X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Agula:) Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    u nas furorę na grillu zawsze robi sałatka z gotowanych ziemniaków (gotowanych w mundurkach, obranych i pokrojonych w kostkę), z ogórkiem kiszonym (w kostkę), koperkiem i majonezem. Można też rzodkiewkę dodać :) Pycha! Wiosenna, lekka i pachnąca. I do mięcha super, bo ma ziemniaczki :)
    dzięki, tak tez postanowiłam i ja!:) na pewno sałatka będzie z ziemniaczków

Agula:)
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii - lampkę testowałam na razie w świetle więc efektu nie widać. Muzyczka ładna. Włączę ją dzisiaj wieczorem to dam ci znac co i jak :)

Stardust - dokładnie taki przepis na sałatkę znalazłam i będę jutro robić. To dobrze, że polecasz bo bałam się efektu :)

Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach. Ja umieram z ciekawości ile już może ważyć mój maluch.

Co do wysokiego ciśnienia to właśnie rozmawiałam z koleżanką i powiedziała mi, że u niej ciśnienie obniżył sok z aronii. Strasznie go nie lubię, ale jutro kupię i przetestuję.

madiiiii lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam dobrych wieści.
    Gadaliśmy pół godziny, poryczałam się i nic. Mam otrzymać ocenę z przedmiotu do 30 września, z czego gościa nie ma teraz, w lipcu i sierpniu. Jak nie, to muszę za rok powtarzać jeden, debilny przedmiot.
    Chyba ze stresu zeszłam dziś dwa razy, w nocy mnie serce bolało, że aż nie mogłam spać, a po rozmowie z prowadzącym miałam lekkie skurcze, ale wzięłam no-spę i się uspokoiło.
    Nie mam pojęcia co mam robić.
    Najgorsze jest to, że oni uważają, że idą mi na rękę, pozwalając mi zaliczać we wrześniu i, że to ja zawiniłam, że w ogóle wzięłam Indywidualną Organizację Studiów i twierdzą, że w ogóle mi się nie należała.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust swietne zakupy, wstaw zdjecia w wolnej chwili ;) I zycze ci duzo usmiechu, spelnienia marzen oraz lekkiego porodu ;)
    My tez nie kupujemy lozeczka, mysle ze pierwsze dwa /trzy miesiace mala bedzie spala w gondolce na stojaku przy lozku a w pazdzierniku mozliwe ze dostaniemy lozeczko w spadku od rodziny jak nie to kupimy, to nie jest jakis duzy koszt. Ja chcialam wszystko nowe ale glupio jest mi tak odmawiac wszystkim jak chca pomoc... O wanience slyszalam dokladnie to samo co wy, ze nie warto kupowac malej tylko od razu najwieksza. Marzy mi sie taka na nogach zeby nie trzeba bylo jej klasc na stol I koniecznie z lezaczkiem.
    Cytologi tez nie mialam robionej w ciazy a o krotkiej szyjce dowiedzialam sie w 20 tyg z usg 3D. Przestalam podnosic 10 kg siostrzenice I po dwoch tyg mialam robione usg ponownie tylko ze dowcipnie i szyjka juz byla w normie. Takze chyba nie koniecznie trzeba to palcami sprawdzac, nie wiem :/
    Jesli chodzi o podroze to my niestety bedziemy zmuszeni z 8 tyg maluszkiem jechac samochodem 10 godz. Czeka nas wyprowadzka z Hinton do Vancouver juz na stale. Przeraza mnie ta mysl ale wydaje mi sie ze lepiej autem niz samolotem. Zawsze mozna stanac, odetchnac, nakarmic dzidzie na laweczce itp jednak w samolocie jest sie ograniczonym. Dlatego tez chce zeby mala miala ponad roczek, zeby mogla juz chodzic, zwracala uwage na bajki, zabawki I wtedy bedzie latwiej ja czyms zagadac ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula:) wrote:
    ooo:( umknęło mi to zdanie:D sorry;) skoroto w proszku to jeszcze lepiej:D

Kochana ja tam nie mam reki do ciast I rzadko sie za to biore ale kiedys jak robilam paczki na tlusty czwartek to zostalo mi mnostwo bialek z jajek i wyczytalam ze zeby sie nie zmarnowaly to najlepiej zrobic z nich bezy. Utarlam je na sztywna piane z polowa szklanki cukru, do piekarnika (juz nie pamietam na ile) I gotowe :D to chyba jedyne co mi sie z wypiekow na 100%udalo hahaha

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    zobaczcie <3 https://www.facebook.com/photo.php?v=699587716748980&set=vb.201086216599135&type=2&theater

mi takich akrobacji jeszcze nie widać, czasami jedynie brzuszek podskakuje . Ostatnio koleżanka na studiach obserwowała mój brzuch i mówi" widziałam, jak cię kopnęła" :))
    o matko! Wybaczcie, ale jakby mi się coś takiego działo to bym chyba zwariowała. To wygląda jakby zaraz z brzucha miał się jej obcy wykluć. Przepraszam, ale dla mnie strasznie to wygląda.. :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, przykro mi:'(
    A może któraś jest w temacie?
    Potrzebuję wykres i badania Alana Watermana....

