Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja pisałam o monte bo je uwielbiam i nie moge sie powstrzymac zeby go nie jesc
specjalnie nie zagladałam na skład i kalorie bo wiedziałam, że może być gorzej niż myślę
mamy godzine prawie 22 a ja wcinam bułkę! Ratujcie dziewczyny, jutro mnie zjedza wyrzuty sumienia i znowu bede próbowała jesc zdrowo o normalnych porach;-/ az znowu nie zgrzesze i tak wkółko
-
Stardust dawaj konkret a nie tylko najważniejsze składniki poproszę przepis
A ten placuszek czekoladowy też ładnie wygląda
chce coś dobrego wyczarować na sobotę :)bo goście się wprosili hehe i wypadałoby coś im postawić
Ale Wy naprawdę tu produkcję prowadzicie szkoda że nikt Wam za to nie płaci bo byłybyście dziewczyny bogate -
Karolaaa91 wrote:ja pisałam o monte bo je uwielbiam i nie moge sie powstrzymac zeby go nie jesc
specjalnie nie zagladałam na skład i kalorie bo wiedziałam, że może być gorzej niż myślę
mamy godzine prawie 22 a ja wcinam bułkę! Ratujcie dziewczyny, jutro mnie zjedza wyrzuty sumienia i znowu bede próbowała jesc zdrowo o normalnych porach;-/ az znowu nie zgrzesze i tak wkółko
W ciąży można sobie pozwolić na grzeszkiKarolaaa91 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Aswalda mam identyczną myjkę do butelek i smoczków. Nawet kolor ten sam
Pograbiłam skoszoną trawę, rozpakowałam ciuszki i znowu brzuch się uwziął
Chyba będę musiała luteinę jednak wykupić. Strasznie po niej cieknie?
-
jak Was czytam to od razu mi lepiej na sumieniu bo skusiłam się dziś też na fast food:)
Kaarolina wiedziałam z tymi kwiatami, teraz mogę już szóstkę w najbliższego lotka podawaćhahaha:) śliczny bukiet
Ciastko czekoladowo-serowe mniamja dziś keksa kupiłam i też zjadłam z 5 kawałków:) a co
byłam znów na drobnych zakupach i kupiłam skarpeteczki 3 pary, niedrapki 2 pary i kolejnego pajacykaah jakie to wszystko śliczne i malutkie:) mrrr
DobranocPaula55, Kaarolina lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dziewczyny, co do zaparć, to ja miałam też ogromne problemy, ale od 2 tygodni mi zupełnie przeszło i nawet 2 razy dziennie odwiedzam toaletę, a to dzięki pieczywu wieloziarnistemu, plus ostatnio dołączyłam truskawki z jogurtem naturalnym. Naprawdę na mnie to niesamowicie działa pomimo, że teraz mam fazę na wszystko z czekoladą, co teoretycznie powinno mi jeszcze spotęgować zaparcia. Ale oczywiście nie każdemu pewnie to pomoże, więc na pewno lepiej jest zażyć coś aptecznego, co może niekoniecznie jest zalecane w ciąży. Najważniejsze, żeby nie czekać długo z niewypróżnieniem, bo to strasznie niezdrowe i dodatkowo zwiększa się ciśnienie w jamie brzusznej.
-
Ja tak sobie tez myśle, ze codziennie rano wcinam owsiankę tzn. Mieszam płatki owsiane góralskie, orzechy i pestki dyni - zalewam to wrzątkiem dodaje pół łyżeczki miodu i troche mleka. Dziewczyny ktore maja problem z wyproznianiem dużo produktów z blonnikiem. Mam tez koleżankę, ktora ma poprostu problemy jelitowke i tez nie wyprozniala sie po dwa tygodnie tylko ona nie jest w ciazy. Radzę skonsultować sie z lekarzem bo tu nie ma co bagatelizować tego.
-
hela wrote:nie czytam Was! ciagle o czyms do jedzenia!!! a ja polowy nie moge
ale mi smaka robicie a juz przestalo mnie ciagnac do slodkiego
Przytulam.
Fipsik, tragedii nie ma, wkładkę trzeba parę razy zmieniać, ale znam gorsze cieknące tablety
A ja dziś też mam 100 dni do porodu i jakoś nie poprawia mi to humoru. Ciągle dołuję się tym leżeniem, już mnie tyłek od tego boliTyle mam do załatwienia przed wyjazdem i ciągle biję się z myślami jak to załatwić, skoro mam się mało ruszać, grrr.
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Ooo zaczynam 27 tydz czyli wedlug belly juz 7 miesiac, az nie chce sie wierzyc! Ciesze sie ze mala ma juz otwarte oczka a na awararku wyglada wreszcie jak prawdziwy noworodek a nie kosmita
hihi
Wy smacznie spicie a ja mam dopiero 18 i jem obiadokolacje- dzisiaj zrobilam lososia w sosie salsa z ryzem pychaaa! Wczoraj u mnie bylo 25C i slonce, a dzisiaj jakas porazka, grad wielkosci piesci! wszystkie wiewiorki z ogrodu pouciekaly, a bylo juz tak pieknie!
Verynice z okazji urodzin zycze ci zdrowka, spelnienia marzen i oczywiscie latwego porodu
Witam nowa wrzesnioweczkeKaarolina, stardust87, verynice lubią tę wiadomość
-
Nelus i u mnie 27 tydzień się dzisiaj zaczyna ;)tylko mi coś suwaczek szwankuje i ten tydzień jakoś dłuższy na nim jest będę musiała to później sprawdzić
Dzień dobry Mamusie ja spać nie mogę bo dzisiaj wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 04:48
Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Mika 28 wrote:Stardust dawaj konkret a nie tylko najważniejsze składniki poproszę przepis
A ten placuszek czekoladowy też ładnie wygląda
chce coś dobrego wyczarować na sobotę :)bo goście się wprosili hehe i wypadałoby coś im postawić
Ale Wy naprawdę tu produkcję prowadzicie szkoda że nikt Wam za to nie płaci bo byłybyście dziewczyny bogate
Ciasto kruche:
1,5 szklanki mąki
1/2 kostki masła
2-3 łyżki kwaśnej śmietanty
2 żółtka
1/2 paczki proszku do pieczenia
1 op cukru waniliowego
Z tego zagniatasz tradycyjne kruche ciasto i na pół godziny do lodówki.
Surowy Rabarbar pokrojony w kawałki (wybacz ale nie wiem ile) mieszasz w misce z cukrem i dajesz mu troszkę poleżeć (jakieś 5-10 minut).
Budyń waniliowy 2op robisz w 1/2 mleka z przepisu na budyń (czyli z reguły 2op na 500ml mleka, ale ja daję tak ok 600 ml, żeby budyń nie był za gęsty).
Ciasto kruche wałkujesz, wykładasz na blachę, na to sru budyń, na to rabarbar i posypujesz kruszonką (100g masła, 100g cukru, 200g mąki). Nie wiem ile się piecze - tak na oko, żeby kruszonka się zarumieniła. W ok 160 stopniach. Tyle. Jak nie wyjdzie to wybacz -
A w ogóle to się witam i żegnam za razem. Tzn tylko do wieczora. Bo mamy z mężem road trip do Jastarni, a w drodze powrotnej do IKEI po zakupy dla maluszka: przewijak, komodę i fotel do karmienia! Ależ jestem podekscytowana
Miłego dnia dziewuszki :*
justyna14, aswalda lubią tę wiadomość