X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Agula:) Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    u nas furorę na grillu zawsze robi sałatka z gotowanych ziemniaków (gotowanych w mundurkach, obranych i pokrojonych w kostkę), z ogórkiem kiszonym (w kostkę), koperkiem i majonezem. Można też rzodkiewkę dodać :) Pycha! Wiosenna, lekka i pachnąca. I do mięcha super, bo ma ziemniaczki :)
    dzięki, tak tez postanowiłam i ja!:) na pewno sałatka będzie z ziemniaczków

Agula:)
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii - lampkę testowałam na razie w świetle więc efektu nie widać. Muzyczka ładna. Włączę ją dzisiaj wieczorem to dam ci znac co i jak :)

Stardust - dokładnie taki przepis na sałatkę znalazłam i będę jutro robić. To dobrze, że polecasz bo bałam się efektu :)

Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach. Ja umieram z ciekawości ile już może ważyć mój maluch.

Co do wysokiego ciśnienia to właśnie rozmawiałam z koleżanką i powiedziała mi, że u niej ciśnienie obniżył sok z aronii. Strasznie go nie lubię, ale jutro kupię i przetestuję.

madiiiii lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam dobrych wieści.
    Gadaliśmy pół godziny, poryczałam się i nic. Mam otrzymać ocenę z przedmiotu do 30 września, z czego gościa nie ma teraz, w lipcu i sierpniu. Jak nie, to muszę za rok powtarzać jeden, debilny przedmiot.
    Chyba ze stresu zeszłam dziś dwa razy, w nocy mnie serce bolało, że aż nie mogłam spać, a po rozmowie z prowadzącym miałam lekkie skurcze, ale wzięłam no-spę i się uspokoiło.
    Nie mam pojęcia co mam robić.
    Najgorsze jest to, że oni uważają, że idą mi na rękę, pozwalając mi zaliczać we wrześniu i, że to ja zawiniłam, że w ogóle wzięłam Indywidualną Organizację Studiów i twierdzą, że w ogóle mi się nie należała.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust swietne zakupy, wstaw zdjecia w wolnej chwili ;) I zycze ci duzo usmiechu, spelnienia marzen oraz lekkiego porodu ;)
    My tez nie kupujemy lozeczka, mysle ze pierwsze dwa /trzy miesiace mala bedzie spala w gondolce na stojaku przy lozku a w pazdzierniku mozliwe ze dostaniemy lozeczko w spadku od rodziny jak nie to kupimy, to nie jest jakis duzy koszt. Ja chcialam wszystko nowe ale glupio jest mi tak odmawiac wszystkim jak chca pomoc... O wanience slyszalam dokladnie to samo co wy, ze nie warto kupowac malej tylko od razu najwieksza. Marzy mi sie taka na nogach zeby nie trzeba bylo jej klasc na stol I koniecznie z lezaczkiem.
    Cytologi tez nie mialam robionej w ciazy a o krotkiej szyjce dowiedzialam sie w 20 tyg z usg 3D. Przestalam podnosic 10 kg siostrzenice I po dwoch tyg mialam robione usg ponownie tylko ze dowcipnie i szyjka juz byla w normie. Takze chyba nie koniecznie trzeba to palcami sprawdzac, nie wiem :/
    Jesli chodzi o podroze to my niestety bedziemy zmuszeni z 8 tyg maluszkiem jechac samochodem 10 godz. Czeka nas wyprowadzka z Hinton do Vancouver juz na stale. Przeraza mnie ta mysl ale wydaje mi sie ze lepiej autem niz samolotem. Zawsze mozna stanac, odetchnac, nakarmic dzidzie na laweczce itp jednak w samolocie jest sie ograniczonym. Dlatego tez chce zeby mala miala ponad roczek, zeby mogla juz chodzic, zwracala uwage na bajki, zabawki I wtedy bedzie latwiej ja czyms zagadac ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula:) wrote:
    ooo:( umknęło mi to zdanie:D sorry;) skoroto w proszku to jeszcze lepiej:D

Kochana ja tam nie mam reki do ciast I rzadko sie za to biore ale kiedys jak robilam paczki na tlusty czwartek to zostalo mi mnostwo bialek z jajek i wyczytalam ze zeby sie nie zmarnowaly to najlepiej zrobic z nich bezy. Utarlam je na sztywna piane z polowa szklanki cukru, do piekarnika (juz nie pamietam na ile) I gotowe :D to chyba jedyne co mi sie z wypiekow na 100%udalo hahaha

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    zobaczcie <3 https://www.facebook.com/photo.php?v=699587716748980&set=vb.201086216599135&type=2&theater

mi takich akrobacji jeszcze nie widać, czasami jedynie brzuszek podskakuje . Ostatnio koleżanka na studiach obserwowała mój brzuch i mówi" widziałam, jak cię kopnęła" :))
    o matko! Wybaczcie, ale jakby mi się coś takiego działo to bym chyba zwariowała. To wygląda jakby zaraz z brzucha miał się jej obcy wykluć. Przepraszam, ale dla mnie strasznie to wygląda.. :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, przykro mi:'(
    A może któraś jest w temacie?
    Potrzebuję wykres i badania Alana Watermana....

