Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamusie!
Na początku wszystkiego co najlepsze dla Ciebie Stardust z okazji urodzin! (Jak coś pomyliłam, to wybacz, Marcel mi mózg zabiera:)) spokojnych ostatnich miesięcy, szybkiego porodu i zdrowego ślicznego synusia!
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie. Ależ to była dobra noc pierwsza taka od dawna! Dobrze mi się spało nawet do toalety nie musiałam wstawać
miłego dnia i udanych wizyt! Stardust udanej wycieczki i zakupowych łowów! Jeśli dobrze kojarze to masz dziś swoje święto, dlatego wszystkiego najlepszego, samych spokojnych dni do końca ciąży i lekkiego porodu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 08:09
-
i w ogóle to mam pytanie takie z innej beczki czy miałyście robioną cytologię w ciąży?? bo ja spojrzałam w tabelkę w badania jakie będę musiała zrobić do końca ciąży i nic tam nie ma o cytologii a słyszałam że w ciąży się robi..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
dzień dobry wszystkim mamusiom:) wszystkiego co najlepsze dla solenizantek i studniówczek jeśli dziś jakieś są
Karolina jeśli chodzi o cytologię to powinnaś chyba mieć ją zrobioną, może poroś swojego lekarza przy następnej wizycie.
Ja mam inne pytanie czy jeśli chodzę na wizyty funduszowe i każde usg mam umawiane z doktorem z 3 tygodniowym wyprzedzeniem (bo co tyle mam wizyty) i daje mi na nie skierowanie, to moge przy najbliższej wizycie poprosić o usg mimo że nie mam go w planie tej wizyty?;/ chciałabym wiedzieć kto tam u mnie baraszkuje w brzuszku w koncu....
zazdroszcze Wam, że juz od tygodni wiecie kogo się spodziewacie:)))
Ja póki co wszystko kompletuje w uniwersalnych kolorkach, czyli żółty, beżowy, białystardust87, aswalda lubią tę wiadomość
Agula:) -
Kaarolina wrote:i w ogóle to mam pytanie takie z innej beczki czy miałyście robioną cytologię w ciąży?? bo ja spojrzałam w tabelkę w badania jakie będę musiała zrobić do końca ciąży i nic tam nie ma o cytologii a słyszałam że w ciąży się robi..
Verynice ja też mojego pieska jak dziecko traktujętylko mam go trochę większego
Stardust wszystkiego najlepszegoaby reszta ciąży upłynęła bezproblemowo
Agula w którym tyg jesteś ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:22
verynice, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie!
Też dołączam się do życzeń-wszystkiego naj, naj, naj!!
Agula myślę, że możesz poprosić o usg, przecież Cię za to nie wyrzucą z gabinetu, moim zdaniem masz do tego prawoA z tym sprawdzeniem to różnie bywa-zależy czy dzieciątko będzie Ci chciało pokazać co ukrywa
-
K_A_M_A wrote:Witam mamusie!
Też dołączam się do życzeń-wszystkiego naj, naj, naj!!
Agula myślę, że możesz poprosić o usg, przecież Cię za to nie wyrzucą z gabinetu, moim zdaniem masz do tego prawoA z tym sprawdzeniem to różnie bywa-zależy czy dzieciątko będzie Ci chciało pokazać co ukrywa
w sumie racja, juz przywykłam do tego że nie wiemy kto tam puka i stuka, ale kurcze ile można;p może gdyby to była któraś z kolei ciąża to co innego, a przy pierwszej to wszystko takie nowe, ciekawe, ciągle się mysli o tym maluszku!
ale wytrzymam!
Witajcie Mamuśki z rana
My dzisiaj znowu mamy wizytę - masakra jakoś ciąża kojarzy mi się tylko z lekarzami, badaniami, zastrzykami i pobieraniem krwi... zupełnie nie umiem się skupić na Franku... Dodatkowo tak sobie podliczyłam ile nas kosztuje to wszystko od początku (mam na myśli lekarzy, leki, testy, badania itp) to poszło już 12000zł, trochę to wszystko przytłaczające...
Ale koniec narzekania - ważny jest cel po co się to robi.
Jakaś dziwna jestem ale cieszy mnie to że całą wyprawkę dla Franka zrobiła mi moja siostra - za dwa tygodnie mój brat ma mi przywieść wszystko dla małego UK.
Mnie zostało do kupienia łóżeczkocałą resztą ona się zajęła bo ja nie mam na to zupełnie ochoty - chyba powinnam iść na terapię czytając tutaj Was czuję się jak wyrodna matka
Co do niektórych postów :
link podaję na proste i pyszne ciasto :
http://babeczka.zuzka.pl/2012/05/ciasto-z-rabarbarem-truskawkami-i-migdalowa-kruszonka/
maszynę do szycia mam taką : http://www.maro-maszyny.pl/janome-dxl-603.html
i jestem z niej bardzo zadowolona
mnie na zaparcia od początku pomaga pita regularnie 1 x dziennie ACTIVIA
Proszę o kciuki co do dzisiejszej wizytymadiiiii, stardust87 lubią tę wiadomość