X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja tylko jeszcze powiem że zrobilam dzisiaj gofry z truskawkami :-) tylko bitej śmietany brakowało ale i tak było pysznie ;-)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włąśnie odebrałam posiew z szyjki i posiew moczu i się trochę podłamałam:( W moczu wyszło enterococcus faecalis w ilosci 10*5 CFU/ml, a w szyjce escherichia coli wzrost mierny i candida glabarata wzrost skąpy. Najgorsze jest to że mój gin ma teraz urlop i będzie za 2 tyg. Może któraś z was miała coś podobnego i wie czy to groźne ? Jutro pójdę do lekarza pierwszego kontaktu (tak mi poleciła położna), ale do jutra będę się stresować.

W ogóle dziś mam kiepski dzień, nie dość że ja mam złe wyniki to jeszcze pies mi choruje. Mój piesek i tak jest biedny bo ma pęcherzycę, a teraz złapał jeszcze babejszozę i ogólnie bardzo z nim słabo i nie wiadomo czy wyjdzie z tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:40

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betina89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj, głowa do góry. Lekarz rodzinny pewnie coś doradzi, a jak nie to do innego ginekologa.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, niestety nie pomogę :(

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tylko nadzieję, że to nie zagraża maluszkowi.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Włąśnie odebrałam posiew z szyjki i posiew moczu i się trochę podłamałam:( W moczu wyszło enterococcus faecalis w ilosci 10*5 CFU/ml, a w szyjce escherichia coli wzrost mierny i candida glabarata wzrost skąpy. Najgorsze jest to że mój gin ma teraz urlop i będzie za 2 tyg. Może któraś z was miała coś podobnego i wie czy to groźne ? Jutro pójdę do lekarza pierwszego kontaktu (tak mi poleciła położna), ale do jutra będę się stresować.

W ogóle dziś mam kiepski dzień, nie dość że ja mam złe wyniki to jeszcze pies mi choruje. Mój piesek i tak jest biedny bo ma pęcherzycę, a teraz złapał jeszcze babejszozę i ogólnie bardzo z nim słabo i nie wiadomo czy wyjdzie z tego :(

Kochana, E.faecalis i E.coli to są tzw. bakterie kałowe. Mogło dość do wtórnego zakażenia (zakaziłaś samą siebie). Candida to drożdżak, który większość z nas wita przynajmniej raz w życiu. Na Candidę pewnie dostaniesz Pimafucin w globulkach i po 4 dniach będzie z głowy. Na bakterie normalnie antybiotyk się stosuje (możliwe, że ten sam na układ moczowy i szyjkę dostaniesz, ale nie jestem na 100% pewna). Na pewno nie masz co się denerwować, na wszystko szybko poradzą!!!

Współczuję pieskowi i Tobie, że musisz to przeżywać i patrzeć na jego cierpienia! :( Mój psiak też ma mega problemy zdrowotne, więc dokładnie wiem, co przeżywasz. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wydobrzał!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ja też mam dzisiaj studniówkę! :-D ale ja nie mam reki do ciast chociaż może bym spróbowała zrobić to twoje :-) trudne? Potrzebuje taki przepis zeby zrobic taka mała prostokątną blaszke nie taka duża i kwadratowa :-)
    Nie jest trudny

Składniki:
    Ciasto kakaowe:
    • 5 jajek
    • 220 g mąki
    • 180 g cukru
    • 5 g (1 łyżeczka) proszku do pieczenia
    • 125 ml oleju
    • 30 g (3 łyżki) kakao
    • 125 m wody
    Masa serowa:
    • 500 g sera białego, twarożku lub sera na serniki
    • 1 opakowanie budyniu waniliowego
    • 100 g cukru (dodałam jeszcze cukier wanilinowy)

Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na puszystą pianę, dodać połowę cukru oraz olej i wodę.
    Białka ubić z drugą częścią cukru na sztywną pianę i wmieszać ją do żółtkowej masy.
    Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Dodać do masy i przemieszać.
    Wylać ciasto na blachę (ok. 42 cm x 32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić. Odstawić na bok.
    Składniki na masę serową ubić, po czym przełożyć do rękawa cukierniczego (lub torebki z uciętym rogiem) i wyciskać ukośne paski (grube) po skosie formy.
    Gotowe ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut. (Ciężka masa serowa opadnie na dół, ciasto kakaowe się uniesie, tworząc w ten sposób "poduszki" ).