Stardust, ale chyba będziesz musiała to przeżyć na własnej ciąży. Moja koleżanka opowiadała, że jej mały też sie tak zachowywał;D Moim zdaniem, to niesamowite ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam jeszcze pytanko. Kupowalyscie szczotki do wloskow dla maluchow?
    Z naturalnego czy sztucznego wlosia???
    Ja kupiłam z włosia naturalnego. W jakiejś gazecie dla mam przeczytałam, że MUSI być z naturalnego więc jak MUSI to musi! pierwsze dziecko więc słucham gazet :P Ale pewnie nic nie musi.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o matko! Wybaczcie, ale jakby mi się coś takiego działo to bym chyba zwariowała. To wygląda jakby zaraz z brzucha miał się jej obcy wykluć. Przepraszam, ale dla mnie strasznie to wygląda.. :|

Pocieszę Cię, że takie sytuacje zdarzają się meeeega rzadko! ten sam filmik na jutubie jest zatytułowany właśnie "alien coś tam".

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust, jeszcze ode mnie wszystkiego naj, naj, najlepszego. Samych cudownych chwil, zwłaszcza z maleństwem ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kark wspolczuje ci szczeze... :( takie stresy teraz kiedy nam to nie wskazane...
    To juz pewne na 100% ze sie nie obronisz teraz?
    Kuzwa to nie ludzie a roboty powiem ci :/ ale u mojego brata taki sam burdel w szkole.
    Najpier mieli wykladowce debila co na zajecia nie przyjezdzal. Potem byl na 1 z czego zrobil zaluczenia, potem przepadl w pizdu a wynikow nikt nie znal... Musieli powtarzac egzamińy i wogole jazda.
    Ale ńikogo nic nie obchodzilo :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...]a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?
    właśnie zupełnie odwrotnie. koła piankowe ze względu na swoją sztywność powinny sie sprawdzać na utwardzonej powierzchni. a koła pompowane najlepiej sprawdzą sie na wyboje ze względu na to że tłumią drgania i są miękkie. dlatego na asfalt i równe chodniki polecane sa piankowe koła a pompowane koła na wertepy, polne drogi itp.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki nie wiecie jakiej marki wózki z piankowymi kołami są dobre, albo w ogóle jakiej firmy można takie kupić?, bo wszystkie które sobie upatrzyłam mają pompowane i za Chiny nie mogę w necie znalesc z piankowymi... a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?
    właśnie w terenie i na nierównościach tylko pompowane! Piankowe są sztywne i szybko się kruszą.. Ja mieszkam na wsi, na spacery po polnych drogach będę chodzić i tylko na pompowane patrzę :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Noo gratulejszyn dobrych wiadomosci kochane :) super i oby tak dalej :)

Betina mysle ze ta 86 to min a najlepsza byla by ta ponad 100cm...
    Ja chyba na taka sie zdecyduje...

Stardust super ze dzien udany :) tu nie ma co plakac :) jestesmy starsze ale i madrzejsze :) no i piekne oczywiscie ;)
    Mam nadzoeje ze soe pochwalisz zdobyczami choc tymi mniejszymi jak fotel czy lampa ;)
    I oby reszta dnia uplynela ci tak samo cudowńie jak do tej pory :*
    kochana, płakałam bo wszyscy zawsze byli złośliwi, w ogóle nie przejmowali się tym, że chociaż jeden dzień w roku mogli być mili :P Wiek mnie nie rusza, bo ja i tak podobno na 16 wyglądam. Do tej pory proszą mnie o dowód jak kupuję alko czy fajki (tzn jak kupowałam przed ciążą :P)

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Stardust swietne zakupy, wstaw zdjecia w wolnej chwili ;) I zycze ci duzo usmiechu, spelnienia marzen oraz lekkiego porodu ;)
    Dziękuję :) foto mogę wstawić, ale ze strony internetowej, bo na razie pokój malucha nie ogarnięty jeszcze, wykładziny nie ma itd, to mebelki w kartonach zostają..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    kark, przykro mi:'(
    A może któraś jest w temacie?
    Potrzebuję wykres i badania Alana Watermana....

Stardust, ale chyba będziesz musiała to przeżyć na własnej ciąży. Moja koleżanka opowiadała, że jej mały też sie tak zachowywał;D Moim zdaniem, to niesamowite ;D
    Ale aż tak? Matko!...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Stradust, jeszcze ode mnie wszystkiego naj, naj, najlepszego. Samych cudownych chwil, zwłaszcza z maleństwem ;)
    Bardzo dziękuję :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz spać, bo padamy na twarz :) Dobranoc dziewczynki, spokojnej nocy :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzenie ze Moj Synek jest do mnie podoby polechlato moje ego :)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranc stardust :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