Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:u nas furorę na grillu zawsze robi sałatka z gotowanych ziemniaków (gotowanych w mundurkach, obranych i pokrojonych w kostkę), z ogórkiem kiszonym (w kostkę), koperkiem i majonezem. Można też rzodkiewkę dodać
Pycha! Wiosenna, lekka i pachnąca. I do mięcha super, bo ma ziemniaczki
na pewno sałatka będzie z ziemniaczków
Agula:) -
Madiii - lampkę testowałam na razie w świetle więc efektu nie widać. Muzyczka ładna. Włączę ją dzisiaj wieczorem to dam ci znac co i jak
Stardust - dokładnie taki przepis na sałatkę znalazłam i będę jutro robić. To dobrze, że polecasz bo bałam się efektu
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach. Ja umieram z ciekawości ile już może ważyć mój maluch.
Co do wysokiego ciśnienia to właśnie rozmawiałam z koleżanką i powiedziała mi, że u niej ciśnienie obniżył sok z aronii. Strasznie go nie lubię, ale jutro kupię i przetestuję.madiiiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja nie mam dobrych wieści.
Gadaliśmy pół godziny, poryczałam się i nic. Mam otrzymać ocenę z przedmiotu do 30 września, z czego gościa nie ma teraz, w lipcu i sierpniu. Jak nie, to muszę za rok powtarzać jeden, debilny przedmiot.
Chyba ze stresu zeszłam dziś dwa razy, w nocy mnie serce bolało, że aż nie mogłam spać, a po rozmowie z prowadzącym miałam lekkie skurcze, ale wzięłam no-spę i się uspokoiło.
Nie mam pojęcia co mam robić.
Najgorsze jest to, że oni uważają, że idą mi na rękę, pozwalając mi zaliczać we wrześniu i, że to ja zawiniłam, że w ogóle wzięłam Indywidualną Organizację Studiów i twierdzą, że w ogóle mi się nie należała. -
Stardust swietne zakupy, wstaw zdjecia w wolnej chwili
I zycze ci duzo usmiechu, spelnienia marzen oraz lekkiego porodu
My tez nie kupujemy lozeczka, mysle ze pierwsze dwa /trzy miesiace mala bedzie spala w gondolce na stojaku przy lozku a w pazdzierniku mozliwe ze dostaniemy lozeczko w spadku od rodziny jak nie to kupimy, to nie jest jakis duzy koszt. Ja chcialam wszystko nowe ale glupio jest mi tak odmawiac wszystkim jak chca pomoc... O wanience slyszalam dokladnie to samo co wy, ze nie warto kupowac malej tylko od razu najwieksza. Marzy mi sie taka na nogach zeby nie trzeba bylo jej klasc na stol I koniecznie z lezaczkiem.
Cytologi tez nie mialam robionej w ciazy a o krotkiej szyjce dowiedzialam sie w 20 tyg z usg 3D. Przestalam podnosic 10 kg siostrzenice I po dwoch tyg mialam robione usg ponownie tylko ze dowcipnie i szyjka juz byla w normie. Takze chyba nie koniecznie trzeba to palcami sprawdzac, nie wiem
Jesli chodzi o podroze to my niestety bedziemy zmuszeni z 8 tyg maluszkiem jechac samochodem 10 godz. Czeka nas wyprowadzka z Hinton do Vancouver juz na stale. Przeraza mnie ta mysl ale wydaje mi sie ze lepiej autem niz samolotem. Zawsze mozna stanac, odetchnac, nakarmic dzidzie na laweczce itp jednak w samolocie jest sie ograniczonym. Dlatego tez chce zeby mala miala ponad roczek, zeby mogla juz chodzic, zwracala uwage na bajki, zabawki I wtedy bedzie latwiej ja czyms zagadacstardust87 lubi tę wiadomość
-
Agula:) wrote:ooo:( umknęło mi to zdanie:D sorry;) skoroto w proszku to jeszcze lepiej:D
Kochana ja tam nie mam reki do ciast I rzadko sie za to biore ale kiedys jak robilam paczki na tlusty czwartek to zostalo mi mnostwo bialek z jajek i wyczytalam ze zeby sie nie zmarnowaly to najlepiej zrobic z nich bezy. Utarlam je na sztywna piane z polowa szklanki cukru, do piekarnika (juz nie pamietam na ile) I gotoweto chyba jedyne co mi sie z wypiekow na 100%udalo hahaha
-
betina89 wrote:zobaczcie
https://www.facebook.com/photo.php?v=699587716748980&set=vb.201086216599135&type=2&theater
mi takich akrobacji jeszcze nie widać, czasami jedynie brzuszek podskakuje . Ostatnio koleżanka na studiach obserwowała mój brzuch i mówi" widziałam, jak cię kopnęła")
-
kark, przykro mi:'(
A może któraś jest w temacie?
