Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Włąśnie odebrałam posiew z szyjki i posiew moczu i się trochę podłamałam:( W moczu wyszło enterococcus faecalis w ilosci 10*5 CFU/ml, a w szyjce escherichia coli wzrost mierny i candida glabarata wzrost skąpy. Najgorsze jest to że mój gin ma teraz urlop i będzie za 2 tyg. Może któraś z was miała coś podobnego i wie czy to groźne ? Jutro pójdę do lekarza pierwszego kontaktu (tak mi poleciła położna), ale do jutra będę się stresować.
W ogóle dziś mam kiepski dzień, nie dość że ja mam złe wyniki to jeszcze pies mi choruje. Mój piesek i tak jest biedny bo ma pęcherzycę, a teraz złapał jeszcze babejszozę i ogólnie bardzo z nim słabo i nie wiadomo czy wyjdzie z tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:40
-
nick nieaktualny
-
Szonka wrote:Włąśnie odebrałam posiew z szyjki i posiew moczu i się trochę podłamałam:( W moczu wyszło enterococcus faecalis w ilosci 10*5 CFU/ml, a w szyjce escherichia coli wzrost mierny i candida glabarata wzrost skąpy. Najgorsze jest to że mój gin ma teraz urlop i będzie za 2 tyg. Może któraś z was miała coś podobnego i wie czy to groźne ? Jutro pójdę do lekarza pierwszego kontaktu (tak mi poleciła położna), ale do jutra będę się stresować.
W ogóle dziś mam kiepski dzień, nie dość że ja mam złe wyniki to jeszcze pies mi choruje. Mój piesek i tak jest biedny bo ma pęcherzycę, a teraz złapał jeszcze babejszozę i ogólnie bardzo z nim słabo i nie wiadomo czy wyjdzie z tego
Kochana, E.faecalis i E.coli to są tzw. bakterie kałowe. Mogło dość do wtórnego zakażenia (zakaziłaś samą siebie). Candida to drożdżak, który większość z nas wita przynajmniej raz w życiu. Na Candidę pewnie dostaniesz Pimafucin w globulkach i po 4 dniach będzie z głowy. Na bakterie normalnie antybiotyk się stosuje (możliwe, że ten sam na układ moczowy i szyjkę dostaniesz, ale nie jestem na 100% pewna). Na pewno nie masz co się denerwować, na wszystko szybko poradzą!!!
Współczuję pieskowi i Tobie, że musisz to przeżywać i patrzeć na jego cierpienia!Mój psiak też ma mega problemy zdrowotne, więc dokładnie wiem, co przeżywasz. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wydobrzał!
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Karolaaa91 wrote:ja też mam dzisiaj studniówkę!
ale ja nie mam reki do ciast chociaż może bym spróbowała zrobić to twoje
trudne? Potrzebuje taki przepis zeby zrobic taka mała prostokątną blaszke nie taka duża i kwadratowa
Składniki:
Ciasto kakaowe:
• 5 jajek
• 220 g mąki
• 180 g cukru
• 5 g (1 łyżeczka) proszku do pieczenia
• 125 ml oleju
• 30 g (3 łyżki) kakao
• 125 m wody
Masa serowa:
• 500 g sera białego, twarożku lub sera na serniki
• 1 opakowanie budyniu waniliowego
• 100 g cukru (dodałam jeszcze cukier wanilinowy)
Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na puszystą pianę, dodać połowę cukru oraz olej i wodę.
Białka ubić z drugą częścią cukru na sztywną pianę i wmieszać ją do żółtkowej masy.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Dodać do masy i przemieszać.
Wylać ciasto na blachę (ok. 42 cm x 32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić. Odstawić na bok.
Składniki na masę serową ubić, po czym przełożyć do rękawa cukierniczego (lub torebki z uciętym rogiem) i wyciskać ukośne paski (grube) po skosie formy.
Gotowe ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut. (Ciężka masa serowa opadnie na dół, ciasto kakaowe się uniesie, tworząc w ten sposób "poduszki" ).
