X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo!
    Jestem po wizycie u lekarza. Szyja na szczęście długa i dobrze uformowana, nie wiadomo skąd te skurcze. Na wszelki wypadek babka kazała mi pojechać do szpitala na KTG i USG - jak tam będzie ok, to znaczy, że 'taka moja uroda'. Jakoś mnie nie przekonała :/

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama sama kiedyś nauczyła się szycia na maszynie i zawsze ją za to podziwiam, bo dla mnie to jakaś czarna magia. No ale...początki zawsze są najtrudniejsze. Mam nadzieję, że mi starczy zapału, bo nerwus ze mnie jest straszny i aż się boję o los tej maszyny, gdy mi coś nie wyjdzie! :D
    akuszerka89 wrote:
    niee, za tępa na to jestem, za dużo w niej przycisków, pokręteł i suwaków :P Mama pokazała mi jak się nią obsługiwać i jak robić wykroje, jak sama sobie z czymś nie radzę to też mama albo mi pokazuje jak to zrobić albo sama za mnie bierze się do pracy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:31

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba nie obronię w ogóle :(
    Ten burak nie chce się zgodzić, żebym teraz zaliczyła jego przedmiot, mówi, że mam jeszcze we wrześniu czas, a ja we wrześniu będę leżeć na porodówce albo siedzieć z małym 24h/dobę :/
    Siedzę i drugi dzień ryczę, do dupy to wszystko, się okaże, że przez jednego debila nie skończę studiów ;(

betina89 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark co za ciul!!!!
    Bardzo ci wspolczuje bo pamietam ile ja mialam stresow przed pbrona... Mialam juz bilet na samolot kupiony tu do uk a ta pipa mi wszystko przedluzala... Obronilam sie dwa dni przed wylotem :P
    Nie da sie nic zalatwic? A dziekan? Jak bys pismo naoisala???
    Kur*** we wrzesniu ty o rodzeniu masz myslec a nie o szkole :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja się chyba nie obronię w ogóle :(
    Ten burak nie chce się zgodzić, żebym teraz zaliczyła jego przedmiot, mówi, że mam jeszcze we wrześniu czas, a ja we wrześniu będę leżeć na porodówce albo siedzieć z małym 24h/dobę :/
    Siedzę i drugi dzień ryczę, do dupy to wszystko, się okaże, że przez jednego debila nie skończę studiów ;(
    Bezczelny dziad :/ Najgorsze jest to, że on jest pan i władca, a Ty w sumie niewiele możesz. Szkoda, że facet nie ma chociaż trochę ludzkich uczuć, jak on sobie wyobraża Ciebie we wrześniu ? Ech.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie już gadałam z dyrektorką zakładu, miała z nim ustalić coś sensownego i tak ustaliła, że gość mi i dziś i wczoraj napisał, że nie zgadza się na zaliczanie w czerwcu, mimo moich błagań...
    Jutro mam zaliczenie z tą właśnie dyrektorką, mąż chce, żebyśmy po nim podeszli do niej i z nią pogadali, ale ja od razu zacznę pewnie ryczeć, bo jak tylko myślę o tym pacanie to płaczę :(
    Zresztą skoro ona do tej pory nic nie załatwiła, to jakoś nie mam już nadziei i sił z nią znowu gadać, bo nic innego nie wymyśli :(

Heh, a we wrześniu terminy obron są 25. Do tego czasu muszę zaliczyć u niego zajęcia, a potem pewnie jeszcze każe mi pisać egzamin (dla tych, którzy się bronią w czerwcu jest zwolnienie z niego). I jak ja to mam zrobić, jak mam termin na 9(wg usg, bo wg om i na zwolnieniu mam 11)...
    Przecież nie będę jeździć z noworodkiem tygodniowym na uczelnie kilka razy :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a nie da rady tego wszystkiego zrobić nie we wrześniu tylko w październiku?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Witam się popołudniowo!
    Jestem po wizycie u lekarza. Szyja na szczęście długa i dobrze uformowana, nie wiadomo skąd te skurcze. Na wszelki wypadek babka kazała mi pojechać do szpitala na KTG i USG - jak tam będzie ok, to znaczy, że 'taka moja uroda'. Jakoś mnie nie przekonała :/
    no to może coś mój jutro powie na te skurcze...

