorką, mąż chce, żebyśmy po nim podeszli do niej i z nią pogadali, ale ja od razu zacznę pewnie ryczeć, bo jak tylko myślę o tym pacanie to płaczę
Zresztą skoro ona do tej pory nic nie załatwiła, to jakoś nie mam już nadziei i sił z nią znowu gadać, bo nic innego nie wymyśli
Heh, a we wrześniu terminy obron są 25. Do tego czasu muszę zaliczyć u niego zajęcia, a potem pewnie jeszcze każe mi pisać egzamin (dla tych, którzy się bronią w czerwcu jest zwolnienie z niego). I jak ja to mam zrobić, jak mam termin na 9(wg usg, bo wg om i na zwolnieniu mam 11)...
Przecież nie będę jeździć z noworodkiem tygodniowym na uczelnie kilka razy -
betinka wrote:Witam się popołudniowo!
Jestem po wizycie u lekarza. Szyja na szczęście długa i dobrze uformowana, nie wiadomo skąd te skurcze. Na wszelki wypadek babka kazała mi pojechać do szpitala na KTG i USG - jak tam będzie ok, to znaczy, że 'taka moja uroda'. Jakoś mnie nie przekonała
kark co za znieczulony ciul masakra jakaś!! ;/
a ja się jednak zmotywowałam i będzie obiadhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
kark, nie denerwuj się, na idiotę nie ma rady, głową muru nie przebijesz. Jak będzie trzeba to płacz, może akurat kobietę oświeci i wymyśli coś sensownego
Czy są tu dziewczyny, które planują spróbować przygody z pieluchami tetrowymi ?Jaki rozmiar pieluszek kupujecie ?
betina89 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie Mamusie,
Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszej solenizantki. Dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka.
Wracając do tematu materaca, to ja polecam sam lateks, bez dodatków, albo z pianki termoelastycznej. Fakt, są dość drogie, ale lepiej wydać takie pieniążki na materac, a ewentualnie kupić tańsze łóżeczko, takie jest moje zdanie.assantea, verynice lubią tę wiadomość
-
Kark nie daj się, płacz choćby na siłę-może chama sumienie ruszy!
A wiecie co, wyszłam sobie do altanki posiedzieć i co tam jestem to się wkur... Do sąsiadów przyłazi taka baba z wnukami i taka patologia... Ciągle drze się na starszą dziewczynkę, wyzywa od świń, przeklina... Dziwić się, że potem takie patole łażą po ulicach, no a jak skoro tak wychowani. Zastanawiam się tylko jak to będzie z moim małym jak już się urodzi-żeby tylko nie słuchał tego i się nie nauczyłMam nadzieję, że będę dobrą matką i zobaczą, że dziecko można wychowywać bez krzyków, wyzwisk i przekleństw-może się nauczą!
-
Migotka22 wrote:Hej mamusie
A ja znowu was nie nadrobięwgl nie mam czasu
I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparciaJuż nie wiem co mam robić
ja mam podobnie, chodzę na "posiedzenia" raz na 3 dni... czasami kiwi mi pomoże...
-
betinka wrote:Witam się popołudniowo!
Jestem po wizycie u lekarza. Szyja na szczęście długa i dobrze uformowana, nie wiadomo skąd te skurcze. Na wszelki wypadek babka kazała mi pojechać do szpitala na KTG i USG - jak tam będzie ok, to znaczy, że 'taka moja uroda'. Jakoś mnie nie przekonała
Może masz tak jak ja, poleżałam pare dni i przeszło w miarę. Może już nadszedł czas, żeby zacząć się oszczędzać, chociaż ja bym wolała zostać aktywna do końca, grrr... ciekawe kto mi w ogródku wypieli -
Dziewczyny wielkie dzięki za rady, ale szczerze to próbowałam już tych wszystkich syropków i nic
Dzisiaj pomógł mi ten czopek, ale czuje, że to nie koniec. A ostatnio to byłam na posiedzeniu ponad dwa tyg temu....masakra
Teraz niby trochę mi lżej, ale czuję, że to dopiero począteknenka lubi tę wiadomość
-
gratuluje udanych wizyt trzymalam kciuki
na babeczki zapraszam
maszyna to nic trudnego ja nie wiedzialam nic mama zawsze chiala zebym sie uczyla a ja nie i nie ale jak wyjechalam do wloch przyjelam sie do pracy w szwalni dla extra marek i w dwa dni juz podstawy zalapalam bo jak chcialam cos dla siebie to laski zwsze mowily zebym sama probowala -
Io wrote:Dziewczyny, pamiętam, że któraś z Was kupowała poduszkę do karmienia. Jest może szansa na link? Jest ich tyle na allegro, że zgłupieć można.
tu jest link
http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-ciazowa-kojec-do-spania-i4179050613.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 16:20