Stardust, ale chyba będziesz musiała to przeżyć na własnej ciąży. Moja koleżanka opowiadała, że jej mały też sie tak zachowywał;D Moim zdaniem, to niesamowite ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mam jeszcze pytanko. Kupowalyscie szczotki do wloskow dla maluchow?
    Z naturalnego czy sztucznego wlosia???
    Ja kupiłam z włosia naturalnego. W jakiejś gazecie dla mam przeczytałam, że MUSI być z naturalnego więc jak MUSI to musi! pierwsze dziecko więc słucham gazet :P Ale pewnie nic nie musi.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o matko! Wybaczcie, ale jakby mi się coś takiego działo to bym chyba zwariowała. To wygląda jakby zaraz z brzucha miał się jej obcy wykluć. Przepraszam, ale dla mnie strasznie to wygląda.. :|

Pocieszę Cię, że takie sytuacje zdarzają się meeeega rzadko! ten sam filmik na jutubie jest zatytułowany właśnie "alien coś tam".

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust, jeszcze ode mnie wszystkiego naj, naj, najlepszego. Samych cudownych chwil, zwłaszcza z maleństwem ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kark wspolczuje ci szczeze... :( takie stresy teraz kiedy nam to nie wskazane...
    To juz pewne na 100% ze sie nie obronisz teraz?
    Kuzwa to nie ludzie a roboty powiem ci :/ ale u mojego brata taki sam burdel w szkole.
    Najpier mieli wykladowce debila co na zajecia nie przyjezdzal. Potem byl na 1 z czego zrobil zaluczenia, potem przepadl w pizdu a wynikow nikt nie znal... Musieli powtarzac egzamińy i wogole jazda.
    Ale ńikogo nic nie obchodzilo :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...]a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?
    właśnie zupełnie odwrotnie. koła piankowe ze względu na swoją sztywność powinny sie sprawdzać na utwardzonej powierzchni. a koła pompowane najlepiej sprawdzą sie na wyboje ze względu na to że tłumią drgania i są miękkie. dlatego na asfalt i równe chodniki polecane sa piankowe koła a pompowane koła na wertepy, polne drogi itp.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki nie wiecie jakiej marki wózki z piankowymi kołami są dobre, albo w ogóle jakiej firmy można takie kupić?, bo wszystkie które sobie upatrzyłam mają pompowane i za Chiny nie mogę w necie znalesc z piankowymi... a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?
    właśnie w terenie i na nierównościach tylko pompowane! Piankowe są sztywne i szybko się kruszą.. Ja mieszkam na wsi, na spacery po polnych drogach będę chodzić i tylko na pompowane patrzę :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Noo gratulejszyn dobrych wiadomosci kochane :) super i oby tak dalej :)

Betina mysle ze ta 86 to min a najlepsza byla by ta ponad 100cm...
    Ja chyba na taka sie zdecyduje...

Stardust super ze dzien udany :) tu nie ma co plakac :) jestesmy starsze ale i madrzejsze :) no i piekne oczywiscie ;)
    Mam nadzoeje ze soe pochwalisz zdobyczami choc tymi mniejszymi jak fotel czy lampa ;)
    I oby reszta dnia uplynela ci tak samo cudowńie jak do tej pory :*
    kochana, płakałam bo wszyscy zawsze byli złośliwi, w ogóle nie przejmowali się tym, że chociaż jeden dzień w roku mogli być mili :P Wiek mnie nie rusza, bo ja i tak podobno na 16 wyglądam. Do tej pory proszą mnie o dowód jak kupuję alko czy fajki (tzn jak kupowałam przed ciążą :P)

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Stardust swietne zakupy, wstaw zdjecia w wolnej chwili ;) I zycze ci duzo usmiechu, spelnienia marzen oraz lekkiego porodu ;)
    Dziękuję :) foto mogę wstawić, ale ze strony internetowej, bo na razie pokój malucha nie ogarnięty jeszcze, wykładziny nie ma itd, to mebelki w kartonach zostają..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    kark, przykro mi:'(
    A może któraś jest w temacie?
    Potrzebuję wykres i badania Alana Watermana....

Stardust, ale chyba będziesz musiała to przeżyć na własnej ciąży. Moja koleżanka opowiadała, że jej mały też sie tak zachowywał;D Moim zdaniem, to niesamowite ;D
    Ale aż tak? Matko!...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Stradust, jeszcze ode mnie wszystkiego naj, naj, najlepszego. Samych cudownych chwil, zwłaszcza z maleństwem ;)
    Bardzo dziękuję :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz spać, bo padamy na twarz :) Dobranoc dziewczynki, spokojnej nocy :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzenie ze Moj Synek jest do mnie podoby polechlato moje ego :)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranc stardust :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