Potrzebuję wykres i badania Alana Watermana....
Stardust, ale chyba będziesz musiała to przeżyć na własnej ciąży. Moja koleżanka opowiadała, że jej mały też sie tak zachowywałMoim zdaniem, to niesamowite
-
Paula55 wrote:Mam jeszcze pytanko. Kupowalyscie szczotki do wloskow dla maluchow?
Z naturalnego czy sztucznego wlosia???Ale pewnie nic nie musi.
-
stardust87 wrote:o matko! Wybaczcie, ale jakby mi się coś takiego działo to bym chyba zwariowała. To wygląda jakby zaraz z brzucha miał się jej obcy wykluć. Przepraszam, ale dla mnie strasznie to wygląda..
Pocieszę Cię, że takie sytuacje zdarzają się meeeega rzadko! ten sam filmik na jutubie jest zatytułowany właśnie "alien coś tam".stardust87 lubi tę wiadomość
-
Kurde kark wspolczuje ci szczeze...
takie stresy teraz kiedy nam to nie wskazane...
To juz pewne na 100% ze sie nie obronisz teraz?
Kuzwa to nie ludzie a roboty powiem ciale u mojego brata taki sam burdel w szkole.
Najpier mieli wykladowce debila co na zajecia nie przyjezdzal. Potem byl na 1 z czego zrobil zaluczenia, potem przepadl w pizdu a wynikow nikt nie znal... Musieli powtarzac egzamińy i wogole jazda.
Ale ńikogo nic nie obchodzilo
-
Agula:) wrote:[...]a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Agula:) wrote:dziewczynki nie wiecie jakiej marki wózki z piankowymi kołami są dobre, albo w ogóle jakiej firmy można takie kupić?, bo wszystkie które sobie upatrzyłam mają pompowane i za Chiny nie mogę w necie znalesc z piankowymi... a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?
-
Paula55 wrote:Noo gratulejszyn dobrych wiadomosci kochane
super i oby tak dalej
Betina mysle ze ta 86 to min a najlepsza byla by ta ponad 100cm...
Ja chyba na taka sie zdecyduje...
Stardust super ze dzien udanytu nie ma co plakac
jestesmy starsze ale i madrzejsze
no i piekne oczywiscie
Mam nadzoeje ze soe pochwalisz zdobyczami choc tymi mniejszymi jak fotel czy lampa
I oby reszta dnia uplynela ci tak samo cudowńie jak do tej pory :*Wiek mnie nie rusza, bo ja i tak podobno na 16 wyglądam. Do tej pory proszą mnie o dowód jak kupuję alko czy fajki (tzn jak kupowałam przed ciążą
)
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Stardust swietne zakupy, wstaw zdjecia w wolnej chwili
I zycze ci duzo usmiechu, spelnienia marzen oraz lekkiego porodu
foto mogę wstawić, ale ze strony internetowej, bo na razie pokój malucha nie ogarnięty jeszcze, wykładziny nie ma itd, to mebelki w kartonach zostają..
-
betina89 wrote:kark, przykro mi:'(
A może któraś jest w temacie?
Potrzebuję wykres i badania Alana Watermana....
Stardust, ale chyba będziesz musiała to przeżyć na własnej ciąży. Moja koleżanka opowiadała, że jej mały też sie tak zachowywałMoim zdaniem, to niesamowite