kark co za znieczulony ciul masakra jakaś!! ;/
    a ja się jednak zmotywowałam i będzie obiad :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, nie denerwuj się, na idiotę nie ma rady, głową muru nie przebijesz. Jak będzie trzeba to płacz, może akurat kobietę oświeci i wymyśli coś sensownego :P

Czy są tu dziewczyny, które planują spróbować przygody z pieluchami tetrowymi ? ;) Jaki rozmiar pieluszek kupujecie ?

betina89 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam te nasze opisy na suwaczkach i ni jak mają się do rzeczywistości bo moja Ola już tydzień temu ważyła 550 g więc teraz ma ponad 600 pewnie :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 mi pokazuje że Mały ma ważyć teraz ok 500g a mój klocuszek ponad 2 tygodnie temu ważył już 600g :D

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie,

Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszej solenizantki. Dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka.

Wracając do tematu materaca, to ja polecam sam lateks, bez dodatków, albo z pianki termoelastycznej. Fakt, są dość drogie, ale lepiej wydać takie pieniążki na materac, a ewentualnie kupić tańsze łóżeczko, takie jest moje zdanie.

assantea, verynice lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie daj się, płacz choćby na siłę-może chama sumienie ruszy!
    A wiecie co, wyszłam sobie do altanki posiedzieć i co tam jestem to się wkur... Do sąsiadów przyłazi taka baba z wnukami i taka patologia... Ciągle drze się na starszą dziewczynkę, wyzywa od świń, przeklina... Dziwić się, że potem takie patole łażą po ulicach, no a jak skoro tak wychowani. Zastanawiam się tylko jak to będzie z moim małym jak już się urodzi-żeby tylko nie słuchał tego i się nie nauczył :( Mam nadzieję, że będę dobrą matką i zobaczą, że dziecko można wychowywać bez krzyków, wyzwisk i przekleństw-może się nauczą!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej mamusie :)
    A ja znowu was nie nadrobię :/ wgl nie mam czasu :(
    I muszę się poskarżyć...baaardzo źle się czuję, a to wszystko przez zaparcia :( Już nie wiem co mam robić :(

ja mam podobnie, chodzę na "posiedzenia" raz na 3 dni :(... czasami kiwi mi pomoże...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Witam się popołudniowo!

Może masz tak jak ja, poleżałam pare dni i przeszło w miarę. Może już nadszedł czas, żeby zacząć się oszczędzać, chociaż ja bym wolała zostać aktywna do końca, grrr... ciekawe kto mi w ogródku wypieli :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie dzięki za rady, ale szczerze to próbowałam już tych wszystkich syropków i nic :(
    Dzisiaj pomógł mi ten czopek, ale czuje, że to nie koniec. A ostatnio to byłam na posiedzeniu ponad dwa tyg temu....masakra :(
    Teraz niby trochę mi lżej, ale czuję, że to dopiero początek :/

nenka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:42

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt trzymalam kciuki
    na babeczki zapraszam
    maszyna to nic trudnego ja nie wiedzialam nic mama zawsze chiala zebym sie uczyla a ja nie i nie ale jak wyjechalam do wloch przyjelam sie do pracy w szwalni dla extra marek i w dwa dni juz podstawy zalapalam bo jak chcialam cos dla siebie to laski zwsze mowily zebym sama probowala

• Io Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam, że któraś z Was kupowała poduszkę do karmienia. Jest może szansa na link? Jest ich tyle na allegro, że zgłupieć można.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny, pamiętam, że któraś z Was kupowała poduszkę do karmienia. Jest może szansa na link? Jest ich tyle na allegro, że zgłupieć można.
    ja kupowalam moja jest super rozmiar i wszystko
    tu jest link
    http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-ciazowa-kojec-do-spania-i4179050613.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 16:20

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