Robiłam na mniejszej blaszcze niż w przepisie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:55
Karolaaa91, stardust87 lubią tę wiadomość
-
betinka wrote:Kochana, E.faecalis i E.coli to są tzw. bakterie kałowe. Mogło dość do wtórnego zakażenia (zakaziłaś samą siebie). Candida to drożdżak, który większość z nas wita przynajmniej raz w życiu. Na Candidę pewnie dostaniesz Pimafucin w globulkach i po 4 dniach będzie z głowy. Na bakterie normalnie antybiotyk się stosuje (możliwe, że ten sam na układ moczowy i szyjkę dostaniesz, ale nie jestem na 100% pewna). Na pewno nie masz co się denerwować, na wszystko szybko poradzą!!!
Współczuję pieskowi i Tobie, że musisz to przeżywać i patrzeć na jego cierpienia!Mój psiak też ma mega problemy zdrowotne, więc dokładnie wiem, co przeżywasz. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wydobrzał!
dzięki betinka -
Verynice wszystkiego co najlepsze dużo zdrówka dla Ciebie i dla maluszka i oczywiście spokojnych ostatnich 3 miesięcy i tak jak dziewczyny pisały lekkiego i szybkiego porodu. A jeśli chodzi o ciasto ja w sobotę zamierzam zrobic takie coś,mam nadzieje że wyjdzie(ja nie mogę jeść takich rzeczy bo mam podwyższony cukier ale mąż połknie w całości podejrzewam:)
http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_truskawkowa_z_beza/przepis.htmlverynice lubi tę wiadomość
-
Kuźwa napisałam się i wszystko mi się skasowało
Witam się wieczorkiem. Verynice dołączam się do życzeń. Spełnienia marzeń!!! Witam nowe mamusie
co do ciśnienia to moja lekarka mówiła, że w ciąży jest zawsze niższe
Karolinaa Twój mąż się martwi jak po kłótni się do niego długo nie odzywasz a mój mnie błaga żebym się w końcu zamknęła hahaha
Dotarła dzisiaj moja paczka tiiii
Kaarolina, Gosia19, madiiiii, Szonka, betina89, Io, Ewi25, le'nutka, justyna14, nenka, stardust87, verynice lubią tę wiadomość
-
Szonka nie martw się,na pewno coś na to dostaniesz. Ja mam paciorkowca Streptococcus agalactiae MLSB w pochwie, przez to nie współżyjemy z Mężem, żeby nie doszło do zakażenia wód. Poprzedni gin tak mówił i miałam brać antybiotyk. Natomiast obecna ginka uważa,że antybiotyk dopiero przy porodzie dla mnie i dla dziecka. Niby współżyć można ale dmuchamy na zimne z Mężem. Właśnie a miała któraś z tym styczność?? Trochę mnie to przeraża,bo cholerstwo jest groźne dla dziecka...
-
aswalda zazwyczaj też słyszę że za dużo gadam i żebym sobie przerwę zrobiła ale nienawidzi wręcz jak po kłótni się nie odzywam bo wie że ja mogę tak w nieskończoność tak jak nie zamyka mi się na co dzień buzia
betinka czekamy na wieści będzie dobrze!aswalda lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Jak Wy tu produkujecie, dobre pogaduchy i pyszne przepisy.
Ja wcinam truskawki zagryzajac chipsami orzechowymi... wiem, ze to hest obrzydliwe i nie ma nuc wspólnego ze zdrowym odżywianiem w ciąży
Tak pieknie mówicie o szyciu sukienek, literek ze z pogarda patrze na moje beztalencie.
-
Aswalda W trakcie to ja tez ciagle gadam
ale po klotni zawsze obieram strategie nie odzywania sie zeby sie nie nakrecac bardziej..
teraz w ciazy to moze z 2 razy sie poklocilismy z Mezem a wczesniej to byla klotnia za klotnia i czasami przez tydzien sie potrafilam nie odzywac
czasami mi brakuje tych naszych klotni bo byly o pierdolki a lubilam sie z Mezem godzic
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png