Robiłam na mniejszej blaszcze niż w przepisie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:55

Karolaaa91, stardust87 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, E.faecalis i E.coli to są tzw. bakterie kałowe. Mogło dość do wtórnego zakażenia (zakaziłaś samą siebie). Candida to drożdżak, który większość z nas wita przynajmniej raz w życiu. Na Candidę pewnie dostaniesz Pimafucin w globulkach i po 4 dniach będzie z głowy. Na bakterie normalnie antybiotyk się stosuje (możliwe, że ten sam na układ moczowy i szyjkę dostaniesz, ale nie jestem na 100% pewna). Na pewno nie masz co się denerwować, na wszystko szybko poradzą!!!

Współczuję pieskowi i Tobie, że musisz to przeżywać i patrzeć na jego cierpienia! :( Mój psiak też ma mega problemy zdrowotne, więc dokładnie wiem, co przeżywasz. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wydobrzał!

dzięki betinka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice wszystkiego co najlepsze dużo zdrówka dla Ciebie i dla maluszka i oczywiście spokojnych ostatnich 3 miesięcy i tak jak dziewczyny pisały lekkiego i szybkiego porodu. A jeśli chodzi o ciasto ja w sobotę zamierzam zrobic takie coś,mam nadzieje że wyjdzie(ja nie mogę jeść takich rzeczy bo mam podwyższony cukier ale mąż połknie w całości podejrzewam:)
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_truskawkowa_z_beza/przepis.html

verynice lubi tę wiadomość

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verenice też życzę ci wszystkiego naj najlepszego :)

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja się zwijam do tego nieszczęsnego szpitala. Trzymajcie za nas kciuki, żeby wszystko było ok i żebyśmy szybko wrócili!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa napisałam się i wszystko mi się skasowało :/ Witam się wieczorkiem. Verynice dołączam się do życzeń. Spełnienia marzeń!!! Witam nowe mamusie :) co do ciśnienia to moja lekarka mówiła, że w ciąży jest zawsze niższe O.o
    Karolinaa Twój mąż się martwi jak po kłótni się do niego długo nie odzywasz a mój mnie błaga żebym się w końcu zamknęła hahaha
    Dotarła dzisiaj moja paczka tiiii :D
    14wyrtz.jpg
    156g0oo.jpg

Kaarolina, Gosia19, madiiiii, Szonka, betina89, Io, Ewi25, le'nutka, justyna14, nenka, stardust87, verynice lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka trzymam mocno kciuki, zeby wszystko było dobrze i żebyś jak najszybciej była w domu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• aswalda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka nie martw się,na pewno coś na to dostaniesz. Ja mam paciorkowca Streptococcus agalactiae MLSB w pochwie, przez to nie współżyjemy z Mężem, żeby nie doszło do zakażenia wód. Poprzedni gin tak mówił i miałam brać antybiotyk. Natomiast obecna ginka uważa,że antybiotyk dopiero przy porodzie dla mnie i dla dziecka. Niby współżyć można ale dmuchamy na zimne z Mężem. Właśnie a miała któraś z tym styczność?? Trochę mnie to przeraża,bo cholerstwo jest groźne dla dziecka...

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda zazwyczaj też słyszę że za dużo gadam i żebym sobie przerwę zrobiła ale nienawidzi wręcz jak po kłótni się nie odzywam bo wie że ja mogę tak w nieskończoność tak jak nie zamyka mi się na co dzień buzia :D
    betinka czekamy na wieści będzie dobrze!

aswalda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to ciągle gadam! Przed,w trakcie i po kłótni a Męża to nakręca i tak w kółko...

Kaarolina lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie Was nadrobić. Jak Wy tu produkujecie, dobre pogaduchy i pyszne przepisy.
    Ja wcinam truskawki zagryzajac chipsami orzechowymi... wiem, ze to hest obrzydliwe i nie ma nuc wspólnego ze zdrowym odżywianiem w ciąży :(
    Tak pieknie mówicie o szyciu sukienek, literek ze z pogarda patrze na moje beztalencie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda W trakcie to ja tez ciagle gadam :P ale po klotni zawsze obieram strategie nie odzywania sie zeby sie nie nakrecac bardziej.. ;) teraz w ciazy to moze z 2 razy sie poklocilismy z Mezem a wczesniej to byla klotnia za klotnia i czasami przez tydzien sie potrafilam nie odzywac :D czasami mi brakuje tych naszych klotni bo byly o pierdolki a lubilam sie z Mezem godzic :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka trzymamy kciuki

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim klucecsie co najmniej raz na tydzien. Ale to tak naprawde ostro. Ktoras pisala ze ratuje ja Monte. Radze przeczytac ile ma kcal :) i czy rzeczywiscie lepiej zjesc to czy batonik :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